Anasayfa
20 Ağustos 2022, 12:13
missa06
Abone

Kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürür mü?

Kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürür mü?

Kayıtsız Üye
benim arkadaşıomın kocası eşine kızgınlık halinde ona seni boşuyorum 3defa boşol boşol boşol demiş buarkadaşımın nikahı düşüyomu düştüyse neyapması gerekiyo bilgialmak istiyoruz


Kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürür mü?

muvaffak
Üç talaktan bir tane talak gitmiş, iki talak kalmıştır. Evlilik ciddi bir iştir. Her kızgınlık anında ağza gelen söylenmez. Eşlerin aralarında sorunlar varsa kızgınlıkla bu şekilde davranmak yerine ilişkilerinin devamı için yardım alabilirler.


Cevap: kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürürmü?

Fetva Meclisi
3 defa boş ol demekle boşanma gerçekleşmiş olur mu?

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULUNDAN FETVA:Dinimize göre 3 defa boş ol demekle boşanma gerçekleşir mi? Sorusuna cevap verdi

Erkeğin hanımına 3 defa "boş ol" demesiyle boşanma gerçekleşmiş olur mu?


İŞTE DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULUNDAN FETVA;
İslama göre evli çiftler arasında üç bağ vardır. Buna göre koca, eşini en fazla iki defa boşamışsa onunla evliliğini sürdürebilir. Üçüncü kez boşamakla aralarındaki evlilik bağı tamamıyla ortadan kalkmış olur.

İçlerinde Hanefî ve Şâfiîlerin de bulunduğu fukaha çoğunluğuna göre aynı anda veya bir temizlik dönemi içinde verilen üç boşama , üç talâk olarak geçerli olup, bu takdirde koca, eşini tamamen boşamış olur (Şâfiî, el-Ümm, V, 199; Sahnûn, el-Müdevvene, II, 419; Kudûrî, el-Muhtasar, III, 37-38; İbn Rüşd, Bidâyetü’l-Müctehid, II, 60).

Ashap ve tâbiûndan bu boşamayı üç sayanlar olduğu gibi tek sayanlar da vardır.

Böyle bir boşamanın tek talâk olacağı görüşünü savunanlar, İbn Abbas’ın rivayet ettiği Hz. Peygamber (s.a.s.) devrinde, Hz. Ebubekir’in devrinde ve Hz. Ömer’in hilâfetinin ilk iki senesinde üç talâk bir talâk sayılırdı haberini (Müslim, Talak, 15; Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 314) ve yine İbn Abbas’ın rivayet ettiği, Rükâne, karısını bir mecliste üç talâk ile boşamıştı ve bunun için çok üzülüyordu. Hz. Peygamber (s.a.s.) ona, Onu nasıl boşadın? diye sordu. Rükâne üç talâk ile boşadım dedi. Rasulullah (s.a.s.) ona, Tek mecliste mi? dedi. O da evet cevabını verdi. Bunun üzerine Rasulullah O bir talâktır. İstersen ona dönebilirsin buyurdu anlamındaki hadisini (bkz. Ebû Dâvûd, Talâk 10; Tirmizî, Talâk 2; Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 265) delil getirmişlerdir.

Okudunuz mu?  Hz. Vahşi kimdir? Kısaca hayatı

Bu ikinci görüşe göre aynı anda veya aynı temizlik süresi içinde verilen üç talâk , bir talâk olarak gerçekleşir. Din İşleri Yüksek Kurulu da bu görüşü benimsemektedir.

Bu durumda boşama ric’î ise taraflar, iddet içinde yeni bir nikaha gerek olmaksızın, boşama bâin ise veya iddet bitmiş ise tarafların rızaları ile yeni bir nikah kıyarak evliliklerini sürdürebilirler.

diyanet haber


Cevap: kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürürmü?

