Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:48
sizden02
Abone

Hangi günahları işleyenler cehenemde ebedi kalır

Hangi günahları işleyenler cehenemde ebedi kalır

rusajan
hangi günahları işleyen cehennemde ebedi kalır


Cevap: hangi günahları işleyenler cehenemde ebedi kalır

imamhatipli42
Ehli sünnet alimlerinin ortak görüşü zerre kadar imanı olan kişiler ne kadar kalırlasa kalsınlar mutlaka cehennemden çıkıp cennete gireceklerdir. Günahları bedelince cehennem azabını çekeceklerdir.

Ama imanı olmayan kimseler asla cehennemden çıkamayacaklardır.


Cevap: hangi günahları işleyenler cehenemde ebedi kalır

Mürid74
Degerli Kardesim,

Allah (c.c.) Ku´ran-i Kerimde kimlerin ebedi olarak Cehennemde kalicaklarini söyle belirtmis

Muminun 23/101-103

Sûr’a üfürüldüğü zaman, (işte) o gün ne aralarında soy sop yakınlığı kalacak, ne de birbirlerini arayıp soracaklardır.
Artık kimin tartıları (sevap) ağır gelirse, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
Kimlerin de tartıları (sevap) hafif gelirse, işte onlar da kendilerini ziyana uğratanların ta kendileridir. Onlar cehennemde ebedî kalacaklardır.

Allah (c.c.) günahkar kullarina kurtulusun yolunu Ku´ran-i Kerimde söyle vermis.

Zumer 39/53-54

De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
Ve Rabbınıze yönelin. Size azab gelmeden önce O’na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Cevap: hangi günahları işleyenler cehenemde ebedi kalır

Fakı
bu cehennemden çıkıp cennete girme sözü aman kardeşlerim kandırmasın çok kişiyi .
kibrit ateşinde ne kadar dayanabiliyoruz ki nasıl olsa sonunda ateşten çıkacakmışız diyelim


Mürid74
< Ehli sünnet alimlerinin ortak görüşü zerre kadar imanı olan kişiler ne kadar kalırlasa kalsınlar mutlaka cehennemden çıkıp cennete gireceklerdir. Günahları bedelince cehennem azabını çekeceklerdir. >
Peki Allah (c.c.) ne diyor, bir Kur´an-i Kerime bakalim.

Okudunuz mu?  Yalancı şahitlik yapmak

Bakara 2/80

Bir de dediler ki: "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır.” Sen onlara de ki: "Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?”

Ali Imran 3/24

Bunun sebebi, onların, "Bize, ateş sadece sayılı günlerde dokunacaktır.” demeleridir. Uydurageldikleri şeyler dinleri konusunda kendilerini aldatmıştır.

Bu iki ayetdede Allah (c.c.) acik ve net olarak Cehenneme girenin orada ebedi olarak kalacagini belirtiyor.
Fakat cogu kisi bu ayetlerin müslümanlar için gecerli olmadigini söylüyorlar, ama tam bu söylemelerinin aksine cogu müslümanin (bunlarin içinde ilahiyatci proflar bile var) agzinda bu iki ayetde gecen sözler vardir – Ates biz günahkar müslümanlar için sayili günler vardir.
Ayrica Ku´ran-i Kerimde bir tane ayet yok ki, Cehenneme girip, günahlarinca yanip, ardindan Cennete gireceksiniz desin.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun


Guray
Kalbinde iman bulunan ve bu imanla ölen herkesin Cehennem’e girse bile sonunda Cennet’e gireceğini bildiren hadisler vardır. (Buhari, Tevhid 19, 31, 36, 37; Müslim, İman 322, 334; Muvatta, 1/212; ayrıca İbrahim Canan Beyin Kütüb-i Sitte tercümesine de bakabilirsiniz.)

Cennete girmenin ilk şartı iman etmektir. İmanlı bir insan günahkar olursa cezasını çektikten sonra cennete gidecektir. İnsanın başına gelen her türlü sıkıntı, hastalık ve musibetler günahının azalmasına bir sebeptir.

Okudunuz mu?  Büyük bir yemin ettim ve istemeden bozdum ne yapmalıyım?

