Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş öğle namazını kılmaları gerekir mi

Cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş öğle namazını kılmaları gerekir mi

muhacır
es selemun aleyküm cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş olan erkeklerin öğle namazını cuma dağıldıktan sonra kılmaları gerktiğini duydum araştırdım ama bulamadım doğruluk payı varmıdır aydınlatırsanız sevinirim cevabınız için şimdiden Allah razı olsun


Cevap: Cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş öğle namazını kılmaları gerekir mi

Muhasibi
Cuma namazını kılamayan öğle namazını kılar.
Bir hadîs-i şerîf’te de şöyle buyrulur:

“Cuma namazına gelmeyen kimseyi melekler ‘Eyvah, ne oldu, neden geri kaldı?’ diye birbirlerine sorarlar. Sonra: ‘Allahım, eğer fakirliğinden gelemiyorsa sen ona helâl mal ver. Hastalığından gelemediyse şifa ver. Oyun ve eğlenceye kapıldıysa, ona ibâdetin zevkini tattır…’ diye dua ederler.”

Okudunuz mu?  Kendimi sürekli cenabet hissediyorum ve boy abdesti aldıktan sonra lavaboya gidiyorum

Cumayı terketmenin uhrevî ceza ve mânevî zararına ise, Resûlüllah Efendimiz şu şekilde temas etmişlerdir:

“Kim özürsüz olarak ve ciddiye almayarak üç cumayı terkederse, Allah onun kalbini mühürler. Allah kimin kalbini mühürlerse, onu cehennemin en alt tabakasına koyar.”


Cevap: Cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş öğle namazını kılmaları gerekir mi

muhacır
bu sorumun cevabı olmadı öğleyi kılar bende biliyom sorum cami cemaatının dağılmasını beklemek lazımmış deniliyo bu konuda bilgi alabilirmiyim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Mucizevi Sekine duası hakkında bilgisi olan yada okuyan var mı?

Cevap: cuma namazı

Muhasibi
Cami cemaatinin dağılmasını beklemek diye bir şey yoktur.


muhacır
Allah razı ola inşAllah


Hoca
< es selemun aleyküm cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş olan erkeklerin öğle namazını cuma dağıldıktan sonra kılmaları gerktiğini duydum araştırdım ama bulamadım doğruluk payı varmıdır aydınlatırsanız sevinirim cevabınız için şimdiden Allah razı olsun >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Cuma namazına gitmesi gerektiği ve gidebildiği halde gitmeyenler, cuma namazı kılınmadan o günkü öğle namazını kılamazlar.
Ama mazeretli olanlarla kendilerine cuma namazı farz olamayanlar hariçtir.
mesela: Kadınlar, misafirler, hastalar kılabilir

Okudunuz mu?  Namazın kabul olmadığı durumlar

Kayıtsız Üye
Arkadaslar cuma namazlarina gidemiyorum is nedeniyle çok gitmek istiyorum ama gidemiyorum ne yapmaliyim Allah affetsin


Kayıtsız Üye
S.A ben kıl dönmesi ameliyatı oldum yaram açık dikiş yok ve yaramdan sürekli iltihaplı kan geliyor cuma namazlarına gidemiyorum bunun günahı var mı su girmem yasak o yüzden gusül abdesti alamıyorum ve iltihaplı kan geldiği için abdest olmuyor sizce günah mıdır ama çok üzülüyorum gidemediğim için ne yapmalıyım.


mum
< kıl dönmesi ameliyatı oldum yaram açık dikiş yok ve yaramdan sürekli iltihaplı kan geliyor >
Akıntı elbisenizi ve camiyi kirletmeyecek ise teyemmüm alıp gidebilirsiniz ama iltihap akıntısı dışarı sızıyorsa cumaya gitmeniz gerekmez.
Evde cuma yerine öğle namazı kılın.
Allah acil şifa versin.

Okudunuz mu?  Hamur işlerine hayvan şekili vermek günahmı

Kayıtsız Üye
s.a eşim hasta hastanede yatiyor cocuklara evde benim bakmam gerekti o yuzden cuma namazına gidemiyorum ne yapmaliyim cocuklara bakicak yakinda bir akrabam da yok gidemwdigim için çok buyuk uzuntu duyuyorum


Kayıtsız Üye
Gusül abdesti aldım, banyodan çıkarken ezan başladı cuma namazına yetişemezdim evde cuma namazı yerine öğle namazı kılsam olurmu

Okudunuz mu?  Kaderde varsa

emre
O saatte bile yetişebilirdin. Cuma olduğunu bir gün önceden her müslüman bilmek zorunda ve ona göre erkenden temizliğini ve hazırlığını yapmak zorundadır.