Kayıtsız Üye
Biz eşimle ayrı yaşamak zorundayız üç yıllık evliliğimiz var ben ayrı yaşamak istemediğim için kavgalarımız artıyor üç kere ayrı zamanda bitirmek istiyorum diye beni boşadı ben zorladım kimse yoktu şahit yok gene de boşandık mı haram mı artık kocam bana bilmek istiyorum şahit olmadan boşanma gerçek olmuyormuş bana açıklar mısınız


Şema
3 defa boş ol demekle evlilik biter. Şahit şartı yoktur. Şahitler olmadan da boşama gerçekleşir


Kayıtsız Üye
eşim bir tamam ozaman seni bosuyorum bossun dedi kaç talak gitmis oluyo


mum
3 kere boşol demek
< i kaç talak gitmis oluyo >

bir talakınız gitmiş, kalan 2 talak ile devam edin.
Size bir alimin bir müftünü yanına gidip derdinizi bu olayı anlatmanızı tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Bn kocama espiri olsun diye 3kere boşol dedim içim çok huzursuz bu durum da ne yapabilirim


Şema
3 defa boş ol demek
< espiri olsun diye 3kere boşol dedim >
şaka da olsa bir talak gitti. kalan 2 talakınız var yuvanızı yıkmayın


Kayıtsız Üye
Ben karima 8 kere boşol dedim o da bana 5 kere dedi kaç talak gitmiş olur?


Kayıtsız Üye
Benim eşim bana 3 kez bosadim seni bosadim seni bosadim seni dedi bosamis olyomu


mum
< bosamis olyomu >
< karima 8 kere boşol dedim o da bana 5 kere dedi kaç talak gitmiş olur? >
Bir mekanda 100 defa da söyleseniz sadece bir sayılır.
Ayrı yerlerde söylenmesi gerekir ki talak sayılsın.
İki sorunun cevabı: birer talakınız gitti, kalan iki talak ile devam edin.


Kayıtsız Üye
Hocam karim beni kizdirdi anneside bana telefonda hakeret etti bende sinirle msj yazdim ve 3 defa bosol diye yazdim bosanmis oluyormuyuz yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Ehl-i kitap kimlerdir? Mecusiler ve Sabiler de Ehl-i kitap mıdır?

Şema
< sinirle msj yazdim ve 3 defa bosol diye yazdim >
3 defa boş ol diye yazmak bir talakı götürür. kalan 2 talak hakkınız var.

İslamda sinirlenmenin dini bir ölçüsü var talak konusunda…. Eğer kişi sinirlenince ne diyeceğini şaşıracak kadar sinirliyse, boşaması geçerli değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben ayrı zamanlarda eşime kızgınlık la boş ol dedim ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim sağolun


Şema
< ayrı zamanlarda eşime kızgınlık la boş ol dedim >
Size en yakın müftülüğe gidin fetva verirler.


Molla_Efdal
Üç veya daha fazla sayı söylerse, üç talak ile boşamış olur. (Seâdet-i Ebediyye, 580-581)


Kayıtsız Üye
kocam kızgın halınde bana ucker boş ol dedı sonra gerı geldı1ay sonra ama pişmandı ben onıyetle soylemedım dıyor ve bız tekrar barıştık şu anda nıkahımız varmı yoksa tekrar tazelıyelımı bana acıl bılgı verırdenız huzur bulucam


Şema
Size en yakın Müftü ye gidin fetva alın bu en sağlıklısıdır


Kayıtsız Üye
Esim kızgınlık anında 3 kere bos ol boş ol boş ol dedi imam nikahi dustumu 2 çocuğum var yeniden nikah gerekir mi


Kayıtsız Üye
Eşim bana onu boşamamı istediğini söyledi bir kadın ara gazıyla istedi ben farklı algıladım şüpheye düştüm bunu duyunca çaresiz bir şekilde gönülsüz üç kez telakü selasıyla boş ol dedim ve küslüğümüz üç gün sürdü nikahımız bozuldumu ne yapmamız gerekiyor


arifselim
Böyle önemli konularda bir müftülüğe gidin ve yaşadığınızı ayrıntılı bir şekilde anlatın en doğrusunu böyle olur. Talak konusunu hafife almamak gerekir.