Ayetlerde ebedi cehennemde kalacağı belirtilenler kafirlerdir. Ancak salih amel eksiği olanların da bunların cezasını çekeceği malumdur.

Bakara suresindeki 82. ayette, iman edenler ve salih amel işleyenler hariç diyerek, cehennemde ebedi kalacak olanların iman etmeyenler olduğu açıkça belirtilir.

"Hayır, durum hiç de öyle değil. Günah işleyip de günahın kendisini her taraftan kuşatıp kapladığı kimseler var ya, işte onlar cehennemliktir. Hem de orada ebedî kalacaklardır. İman edip makbul ve güzel işler yapanlar ise, İşte onlar da cennetliktir. Hem de orada ebedî kalacaklardır." (Bakara Suresi, 81- 82)

Yunus Suresindeki de aynı istikamettedir.

Kötülük işleyenler ise, yaptıkları kötülük kadar ceza görürler. Kendilerini bir zillettir kaplayacak… Onları Allah’ın bu cezasından koruyup kurtaracak bir kimse yoktur. Yüzleri sanki kapkaranlık gece parçalarıyla kaplanmıştır. İşte onlar cehennemliktir. Hem de orada ebedî kalacaklardır. Gün gelir, onların hepsini bir araya toplayıp sonra Allah’a şirk koşanlara: "Siz de, taptığınız şerikleriniz de yerlerinize!” deriz. Artık onları putlarından tamamen ayırmışızdır. Şerikleri: "Siz dünyada bize tapmıyordunuz. Bizimle sizin aranızda şahit olarak Allah yeter. Doğrusu, sizin bize taptığınızdan hiç mi hiç haberimiz yoktu” derler. (Yunus Suresi,27 – 29)

Müminun Suresindeki Ayetin devamında bulunan açıklamalar bunların, Allah’ın ayetlerini inkar eden ve müslümanlarla alay edenler olduğu belirtilmektedir. Cehennemde ebedi kalacak olanların kafirler olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Okudunuz mu?  Gerdek gecesi hakkında?

Bu nedenle Ehl-i Sünnet anlayışında her hangi bir tezat yoktur. İman ile ölenler cehenenme girse bile, cezasını çektikten sonra cehennemde sonsuz olarak kalmayıp cennete girecektir

Sorularla İslamiyet

İlgili Hadisler;

(Kalbinde zerre kadar imanı olan kişi ateşten çıkar.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

(Lâ ilahe illAllah Muhammedün Resulullah diyerek, kalbinde zerre kadar imanı olan kişi ateşten çıkar.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

(Şunları yeminle söylüyorum:
1- Facir olan [çeşitli günahlar işleyen], maişetini kazanmaktan da ahmak olan mümin Cennete girecektir.
2- Günahları sebebiyle Cehennem ateşi yakmış olan da Cennete girecektir.
3- Kıyamette Allahü teâlâ hiç kimsenin hatırına hayaline gelmeyecek şekilde müminleri affedecektir.
4- Allahü teâlâ, öyle çok mağfiret edecek ki, İblis bile acaba ben de affolacak mıyım diye başını kaldıracaktır.) [Beyheki]

Hazret-i Muaz anlatır:
ResulAllah, (Ya Muaz, Allahü teâlânın, kulları üzerine ve kulların Allahü teâlâ üzerine hakkı nedir) buyurdu. Ben de, (Allah ve Resulü daha iyi bilir) dedim. (Allahü teâlânın kulları üzerine hakkı, Allah’a [Onun bildirdiği gibi inanarak, beğenerek] ibadet etmeleri ve Ona şerik koşmamalarıdır. Kulların Allah üzerine hakkı da, Ona şerik koşmayanı azap etmemesidir) buyurdu. (Ya ResulAllah insanlara bu müjdeyi vereyim mi?) diye sorunca, (Hayır, buna güvenirler de iyi işlerden vazgeçebilirler [diğer emir ve yasaklara riayet etmeyip felakete düşebilirler]) buyurdu. (Buhari, Müslim, Tirmizi)

Resulullah, (Allah’tan başka ilah olmadığına, Muhammed’in Allah’ın Resulü olduğuna ihlasla şehadet eden [bunu muhafaza edip müslüman olarak ölen] herkese, Allahü teâlâ ateşi haram kıldı) buyurunca, (Ya ResulAllah bunu insanlara haber vereyim mi?) dedim. (O zaman buna güvenirler de iyi işlerden vazgeçerler) buyurdu. (Buhari, Müslim, Tirmizi)

Okudunuz mu?  Bu yaşadıklarım sizlerdede oluyor mu?

