Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Evli bir erkekle dini nikah kıyılırmı

Evli bir erkekle dini nikah kıyılırmı

Kayıtsız Üye
Evli biriyle beraberiz eşi bizi daha önceden biliyordu ama şuan bilmiyor çocukları küçük o yüzden evliliğini sonlandırmayı biz de zina yapmak istemiyoruz bir senedir beraberiz birbirimizden ayrilamıyoruz ne yapmamiz gerek nasıl kiydirabiliriz tanıdık hoca felen yok diğerlerinde resmi nikah soruyor

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin Büyük Olağanüstü Mucizeleri

merhabalar benim sorum şu evli bir erkekle dini nikah kıyılır mı eşinin haberi olmadan şimdiden teşekkür ederim


Yorum: Evli bir erkekle dini nikah kıyılırmı

muvaffak
Evli erkekle beraber olmanız haramdır. Eşi olan kişi eşinden başka herhangi bir kişiyle cinsi münasebet, duygusal yakınlaşma yaşayamaz. Eğer beraber olunması isteniyorsa boşanıldıktan sonra beraber olunması gereklidir. Aksi takdirde kul hakkına girer, aynı zamanda zina günahına girmiş sayılırsınız. Nikahın gizli kıyılması gibi bir durum söz konusu olamaz. İmam nikahı rezalet ruhsatı değildir. Nikahın duyurulması, süresiz olması şarttır.

Okudunuz mu?  Erdemliler Cemiyetine (Hilfu'l-Fudul) Hz. Muhammed (sav) neden katılmıştır ?

Yorum: Evli bir erkekle dini nikah kıyılırmı

Kayıtsız Üye
Mrb benim sorum sevdigim bir erkek var ve ne yazikki evli ama esiyle hicbir sekilde karikoca iliskileri bitmis benimle evlenmek istiyo yalniz henuz bosanamadigi için evlenemiyoruz ama bu arada dini nikah yapalim diyo ve ben ailemden gizlemek zorundayim en azindan o bosanana kadar lütfen yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Saç Düzleştirici Kullanmak Veya Saçları Fönlemek

Yorum: Evli bir erkekle dini nikah kıyılırmı

arifselim
Evliliği devam ettiği sürece senin onunla olan her ilişkin haramdır. Belkide evliliklerinin bitmesine sebep olabilirsin ve bir ömür bu günahla yaşayabilirsin. Eğer olacaksa o kişi boşandıktan sonra evlenmen ancak uygun olur. Gizli olarak dini nikah geçerli değildir.

Okudunuz mu?  Sabah namazında müezzinlik nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Benim sorum.. eşimle boşanma davamız oldu. Tekrar beni istediği için itirazda bulundu.boşanma olmadı hala evliyiz ama eşim başka birine imam nikahı kıyıp ev tutmuş beraber olduğunu söyledi. Bu nikah geçerli mi? Günahı nedir?


arifselim
Kıydığı dini nikahta şartlar geçerli ise bu nikahda geçerli olur. Bunu biz burdan bilemeyiz. Böyle konularda Bir müftülüğe giderek bilgi almak daha uygun olur.

Okudunuz mu?  Dini nikah ne zaman kıyılır? Dini nikahın en uygun zamanı nedir?

evli erkekle dini nikah, evli biriyle dini nikah, dini nikah

Bu kategoride yer alan Ödevleri okulda yapmak kul hakkı mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli bir erkekle dini nikah kıyılırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.