Kayıtsız Üye
Biz eşimle tartıştık büyük bir şekilde kavga anında 3 kere boş ol dedi aynı anda aynı yerde ve bu kavganın sonunda mahkemeden de boşandık şuan oda bende çok pişmanız tekrar birleşebilir mıyız yani 3 talak gittimi bizde


arifselim
Bir müftülüğe gidin ve sorununuzu anlatın. Yazmakla eksiklikler olabilir. Böyle yaparsanız en doğrusunu yapmış olursunuz.


Kayıtsız Üye
ne kadar kolay boşanmış olursunuz yazmışsınız. siz bunca milletin günahını nasıl vereceksiniz. bir iddet döneminde istersen farklı meclislerde 10 defa demiş ol tek bir talak gider. Arkadaşlar sabaha kadar dünyayı dönderdim. Ölüyorum şuan yorgunluktan ama bulunduğum ilin müftülüğüne gitti yukarıdaki açıklamayı yaptı bana. sizde öyle yapın.en doğrusu bu

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin rızık ile ilgili hadisleri

Kayıtsız Üye
Sinirlenerek eşime üç defa boş ol dedim kalk babanın evine git artık benim eşim değilsin seni istemiyorum dedim nikahımız düşermi


arifselim
Sinirli halde de edilen boşama geçerlidir. 3 defa boş ol demekle boşanma gerçekleşir. Diğer sözler ise üstü kapalı sözlerdir eğer boşama niyeti ile söylense talak yine gider. Size de tavsiyemiz bu önemli konularda sadece netten sorarak bırakmayın mutlaka bir müftülüğe gidin ve net bir bilgi alın.


Kayıtsız Üye
Kocam bana sinirliyken 3 den 9 a boşol boşol boşol dedi ama yanımızda kimse yoktu yani şahit yok fakat Allah şahit bu durumda boşanmış sayılıyor muyuz??


arifselim
Boşama esnasında şahitlerin olup olmamasının bir önemi yoktur ve boşama geçerlidir. Bir anda ve bir yerde bir kaç defa verilen talakın bir talak yerine geçtiğine dair fetva vardır. Bir müftülüğe gidin ve ne yapmanız gerektiğine dair mutlaka bilgi alın.


Msra
Eşimle kavga etmiştik bana üç defa ard arda benden boşsun boşsun boşsun dedi nikahımız bozulmuşmudur ?

Benim kocam 3 kisinin yaninda bana boş ol dedi nikah duştumu


arifselim
Evet kardeşim bu durumda nikahınız biter ama bir yerde ve art arda kaç defa söylerse söylesin sadece bir talak gitmiş olur. Bu konuda diyanetin fetvası öyledir. Eğer başka sorularınız veya aklınıza takılanlar varsa mutlaka bir müftülüğe gidin ve danışın.


Kayıtsız Üye
Ben eşime kızgınlık nedeniyle 1 defa boşol boşol boşol dedim gerçekten bosandik mı?


emre
İl veya ilçenizdeki müftülüğe gidip cümlenizi detaylıca anlatın. İki kelimeye sığdıracak kadar bu iş basit değildir.


Kayıtsız Üye
Eşim bana boşancam senden boşancam senden boşancam senden diye 3 kez dile getirdi boşanmış olur muyuz ?


arifselim
Senden boşanacağım demekle talak gitmez. Ancak seni boşadım seni boşuyorum veya benden boşsun gibi o anda talakı ifade eden kelimelerle söylense geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Bayanlarin bosama yani talak hakki olmadigini biliyorum. Arastirin lutfen.


