Anasayfa
7 Ağustos 2021, 16:08
kadin
Yönetici

Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

imam
KADININ KOCASINA GÜZEL MUAMELESİNİN SEVABI

256- Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Herhangi bir kadın, kocasının yüzüne tebessüm eder ve yaptıklarına teşekkür ederse, kıyamet gününde Allah ona (rahmet ile) nazar eder. Herhangi bir kadın, kocasını bir gece sevindirirse, kabrinden peygamber hanımları ile beraber kalkar, sırat köprüsüne onlarla beraber uğrar ve hesapsız olarak geçer, Allah ona, cennette on iki veliye verilen sevabı verir.
Herhangi bir kadın kocasının yatağına gönül hoşluğuyla uzanırsa, Allah onun göğsünü ateşe haram kılar, ona yüz hac ve umre sevabı verir, onun için yüz bin hasene yazılır ve cennette yüz bin derecesi yükseltilir.

Okudunuz mu?  Müslüman Bir Kadın toplum içinde nasıl davranmalıdır?

257- Herhangi bir kadın, kocasıyla beraber bir yatağa yatarlarsa, Arş’ın altından bir melek ona şöyle nida eder; Ameline devam et, Allah senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışladı! Allah ona yüz köle azad etmiş gibi sevap verir ve her kılı için hasene yazar.
Herhangi bir kadın, gönül hoşluğuyla kocasını öperse, on iki defa Kur’an okumuş gibidir ve Allah ona her bir Kur’an ayeti için elli hasene yazar ve her öpüşü için cennette bir şehir kurar.
Herhangi bir kadın, kocasının başını öper ve saçıyla sakalını tararsa, Allah ona her kıl için bir hasene yazar ve her kıl için cennete onun adına hurma dalı bitirir.

Okudunuz mu?  Adet halini geciktirmek için ilaç kullanmak caiz mi?

258- Herhangi bir kadın, kocasının saçlarını yağlar, bıyığını kırparsa, Allah onu cennet nehirlerinden sular ve ona ölüm sekeratını kolaylaştırır. Ona cehennem’den berat yazar, sırattan geçiş izni verir ve ona altmış yıllık amel sevabı verir.
Herhangi bir kadın, kocasının tırnaklarını keserse, kabrinde cennet bahçelerinden bir bahçe ile karşılaşır ve Allah ona cennete doğru bir kapı açar. Her bir tırnak için yüz hasene yazar, cennette yüz derecesini yükseltir.

Okudunuz mu?  Eşarp yerine Şal kullanmak caiz mi?

259- Herhangi bir kadın, kocasına su içirirse, o, köle azad etmiş gibidir. Allah onu cennete girmeden önce, Kevser’den yetmiş defa sular. Ona cennet hullelerinden bir hulle giydirir.
Herhangi bir kadın, kocasının önüne sofra koyarsa, Allah ona bir senelik ibadet sevabı yazar, her bir ekmek parçası için on hasene yazılır, on dercesi yükseltilir. Başının üzerine inci ve yakut işlemeli, nurdan bir tac konur.
Herhangi bir kadın, kocasının elbisesini yıkarsa, Allah ona altmış şehidin sevabını verir ve bulunduğu yerden tüm günahları affolunmadan kalkmaz.
Herhangi bir kadın, kocası için yemek pişirirse, Allah ona cehennemi haram kılar.
Herhangi bir kadın, kocasına ekmek yaparsa, kıyamet gününde ona şiddet isabet etmez ve sırattan şimşek gibi geçer.

Okudunuz mu?  Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...

261-Herhangi bir kadından kocası razı olmuş ise, Allah ta razı olur ve onu cennete hesapsız olarak koyar.[1] Herhangi bir kadın, kocasını razı etmiş bir halde uyursa, Allah ona Eyyub Aleyhisselam’ın bela anındaki sabrının sevabı gibi sevap verir.[2] Kadının, Hur-il Iyn’e olan üstünlüğü, Muhammed(sallAllahu aleyhi ve sellem)’in diğer mahlukata olan üstünlüğü gibidir.[3]

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama...

