Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
sizden96
Abone

Namazlarda dahi aklına kötü kötü şeyler geliyor kendimi çok zor frenliyorum

Namazlarda dahi aklına kötü kötü şeyler geliyor kendimi çok zor frenliyorum

aaööa
Cümleden selamun aleyküm. Benim sorunum malesef cinsel.

Namazlarda dahi aklına kötü kötü şeyler geliyor kendimi çok zor firenliyorum. Mastürbasyon yapmamak için kendimi çok sıkıyorum ama aklıma onlarca şey geliyor. En küçük şeyden bile farklı yerlere gidiyor aklım.

Biliyorum oruç tutmam lazım ama oruçlu düşünürsem diye korkuyorum bu üçaylarda daha günah.

Elle mastürbasyon yaparsam bu düşüncelerden kurtulacağımı düşünüyorum. Evli değilim evlilik için önümde 3 4 yıl daha var.

Sizce ne yapmalıyım Allah rızası için yardım edin.


Cevap: Lütfen bir yardım Ne yapmalıyım ?

aaööa
Bir de aklıma takılan başka soru var.

Okudunuz mu?  Hanefi olupta şafii mezhebine göre namaz kılmak olur mu?

Evlenildiğinde bu yapılan doğru yani yararlı , peki evlenmeden yapıldığında neden zararlı ? Çok merak ediyorum bu konuyu.


Cevap: Lütfen bir yardım Ne yapmalıyım ?

Sergen Osman
ve aleykumselam,hasaneyn


Cevap: Lütfen bir yardım Ne yapmalıyım ?

aaööa
Evlilikte hanımının eliyle oluyorda kendi eliyle neden olmuyor ?


imam
< Cümleden selamun aleyküm. Benim sorunum malesef cinsel.
Namazlarda dahi aklına kötü kötü şeyler geliyor kendimi çok zor firenliyorum. Mastürbasyon yapmamak için kendimi çok sıkıyorum ama aklıma onlarca şey geliyor. En küçük şeyden bile farklı yerlere gidiyor aklım.

Biliyorum oruç tutmam lazım ama oruçlu düşünürsem diye korkuyorum bu üçaylarda daha günah.

Okudunuz mu?  Zikir ile ilgi vaaz - sohbet konusu

Elle mastürbasyon yaparsam bu düşüncelerden kurtulacağımı düşünüyorum. Evli değilim evlilik için önümde 3 4 yıl daha var.

Sizce ne yapmalıyım Allah rızası için yardım edin. >
ve aleykumusselam.
Bu kötü düşünceleri yenmenin tek yolu evlenmek/harama bakmamaktır.
Beynimizi kötü-haram resimlerle doldurursak namazda da o kötü şeyler devam eder. bu normal bir durum.

Bir ibadeti kötü düşünürüm diye bırakmak doğru değildir.
ibadetler bizi haramdan alıkoyarlar. ibadeti bırakırsak tümüyle harama batarız.
< Evlilikte hanımının eliyle oluyorda kendi eliyle neden olmuyor ?
>

————————-
evlenince zaten eşin elye kendini boşaltan ahmaktır. bu yola akıllı insan başvurmaz.
Hanımın eliyle yapsa bile, evlilikte hanımını nikahlamış kendine helal olmuş ama elle istimna farklıdır kişi kendi eliyle kendini nikahlıyor.

Okudunuz mu?  Harama şehvetsiz bakmak

aaööa
Öyle şeyler izlemiyorum. Kendime de hakim olabiliyorum uzun zaman yapmadan. ama bu yaz aylarında çok zor duruyorum aklıma geliyor canım yapmak istiyor.


melankoliq
Şeytanın işi işte.İşi yok seninle uğraşıyor.Namaz öncesi nas felak surelerini oku.Bide abdestli halde ayetel kürsüyü okuyup bir tezbih bitirmeye çalış.Bir şeylerle uğraş,çalış.Çünkü çalışan ve hep meşgul olan insan böyle şeylere gerek duymaz ve sadece yorgunluğunu atmak için uyumak ister.Kendine çalışacak iş bulman daha hayırlı olur.

Okudunuz mu?  Çalınan maldan yemek

aaööa
Yazın yapacak bir şey yok. Havaların ısınmasıyla insanlar daha da açık giyinmeye başladı. dışarı çıkamıyorum evde de oturamıyorum


تقاضا
Ve Aleykümselam ,

aaööa kardeşim eğer insan hafızasını müstehcen görüntüler ile beslerse , bu onu hiç rahat bırakmaz , yani yatağa girdiğinde aklına gelir , iş yaparken aklına gelir , bundan kurtulmanın en iyi yolu imam’ın da söylediği gibi HARAMA BAKMAMAK’tır.

Ayrıca demişsin ki , mastürbasyon yaparsam bundan kurtulurum sanıyorum , genç kardeşim yaşın genç , sana şunu aktarmak isterim , bu mastürbasyon işi bir bataktır. Kurtulurum sanma sakın , asıl bu seni daha da kötüye götürür.

Okudunuz mu?  Dudak üzerinde kalan tükürük tekrar ağza alınıp tükürülürse oruç bozulur mu?