Kayıtsız Üye
Eşimle tartıştık mesajda bana bir kere karım değilsin artık dedi ve ertesi gün boşandım üç kere dedim diye yazdı ve sinirliydik ondan sonraki gün boşamak niyetiyle söylemedim canını yakmak için söyledim dedi boşanmış sayılır mıyız yada nikah tazelememiz gerekir mi birde bunları söylerken adetliydim geçerli olur mu mesajda yazdı sadece kendisinden duymadım boşadım diye

Okudunuz mu?  Ablamın yaptıklarına sabretmeye çalışıyorum sabrım kalmadı

arifselim
Adetliyken veya mesajla yazarak da olsa boşama geçerlidir. Boşamada şahide bile gerek yoktur.Artık karım değilsin sözü, boşama niyeti ile söylenmese boşama sayılmaz. Ama boşadım üç kere demek boşamayı gerektirir. Bir yerde ve bir defada söylediği için bir talak gider ve geriye iki talakınız kalır. Yeni bir nikaha gerek kalmadan evliliğe devam edebilirsiniz. Bu diyanetin verdiği bir fetvadır. Mutlaka müftülüğe gidin bilgi alın ve öyle hareket etmenizi öneririm. Hemde bu size çok ciddi bir ders olsun.


Kayıtsız Üye
Kocam hakkında dedikodu yapmıştım kayinvalidemde ortalığı karıştırdı sonra kocam eve geldi bende ondan sonra geldim sakincene beni çağırdı odasına konusiyoduk ve dedimki yaptiklarimdan pişmanım sonra konuşma ilerledi ve dediki bosol bosol bosol dedi bende tamam dedim nikah dustumu lütfen acil donun


arifselim
Kızgınlıkla ancak kişinin aklı başından gidecek derece bir boşanma olursa o durumda talak gitmez. Ama sıradan bir kızgınlıkla yapılan bir boşama geçerlidir. Ancak bir seferde 3 defa boş ol demesi ile 3 değil sadece bir talak gittiğine dair diyanetin fetvası vardır ve buna göre hareket edebilirsiniz. Geriye 2 talak hakkınız kalmış olur.


Turgut
Eşime önce istanbul da (3) boş ol sonra Malatya da (3) boş ol ve sonra yine (6)boş ol dedim — ama eşşek gibi pişmanım oda çok üzülüyor bende perişan haldeyim ne yapabiliriz ne olur yardım edin


arifselim
Ayrı ayrı yerlerde ve zamanlarda 3 kere bu boşama sözü geçmiş ise artık siz 3 talakla boş olmuş olursunuz. Maalesef ne kadar pişman olursan ol eşin sana ebediyen haram olmuş oluyor. Sana tavsiyem yinede mutlaka bir müftülüğe giderek yüzyüze sorunu anlatman gerekir.


Kayıtsız Üye
eşim bana kavga ettiğimiz zamanlar dört ayrı dönemde dört kez boş ol dedi ama anlamını bilmiyerek durumun ciddiyetini bilmeyerek söylemiş zaten boşamak için söylememiş ciddi anlamda beni boşamak için dememiş ve şu an çok pişman bir yaşında çocuğumuz var boşanmak istemiyoruz ne yapmalıyız dini nikah bozulmuşmudur

Okudunuz mu?  Kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir

Şem’a
Kardeş ifadenize göre boşanma gerçekleşmiş ama siz size ne yakın müftülükten randevu alın müftü ile görüşün o size bir yol gösterir.
Çünkü karı koca ifadesi alınmadan boşama olmaz.


Kayıtsız Üye
Esimle şuan birlikteliğimiz yok 1.5 senedir ayni evin içinde ayriyiz imama gittik bu konuda nikahimiz dusermi diye imam nikahimizi tekrar kiyalim dedim ve ben ayrılmak bu evliliği sürdürmek istemiyorum esimde çok sevdiği için birakmak istemiyor sevgi tek taraflı daha sevemiyorum buna sebep olan eşim ve ailesi bu konuda ne yapmam gerekiyor gercekten nikah düşüyor mu


arifselim
Ayrı kalmakla ve aynı evin içinde olsa da ayrı olunmakla dini nikah bitmez. Dini nikahı bitiren şeyler bellidir. Aranızdaki sorunları konuşmalı ve çözmelisiniz. Gayen ve hedefin ilk olarak bu olsun. Boşanma en sonra olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Ben karimla kavga ederken sinirden bir kere bos ol dedim oda bana sinirden bos ol dedi bir kere sonra pisman olup tövbe ettik ama ne oldu nikahimiz boldumu bilmiyoruz tekrar nikah kiydirmalimiyiz yardımcı olun lütfen


arifselim
Erkeğin eşine söylediği boş ol sözü ile bir talakı gider. Kadının demesi ise geçerli değildir. Geriye kalan iki talakla evliliğinize devam edebilirsiniz. Talak kesinlikle hafife alınmamalıdır. Giden talak hak geri gelmez.


