Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

Şeytanın Yüzlerce Delili Bİr Şüphe İle İnkar Ettirmek İstemesi

Şeytanın Yüzlerce Delili Bİr Şüphe İle İnkar Ettirmek İstemesi

vesveseli
Selamunaleyküm ey müminler beni bu derdimden kurtarın iman hakikatlerinin delillerini okudum ama namazda yine ya Allah yoksa ya Allah yoksa diye bir ses iman hakikatlerini getiriyorum aklıma ama hala kurtulamıyorum yani bana böle uzun yazılarda yazmayın yani bundan nasıl kurtulucam nedir bunun çaresi lütfen yardım edin


Cevap: Şeytanın Yüzlerce Delili Bİr Şüphe İle İnkar Ettirmek İstemesi

HAMMADUN
Şeytan Aleyyullana ile insan arasında çok fark vardır.

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf (As) Buğdayın Başağında Muhafaza mucizesi Nasıl olmuştur

İnşaAllah bunları kısaca özetlemeye çalışalım.

allah-u Taala Adem’i yarattığında, tüm semavata arşa ve kürs’e hitaben bekleyin diyor.

BEKLEYİN Ben emrettiğim zaman O’na SECDE EDECEKSİNİZ.

O zamana kadar Rab’binden başka kimseye secde etmemiş, boyun eğmemiş olan her yaratılmış, Şimdi Rab’binin emr’i ile bir yaratılmışa SECDE edecektir.

Okudunuz mu?  İstibradan kurtulma yolları

EMİR RAB’BİNDEN, GEREĞİ TÜM YARATILMIŞLARDAN BEKLENMEKTEDİR.

Tüm melekler ve onların peygamberleri olan Cebrail, israfil, Mikail ve Azrail ve dahi hepsinin üzerinde ilim sahibi olan Şeytan Aleyyullana bu emri beklemektedirler.

Rab’bi ADEM’e kendi küllisinden olmak üzere, cüz’isini Ruhunu ADEM’e üflemektedir. O kendisini HALİFE olarak temsil edecek bir yaratılmış yaratmıştır. Kendisinden bir parça olmak üzere şerefli bir mahluk yaratmıştır.

Okudunuz mu?  Mevlana hz de semah yapıyormuydu?

Şimdi SECDE EDİN.

Şeytan Aleyyullana hariç tüm yaratılmışlar ki; arş ve kürs ile tüm melekler, gökler ve yer ve bunların arasındakiler dahil her bir zerre secde halindedir. Zira ALLAH-U TAALA emretmiştir. Yaratılmış olan her mahlukda emre itaat içerisindedir.

Emirle secdeden kalkmaya tevessül ederler ki; ŞEYTAN ALEYYULLANA EMRE İTAAT ETMEMİŞTİR. Zira O Alimdir. İlmi O’nunla Rab’binin Emr’i Arasında perde olmuştur. Rab’bi her türlü imtihanı başarıyla vermiş olan bu ilim sahibine kendini ve tüm yaratılmışları şahit kılmak üzere sorar.

Okudunuz mu?  Marid üç harfliler dizisinde yaşanan olay gerçe mi ? Gerçekten cin 3 kişiyi öldürdümü

Neden ADEM’e SECDE etmedin….????

HAKİMLERİN HAKİMİ, HÜKÜM VERMEDEN ÖNCE YARGIYI KULLANMAKTADIR. Zira o yaratılmışlar gibi nefs yapıp savunma hakkını yok saymamış, savunma hakkı vermiştir. İlmine güvenen ve Rab’bi ile kendi arasında perde olan o ilmi kullanmasına rağmen.

Beni der; ATEŞ’ten YARATTIN. O’nu ise hakir bir ÇAMUR’dan. Ne tür bir densizlik içerisinde olduğunu da bilerek üstelik. Zira o aklını ve ilmini nefsine mahkum etmiştir. Gerçek İLİM ve HİKMET sahibi RAB’binin ilminin yanında, hüküm bildirmenin hadsizliğini yaşamaktadır. Zira o çamurdan üstündür. Gördüğü şey ateşin sönmüş halidir üstelik. Ancak HİKMET perdelidir kendisine ve Rab’binden bir CÜZ’i’yi de asla görememektedir. Zira O kendisine perdelidir. Ondan istenen de İlme sarılması değil, HİKMET’e boyun eğmesidir.

Okudunuz mu?  Pantolon giymek

LANETLENİR Şeytan Aleyyullana;

EMİR secdesinden kalkan tüm mahlukat, bu büyük olayı gördüklerinde, ŞÜKÜR secdesine kapanırlar. Zira onlar EMRE uymanın mükafatını lanetlenmekten kurtularak almış bunun karşılığında da Rab’lerine ŞÜKÜR secdesine kapanmışlardır.

ADEM (A.S) yaptığı hatanın bedelini, cennetten kovulup meşakkat çekeceği dünyaya gelirken, nefsine zulmettiğini bilerek Rab’binden AFFEDİLMESİNİ isterken, Rab’binden gelen cezaya boyun eğerken, nefsini yıkıp hiçliğini bilerek AF TALEP EDERKEN, Rab’bi tarafından Peygamberliğe Yükseltilirken, Diğeri hala ilmine güvenip, gördüğüyle hükümlenip, görmediğini de RED ederken, HİKMET’i de yok sayarken, Lanet’ide peşinen üzerine çekmiştir.

Okudunuz mu?  Eşim alkollüyken birlikte olduk ve bu birliklitelik sonucu bir çocuğumuz oldu. çocuğun durumu nedir?

Şimdi bu Şeytan Aleyyullana, Cehennem hatibi olarak, Cennet hatibi Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gibi kendisine insanlardan da ümmetler edinmek istemezmi…..????

Hamd edip TÖVBE İSTİĞFAR ile Rab’binin Rahmetine kavuşmayımı, yoksa Şeytan Aleyyullana’nın ümmetleri arasında yerini almayı mı dilersin.

Dünyada takdir sizindir. Ta ki; Takdirin sadece ve bizzat Rab’bimizin olacağı o din günün (Hesap Gününün, Vadedilen o sahih günün) sahibinin Takdir makamında kullanacağı Takdire kadar.

Okudunuz mu?  İstemeyerek bir hayvana zarar vermeye sebep olmak günah mı?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Şeytanın Yüzlerce Delili Bİr Şüphe İle İnkar Ettirmek İstemesi

Fetva Meclisi
Yüzlerce delili bir şüphe ile inkar İle İlgili Video İzle

Evet şeytanın mühim bir desisesi; İnsanın fikir selametini ve iman hakikatlerine karşı sıhhatli …

Okudunuz mu?  İçimizdeki sözlerin bizden olup olmadığını nasıl anlarız

Cevap: Şeytanın Yüzlerce Delili Bİr Şüphe İle İnkar Ettirmek İstemesi

beyen_bey
kardeşler risalei nur okuyun hiçbir şüphe kalmayacaktır


seytan imana şüphe verir mi

Bu kategoride yer alan Oyunlarda bulunan İslam dışı unsurları kullanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın Yüzlerce Delili Bİr Şüphe İle İnkar Ettirmek İstemesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.