Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Güsülde vesveseye düsüyorum

Güsülde vesveseye düsüyorum

Kayıtsız Üye
1)gusül alırken veseveye dusuyorum bu nasıl yenebılırm
2)gusül abdesti alacagımız zaman sakal,bıyık,tırnak kesmelıyız örnegin bunda bıle veseveye dusuyorum sakallarım uzun olunca aralarına su gıttımı bıraz bıyık sakal oldugu zaman derime su ulasıyomu tam olarak dıye esveye dusuyorum oyuzdende hep kesıyorum alıcam zaman
Bana bu konuda öneriniz nedir lütfen ceavbınızı beklıyorum Allah razı olsun sizlerden


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Bu tür düşünceler vesvesedir seninde ifade ettiğin gibi. Ama vesvese olduğunu bilmek aslında yetmesine rağmen, vesvese ile nasıl mücadele edeceğimizi bilememek işi zorlaştırıyor. Halbuki vesvesenin en güzel 3 ilacı vardır. Birincisi vesveseyi kesinlikle önemsememektir o zaman kısa bir sürede sizi terkeder. İkinci bilinmesi gereken şey de vesveseden dolayı dolayı asla bir şeyi tekrar etmemektir. Normal olarak su dökülen bir saç ve bir sakalın içine suyun girmemesi zaten mümkün değildir. Öyleyse sünnete uygun su döküp ovaladıktan sonra asla tekrar etmemek gerekir. Son husus ise, vesveseden dolayı Allah kuluna günah yazmaz bununda bilinmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından birşey kaybetmez anlamı

Cevap: Güsülde vesveseye düsüyorum

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken burnuma tam su gitmiyormus gibi geldiği için1_2saat banyodan çikamiyorum.Gusül abdesti bilmiyormuş gibi geliyor.Birde tırnaklarını kessem bile diplerine su gitmiyormus gibi geliyor.Banyoya girip sabun la vücudumu iyice yıkayıp sacimida sampuanladiktan sonra gusule niyet ediyorum. Namaz abdesti gibi abdest alıyorum.sonra tekrar niyet edip önce ağzına sonra burnuma 3kez su veriyorum.sonra basıma sonra sağ ve sol omzuna ve burun vücuduma su döküyorum.sonra tekrar namaz abdesti alıp çıkmaya çalışıyorum.bu şekilde vesvese ile almaya çalışıyorum saatlerce dusta kalıyorum.bu olmazlik bana çok sıkıntı veriyor.ne olur Banyoya girdikten sonra dan başlayarak tam anlamıyla anlatır misiniz.Çok önemli pisikolojim bozulacak.suyla oynuyordum iyice.herşey de vesvese ediyorum.yok tuvalette necaset kaydiysa diyorum heryerimi yıkıyorum yeri geliyor tüm kıyafetleri mi değiştiriyordu.sık sık çamaşır yıkamaya başladım.bu durumum önceleri azdı 6_7 aydır çoğaldı. Ne olur içimi rahatlatacak açık bilgiler verebilirsiniz?eşinden çok üzülüyor. Böyle giderse sorun yaşicaz.

Okudunuz mu?  Tevekkül hakkında hikayeler

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Bu yaşadıklarının tamamı vesvesedir. Hiç sorumlu olmadığın ve asla sana günah olmayan şeyleri yaparak kendini üzüyor ve şeytanı dda sevindirmiş oluyorsun. Çünkü şeytan insana ibadetlerini zorlaştırarak onu soğutmak ve üzmek ister. Senin yapman gereken şey asla ama asla yapılması gerekenler dışında hiç bir şeyi tekrar etmemektir. Eğer yok şüpheleniyorum diyorsan o zaman kendine sor, Allah’ın rızasını mı arıyorsun yoksa şeytanı mı sevindirmek istersin. Çünkü Allah sana vesveseden dolayı günah yazmaz. Vesvese önemsememekle şeytanın hilesi boşa çıkarılmış olur. Böyle yaparak Allah’ın izniyle
kısa bir sürede vesveselerinden kurtulacaksın. Kısaca gusül hakkında bilgileri aşağıdan okuyabilirsin. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Tacize göz yummak engellememek

Guslün Farzları:
1- Ağıza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
2- Burna su çekmek ve burnu yıkamak.
3- Tepeden tırnağa bütün vücudu, ıslanmayan yer kalmayacak şekilde yıkamak.

Guslün Sünnetleri:
1- Gusle Besmele ve niyet ile başlamak.
2- Avret yerini yıkamak ve bedenin herhangi bir yerinde pislik varsa onu temizlemek.
3- Gusülden evvel abdest almak.
4- Abdestten sonra, önce başa, sonra sağ omuza, sonra sol omuza su dökmek, bu işlemi aynı sıralamayla üç defa tekrarlamak.
5- Guslederken çok fazla veya çok az su kullanmaktan kaçınmak.
6- Kimsenin göremeyeceği bir yerde yıkanmak.
7- Tenha bir yerde yıkanılsa bile, avret yerini açmamak.
8- Guslederken konuşmamak.
9- Gusül bitince bedeni bir havlu ile kurulamak.
10- Gusülden sonra çabucak giyinmek.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz Hangi İsimleri Yasaklamıştır?

Kısaca gusül abdestini nasıl alırız?
Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen bir kişi önce besmele okur ve : "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder. Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini temizler. Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara şeklinde çalkalar. Oruçlu ise boğazına su kaçmamasına dikkat eder. Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır.

Okudunuz mu?  Ayeti celile ayetül kübra ayeti kerime ne demektir

Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur. İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını güzelce yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış oluruz.

Okudunuz mu?  Kapalıyım açılmak istiyorum

güsülde sakal, abdest alırken banyodan uzun süre cikamiyorum, Gusulde vucut islanmadi vesvesesi

Bu kategoride yer alan Kınamanın islam dinindeki hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsülde vesveseye düsüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.