Anasayfa
9 Haziran 2023, 14:10
missa0
Abone

Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Peygamberimiz olan Hz. Muhammed s.a.v kaç defa hacca gittiği hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

Muhammed
Peygamber efendimiz hacca hayatı boyunca bir defa gitmiştir.


Cevap: Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

Misafir
Peygamberimiz bir kere hacca gitmiştir

Hz. Aişe’nin (ra) rivayet ettiği bir Hadis-i Şerif ve şerhlerdeki açıklamalar ile sorunuzu cevaplandırmak isterim. Aişe (ra) validemiz diyor ki: "Biz veda haccı senesi Resulullah (sav) ile birlikte (hac yolculuğuna) çıktık. Bizden kimi Umre’ye niyet etmiş, kimi de haccı ifrada niyet etmişti. Resulullah (sav) da hacc-ı ifrada niyet etmişti." (Buhari c. 2, s. 151)

Okudunuz mu?  HasbinAllah ve nimel vekil anlamı nedir

Buhari şerhi Kastalani’de şu ifade vardır: Peygamber (sav), hacc-ı ifrada niyet etmiş, sonra yolculuk sırasında buna umreyi ilave etmiş (böylece hacc-ı kıran yapmış) idi. (Kastalani c. 3, s. 130)
Yolculuk sırasında Akik vadisine geldiklerinde Cebrail aleyhisselam gelmişti. Resulullah (sav) namaz kılmış ve haccının niyetine umreyi de eklemişti. Böylece yapılan hac, hacc-ı kırana dönmüş oldu. (Tecrid tercemesi S. 88)

Okudunuz mu?  Vefa ile ilgili yazılar

Cabir (ra)’den rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte şöyle açıklanmaktadır: "Peygamber (sav) üç defa hac yapmıştır. Bunlardan ikisi hicretten önce eda edilmiş, biri de hicretten sonra ifa edilmişti. Bu (son) hacda, umre de bulunmaktaydı. Resul-i Ekrem(sav), beraberinde altmış üç deve götürmüş, Hz. Ali (ra) de Yemen’de otuzyedi deve getirmişti. Bunların hepsini bu haccında kurban etmişti." (et-Tac c. 2, s. 99)

Okudunuz mu?  Çocuk duaları nelerdir

Sorularla İslami Editör


Cevap: Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

süheyla
Farz olunduktan sonra 1 kez gitmiştir
peygamberimiz bir defa haccetmiştir


Kayıtsız Üye
peygamber efendimiz (sav) 1 defa hac yapmıştır


mum
< hz Muhammed kaç kere hacca gitti >
Peygamberimiz bir kere hacca gitmiştir yukarda yazılmış zaten

Okudunuz mu?  Sünnet'e uygun saç nasıl olmalıdır ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kafanız karışmasın üç kez değil bir kez yapmış şu anda önümde bir soru var şıklarında hiç üç yok


Kayıtsız Üye
Peki efendimiz s.a.v. kaç yilinda hac yapmıştır


Şema
< efendimiz s.a.v. kaç yilinda hac yapmış >
hz Muhammed bir defa haçça gitti ve 632 yılında yani vefat ettiği yılda

Okudunuz mu?  Gıybet dedikodu ve iftira olaylarına dinimizin bakışını ayet ve hadis çerçevesinde açıklayınız

Kayıtsız Üye
Hz Muhammed (sav) 1defa hac yapmıştır 4 defa da umre yapmıştır


irem1429
peygamber efendimiz sadece öldüğü yılda 632 yılında 1 kere hac vazifesini yerine getirebilmiştir .4 kere umreye gitmiştir
teşekürler


arastirmaci21
Hicretten önce hz.peygamber Mekke döneminde hac yapabiliyor mu du ki,hicreten önce iki defa hac yapmistir deniliyor? Iste Kutubi- Sitte de bulunan bir çok mevcut hadislerin ne kadar uydurma oldugunu bu rivayet bile acikca göstermektedir. Yani hz.peygamber hicretten önce Mekke döneminde acıktan ve cemaatle namaz kilamıyordu,kabenin putlarla dolu olduğu ve Mekke fethedilmeden önce onun hac yapabilmesi zaten mümkün degildir,zira müşrikler ona bu firsatı vermiyordular.
Azrıca haccin farziyetini dile getiren Ali Imran suresi de Medine de nazil olmustur. Işte görüldüğü gibi hadis adı altında kütü -i Sitte de rivayet edilenlerin bir coğu batil ve uydurma olduğunu görüyoru

Okudunuz mu?  Kuranda geçen güzel manalı isimler

Doğru olan görüşe göre hac, hicretin dokuzuncu yılında farz kılınmıştır. Bilindiği gibi Mekke, o zaman küfür beldesi idi. Fakat fetihten sonra Mekke, küfürden kurtulmuştur.Haccın, Mekke’nin fethinden sonra farz kılınması, hikmete muvafık ve uygundur.

Haccın,hicretin dokuzuncu yılında farz kılındığına delil ise, onun farz oluşu hakkında inen âyet, Âl-i İmran sûresinin ilk inmeye başladığı âyetlerden olmasıdır.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü hakkında hadisler

Bu âyet ise şudur:

﴿ … وَلِلهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ ﴾ [ سورة آل عمران من الآية: 97 ]

"Yoluna gücü yetenlerin Beytullah’ı haccetmeleri, Allah’ın insanlar üzerindeki bir hakkıdır.Kim de (haccın farz oluşunu) inkâr ederse, bilsin ki Allah, âlemlerden (onun haccından ve diğer amellerinden) müstağnîdir." (Âl-i İmrân Sûresi: 97)

Okudunuz mu?  Bir varlık hissetmek

Özetle,hicreten önce hz.peygamberin iki defa hac yaptmistir diyen rivayetin hadisle bir alaksi yok,bu da diğer bir çok hadis gibi uydurmadır.
Selam ve dua ile.


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz 1 kez hac yapmıştır oda veda hacıdır baktığınız için teşekkürler


Rrrrrr
1 defa Hacca gitmiştir bu hacca veda haccı denir

Okudunuz mu?  Muharrem ayında doğanlar

peygamberimiz kaç defa hacca gitmiştir, peygamber efendimiz kaç kere hacca gitti, peygamberimiz kaç kere hacca gitti

Bu kategoride yer alan İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.