Anasayfa
15 Ocak 2023, 5:23
sizden6
Abone

Cennet ve karşılıksız aşk.

Cennet ve karşılıksız aşk.

Mustafa__
Herkeze merhaba. Arkadaşlar ben birini çok seviyorum ama o beni sevmiyor Allah nasip ederde cennete girersem onu unutcakmyım yada nasıl olcak bilğilendirirmisiniz.


Cevap: Cennet ve karşılıksız aşk.

senayusa
"Kim asik olur da iffetini korur, halini gizler ve bu yuzden olurse, sehit olarak vefat eder”. (Kesfu’l Hafa) hadisini unutmamani tavsiye ederim. Bir de kaybettigin her sey baska bir surette geri doner der Mevlana.
Benim sana esas tavsiyem ise sen cennetini kazanmaya bak cunku "Eger Allah seni cennete koyarsa, orada caninin her cektigi, gozunun her hoslandigi sey bulunacaktir." [(Tirmizi), Kutub-i Sitte]

Okudunuz mu?  Rüya görmeden meni gelmesi güslü gerektirir mi gerektiriyorsa namaz kıldım keffarati

Cevap: Cennet ve karşılıksız aşk.

ordeall
aslında bende bu soruyu görünce aklıma geldi kendi durumum ben aldatıldım kardeşılıksızda değildi.Ama durumumuz cennette ne olur bilinmez ama önce orayı kazanmak gerekiyor


Cevap: Cennet ve karşılıksız aşk.

Mustafa__
Arkadaşlar ben ufacık ilgiyi aşk sanıyorum hemen havaya giriyorum sonra hüsran. Sonra dıyorumki benle kımse cıkmaz ulan aynaya bak önce sen kim onlar kim Ne özelliğin varki dıyorum bitik durumdayım. olmam yada olmamam hiçbirşeyi değiştirmez. Hiçmi sevenim yok bu kadarmı kötüyüm demeden durmıyorum:S İsyan etmekten çok korkuyorum böyle düşünerek günaha girermiym.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yeri yıkamak yeterlimidir

ordeall
isyan etme ben çok ettim zamanında ama bir faydası yok sana tavsiyem namaz kılmıyorsan bile yataga yatmadan önce abdest alıp iki dizinin üzerine oturup kıbleye dön ve ellerini açıp rabbinle dertleş sıkıntılarını anlat dilekleri söyle insanlar bunu yıllarca yapıyorlar ve muratlarına eriyorlar sana tavsiyem budur aynı şeyleri bende yaşadım inan seni çok iyi anlıyorum kardeşim

Okudunuz mu?  Resûl-üs-Sakaleyn Nedir?

Guray
< olmam yada olmamam hiçbirşeyi değiştirmez >
Allah hiç kimseyi boş yere yaratmaz bu tür vesveselerden uzak duralım inşAllah


senayusa
sen haram yoldan helale gitmeye çalışıyorsun ama olmaz..

< Senayusa Haram derken? >
Siz kimse benle çıkmaz yazmışsınız, ben ona binanen dedim.. yani kız arkadaş olarak değerlendirdim, bu da haram bir yoldur, yanlış anladıysam kusura bakmayın lütfen

Okudunuz mu?  Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi?

Mustafa__
Yanlış anlamadım estafrllah . Dua ediyorum sürekli zikirlere katılırım. Ama diyorum neden sevdiğim beni sevmiyor yada beğenmiyor hep bir eziklik duyğusu:(


senayusa
Bu dortluk aslinda ozetliyor herseyi…

Olur ya, Rabbin, bilmediğin başka bir güzellik dilerde,
Ummadığın bir musibete uğrarsın;
Ümitsizliğe kapılma, Rabbin seni terketmedi,
Aksine sabredenleri sonsuz mükafatları ile müjdeledi.

Okudunuz mu?  Nasıl Dua Etmeliyim?

Mustafa__
İnş Allahın razı olduğu kullardan oluruz. ßütün dualarımı yakarışlarımı görüyor biliyor ne halde olduğumu . ßi insan bu kadar sevbilirmi en çok acıtan yanı sen onun için herşeyi göze almışken onun umrunda olmaması. Karşılıksız aşk yaşamadıysan anlıyamazsın senayusa.:(


tekturk
Kardes kendini boyle SIKINTILARA verme , bak yasin 21 olmus , evlenebilirsin bir yuva kurabilirsin… Gorucu usulu ile olabilir , ondan sonra bak bu genclik hevesleri kalkmis olacak ortadan..

Okudunuz mu?  Oruçluyken Abdest Alırken Mazmaza Yapmalı mıyız?

Kayıtsız Üye
Bende yaşadım karşılıksız aşk ama kız başkasını seviyor diyorlar bu yüzden uzaktan seviyorum bazende bakıyorum .Sevdiğimi biliyor ama bir şey yapamıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Tabi kendimi ezik hissediyorum neden böyle oluyor?


Kayıtsız üye
Arkadaşlar, yaşım şuan 19, geçen yıl bir arkadaş aracılığıyla biriyle tanıştım.İlk görüşte hiç beklemediğim duyguları besledim.Sonra konuşmaya devam ettik, ama zamanla kendisinin bana karşı hislerinin olmadığını belirtmeye başladı. Ben öyle bir derin sevgiye dalmıştımki hiçbir hareketi kendini bemden soğutmuyodu. Oysa o kadar kötü davranır ki hayatımda kendimi hiç bu kadar değersiz hissetmemiştim.Artık hiç yazmicam diye karar veriyorum kendi kendime sonra en ufak bir hareketinde yazma mecburiyeti hissediyorum. O kadar özlüyorumki onu,onsuz heranımda ölü gibiyim. Bi türlü çıkartamıyorum onu aklımdan. Ama o kadar çok istiyorumki onu unutmayı.

Okudunuz mu?  Sihir gibi şeylerin yapıldığı yani sihirbazların vb.şeylerin olduğu film ve dizileri izlemek günah olur mu ?

Omer Faruk
Zaman her derdin ilacıdır güzel kardeşim. Uzun uzun yazmaya gerek yok, AŞK hem bir nimet hem de külfettir. Eğer iyi kullanmazsan KÜLFETE dönüşür. O’nun için tavsiyem kendini zorunlu kılacak işlerle ilgilen. Aşk şarkılarından uzak dur. Kitap okumaya çalış. AYrıca sana değer vermeyen birinin tek işareti ile ona dönersen kişiliğini yoketmiş olursun. Kesin karar verip hiçbir çağrısına cevap vermemelisin. O’nu tamamen hayatından çıkarmalısın.

Okudunuz mu?  Dinimizde Zikrullah(zikr çekmek) varmıdır ? Sevabı nedir ?

Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Mustafa kardeş erkek aşık olur acı çeker kadının ruhu bile duymaz bu böyledir yani istatistiklerle kanıtlanmış… Selamlar sevgiler.


islamda karşılıksız aşk, islamda karsiliksiz ask, dinimizde karşılıksız aşk

Bu kategoride yer alan Anne baba rızası olmadan evlenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet ve karşılıksız aşk. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.