Anasayfa
6 Haziran 2023, 15:22
sizden2
Abone

Süt Kardeşimin Kardeşleri de Benim Kardeşlerim Olur mu?

Süt Kardeşimin Kardeşleri de Benim Kardeşlerim Olur mu?

ordeall
benim süt kardeşim varmış ama benden habersiz:)yani onu annem emzirmiş ama ben daha dünyada yokmuşum 3 4 sene sonra olmuşum bu benim kardeşim mi oluyor?birde 3 kız kardeşi daha var onlarda benim kardeşim mi oluyor yani evlilik söz konusu olma gibi bir durum olamıyor mu?kısaca açıklarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Akşam yatarken hangi dualar okunmalı?

Cevap: süt kardeşimin kardeşleri de benim kardeşlerim olurmu?

islamyolu
kardeşim o senin süt kardeşin oluyor. çünkü aynı anneden süt emilmiştir. Evlenilmesi kesinlikle Haramdır. Süt kardeşin sana öz kardeşin gibidir. Fakat o süt kardeşlerinin başka bir kardeşi varsa. Annenin sütünü emmemiş. onunla evlenebilirsin. çünkü o senin mahremin olmaz..

Okudunuz mu?  Fal bakılan cafede çalışmak caiz mi?

Cevap: Süt kardeşimin kardeşleri de benim kardeşlerim olurmu?

Kayıtsız Üye
Benim ablamın süt kardeşi benimde mi kardeşim oluyor birde ablamın sür kardeşinin diğer kardeşleri de benim kardeşim olurmu


Cevap: Süt kardeşimin kardeşleri de benim kardeşlerim olurmu?

arifselim
Sadece sütü emen kişi o kadının çocukları ile kardeş sayılırlar. Bu durumda senin ablanın süt kardeşleri senin kardeşlerin sayılmazlar onlarla evlilik caizdir.

Okudunuz mu?  Gelin kaynana

Huseyin
Ablamın süt kardesi var sut kardesinin kardesleri var onlarla bn kardesmi oluyorum ?


arifselim
Ablanın süt kardeşleri sadece onunla kardeş sayılırlar. Süt emen kişi, süt emziren kişinin evlatları ile kardeş olur. Seninle onların bir bağı yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba eşimin gerçekten çok kötü bir ailesi var konuşmuyorum ama 1 yaşında oğlum var onu görmek istiyolar ben evlerine gitmiyorum napmalıyım

Okudunuz mu?  Yılbaşına özel yapılan programları izlemek caiz midir ?

arifselim
Merhaba. İnsanın memnun kalmadığı yada bazı sorunlarla aile içesinde karşı karşıya kalabilir. Bu sorunları en güzel bir şekilde çözüm yoluna gitmek gerekir. Kendini kötülük ve kötülerden koruyabilirsin ve hatta korumalısın ama bunu eşinin ailesi ile ilişkiyi tamamen keserek değilde örneğin arana bazı sınırlar koyarak yapabilirsin.

Okudunuz mu?  Zina iftirası

Kayıtsız Üye
Şimdi kafam karıştı izninizle soru sormak istiyorum.
Şimdi benim benden iki yaş küçük kardeşim ve benden iki yaş küçük kuzenim süt kardeşler ben de süt kardeş olur muyum? (Benim annem kuzenimi emzirmis.)


muvaffak
Süt kardeşlikler şahısları bağlar. İki yaş küçük kardeşiniz ile kuzeniniz kardeştirler. Süt emzirmek gibi onlarınki gibi organik bir bağınız olmadığı için süt kardeş sayılmazsınız.

Okudunuz mu?  Ömer Hayyam

Abimin süt kardeşi benimde süt kardeşim mi, sut kardesinin kardesi seninde kardesin olurmu, abimin süt kardeşiyle evlenmek caiz midir

Bu kategoride yer alan ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt Kardeşimin Kardeşleri de Benim Kardeşlerim Olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.