Hele ki bundan zevk duyarak yapmaya başlarsan HARAM olur.

Mastürbasyonun zaralarını bilmen seni bundan korur.

Sana birkaç tavsiyede bulunacağım bu beladan kurtulman için ,

1- Şehvet hislerini kamçılayıcı başı bozuk eserler değil, ciddi ve faydalı eserler okunmalıdır. İnsan hangi konuda eser okursa, düşünce ve duyguları az-çok onun te’sirinde kalır. Mesela; kahramanlık eserleri okuyan, bunlara biraz devam ederse, kahramanlık hisleriyle yoğrulur. Ahlaki eserler okuyan, ahlak kaidelerine uyma arzusu gösterir. Aşk romanları okuyan, aşık olma hissini duyar.

2-Dar pantolon veya dar şort giymemelidir. Cinsel organlarını sıkıştıracak kadar dar olan elbiseler, şehvet hislerini dürter. Bu da genci masturbasyona davet eder

Okudunuz mu?  Sevgiliyken kıyılan imam nikahı geçerli mi

3-3- Kasık tüyleri iki-üç haftada veya ayda bir kere olsun temizlenmelidir. Bunların uzaması neticesinde kaşıntılar meydana gelir.

4-Yatarken, bacaklar mümkün olduğu kadar açık tutulmalıdır. Zira cinsel organı sıkıştırılmazsa, şehvet hissi daha kolay kontrole alınabilir.

5- Yatarken, ihtiyaç duyulunca hemen gidip su dökmelidir. İdrar sıkıntısı olduğu zaman, bunun yanı sıra şehvet hisleri de kabarır. Bu durumda gencin mastürbasyon arzusu uyanabilir. O halde hemen kalkıp su dökmek, yerinde bir tedbirdir.
6- Şehvet hissi kabarıp mastürbasyon akla geldiği zaman, bu arzunun yatıştırılması için iyi bir çare de, cinsel organ bölgesinin soğuk suyla iyice yıkanmasıdır.

Okudunuz mu?  İçimden ettiğim yeminlerden sorumlu muyum?

________________

7- Bir işle meşgul olmalı, başıboş ve avare kalmamalıdır. Masturbasyona en çok müptela olanlar, umumiyetle başıboş kalanlar, meşguliyeti az olanlardır.

8- Sportif faaliyetlerde bulunmalıdır. Her genç, bünyesine uygun en az bir sporu mutlaka yapmalıdır. Maçları izlemek spor yapmak değildir.

9- Bekarlık sırasında fındık, fıstık, çikolata, muz vs. gibi şehvet arttırıcı gıdalara düşkünlük gösterilmemesi iyi olur.

10- Şehvet verici sohbetlerden uzak kalmalıdır. Aksilik ya… gençlerin ekseriyeti şehvet edebiyatını merak eder. Böyle olunca da edep yerleri onları rahat bırakmaz! Her şeye rağmen, şehvet azdıran bahislerden uzak kalmak gerek.

Okudunuz mu?  Delilleriyle Maliki Mezhebi fıkhı

11- Masturbasyona başka türlü son veremeyen bekarlar, yaşları ve halleri müsaitse evlenmelidirler. Fakat… evlendikten sonra da bu illeti mutlaka bırakmalıdır. Evlilik esastır ama, icaplarını yerine getirmek de şarttır.


aaööa
EyvAllah. Baya bir yararlı oldu Allah razı olsun.


@hmet
Namaz kılarken akla cinsel şeyler gelmesi

Harama bakmayın aklınıza kötü işler gelmez.


Kayıtsız Üye
evlenince zaten eşin elye kendini boşaltan ahmaktır. bu yola akıllı insan başvurmaz. Neden boyle duşunuyorsun


Kayıtsız Üye
ben müptelasıydım ama ALLHIN izniyle bıraktım ..haram şeylere bakmamaya çalış.dini sohbet dinle hayalhanem var . sözler köşkü var cübbeli Ahmet hoca var …tam ehli sünnet bir sohbet dinle..oruç felan tut

Okudunuz mu?  Erkeklerin rimel sürmesi caiz mi

Kayıtsız Üye
peki hocam bunu yapınca gusül gerekirmi hocam aklıma geliyor banyoya giriyorum bir şeyler görüyorum banyoya giriyorum namazda böyle şeyler düşünülürse banyoya girmak lazım olurmu artık günlük neredeyse bazen günlük iki kere gusül alıyorum hocam birde namazla alakası olmayıp böyleşeyler bilerek düşünürse insan gusül gerekirmi orucu bozarmı bir sıvı gelmiyor ama sadece çişim geliyor


arifselim
Hiç bir şekilde sadece düşünmekle gusül gerekmez. Sen sadece kendine eziyet ediyorsun başka bir şey değil. Meni şehvetle getirilmediği sürece ve cinsel ilişkiye girilmediği sürece gusül almak gerekmez.

Okudunuz mu?  Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

namaz kılarken cinsellik düşünmek, namaz kılarken aklıma cinsel, namazda aklına cinsellik gelmesi

Bu kategoride yer alan Namaz dualarının sırasını karıştırma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazlarda dahi aklına kötü kötü şeyler geliyor kendimi çok zor frenliyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.