Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

Hak Helal Etmenin Fazileti, Sevabı, Mükafatı

Hak Helal Etmenin Fazileti, Sevabı, Mükafatı

Kayıtsız Üye
Geçmişte bir çok günah işledim, itiraf ediyorum ara sıra bir kısmını hala işliyorum. Neyse ki sürekli Af duaları okuyor ve bu günahlarımı telafi etmeye çalışıyorum. Ancak dediğim gibi geçmişte bana zulmedenler oldu. Gıybetimi, dedikodumu yapanlar tuzak kuranlar oldu. Düşman kesilenlerim bile oldu. Ben Yüce Allah (cc) beni sevsin ve bana mağfiret etsin, bana yapılanların mükafatını versin diye onlara hakkımı helal ettim. Kalbimde onlara karşı kötü düşüncelerim yok. Hakkımı helal ettim, sevabı ve fazileti nedir? Mükafatı var mıdır?

Okudunuz mu?  1. akabe biatı kaç kişiydi

Yorum: Hak Helal Etmenin Fazileti, Sevabı, Mükafatı

#UguR
Sahip olduğunuz bir haktan vazgeçmeniz bu sizin için bir ecir kaynağıdır.

"Kötülüğün cezası, onun gibi bir kötülüktür. Kim kendine yapılan kötülüğü affedip barışırsa, onun mükâfatı Allah’a aittir. Şüphesiz ki Allah, Zâlimleri sevmez." (Şûrâ, 42/40).

Okudunuz mu?  İyimserlik İle İlgili Anekdotlar

Yorum: Hak Helal Etmenin Fazileti, Sevabı, Mükafatı

Kayıtsız Üye
Ben 20 yaşındayım. Ebedi olarak hakkımı herkese helal ettim. Ama üzüldüğüm ve sinirlendiğim olaylar oluyor. Ve bunların karşılığı olarak onlarında bana yaptıklarımdan pişman olup üzülmesini istiyorum. Hakkımı helal ettiğim için sanki bana yapılan kötülükler karşılıksız kalacakmış gibi geliyor acaba bunun doğrusu nedir?

Okudunuz mu?  Ders çalışmadan dua etmek yeterli midir

Yorum: Hak Helal Etmenin Fazileti, Sevabı, Mükafatı

mum
Size yapılan kötülükler asla karşılıksız kalmaz, cezalarını mutlaka dünyada ve ahirette bulacaklardır.
Affettiğiniz için günahları silinir ama size karşılığında fazlasıyla Allah tarafında verilecektir bu hem Kuranda hem hadislerde geçer.

Bu kategoride yer alan Kocanın sahip çıkmaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hak Helal Etmenin Fazileti, Sevabı, Mükafatı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.