Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Kadınların kocasına hizmetinin sevabı

Kadınların kocasına hizmetinin sevabı

imam
KADINLARIN KOCASINA HİZMETİNİN SEVABI
215- Said Bin el Müseyyeb’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Kadın hamile kaldığı zaman, Allah yolunda cihad eden mücahidin, iftar etmeden oruç tutanın ve dinlenmeden namaz kılanın sevabına kavuşur. Sancısı başladığı zaman her sancısı için köle azad etmiş gibi sevap alır. Doğurduğu zaman ise gökten bir melek şöyle nida eder; (kalan ömrün için)Ameline devam et! Allah seni(n geçmiş günahını) bağışlamıştır!

Okudunuz mu?  Adetliyken tırnak kesilir mi?

Cevap: Kadınların kocasına hizmetinin sevabı

imam
KADININ KOCASINA HİZMETİNİN SEVABI
254- Ali Bin Cafer Bin Muhammed’den; "Herhangi bir kadın, bir gün kocasına hizmet için ayakta kalsa, Allah ona cenneti vacip kılar ve ona, on iki velinin sevabını verir. Herhangi bir kadın kocasına bir gün, bir gece hizmet ederse, Allah onun günahlarını bağışlar, kıyamet gününde ona yeşil bir hulle giydirir ve vücudundaki kıllar sayısınca şehit sevabı verir. Bedenindeki her kıl için miskten bir şehir yapar ve o kadın cennetteki yerini görmeden canı çıkmaz!
255- Herhangi bir kadın, kocasına bir gün hizmet ederse, günahlardan temizlenerek anasından doğduğu gündeki gibi olur. Allah ona bin hac sevabı, bin umre sevabı verir ve bin melek onun için istiğfar eder.
Herhangi bir kadın, kocasının evini süpürürse ve üzerine kocasının oturması için gönül hoşluğuyla halı sererse, Allah ona rahmet kapılarını açar, kabrini kurtlardan ve akreplerden temizler, ona arkadaşlık etmesi için yetmiş huri koyar ve kabrini her gün bin melek ziyaret ederek ona cennet nimetlerinden taşırlar. Allah onun kabrini genişletir.

Okudunuz mu?  Erkeğin örtünmesi

kocaya hizmet, kocasına hizmet eden kadın, kocaya hizmetin sevabı

Bu kategoride yer alan Kadın Dövme Hakkı(!) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınların kocasına hizmetinin sevabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.