Kayıtsız Üye
Cocuk dustu ve kafasi kanadi eşim bu cocuga bise olursa seni bosarim dedi çok sukur bise olmadi ama nikah dustumu


Şem’a
Şart yerine gelseydi yani çocuğa bir şey olsaydı bile "Seni boşarım" lafız boşama sözü sayılmaz.
Şayet çocuğa bir şey olsa boşsun deseydi ve çocuğa bir şey olsa o zaman otomatik olarak boşama olurdu


Kayıtsız Üye
Eşimle tartıştık bana iki kere uç defa boş ol dedi daha önceleri de tartışıyoduk bana hiç boş ol dememişdi on yıldır evliyiz uç çocuğumuz var bide hamileyim bize tekrar nikah düşermi veya dinen boşandıkmı çok sinirliyken söyledi


arifselim
Eğer aklı başından gitmiş durumdaki bir sinir halinde demişse bu sözlerin hükmü olmaz. Ama aklı başında bir halde demişse ve bir kerede demişse bu bir talak yerine sayılır. Ama mutlaka iki taraf dinlenmelidir ve bir müftülüğe gidilmelidir.

Okudunuz mu?  Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali sunniler diyebilir mi ?

Kayıtsız Üye
Dün eşimle çok tartıştık ikimizde sinirliydik bende beni boşamasını istedim o ilk önce kabul etmedi sonra konusrken tekrar dedim boşa beni diye oda sen mutlu olcakmısın dedi bende istemeyerek evet olucam dedim oda 3 defa boşadim seni dedi ama ben çok pişmanım eşimle boşanmiş oluyomuyum.


arifselim
Eşinin böyle söylemesi ile bir talakınız gitmiş olur. Talak ciddi bir konudur bunun şakası da hafife alınması da olmaz. Bir müftülüğe gidin ve danışarak hareket edin.


Kayıtsız Üye
Selam aleykum hocam ben esime çok siddetli bir tartisma sonucu esime seni ucten dokuza bosadim dedim ve bundanda çok pismanim bunun hukmu nedir hocam nikahim dusmusmudur


mum
< ucten dokuza bosadim dedim ve bundanda çok pismanim bunun hukmu nedir >
Bu sözle nikah düşer ama kızgınlıktan kendinizi kaybedip istemeden boş ol demişseniz sözünüz geçersiz olduğu için nikah düşmez.


Kayıtsız Üye
Mrb.benim kocam bni aldatyor ve ayri yasiyoruz .lohusa sureci icersinde ben ona bni aldattgndan oturu uc kez bos ol dedim.daha sonra tekrar kavga ettik ve ısrarla bni bosamsni soyledim o kabul etmdi çok ısrar edince tamm bosadm bosadm bosadm dedi telfnda biz şuan bosandkmi


arifselim
Merhaba. Kadının eşine seni boşadım demesi veya boş ol demesi ile dini nikahı bitmez. Telefonda da olsa boşayan erkeğin talakı geçerli olur. Bir kerede birden fazla demesi ile bir talakınız bitmiş olur geriye 2 talak hakkınız kalır.


Kayıtsız Üye
hocam selamun aleykum.
Karımla gece tartıştık ve kendimi kaybetmiş bir şekilde elim ayaklarım titrercesine eşime 3 kere ardı ardına boşol dedim. Daha öncesinde tartıştığımız zamanlarda da karıma boşanmak istiyorum veya boşadım seni demiştim. ama 1 er defa . nikah durumumuz nedir hocam yardımcı olur musunuz…


arifselim
Aleykum selam. İman ve talak konusu hafife alınmayacak iki konudur. Sinir anında boşanmanın geçerli olmaması için aklının başında olmaması yani ne dediğinin hiç farkında olmaması gerekir. En doğrusu ise, mutlaka bir müftülüğe gidin danışın ve ona göre hareket edin.