Hazret-i Muaz, bildiği şeyi gizlemek günahından kurtulmak için bunu vefatından az önce haber verdi

Size Tavsiyem Ayetleri kendimiz yorumlamadan önce Efendimizin (S.a.v.) bu konu hakkındaki sözlerine bakalım. Allah yardımcımız olsun


Mürid74
Degerli Kardesim,

ne kadar Allahin (c.c.) varligindan süphe etmiyorsam, peygamber efendimizinde (s.a.v.) yaklasik 1400 önce yasadigina dair hicbir süphem yok.
Fakat rivayet edilen hadislere Ku´ran-i Kerime zit gittigi zaman, ilk olarak Ku´ran-i Kerimin verdigi yoldan gitmemin sebebi su ayetde yatiyor.

Hicr 15/9
Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

Yaklasik 1400 yil önce peygamber efendimizin (s.a.v.) elbette etrafinda bulunanlara Ku´ran-i Kerimin ayetlerini aciklamis, uyarilarda bulunmus ve yol göstermisdir.
Fakat yaklasik 1400 yil önce dilden dile, kulaktan kulaga yayilan bu rivayetlerin cogu tahrife ugramisdir.
Bir elimizde Allah (c.c.) tarafindan tahrife ugramasindan korunmus Ku´ran diğer tarafda yaklasik 1400 yil önce rivayet edilen hadisler.
Bu ama rivayet edilen her hadisin sahte oldugu anlamina gelmez, fakat hadisleri Ku´ran-i Kerimin ayetlerinin isiginda karsilastirmak gerekir diye düsünüyorum.

Sayet Cehennemde günahlari boyunca yanipda sonradan cennete girilecek diyen bir ayet Ku´ran-i Kerimde varsa, lütfen bunu aciklayin, benide aydinlatmis olursunuz.

< Ayetlerde ebedi cehennemde kalacağı belirtilenler kafirlerdir. >
Kafir, örten demek; örten, gerçeği örttüğü kadarıyla sınırlar; sınırladığını kabul eder; örttüğünü reddeder!

Okudunuz mu?  Çok günah işledim korkuyorum, geçmişimden utanıyorum

Allah (c.c.) ayetlerini inkar edenleri Ku´ran-i Kerimde söyle uyariyor.

Bakara 2/99
Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

Bakara 2/121
Kendilerine kitab verdiğimiz kimseler, onu gereği gibi okurlar. İşte bunlar ona inanırlar. Onu inkâr edenlere gelince, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

ve daha bir sürü ayetde Allah (c.c.) ayetlerini inkar edenleri çok sert bir dille uyariyor.

< Bakara 2/80

Bir de dediler ki: "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır.” Sen onlara de ki: "Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?”

Ali Imran 3/24

Bunun sebebi, onların, "Bize, ateş sadece sayılı günlerde dokunacaktır.” demeleridir. Uydurageldikleri şeyler dinleri konusunda kendilerini aldatmıştır.
>
Bu iki ayet sadece kafirler için gecerlidir demissin.O halde bu zamanda cogu müslümanin dilinde, "Biz günahlarimiz boyunca Cehennemde yanip sonra Cennete girecegiz" diyenlerde mi kafir oluyor?!?Iki ayeti lütfen tekrar okuyun ve verdiginiz "Cehennemde yandiktan sonra Cennete girilir hadisleri ile karsilastirin.
Allah (c.c.) bu yanip cikmakdan müminleri ayri tutarim diye bir ayet indirmemis, direk olarak Hiristiyanlarin ve Yahudilerin sözlerine gösterdigi tepkiyi dile getirmis, oysa ki cogu müslümanlar, iblisin Hiristiyanlara ve Yahudilere oynadigi ayni tuzaga, kendilerininde düstügünün farkinda degiler.

Okudunuz mu?  Huriler Niçin Yaratıldı?

