Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
sizden04
Abone

Hz. Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı !!! ???

Hz. Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı !!! ???

mfcanbaz

Esselamu aleyküm dostlar ,

forumduasi.com/anketler/93651-islamda-hangi-suclar-idami-gerektirir-cezasi-olum-olan-gunahlar-nelerdir.html

Yukarıda vermiş olduğum konuda ;
" Hz.Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı " diye bir ibare var.Konu içinde sormama rağmen bir cevap alamadım.
Bu durum gerçekmidir , rivayetler sahih midir ?
Araştırdım ama sağlam bir delile rastlayamadım.

Bilgisi olan var ise paylaşmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla


Cevap: Hz. Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı !!! ???

haci
ve aleyküm selam verehmetullahi vebereketu.
kardeş ben cevap veremeyecegim ama şunu diyebilirim islamda sizde biliyorsunuz kısasa kısas uygulanır.hz Ali r.a yaktırma olayına gelince ben mantıklı görmüyorum neden dersen hayvanların bile dinimzce yakmanın caiz olmadıgını düşünürsek insanları nasılyakıp cezalandırılabilirki ,umarım bilen arkadaşlar arştırıp yanıtlarlar Allah’a emanet kalın

Okudunuz mu?  Yatsı Namazını kıldıktan-Gece teheccüd kıldıktan sonra kaza namazı kılınırmı?

Cevap: Hz. Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı !!! ???

mfcanbaz
kardeşim bende senin gibi düşünüyor(d)um…
Yakmak Allah’a mahsustur onun cezalandırma şeklidir…
Allahın azabıyla azab etmeyiniz şeklinde teamüller var…
Ama Sahih buharide geçtiğine dair bilgiler var. Üstüne araştırmalar var….
Kafam karışık bu konuda umarım bilen bir kardeşimiz çıkar…

Selametle ….


Cevap: Hz. Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı !!! ???

islamyolu
İbni Teymiyye (r.a) Vasitiyye akidesi şerhi 59. melede Rafizilerle ilgili olarak şunları anlatmaktadır:
"Bilindiği gibi Râfızîler -Allah müstehaklarını versin ashab -radiyAllahu anhum-‘a dil uzatırlar, onlara lanet okurlar. Hatta onların bazılarını ya da hepsini tekfir dahi ederler. Onların büyük çoğunluğu ise ashabın çoğuna ve halifelere dil uzatmakla, birlikte Ali ve onun çocukları hususunda aşırıya gider, onların ilâhlıklarına inanırlar.
Bunlar önceleri yahudi olan, sonradan İslam’a girip, müslümanlara ve İslam’a kötülük yapmak maksadını güden Abdullah b. Sebe’in önderliğinde Ali -radıyAllahu anh-‘ın hayatında ortaya çıkmışlardır.
Nitekim daha önceden yahudiler de hristiyanlığa karşı böyle tuzaklar kurmuş ve hristiyanlığı ifsad etmişlerdi. Ali -radıyAllahu anh- bunları fitnelerin sonunu getirmek maksadı ile ateş ile yakarak cezalandırmıştır. Bu hususta onun şöyle dediği rivayet edilmiştir:
"Ben işin oldukça münker (kötü ve benzeri görülmedik) bir iş olduğunu görünce, Ateşimi yaktım ve Kumber (kamber)’i çağırdım."
(Hafız İbn Hacer’in, Fethu’l-Barî, XII, 270’de hasen kabul ettiği bir senedde bu haber varid olmuştur. Hz. Ali’nin onları yaktığına dair haber de Sahih-i Buharî’de İkrime’den gelen rivayetle sabittir. Şöyle demektedir: "Ali (r.a)’a bazı zındıklar getirildi. O da onları yaktı.” Bu husus İbn Abbas’a ulaşınca şöyle dedi: Ben olsaydım, onları yakmazdım. Çünkü Rasûlullah -SallAllahu Aleyhi Vesellem-: "Allah’ın azabı ile azablandırmayınız” demiştir. Ancak onları öldürürdüm. Çünkü Rasûlullah -SallAllahu Aleyhi Vesellem: "Dinini değiştireni öldürünüz” diye buyurmuştur.” (Fethu’l-Barî, XII, 267) İstitabetu’l-Mürteddin, Hükmü’l-Mürteddi ve’l-Mürteddeti ve’stitâbetuhum.
Bu hususu rivayet edenler arasında Ebu Davud, Tirmizî, Nesaî ve başkaları da vardır. Bu hususta önemli bilgiler ve gerekli araştırmalar için bk: Süleyman el-Ude, Abdullah b. Sebe’ ve eseruhu fi ihdasi’l-fitneti fi sadri’l-İslam, s. 214.)

Okudunuz mu?  Sabah namazını kaçırdım

benim bu konu için buldugum kaynak budur..


mfcanbaz
Aynı kaynakları bende nette birkaç sitede gördüm….

Ama konduramıyorum Hz.Ali’nin böyle bir şey yapacağına…Belki de küçük olan ilmimizle bilmiyoruz veya analamıyoruz.

Umarım doyurucu bir cevab verilebilir bu hususta….