Kayıtsız Üye
Ben hanimima kizginlik halinde seni bosadim uc kere bos ol dedim. Hukmu nedir bosanmis sayilirmiyim bosanmissam tekrar nikah yapabilirmiyim

Okudunuz mu?  Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor

mumsema
Kızgınlığın ölçüsü önemli
Hiç kimse kızmadan boşanmaz… onun için kızgınlık anında öfkeden ne yaptığını şaşıracak kadar kötüyse o zaman boşama geçersiz olur yani nikah bozulmaz


Kayıtsız Üye
Esime öfkeyle seni bosuyorum üç kere dedim
Bundan altı ay sonra aynı şekilde öfkeyle ückere daha soyedim
Yedi sekiz ay sonra yine tartışma anında ückere daha söyledim fakat bosanmak istemiyorum bunun sonucu nedir


arifselim
Eğer 3 defa bu şekilde ayrı zamanlarda seni boşuyorum demişsen 3 talak hakkında bitmiş olur. Ancak mutlaka bir müftülüğe giderek yüzyüze anlatarak bilgi almalı ve ona göre hareket etmelisiniz.

Bu şekilde internette sadece yazmakla bir fetva almayın!!!


Kayıtsız Üye
Biz ailemizden habersiz nikah yaptık. Fakat sonradan öğrendiler. Bana mesajda 3 kere boş ol dedi. Fakat yazıda gittiğini bilmedigine yemin etti. Çünkü telefonda da tartıştık boşa dediğimde bosamadi. Kesinlikle bosama niyeti yoktu. Lütfen yardımcı olun . Kesinlikle ikimizde boşanmak istemiyoruz.


arifselim
Gizli olarak yapılan bir nikah geçerli değildir. Nikah geçerli olsa bile yazarak yapılan boşama geçerlidir ama bir yazıda bir talak gitmiş olur ve geriye iki talak kalır. En doğrusu ise bir müftülüğe giderek danışın, bilgi alın ve öyle hareket edin.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam arkadaşim imam nikahi yapti ama bana nasıl bozulur diye sordu bende bos ol .bos ol 3kere dersen dedim gozuyle okudu ama genede bozulurmu hayirli geceler dilerim


alice
Aleykümüsselam. sen bir şey anlatmışsın niyetin bu yönde nikah düşmesi ile bir ilgisi yok. o zaman hocalar durmadan kadın mı boşuyorlar sürekli birilerine anlatmak zorundalar.


Kayıtsız Üye
Esime ayri zamanlarda toplam 3.3.3 9kere bosol dedim aklim basimdan gitcekmis gibiydim delirdim bosanmis oluyo musuyum bosandiysam tekrar nasıl nikah kiyarim çok pismanim


Hoca
Boşama gerçekleşmiş ise yeni nikah kıyma imkanınız yok maalesef.
< aklim basimdan gitcekmis gibiydim delirdim >
O an ki haliniz buysa gerçekten boşama gerçekleşmez. Size en yakın müftünün yanına gidin durumu anlatın o sizi yönlendirecektir


Kayıtsız Üye
Boşama hakkı erkeğindir. Kadın isterse yüz defa boş ol desin bir talak gitmez. Kadın üç talak hakkından birini nikah kıyılırken alırsa o talak ile kocasından boşanabilir

