Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı?

Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı?

Hoca
Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı?

Hz Adem’in birçok ikiz çocuğu oldu. Bu ikizler her seferinde biri kız, biri erkek oluyordu. Bir ikizin erkeği ile diğer ikizin kızı evleniyordu. Arada yalnız bu mesafe bulunması şart idi. Allah nasıl ki Hz Adem’in eğe kemiğinden Hz. Havva’yı O’na eş olarak yarattıysa, değişik seferde doğan bu kardeşleri de birbirine yabancı suretinde yaratabilir. Daha sonra ise insan nesli çoğaldı ve Allah bundan sonra farklı ikizlerden de olsa kardeş evlenmesini yasakladı.

Bunun meşruiyeti ise temelde Allah’ın emriyle alakalıdır. Çünkü bir işin kötü olması Allah’ın yasaklamasından dolayı, iyi olması da emretmesinden yada serbest bırakmasından dolayıdır. Yani Allah emreder güzel olur, Allah yasak eder kötü olur.


Cevap: Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı?

senagülsema
Allah razı olsun selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Filmlerde oyun gereği nikah kıyılıyor. Rol icabı kıyılan nikahlar sahih olur mu?

Yanıt: Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı?

gül sema
Allah c.c razı olsun, bu konuyu kardeşlerime anlatana kadar deli olmuştum, zamane gençleri işte 🙂 zor anladılar.


Soru: Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı?

lamelif
verdiginiz birbirinden degerli bilgiler için ALLAH razı olsun mum hocam

Okudunuz mu?  Başını deve hörgücü gibi bağlamak hadisi

eLom
20 ikiz cocuklari oldu, kabil ile habil münakasalarinin ardindan kabil habili öldürünce, Allahü teala bir tek cocuk daha verdi oda Hz.Sit a.s. oldu…


Kayıtsız Üye
Burada farklı ikizler derken konunun anlaşılabilmesi ve ikna olmayan üyelerin anlayabilmesi için bir yorum eklemek istiyorum. Farklı ikizlerin diğer ikisi kaburga göğüs kafesindeki karın boşluğundan çocuk oluşuyor bu oluşumu tetikleyen etken ise meme hücresinden meydana geliyor. Bu oluşuma huri deniliyor. Diğer ikizler ise biri kız diğeri erkek olmak üzere normal rahim içinde oluşuyor. Kromozonları farklı olunca çapraz evlilik sonrası DNA lar kendilerini tamamlıyor. Adem Peygamber ve Havva anamızın o dönemde ömürleri uzun oldukları için farklı dönemlerde birçok ikizleri oluyor çoğalma bu şekilde gerçekleşiyor. Birbirinden tamamen farklı olan ikizler bu şekilde birbirleri ile evlenebiliyorlardı. Bu ilk çifter ikizler den rahimden doğan Habil kaburga kemiğinden doğan kız kardeşi ile evlenmesi gerekiyordu Kabil buna karşı çıkarak kendi öz kardeşi ile evlenmek istedi çünkü o bir huri idi daha güzeldi diğeri ise çirkin idi. İşte size bir cinayet sebebi daha zaten bu evlilik de gerçekleşmiyor çünkü Havva anamız öz kız kardeşini Kabilden uzak tuttu. Sözün kısası Habil ve Kabilden sonra işin usulüne göre çoğalma gerçekleşiyor. UMARIM AKLINDA SORU İŞARETİ KALMIŞ İKNA OLMAYAN KARDEŞLERİME YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

Okudunuz mu?  Tecelli-i Zati Ne Demektir, Efendimizden (sav) Başka Mazhar Olan Var mı?

hz ademin cocukları, hz ademin çocukları nasıl çoğaldı, hz ademin nesli nasıl çoğaldı

Bu kategoride yer alan Ezberleme zorluğu çekenler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Adem’in çocukları nasıl çoğaldı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.