Son olarak Ku´ran-i Kerimi tek müminlere veya Hiristiyanlara veya yahudilere indirilmemisdir.Bu kitab bütün insanliga inmisdir. Sayet biz okudugumuz bir ayet için "Bu benim için degil, bu baska bir topluluk için indirilmisdir" diyorsak,biraz aynanin önüne gecip öz elestiri yapmamiz gerekir!!!
Bakin Allah (c.c.) böyle söylüyenler için ne demis.

Maide 5/49
Aralarında, Allah’ın indirdiği ile hükmet. Onların arzularına uyma ve Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından (Kur’an’ın bazı hükümlerinden) seni şaşırtmalarından sakın. Eğer yüz çevirirlerse, bil ki şüphesiz Allah, bazı günahları sebebiyle onları bir musibete çarptırmak istiyor. İnsanlardan birçoğu muhakkak ki yoldan çıkmışlardır.

ve son olarak

Hicr 15/9
Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Guray
Önce Bakara Suresine Bakalım

Bunların bir de ümmî takımı vardır; Kitab’ı (Tevrat’ı) bilmezler. Onların bütün bildikleri bir sürü kuruntulardır. Onlar sadece zanda bulunurlar. (Bakara / 78 )

Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, "Bu, Allah’ın katındandır" derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline! (Bakara / 79 )

Bir de dediler ki: "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır." Sen onlara de ki: "Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?" (Bakara / 80 )

Okudunuz mu?  Gusülde Tıkalı olan Buruna Su vermede problem yaşıyorum, bakar mısınız ?

Şimdi de Al-i İmran

Allah’ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele. (Al-i İmran / 21 )

Onlar, amelleri, dünyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur. (Al-i İmran / 22 )

Kendilerine Kitaptan bir pay verilenleri görmüyor musun ki, aralarında hüküm vermesi için Allah’ın Kitabına çağrılıyorlar da sonra içlerinden bir kısmı yüz çevirerek dönüp gidiyor. (Al-i İmran / 23 )

Bunun sebebi, onların, "Bize, ateş sadece sayılı günlerde dokunacaktır." demeleridir. Uydurageldikleri şeyler dinleri konusunda kendilerini aldatmıştır. (Al-i İmran / 24 )

Sence bu ayetler inkar edenler için değil mi ? Bir tane ayeti seçip kendimizce yorumlamayalım.

Bi kaç ayet daha

"Kim, Allah’a ve Peygamberine itaat eder ve O’ndan korkar, sakınırsa, işte kurtuluşa erenler de bunlardır.” (Nur / 52)

(Ey Muhammed! Onlara) Deki: "Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın…”(Al-i İmran / 31)

"(Ey müslümanlar!) Namazı dosdoğru kılın; zekatı verin ve Peygambere itaat edin ki rahmet olunasınız.” (Nur / 56)

Eğer biz sahih hadislere inanmazsak ne namazı ne orucu ne abdesti tam anlamıyla bilemeyiz. 1400 yıl önce yaşamış olabilir Peygamberimiz (S.a.v.) ancak Allah Kuranda "Allah ve peygamberine itaat edin " diyor ise emin ol ki kaynakları korumuştur.


Mürid74
< Eğer biz sahih hadislere inanmazsak ne namazı ne orucu ne abdesti tam anlamıyla bilemeyiz. >
< Bu ama rivayet edilen her hadisin sahte oldugu anlamina gelmez, fakat hadisleri Ku´ran-i Kerimin ayetlerinin isiginda karsilastirmak gerekir diye düsünüyorum. >
Bende aksini söylemedim ki!!!Ayrica konumuz namaz,oruc veya abdest değil ki!

Okudunuz mu?  Bilgisayar Oyunları Yapmak Caiz Mi?

< Allah Kuranda "Allah ve peygamberine itaat edin " diyor ise emin ol ki kaynakları korumuştur. >
Degerli Kardesim yukarda ve senden önce ki yazimda belirtigim gibi rivayet edilen bütün hadislerin sahte oldugu anlamina gelmez diyorum.Bu sadece belirli hadisler için gecerlidir.
Ayrica Hicr 15/9 Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz diyen Allah (c.c.), Resulumun hakkinda rivayet edilen hadislerinde koruma altina alicagim diyecek kadar hasa aciz miydide bunu belirtmedi.