Okudunuz mu?  Kovulmuş şeytanın kötülüklerinden Allah'a sığınırım ne demek

Kulibrahim
Selamın aleyküm ben eşimle kavga ettiğimiz sırada onu boşayacağıma yemin ettim o sırada çok sinirliydim ve 3defa boşol dedim sonra pişman oldum çok üzüldüm. Allah katında nikahım düşmüşmüdür eğer düştü ise ne yapmak lazım


avni
Benim anlamadığım nokta 3 talak demek 3 kere boş ol demektir bunu diyen birdaha karısı başkasıyla evlenip boşanmadan onunla evlenemez bununda öfkeliyim sinirliyim gibi bahanesi olmaz. Neden günümüzde 3 boş ol değilde 3×3 kere boş ol yani toplam 9 kere boş ol diyince 3 talak gitti deniyor ? 3 talağı 1 talak sayıyorlar bu hz.Muhammed’in ölümünden sonra uygulanan bir şey ise doğru olamaz. Var mı bunun örneği sünnetlerle hadislerle ?

Sinirlilik ne yaptığını bilmeyecek şekle dönüşmüşse mesela cinnet geçirme gibi aklını kaybettiyse ancak talak geçersiz olur. Aklı başında ama sinirliyken talak vermişse boşanır geçerli olur. Aklı başında talak verdikten sonra pişman olanlar için boşama geçersiz diye bir şey nasıl söyleriz ? Zina eden evli adam veya bayan zina biter bitmez pişman oldu diye ona uygulanması gereken hüküm uygulanmayacakmı ?


Hoca
Sinirli anında boşanan kişi, boşama gerçekleştikten hemen sonra pişman olmuşsa geçersizdir. Çünkü herkes sinirli anda boşar ve epey zaman sonra pişman olur. Önemli olan sinir halinden dolayı ne yaptığını bilmeyecek durumda olmaktır


Kayıtsız Üye
Ne olursa olsun evliligin bitmistir eğer tekrar evlenmek istiyorsan esinin baska biriyle nikah kiymasi gerekir ve o evlilik biterse esinde eğer isterse evliligin tekrar gerceklesir ama eğer esin istemezse yapabilecegin bisey yok Allah yardımcın olsun


imam
Avni kardeş
Zina pişmanlığı hükmü ile boşama pişmanlığı hükmü farklıdır
Kıyas yanlış


Kayıtsız Üye
merhaba esimle çok siddetli bir sekilde kavga ediyorduk ben sakinlesterici ve piskiyateri yardimi aliyorum esime tek seferde 6 kere bos ol dedim ama onda bosanmak niyetiyle soylemedim çok pismanim boyle bir durumda ne yapmalayim bir talakmi gitti yoksa 3 mu bir talak gittiyse evliligime devam etmek icn yapmam gerekn bir sey varmi


vel Fecr
< merhaba esimle çok siddetli bir sekilde kavga ediyorduk ben sakinlesterici ve piskiyateri yardimi aliyorum esime tek seferde 6 kere bos ol dedim ama onda bosanmak niyetiyle soylemedim çok pismanim boyle bir durumda ne yapmalayim bir talakmi gitti yoksa 3 mu bir talak gittiyse evliligime devam etmek icn yapmam gerekn bir sey varmi >
Bazı alimler bunun 1 bazı alimler ise 3 talak olduğunu söylerler.

Okudunuz mu?  Cenaze de okunan süre

niyetin falan bir anlam ifade etmez. söz ağızdan çıktımı artık o sana delildir. bundan sonra yapman gereken. hanımına hanım gibi davranıp onunda haklarını koruman ona islami şekilde davranman gerek. hanımının sana ne yemek ne temizlik nede çocuklarına bakma yükümlülüğü var bunları yaparsa ecrini alır. kocasına itaat ettiği için Allah tarafından övülür ama burda kocada islama göre hareket etmeli ona göre davranmalıdır.

size tavsiyem nefsi hareket etmeyin. hanımınıza hoşgörülü olun.


mum
< siddetli bir sekilde kavga ediyorduk ben sakinlesterici ve piskiyateri yardimi aliyorum >
Aşırı sinirli olmak bahane sayılabilir ama niyet ne olursa olsun sarih boşama sözü sayılan kelimeler ağızdan çıktı mı nikah gider.
Sizin ifadenize göre kendini kaybedecek kadar ne dediğini bilmeyecek kadar sinir varsa boşama gerçekleşmez


Omer Faruk
< Ne olursa olsun evliligin bitmistir eğer tekrar evlenmek istiyorsan esinin baska biriyle nikah kiymasi gerekir ve o evlilik biterse esinde eğer isterse evliligin tekrar gerceklesir ama eğer esin istemezse yapabilecegin bisey yok Allah yardımcın olsun >
Siz hangi mezhebin alimisiniz? Evlilik konusunda böyle rahat konuşma ruhsatını ilminizden mi alıyorsunuz?

