Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Kocası ölen,yahut boşanan kadın,hemen evlenebilir mi?

Kocası ölen,yahut boşanan kadın,hemen evlenebilir mi?

Muhasibi
Kocası ölen,yahut boşanan kadın,hemen evlenebilir mi?
? Kocası ölen, yahut boşanan kadın hemen evlenemeyip belli bir müddet beklemesi lâzım geldiğini biliyoruz. Ancak bu müddetin kocası ölene göre ayrı, boşanana göre ayrı olduğu söylenmektedir. Doğru mu?? Kocası ölen, yahut boşanan kadın gerçekten de hemen başka biriyle evlenemez. Beklemesi gereken belli bir müddet vardır. Bu müddet de üzeri yüklü kadında değişmez. Zira ister kocası ölmekle, isterse boşanmakla ayrılmış olsun onun bekleme müddeti, çocuğunu doğuruncaya kadar devam eder. Çocuk dünyaya geldiği günü, müddet bitmiş, bekleme sona ermiş olur. Çocuk yoksa, kocası ölende, bekleme müddeti (4) ay (10) gündür. Boşananda üç ay hali görmektir. Ay hali görmüyorsa (3) ay beklemektir.

Okudunuz mu?  Yılan ve kertenkele öldürmek caiz midir?

Şayet nikâhtan sonra birleşme vaki olmadan ayrılmışlarsa, bir çocuk olma ihtimali de yok demektir. Birleşmeden vaki olan ayrılmalarda, bekleme de olmaz.
? Bekleme (iddet) günlerinde olan kadın, kendini evine hapseder, süslenemez, evlenme işareti sayılan tutum ve tavırlarda olamaz. Hüzün ve dua günlerinde sayar kendini. Bu müddet bitmeden kendisine talip de olunamaz. Ancak, üstü kapalı şekilde haber salmakta mahzur yoktur diyenler olmuştur.
? Boşanma iddeti günlerinde kadının masrafları kocasına âittir. Evi, elbisesi, yemesi, barınması gibi normal ihtiyaçları kocaya âit nafaka kısmına dahildir.
….

Okudunuz mu?  Sadece resmi nikah yeterlimidir. Dini nikah yapmak şart mı?

Cevap: Kocası ölen,yahut boşanan kadın,hemen evlenebilir mi?

ZİREGÜL
bu durumda olan bir kadının hemen evlenmesi şu şekilde doğru bulunmaz kadının hamile olma durumu göz önüne alınarak 4 ay beklemesi gerekir


kocası ölen kadın evlenmelimi

Bu kategoride yer alan Yuva kurtarmak için yapılan büyü günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocası ölen,yahut boşanan kadın,hemen evlenebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.