Syg


islamyolu
Hadis buharide geçiyor araştırmalarıma göre. Buhari hadisleride en sahih hadistir. Ateşte yakmak gerçekten bende şaşırdım ilk defa sayende öğrendim bunu. Ama Bir ehli sünnet Alimden bunun cevabını öğrenmeyi çok isterdim. Yahudiler Hz Ali ye tövbe Haşa İlah diye fitnelik cıkarmaya calısıyorlar. Hz Ali de böyle ceza veriyor. işte aslını tam bilmiyorum. Cevabını Araştıracam Doğru olarak

Okudunuz mu?  Hadis Kitapları - Hadis Kitap isimleri nelerdir? Kaç Hadis kitabı var?

mfcanbaz
Evet kardeşim araştırmak gerek….
Kimsede topun altına girmiyor , anlaşılan diğer kardeşlerinde bizim gibi soru işaretleri var kafalarında….

Araştırman sonrası farklı bir bilgiye ulaşırsan paylaş inşAllah….

Syg


mfcanbaz
Merhaba Arkadaşlar Diyanete Sordum souyu….
Aynen ekliyorum

Saygılarımla

————————————————–

Sorunuz:
Esselamu Aleyküm ,

Okudunuz mu?  Yemin Kefareti hangi şartlarda verilir

HzAli (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı " diye bir rivayet var . Bu rivayet doğru mudur ? Gerçekleşmiş midir ?
Bazı siteler Sahih Buharide geçtiğini belirtiyor.Araştırmalarıma rağmen Bu konuda doyurucu bir cevap bulamadım.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla

Saygılarımla

Cevap:

Ebu Hureyre anlatıyor. Bir gün, peygamber (s.a.s)bizi, bir savaş birliği olarak düşmana gönderdi. O sırada, Kureyş’ten iki kişinin adlarını vererek şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Hayvanlı Kolye İle Namaz Kılmak

"Bunları yakaladığınızda ikisini de yakın!

Peygamberimiz daha sonra:

"Size, onları bulursanız, ikisini de yakın, dedim, ama yakmayın. Çünkü, ateşte yakma cezasını yalnızca Allah verir. Siz bu iki kişiyi yakalayıp öldürün yalnızca. (Buhari, Cihad/107)
Bütün Müslümanların bu emre uygun hareket etmeleri gerekir. Her ne kadar bazı tarih kitaplarında Hz. Ali’nin isyancıları yaktırdığı zikredilse de Hz. Ali’nin peygamberimizin emrine aykırı hareket ettiği düşünülemez.

Okudunuz mu?  Namazda oturuşta Ettehiyyatu Duasından önce Allahu Ekber demek caiz midir?

islamyolu
Allah razı olsun. kardeşim diğer hadiste dogrudur. Ama işte anlamını çözmek için. bu hadiside ihtiyac vardır.

mesala sen olmasaydın Felekler bile yaratılmayacaktı Hadisi şerifine Mevzu diyorlar

ama diğer bir sahih hadiste : Hz Ademin Allah’a Muhammedin yüzü suyu hürmetine bağışla demesi. Ve Allahu Tealanın Sen onu nerden tanıyorsun demesi. Hz Adem ise Cennette gördümki her tarafta La ilahe İllalah Muhammedun Rasulullah Yazısı ordan aklımı geldi demesi. Rabbimizinde Hz Ademe . doğru O olmasaydı senide yaratmayacaktım demesi..

Okudunuz mu?  Yüz maskesi orucu bozar mı

yani bir hadisi şerife direk uydurma mevzu denmesi iyi bir şey degil.

gerçekten benimde merak ettigim konuyu açıklıga kavusturdun. Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Hz Ali gibi bir zat Allah’ın Aslan’ı toprağın babası Denmiş bir mübarek için Yakışıksız yaklaşımlar küfre sokar dikkatli olalım peygamberimiz diyor ki ben ilmin şehriyim alide kapısıdır kim ilim isterse Kapıdan gelsin bir diğer hadisde ben kimin mevlası isem alide onun mevlasıdır diyorlar

Okudunuz mu?  İçimdeki kaygı ve şüpheden nasıl kurtulabilirim

Kayıtsız Üye
liderliğini Abdullah ibn-i Sebe’nin çektiği ve tarihte sebeiler olarak bilinen bir topluluk Hz. Ali’yi ilah ediniyorlar. İmam Ali’ye sen O’sun diyor. Ali O kimdir deyince ibni Sebe O Allah’tır diyor. bunun üzerine İmam Ali bu sapıkları ateşte yakarak daha önce İslam şeriatında hiç uygulanmamış bir ceza veriyor.
Hz Ali bunu yapmaz gibi bir mantık olamaz. haber sağlam kaynaklardan bize ulaşmış. hatta Ehli sünnetin en keskin dilleri bile bu olayı doğrulamıştır. İslam’da fitnenin tarihi isimli kitapta kaynaklarıyla birlikte yer alıyor.

Okudunuz mu?  Arabi ayının ilk cuması hangi gün

hz ali yaktırdı, hz ali insan yaktı mı, Hazreti Ali ibni sebe yi yaktırmışmıdır

Bu kategoride yer alan Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Ali (ra)’ye zındıklar getirildi ve onları yaktırdı !!! ??? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.