Anasayfa
30 Ocak 2024, 6:24
sizden9
Abone

Ferecehum’ün Anlamı nedir ?

Ferecehum’ün Anlamı nedir ?

_İslam_
ACCİL FERECEHUM’ün Anlamı nedir ?


Cevap: Accil ferecehum

reyna89
< ACCİL FERECEHUM’ün Anlamı nedir ? >
FEREC DUASI:

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
İlâhi, azum’el-belâu ve berih’al-hefâu v’en-keşef’el-ğitâu ve’ngata’er-recâu ve zâgati’l-arzu ve muniet’is-semâu ve ente’l-musteanu ve ileyke’l-müştekâ ve aleyk’el-muavvelu fiş-şiddeti ve’r-rehâ.
Allâhum-me salli elâ Muhammed’in ve âl-i Muhammed; uli’l-emrillezine ferazte aleyna taetehum ve arreftena bi-zalike menziletehum fe-ferric enna bi-haggihim feracen âcilen gâriben kelemh’il-basari ev huve egrabu yâ Muhammed’uehli-beyt.org/, Yâ Aliyy, Yâ Aliyyu, Yâ Muhammed, ikfiyâni feinnekuma kâfiyan. Vensurâni feinnekuma nasirân.
Yâ mevlana yâ Sahib’ez-Zaman! El-ğavs, el-ğavs, el-ğavs, edrikni, edrikni, edriknî, es-saate, es-saate, es-saate, el-acel, el-acel, el-acel, yâ erham’er-rahimine, bihaggi Muhammedin ve âlihit-tâhirîn.

Okudunuz mu?  Dini nikahta mehir olarak okul okumak istenebilir mi?

FEREC DUASININ ANLAMI:
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA
Allah’ım! Zulüm çoğalmıştır ve gizliler açılmıştır. Kapalı perde kalkmıştır ve ümitler yok olmuştur; yeryüzü daralmış, gökyüzü senin rahmetinden mahrum kalmıştır. Ey Allah’ım! Sen varsın ve ancak sen yardım edersin, yüce makamına şikayet ediyoruz. Kolaylık ve zorlukta güvenimiz sensin. Allah’ım, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) ve onun pak evladına rahmet et. O emir sahiplerine ki, onlara itaati bizler için farz etmiştin ve onların yüksek makamlarını bizlere tanıtmıştın. Onların yüzü suyu hürmetine bize ferahlık ver, acil ve yakın; tıpkı göz açıp kapama gibi ya da ondan daha yakın.
Ey Muhammed, ey Ali; ey Ali, ey Muhammed ; bana kafi geliniz ki, bana kafi gelen sizlersiniz. Bizlere yardım edin, bizim yardımcımız sizsiniz. Ey saygı değer, ey zamanın sahibi ve imamı. Feryat, feryat, feryat; sesimi duy, sesimi duyehli-beyt.org/, sesimi duy; hemen, hemen, hemen; acil, acil, acil; ey merhamet edenlerin en merhametlisi. Hz. Muhammed’in ve onun pak evlatlarının yüzü suyu hürmetine onun gelişini çabuklaştır.

AMİN!
["Kuran ve Ehlibeyt Kaynaklı Dualar Kitabı"
Hürriyet Varol.]

Okudunuz mu?  Eşimden soğudum nasıl ona bağlanabilirim?

Allah’ın yardımı olarak biliyorum ama yine de yanlışsam bilen kardeşler uyarsın beni Allah’ın yardımı diye duydum …


Cevap: Accil ferecehum’ün Anlamı nedir ?

imam
< Ey Muhammed, ey Ali; ey Ali, ey Muhammed ; bana kafi geliniz ki, bana kafi gelen sizlersiniz. Bizlere yardım edin, bizim yardımcımız sizsiniz. Ey saygı değer, ey zamanın sahibi ve imamı. Feryat, feryat, feryat; sesimi duy, sesimi duyehli-beyt.org/, sesimi duy; hemen, hemen, hemen; acil, acil, acil; ey merhamet edenlerin en merhametlisi. Hz. Muhammed’in ve onun pak evlatlarının yüzü suyu hürmetine onun gelişini çabuklaştır.
AMİN!
["Kuran ve Ehlibeyt Kaynaklı Dualar Kitabı"
Hürriyet Varol.] >

Duanın alıntı yapılan kısmı doğru değil.
şii kaynaklı bir duadır. me’sur dualardan değildir.
< Accil ferecehum’ün Anlamı nedir ? >
Accil acele et, ferec dert/tasa/keder/iyi son/akibet

Okudunuz mu?  Bahailik dini nedir? Kısaca

Cevap: Accil ferecehum’ün Anlamı nedir ?

ehli-sunnet
Bu dua Şialar tarafından sık sık kullanılır
Anlamı ise Gelecek olan 12. imam Hz Mehdi’nin gelişini hızlandırmak için
Allah’a "Ya Rabbim gelişini hızlandır" şeklinde duadır.


Kayıtsız Üye
Bu wialarin duası diyil alevilerin duasıdir … wialarin ferac duası farklidir bende wiayim ama bu duayi ilk kez okudum oda bu sitede ) asl wialarin ferac duası woyle ,,Allahummə kun livəliyyikəl-Höccətibnil-Həsən, sələvatukə ələyhi və əla abaih, fi hazihis-saəti və fi kulli saəh, vəliyyən və hafizən və qaidən və nasirən və dəlilən və əyna hətta tuskinəhu ərzəkə təvəa və tuməttiəhu fiha təvila. Birəhmətikə ya ərhəmər-rahimin.,, o yazdiginiz dua ve meali alevilerin wialarin diyil ! Yalan gunahdir bilmiyormusunuz ?!

Okudunuz mu?  İçimden Allah'a küfür ediyorum peygamberimize de ama kendim mi ediyorum şeytan mı diyor anlayamıyorum

accil ferecehum ne demek, ve accil ferecehum, ve accil ferecehum ne demek

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Vahiy gelmeden önce kime ibadet ediyordu,Allahı nasıl biliyordu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ferecehum’ün Anlamı nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.