< Bir de dediler ki: "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır." (Bakara / 80 )
Sence bu ayetler inkar edenler için değil mi ? Bir tane ayeti seçip kendimizce yorumlamayalım. >

Israrla bu ayet biz müslümanlar için gecerli degildir diyorsunuz ve aynisini " Cehennemde yandiktan sonra cikip cennete girecegiz" diye sizde söylüyorsunuz

< Sen onlara de ki: "Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"
Sence bu ayetler inkar edenler için değil mi ? Bir tane ayeti seçip kendimizce yorumlamayalım. >

Peki cogu müslümanin agzinda olan "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır." veya "Günahimiz boyunca yandiktan sonra cikicaz" diyorsaniz, bakin Allah (c.c.) bu kisilere benden söz mü aldiniz diyor!!!

Okudunuz mu?  Devlet Liderlerinin Yaptıklarını Söylemek Gıybet Mi ?

Sayet günahlarimiz boyunca Cehennemde yanip ardindan Cennete gidecegimiz gibi bir opsiyonumuz olmus olsaydi, bunu Allah (c.c.) sizce neden bütün insanliga indirdigi Ku´ran-i Kerimde belirtmemis.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Guray
Bak ben alıntı yaptığın ayetlerden önceki ayetleride yazdım Allah’ın izniyle sen hala istediğin kısmı alıyorsun öncekileride okuduysan sanırım kime söylendiğini anlamışsındır. Müslümanları ilgilendirmez demiyorum çünkü her insan küfre bulaşma tehlikesiyle yüz yüzedir. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum birbirimizi kırmayalım hayırlı günler. Rabbim kendine layık kul habibine ümmet eylesin


Mürid74
< Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum birbirimizi kırmayalım hayırlı günler >
Degerli Kardesim maksadim ne seni nede baskasini kirmak, Allah (c.c.) diyen ve Onun (c.c.) ipine sarilan herkes benim kardesimdir, gayem sadece paylasim içinde bulunmakdir, eğer seni kirdiysam hakkini helal et, gayem bu degildi.

Allah (c.c.) hepimizi hidayete ulastirir insAllah!!!

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Guray
Benden yana helal olsun varsa sende helal et kırıldığımdan değil uzarsa istenmedik şeyler olabilir kendi açımdan o yüzden söyledim yoksa hepimizin amacı Allah’ın razı olacağı kullarından olmak 🙂


Mürid74
Helal olsun kardesim!!!

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


şearse
arkadaşlar ben yazdıklarınızdan bişey anlamadım ikinizde birbirinizin söylediklerini kabul etmiyosunuz ben kuranıkerimin mealini birkere okudum orda yazıyor zaten fakat siz çelişkidesiniz neden. benim bildiğim kadarıyla (doğru değilse bilgi verin) Allah’a şirk koşan onu inkar edenlerin affının olmadığı. tabi tövbe etmezlerse. insan ölüm anında bile tövbe etse Allah tövbesini kabul ediyor değilmi. benim bildiklerim bunlar yanlışsa düzeltin lütfen. selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Ailem beni hor görüyor

Guray
Konumuz şirk değildi ancak onada cevap verelim Allah’ın izniyle

Eğer dünyada kişi Allah’a şirk koşar ve tövbe ederse tövbe kabul edilebilir.

Ancak tövbe edip inanan ve salih amel işleyenler başka. Onlar cennete, Rahmân’ın, kullarına gıyaben vaad ettiği Adn cennetlerine girecekler ve hiçbir haksızlığa uğratılmayacaklardır. Şüphesiz O’nun va’di kesinlikle gerçekleşir. (Meryem / 60-61 )

Ancak ölümnden sonra yani ahirette , şirk koşan kişinin bu günahı silinmez ve affedilmez.

Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur (Nisa / 48 )


ebedi cehennemlik günahlar, cehennemden sonra cennete girilir mi, cehennemlik günahlar

Bu kategoride yer alan Dua ederken elleri ters çevirmenin hükmü ve anlamı nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hangi günahları işleyenler cehenemde ebedi kalır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.