Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
Hadisler
Yönetici

Hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası

Hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası

Muhammed
hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası
1455- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Her kimi bir hayvanla ilişki kurduğunu görürseniz onu da hayvanı da öldürünüz. İbn Abbâs’a: Hayvanın suçu nedir? Diye soruldu O’da cevaben şöyle dedi: Bu konuda Rasûlullah (s.a.v.)’den bir şey işitmedim fakat Rasûlullah (s.a.v.)’in bu tür bir hayvanın etinden yenmesini ve ondan istifade edilmesini hoş karşılamadığı kanaatindeyim. Bu güne kadar uygulamalar da hep böyle olmuştur. (Ebû Dâvûd, Hudûd: 29)
ž Bu hadisi sadece Amr b. ebî Amr’ın, İkrime’den, İbn Abbâs’tan yaptığı rivâyetiyle bilmekteyiz. Sûfyân es Sevrî’nin Âsım’dan, Ebû Ruzeyn’den, İbn Abbâs’tan rivâyetine göre, şöyle demiştir: Hayvana cinsel ilişkiyle yaklaşan kimseye ceza lazım gelmez.
Aynı şekilde Muhammed b. Beşşâr, Abdurrahman b. Mehdî vasıtasıyla Sûfyân’dan bize bu hadisi aktarmıştır.
Bu hadis birinci rivâyetten daha sahihtir. İlim adamlarının uygulaması bu hadise göre olup Ahmed ve İshâk bunlardandır.


Cevap: Hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası

Kayıtsız Üye
" Bu fiille alakalı şöyle bir hadisi şerif rivayet edilmiştir: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Kim bir hayvana temas ederse onu öldürün, hayvanı da beraber öldürün" buyurdu." İbni Abbas’a: "Hayvanın günahı ne (o niçin öldürülsün?)" diye soruldu. Şu cevabı verdi: "(Bu hususta Resûlullah’tan bir şey işitmedim). Tahminimce eti yenmesin veya ondan istifade edilmesin diyedir. Zira ona, bu muamele yapılmıştır. (Ebû Dâvud, Hudud 30; Tirmizî, Hudud 23) Ebû Dâvud ve Tirmizî’de şu rivayet de gelmiştir: "Hayvana temas edene bir hadd (ceza) takdir edilmemiştir."

Okudunuz mu?  Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse (hadis)

Bu hadisi şerifi şerh edenler âlimler diyorlar ki, dört mezhep imamı, hayvana temas eden kimsenin öldürülmeyip ta’zir cezasına maruz bırakılacağında müttefiktirler. Hadis bu büyük amelden zecre (yasaklamaya) yorumlanmıştır. Ulemâ, bu mevzuda İbni Abbâs (radıyallâhu anhümâ)’ın şu sözünü esas almıştır: "Hayvana temas edene hadd yoktur." Atâ da bir soru üzerine, hayvana temas mevzuunda hadd olmadığını söyledikten sonra, "Bu kabih bir ameldir, kabihi takbih edin" diye cevap vermiştir. (Kütübü Sitte Tercümesi, c.6, s.255)

Okudunuz mu?  Ölüyü Yikama Ve Kefenleme ile ilgili hadisler

Hayvan ile cinsi münasebet:

Cinsî sapıklık çeşitlerinden birisi de hayvan ile cinsî ilişki kurmak ve birleşmektir. Bu çirkin fiil hem kadın, hem de erkek için haramdır. Cumhûra göre zinâ sayılmadığı için yapana had gerekmez, tazir cezası verilir. Hayvanın etini yemek -bu yüzden- haram olmaz. (İbn Kudâme, el-Muğni, C. 9, s. 62 vd.)

Okudunuz mu?  Öncekilere Verilmeyen Beş Şey [hadis]

Hanefi mezhebinde İmâm-ı A’zam’a göre kendisine yaklaşılan hayvanın etini yemek caizdir; İmâmeyn’e göre bu hayvanın eti yakılmalıdır. (Ö. N. Bilmen, İstılâhât-ı Fıkhıyye, 1. B, C. 3, s. 219.) (Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Helaller ve Haramlar)"


Cevap: Hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası

Kayıtsız Üye
bilmeden yapilan gunahlar bu kadar agir mi tovbe etsek olmaz mi cunku Allah çok bagislayicidir..Allahin affedemiyecegi gunahlar sirk ve kul hakkidir…

Okudunuz mu?  Çocuklarla ilgili 40 hadis!!

Yorum: Hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası

Kayıtsız Üye
Bilmeden Dini hüküm vermek en büyük günahlardandır.yukarıda Cenabı Allah’ın af etmediği günah şirk ve kul hakkıdır ibareler yanlış şeylerdir cenabı Allah kul tövbe ederse kul Hakkı ve şirkide af eder yeterki kul tövbe etsin cenabı Allah gafur dur rahimdir.

Okudunuz mu?  Müslümanların Ayıplarını Örtmek

hayvanlarla ilişkiye girmek günahmı, hayvanlarla ilişki kuran insanlar, hayvanla ilişkiye girmek günahmı

Bu kategoride yer alan Evlilik için verilecek mehir miktarı ne kadardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvanlarla cinsel ilişki kuran kimsenin cezası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.