Kayıtsız Üye
Bugun kafam çok agriyodu o yuzden cumaya gidemedim simdi cemaattin cikmasini bekleyecek miyim namaz kilmak için cumayi kacirdigim için ne yapmaliyim


arifselim
Baş ağrısı gerçekten cumaya gidemeyecek kadar şiddetli ise bu bir mazerettir. Öğle vakti girdikten sonra insanların cymadan çıkmasını beklemeden öğle farzını kılabilirsin.

– Cuma namazına gitmesi gerektiği ve gidebildiği halde gitmeyenler, cuma namazı kılınmadan o günkü öğle namazını kılamazlar.
– Ama mazeretli olanlarla kendilerine cuma namazı farz olamayanlar hariçtir.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim in üzerine el basarak yemin etmek

Kayıtsız Üye
Suratimdaki sisliklerden ve zorluklardan dolayı cuma namazı na gitmedim ne yapmam gerek ve benim bu sıkıntım geçerli mazeret mıdır


klav
Elbette bu bir mazeret değildir. Başını yere koyamayacak kadar şişkin durumdaysa başını eğer yere değdirmezsin yada yere yumuşak bir şey koyar secdeye öyle gidersin.


Kayıtsız Üye
Es Selamun Aleykum.. Ben universite ogrencisiyim cuma vaktinin saatinde dersim var universitede namaz kilacak imkan yok bunun telafisi var midir bende ogle namazı kilabilir miyim

Okudunuz mu?  Tecvidli kuran öğrenmek.?

@hmet
Başka hiç bir imkan yoksa öğle namazını kılmak zorundasın


Kayıtsız Üye
Cuma namazı tam olarak kaç rekattir. Cumanin iki rekat farzindan sonra kaç rekat daha kilarsak öğle namazınıda kılmış oluruz?


arifselim
Cuma namazı ilk dört sünnet, iki farz ve son dört sünnet olarak kılınır. Daha sonra buna zühri ahir diye dört rekat öğle namazının farzı ile iki rekat son vaktin sünneti diye kılınır.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm ben oruç tutan ve namaz kılan bir insanım bu hemen 2 yıl oluyo cami ye gitmiyorum ne namaza ne teravihe ne de cumaya son zamanlarda imamlar camide çok siyasetten bahsedip tuttukları tarafı Savunup diğerlerini kötülüyorlar ben cami siyaset yeri olmadığını düşündüğüm için imamlar yüzünden camiye gitmiyorum inşAllah Allah beni affeder

Okudunuz mu?  Tağuta örnekler

ACİLSERVİS
A.selam. Senin nefsin ya gitmek istemediği için bahaneler uyduruyor yada şeytan seni sağlam yerden yakalamış Cemaatla farz olan namazlar vardır. Allahın emrini çiğnerim Allah af eder demek uygun değil.
Hocanın bir yanlışı varsa git konuş olmadı onunda üstleri vardır. Hepsi yapıyor demek ancak onlara iftira etmiş olursun.


Kayıtsız Üye
S.a ben cuma namazına 2 kere yetisemedim benim suçum ama bugün gerçekten gidicektim fakat uyuyakalmışım çok üzüldüm bir telafisi var mı sünneti kılsam olur mu şimdiden teşekkürler…
——–
arkadaşlar gece saat 1.40 gibi uyudum sabah namazına kalktm kıldım daha sonra Gaziantep’te cuma namazının vakti 12.42 ben o esnada uyuyordum saat 1 gibi uyandim şimdi napmaliyim ben lütfen yardım edin Allah razı olsun. ?

Okudunuz mu?  Banyolara küçük abdest yapmak günah mı

arifselim
Aleykum selam. Uyuya kalmak biz özürdür. Ama bu bilerek veya ihmal ederek olmamalıdır. Cuma namazını kaçıran kişi artık cuma sünnetini yada farzını kılamaz. Sadece öğlen namazının farzını kılmalıdır.


cuma namazına gidemeyen ne yapmalı, cuma namazına gitmeyen ne yapmali, cumaya gidemeyen öğle namazı

Bu kategoride yer alan Yatmadan önce okunan dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazına gidemeyen veya gitmemiş öğle namazını kılmaları gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.