Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:46
sizden05
Abone

Yaptığım ”yarım yamalak” ibadetler boşunamı?

Yaptığım ”yarım yamalak” ibadetler boşunamı?

ladesma
ben 2-3 senedir namaz kılmaya çalışan biriyim yarın (14 ağustos) 19 yaşına basıcam ve yeni bir sayfa açmak istiyorum.

ben kul hakkı yemiş ,zina yapmasamda zina kadar büyük günahlar işlediğimi düşünüyorum.bundan 2 yıl önce kadar tövbe ettim çok pişman oldum yaşantımdan ve yavaş yavaş namaz kılmaya başladım hatta camiye çokça gitmeye başladım ne kadar doğru kılmasamda huşu yu tutturamasam da vazgeçmedim namazdan.vazgeçmeyide düşünmüyorum ama büyük bir sorun var!

Okudunuz mu?  Anneyle görüşmemenin hükmü nedir?

dedim ya tövbe ettim aslında etmedim sadece dilimle söyledim bugün bir kez daha edicem ama artık çok kötüyüm yapamıyorum bir türlü.

bir kaç kere araştırdım hep şu sonuca ulaştım :eğer sen SAMİMİ bir şekilde tövbe edersen Allah affeder. ben yüzlerce kez tövbe ettim ama hiç samimi değilmişim hep bozuluyo 1 gün bilemedin 2 olmadı 1. haftanın sonunda bir şekilde gözüm bir kıza takılıyo ne bileyim bşy oluyor çekiyorum gözümü ama olmuyo olmuyo.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken ağzımıza su kaçması

ve işte şeytan burada devreye giriyo diyoki bak sen böylesin Allah seni neden affetsinki kıldığın namaz neden kabul olsunki sen namazı doğru kılmıyosun kılsan günahtan korunurdun demekki senin namazın namaz değil şimdi oruç tutuyosun ama oruç değil!!!! kısacası sen bunları boşuna yapıyosun be ahmak!

Okudunuz mu?  Ağızdan yanlışlıkla çıkan söz

ve ben biraz düşünüyorum evet diyorum benim namazım niye kabul olsunki cami ye gidişim günahlarımı niye azaltsın ki çünkü her işim yarım yamalak!!! doğru bir şekilde yapmıyorum ki…
bunları düşününce ölesim geliyor hani hani bir ayet var keşke toprak olsak hiç dirilmesek diye öyle oluyorum ölmek ister gibi halim oluyor.

Okudunuz mu?  Salavatın okunuşu hakkında

kısacası çok kötüyüm ölümle günah arasında gidip gidip geliyorum. hiç bir şeyi doğru yapamıyorum namaz ,oruç ,tövbe…daha fazla günah işlemektense ölmeyi tercih ederim hele bu yaptığım yarım yamalak ibadetlerin boşuna olduğunu düşündükçe ölüyorum sanki..

yediğim kul hakları ki gidip helallleşmeye yüzüm yok , işlediğim çok büyük günahlar ,işlemeye devam ettiğim günahlar ve yaptığım ibadetler arasında hayatım geçiyo.

Okudunuz mu?  Cuma günü saat kaçta bitiyor?

şimdi arkadaşlar sizden şunu istiyorum ben 5 vakit namaz kılıyorum şuanda ve bir taraftanda günahtan kaçmaya çalışırken eninde sonunda birinden kaçamıyorum yani kıldığım namaz namaz değil çokça düzeltmeye huşu lu kılmaya çalıştım ama olmuyo yani diyeceğim bu yaptığım ”yarım yamalak” ibadetler boşunamı?

artık bir son vermek istiyorum ya herşeyi düzgünce yapıcam ( ki imkansız gibi) ya da ölmeyi isteyeceğim gibi!

Okudunuz mu?  Allahın 99 ismi var kim ezbelerse cennete gider

kısacası arkadaşlar HERŞEY BOŞUNAMIIIIIII???


Cevap: Yardım edin!

Ercan
Kardeş sen doğru yola girmeye çalıştıkça şeytan daha çok vesvese verir. Bunlara aldırış etme. Kıldığım namazlar boşuna falan deme. Çünkü buna sen karar veremezsin. Kesin hüküm Allah’a aittir. Sen tevbeni et, dualarını et, ibadetlerini aksatma. Bu vesveseler zamanla azalacaktır. Boşuna mı diye ümitsizliğe kapılma. Allah günahları affeden, tevbeleri kabul edendir.

Okudunuz mu?  Uzun Süre İhtilam Olmamak

ZÜMER 53. De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.


Cevap: Yardım edin!

DrLeyla
Selam aleyküm kardeşim,

Sen kendi yazdığını bir daha dikkatle okursan, cevabı zaten oraya yazdığını anlarsın.
Neyse yormayım seni de söyleyim. Yazmışsın ya, şeytan fısıldıyor diye… şeytanı ne zamandan dinleyer olduk?
O bize düşmandır. Ne dese tersini yapacan.
İyi gidiyorsun, o pisliği dinleme.

Okudunuz mu?  İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir?

Cevap: yaptığım ”yarım yamalak” ibadetler boşunamı?

Kayıtsız Üye
Evet gunahimiz çok buyuk ama , Allahin merhameti daha buyuk kardesim sen yeterki iste ve daha caba goster.


halilcan
en kısa sürede tefsirli bir kuran Türkçe meali edin ve oku. Bol bolda kuranı kerim dinle.
burdaki tefsiri tavsiye ederim, tefsir yuzde yuz doğru olmayabilir bir takım eleştiriler var doğrusunu onu Allah bilir ama kısa ve öz ve baya açıklayıcı bir tefsir.

Okudunuz mu?  Sırtüstü yatmak caiz midir?

Allah dilerse bırak günahlarını silmeyi onları sevaba çevirir, sende biraz direnç göster şu gunahlara kapılma, bol bol dua et

LİNK VERMEK YASAKTIR


namazı yarım yamalak kılmak

Bu kategoride yer alan Şeytanın Vesvesesinden nasıl kurtulabilirim ? Kısaca cevap yazar mısınız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaptığım ”yarım yamalak” ibadetler boşunamı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.