Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Namazı sürekli kazaya bırakmak

Namazı sürekli kazaya bırakmak

Desert Rose
SORU: Çalışanlar için hele benim gibi devlet dairesinde çalışanlar için vakit namazlarını kazaya bırkmadan kılabilmek çok zor. Gizli kılsanız da şikayetlere maruz kalıyorsunuz? Bu nedenle soruşturma geçiren arkadaşlarımız var. Şimdi yaz günlerinde sorun olmuyor; ama kışın öğle ve ikindi namazlarını kazaya bırakmak zorunda kalıyoruz… Sürekli kazaya bırakmanın hükmü nedir ?

Okudunuz mu?  Niyet edip yapmamak

CEVAP: Namaz dinin direğidir. Dinimizin direği ne ise o bizim hayat dinamiğimizdir. Namazı hava gibi su gibi görmeliyiz. İş yeri şartlarımız, ev ve çevre seçimimiz, evliliğimiz ve benzeri temel hayat ihtiyaçlarımız namaz eksenli bir seçime göre olmalıdır.
Her şeye rağmen iş yeri şartlarında namazğı eda etme zorluğu ile karşılaşırsak, namazın sünnetlerini kısabiliriz. Sadece farzları kılarak geçici de olsa bir tedbir üretebiliriz. Mesela öğlen namazı veya ikindi namazı farz olarak kılındığında beş dakikadır. Beş dakikalık bir fırsatı muhakkak yakalarız. Abdestimizi önceden ayarlamamız halinde namaz bir sorun olmayacaktır. Buna rağmen namaz kılınamıyorsa, tenzili rütbe bile olsa farklı bir yere intikal ederek ve hatta rızkımızı başka bir yerden temin etmeye varıncaya kadar alternatiflere başvurmalıyız. Bunun adı namaz; herhangi bir şekilde tavizi asla yoktur. Ancak en ağır memuriyet şartlarında bile namazın sorun olmayacağını düşünüyorum. Siz, kapasitenizi ve samimiyetinizi amirlerinize başka zamanlarda ispatlamanız halinde size beş dakikayı çok görmeyeceklerdir.
Şunu da zikretmek gerekiyor: Namazın ve İslam’ın önü açıktır. Merak etmeyin, namazın değil onu terk etmenin sakıncalı olduğu günlerimiz yakındır biiznillah.
Nureddin Yıldız

Okudunuz mu?  Büyü (sihir) yapmanın hükmü nedir, büyü yapan şirke girer mi?

Cevap: Namazı sürekli kazaya bırakmak

AKBİLE
namaz kılmak islamiyette en önemli ibadetlerdendir ertelemek kılnmamak ve sürekli kazaya bırakmak olmaz bu ibadetede saygısızlık ve hafife almaktır


Namazı sürekli kazaya bırakmak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Önceden çok hevesli namazımı kilardim, yatsıyı erkenden kilip borcum kalmasin derdim. 5 rekat kilmadim simdiye kadar ama yavas yavas o da olur insaAllah hayirlisiyla.
Ama kildigim vakitlerimi hep kıldım, yani amacim basladigimi birakmamak ve zamanla arttirmakdi.

Okudunuz mu?  Affedilmeyen günahlar hangileridir?

Sonra arada ben bir günah isledim ve o günahdan sonra sanki icimden namazı kilmiyorum istekli. Sürekli yatsıyı kazaya birakiyorum, hatta sabah namazını da onunla birlikte bazen kaza ediyorum.

Bu niye dir? Şuan sinavlarim var, Bir kaç gün içinde hayirlisiyla bitecek bu dönemin sinavlari. Acaba onun yüzündenmi? Cünki sinav döneminde daha çok oldu bu kazaya birakmalar. Uykusuzum, calisma sistemim degisik, kafami toparliyamiyorum.

Okudunuz mu?  Allah yazılı kolye ile tuvalete girilir mi?

Bu durumda bana tüyo verebilirmisiniz?
Ve bu şirk midir? Haşa. Rabbim sevdigim ve sevdigimiz seyleri ve kimseleri şirksiz bir sekilde sevebilmeyi nasip etsin cümlemize. Şirk olmasini istemem ama bilmeyenek böyle mi oluyor?

Simdiden Allah razı olsun.


Yorum: Namazı sürekli kazaya bırakmak

bbgbbg
Namazlarını cemaatle kılmaya çalış.Bol bol dua et.Birde hangi imtihan olursa olsun Allah’ın(azze ve celle) imtihanındam daha önemli olamaz bunu unutma inşaAllah kardeşim.Allahu Teala hepimizi namaza sürekli ve aksatmadan devam edenlerden eylesin.

Okudunuz mu?  İslamda Hibe Edilen Şey Geri Alınır mı?

mum
< Bu niye dir? >
İşlenen günahlar bizi Allahın huzurundan uzaklaştırır tüm mesele bu
Biz kılmıyoruz sanıyoruz ama Allah kendnden uzaklaştırır haramlardan dolayı


Oguzkaan
Arkadaşlarla bazen dışarı cıkıyorum bu yüzden ikindi vs kılamıyorum yatsı vakti eve geliyorum ikindi ve akşamı kaza edip yatsı kılıyorum ama kaza kılınamıyormuş sanırım bu tarz bir olayda.bu namazları nası kılacağım kaza etmem gerekmezmi yoksa birikmezmi ?

Okudunuz mu?  Kaza orucu bulunan kimse, Şevval ayında 6 gün nafile oruç tutabilir mi?

arifselim
Elbette kaza edilir ve kaza etmek zorundasın ama bu dediğin geçerli bir mazeret değildir ve bu şekilde namazı ertelemek haramdır. Allah’ın emri herşeyin ve herkesin üstünde olmalıdır. Farz Namazlar vakitlerle belirlenmiş olan ibadetlerdir.


namazı kazaya bırakmak, namazı sürekli kazaya bırakmak

Bu kategoride yer alan Sadece resmi nikah yeterlimidir. Dini nikah yapmak şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı sürekli kazaya bırakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.