262- Herhangi bir kadın, geceden nafile oruca niyet eder de, sonra kocası ona orucunu bozmasını emreder, o da bozarsa, o orucu tutmuş gibi sevabını alır ve ayrıca kocasına itaat sevabı da alır. Eğer; ben orucum diyerek kocasıyla anlaşır, razı ederse, bunda ona günah yoktur.
Evlilerin birbirine şefaati, peygamberlerin şefaati gibidir. Kocasını razı etmiş kadına müjdeler olsun! Yeryüzünde oturup kalktıkça melekler onun için bağışlanma dilerler ve ona haseneler yazarlar. Allah ondan razı olur ve hesapsız olarak cennete koyar. [4]

Okudunuz mu?  Modern tesettür - giyinik fakat çıplak kadınlar

263- Enes Bin malik radıyAllahu anh’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Şu üç kadına, eğer tevbe etmeden öldülerse, cehennemden başka karşılık yoktur; kocasının malını çalan kadın, kadın pazarlayan kadın ve ağıtçı kadın. Eğer tevbe ederlerse, Allah tevbelerini kabul eder. Eğer tevbe etmeden o halde ölürlerse, cehennemdedirler. Eğer kadın, kocasının evinden bir dirhem veya bir parça ekmek çalsa, sonra bin sene bile ibadet etmiş olsa bir faydasını göremez. Ancak kocasına borcunu öderse o başka! Eğer aldığı malı getirip kocasına getirip beyan eder ve; bunu helal et derse, ve kocası ondan razı olursa, Allah onun bütün günahlarını affeder ve hesapsız olarak cennete koyar.

Okudunuz mu?  Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

264- Ali Bin Ziyad dedi ki; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Şu dört şey hususunda karısına itaat edeni Allah yüzüstü cehenneme atar; ince elbise, hamamlar, ağıt için dövünme ve düğünler. [5]


[1] bu cümle Ümmü Seleme hadisinde variddir; Tirmizi(1161) İbni Mace(1854) Cemül Fevaid(4294) hasendir.

Okudunuz mu?  İpek eşarplar ve bakımı

[2] Başka bir hadiste şöyle geçer; Kim kötü huylu hanımına sabrederse, Allah Teala ona, Eyyub A.S.’ın belalara sabrının sevabı gibi sevap verir. Hangi kadın da, kocasının köyü huyuna sabrederse, Allah Teala ona, Firavun’un hanımı Asiye’ye verdiği sevap kadar sevap verir. (Heytemi ez Zevacir(2/149) Gazali Mükaşefetul Kulub(s.645) İhyau Ulum(2/44) Iraki el Muğni(1469) Şa’rani Hukukül Uhuvvet(s.145) Iraki; Aslına vakıf olamadım dedi.

Okudunuz mu?  Çene altını kapatmak

[3] Gunyetut Talibin(s.142)

[4] bkz.:Heytemi ez Zevacir(2/146)

[5] Tuhfetul Arus(366)


Cevap: Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

Hüzn’ü LeyL..
Ya zorla evlendirilenler .(..?


Cevap: Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

tekturk
Yazilarda “kadin kocasinin…“ diye devam ediyor , zorla veya değil , onun içinde gecerli…


Cevap: Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

Hüzn’ü LeyL..
o zaman Allah zorla evlendirilenlere merhamet etsin sabır versin onlar en mutlu olurlar nede karşılarındakini mutlu ederler Allah korusun
Amin amin…

Okudunuz mu?  Cinsiyet belirleme yöntemlerini uygulamak haram mıdır, yoksa caiz midir?

Kayıtsız Üye
kaynak nedir? / eklendi


kadının kocasına tebessumu, kadin kocasini yatakta razı ederse sevabi, kocasını İşe yolcu etmek sevap mı

Bu kategoride yer alan Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.