Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Sünnet olmamak günah mı?

Sünnet olmamak günah mı?

Kayıtsız Üye
erkeklerin sünnet olması farz mıdır. sünnet olmazlarsa eğer Müslüman olmuyorlar mı?


Yorum: Sünnet olmamak günah mı?

vel Fecr
sünnetli olmak müslüman olmanın nişanıdır. bir müslümanın sünnet olmayı istememe sebeblerini kendine sorması lazım.
istememesinin nedeni nedir ? cevap burada zaten.

Okudunuz mu?  8 Yasındaki Kızım Odasında Yatmıyor Bizimle Yatıyor

Yorum: Sünnet olmamak günah mı?

Omer Faruk
Sünnet olmamak günah değildir. Adı üzerinde SÜNNET. Hanefi mezhebinde, Sünnet demek; kişinin yapıp yapmamakta serbest olduğu, yaptığında sevap kazandığı, yapmadığında kınanmadığı ameldir. Bir yetişkin sünnet olmak istemiyorsa kesinlikle zorlanamaz, kınanamaz. Diğer müslümanlar gibi farz olan ibadetlerini yerine getirdiği müddetçe kemalen müslümandır.

Okudunuz mu?  Selam vermenin sevabı nedir?

Yorum: Sünnet olmamak günah mı?

Kayıtsız Üye
Sünnet olmanın tıbben de yararlı olduğunu gayrimüslim doktorlar da belirtiyorlar. Sünnet adı üzerinde tüm peygamberler sünnetli dünyaya gelmişler ve Müslümanlığın nişanesi ve dinen de temizlik açısından Müslüman olan her erkeğin peygamberlerin sünnetine uyması gerekiyor.

Okudunuz mu?  Hicri takvimin aylarının süresi

AGC
Salemunaleykum sünnetsiz olarak ölen çocuğu yıkandıktan sonra teyemmüm ediliyor diye bir bilgi öğrendim doğruluk payı var mı acaba???
Vesselam


Ensar
Sünnetsiz olarak vefat eden çocuk için gusül alınması sadece bilmemezlikten kaynaklanma dır. Henüz küçük yaşta vefat eden çocuğa gusül abdesti aldırılmaz, normal bir yıkama yeterlidir.

Okudunuz mu?  Molla kime denir? Molla olmak için hangi ilimler okunur?

Kayıtsız Üye
olmak daha iyidir sağlıklı olunuyor artık sadece müslümanlar da olmuyor diğer ülkelerde de yapılmaya başlanmıştı bizim hz peygamberimiz sav ve Allahımız 1400 yıl önce bize söyledi daha yeni anlıyor diğer ülkeler bu da dinimizin ne kadar güzel olduğunu ve ayrıntılı olduğunu gösterir saygı ve selametle

Okudunuz mu?  Başkasının yanında başını açmak ile ilgili helal ve haramlar nelerdir?

sünnet olmamak günah mı, sünnet olmamak, sünnet olmamak günah mıdır

Bu kategoride yer alan Şiiler kafir midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet olmamak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.