Bak kıymetli kardeşim, bu tür soru sorup dinini bu şekilde yaşamaya çalışana "mukallid" denir. Mukallidin mezhebi olmaz. Dolayısıyla böyle nazik meselelerde bir mezhep alimine soru sorulduğunda "mukallid"in ailesi ve nefsi öncelenerek ona en uygun fetvayı verecek mezhebe yönlendirilirdi. Tabii şimdi google çıktı mertlik bozuldu. Eline klavyeyi geçiren bir kaç fetva okuyup alim oluyor. Okumaya, eleştirmeye itirazım yok ama illa benim dediğim diyen bu kişiler vebal altına giriyorlar. Görüşünüzü belirtmek en tabii hakkınız ama sizin bu sözünüzle bozulacak bir ailenin vebalini nasıl ödeyeceksiniz.

Burada yorum yazan kardeşlerimden istirhamım bu gibi nazik meselelerde işini ehline bırakıp, kopyala yapıştır metoduyla cevap vermesinler.

Zaman zaman belirttiğim gibi soruyu soranlar da cevap veren kişiden "delil" istesinler. Eğer kişi ayet ve sahih sünnet sunamıyorsa onu dinlemesinler.

Okudunuz mu?  İmanın koruyucu kaleleri nelerdir

Kayıtsız Üye
Cevaplarda hem diyorsunuz ki 3 defi bos ol deyince tamamen boş oldunuz. Hem de diyorsunuz ki 3 kez boşol demek 1 talak gider hangisi doğru? Eşim bana bitap ederek pespese bosol boşol boşol dedi? Bitti mi?


mum
< Hem de diyorsunuz ki 3 kez boşol demek 1 talak gider hangisi doğru? >
Hanefi ve şafiiye göre üç defa boş ol dendiğinde nikah biter
Diğer bazı müçtehitlere göre ise bir mekanda söylenen boşama sözleri bir sayılır.
Farkın sebebi bu


Kayıtsız Üye
Yani boşanmak isteyen kişi , sakinken sorulup cevabı alınsa. Çok öfkeli insan yanlış ve doğruyu anlayabilir mi ? Beyin durmuş halde bence söylenen söz asla geçerli olmamalı. Yani insandır yanılır dimi ? Zaten aklı yerindeyken boşanmak isteyen boşar . Bir fetvası olmalı.evli çocuklu ama çok çok sınırlı bir insanın her yıl söylemesi zaten adamın sağlıksız olduğunu göstermez mi?


Şem’a
Sinirli olmanın ölçüsü var, kendini kaybedecek kadar sinirli ise ve aklı başına geldiğinde hemen pişman olanın nikahı düşmez zaten.
Hiç kimse öfkeli olmadan boşamaz, öfkeli olmanın derecesi önemlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam eşimle tartıştık bana evde hiç kimse yokken 3 defa seni azat ediyorum boş ol boş ol boş ol dedi nikahtan düşmüş oluyor muyum sonra eşim pişman oldu ne yapmamız lazım biz bide Hanefi mezhebindeniz lütfen yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Tek bir kerede 3 sefer boş ol diyen kişinin sadece bir talakı gittiğine dair diyanetin fetvası vardır. İsterseniz alo fetva hattını arayarak sorun veya mümkünse bir müftülüğe giderek sorun ve ona göre hareket edin. Bu daha isabetli olur.


3 defa boş ol demek, üç defa boş ol demek, üç kere boş ol demek

Bu kategoride yer alan Cenaze musalla taşına nasıl konulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürür mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.