Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi?

Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi?

capscroll
Abilerim ablalarım sizden yine bir konuda yardım istiyorum, ben dini anlamda bir çok şeyin farkında değilken sosyal medya üzerinde bir kızla konuşuyordum daha sonra iş ilişkiye kadar yürüdü. Ben yaklaşık 1 Hafta önce her şeyin farkına varıp ölmeden ölmeyi becerdiğimde bu tür haram işlere de son vermeye karar verdim, bunun kuzeninden ve kendisinden kalbini kırdıysam/üzdüysem helallik isteyip bir daha görüşmek istemediğimi söyledim. Kuzeni olayı biraz ters kavradı kalbini kırdığımı falan söyledi umursamayıp uzaklaştım. Daha sonra ilişkim olan kişi mesajı görmemişti, girmesini beklesem geldiğinde saçmalayacaktı çünkü aramız biraz da bozuktu. Bunun üzerine ben o girmeden hemen önce "Tamam dediğini sayıyorum, kendine iyi bak." dedikten sonra yanıt almayı beklemeden onunla da bağları kopardım. Şimdi soruma dönecek olursak bu haram ilişki ve arkadaşlıktan geriye bir hak söz konusu olabilir mi? Bu şekilde yaparak doğru mu yapmışım yoksa yanlış mı düşünüyorum? Kuzeni olayı kurcalamaya başlayıp engellersem/konuşmazsam helal etmeyeceğini söyleyip duruyordu ama konuşsam haram olacaktı… Kalplerini kırdığımı ve onlara helallik konusunda söz fırsatı tanımadan uzaklaştığımı düşününce bu konu aklımı kurcalamaya başladı, bir açıklık getirebilirsek sevinirim.

Okudunuz mu?  Çalgı Aletleriyle İlgili Hadis

Ek.: Biz beraberken de bazı sıkıntıları vardı, zaten ben Allah(c.c)’ya yaklaşınca biraz değiştimi söyledi daha sonra saçma sapan nedenle trip atmaya başladı konuşmadık sonrası üstte anlattığım gibi. Az önce paylaşımlarına baktım da isyan içinde, ona Allah’ı anlatmayı denesem (sözde)çağdaş ayağına yatıp üff offf falan diyordu. Sürekli sıkılma hissi oluyordu, zaten ilişkiye kadar yürüten de bu sorundu. Ben o sıkıntılı günleri Allah’a secde ettiğim gün bir anda unutmuştum, rahatlamıştım. Ama ona ne kadar anlatmaya çalışsam da fırsat vermedi. Şimdi saçma sapan ölümlü, sıkıntılı, efkarlı vs. paylaşımlar yapmaya başlamış gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Onun bu duruma gelmesinde büyük rol oynadım, ama yapmasam hem ona hem kendime yazık edeceğim. Anlamsız geliyor, çok kararsızım…

Okudunuz mu?  Namaz abdesti sorusu

Yorum: Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi?

Omer Faruk
Güzel kardeşim, yaptığımız hatalar İslam öncesi de olsa sonrası da olsa külfeti devam eder. Eğer bu kızın namusu ile ilgili bir ilişkide bulunduysan bu kul hakkıdır. Eğer evlenmek niyetiyle değil eğlenmek niyetiyle birlikte olduysan kul hakkıdır. Böyle insanlara müslüman ol deyince insanlar müslüman olmazlar. O kız çocuğumuz sende islam ahlakı görecek ki İslam’ın seni nasıl değiştirdiğini görsün.

Okudunuz mu?  İç çamaşır giymek günah mı??

İslam’da değişim, namaz kılmaya başlamak, başını örtmek, sakal bırakmak, camiye gitmek değildir. Asıl olan ahlakta değişimdir. Önceden saydığım bütün ibadeter ahlakın güzelleşmesini esas alan muhasebe sağlayan ibadetlerdir.

Müslüman: emanete ihanet etmez (bu kızın namusu emanettir), yalan söylemez, söz verdiğinde sözünde durur. Eğer bunlara dikkat etmezsen Rasulullah (A.S) bunların tersini münafıklık alameti olarak zikrediyor.

Okudunuz mu?  Hadisleri reddetmek

Eğer bu kıza geleceğe ait herhangi bir söz verdiysen yerine getirmek zorundasın. Hakkını helal et deyip bütün ilişkilerini pat diye kesmek seni haktan kurtarmaz. Yarın senin kızın olsa aynı duruma düşse nasıl hissedersin.

Allah yardımcın olsun, unutma hayat imtihandır. İslam ise tamamıyla ahlaki davranıştır.

Okudunuz mu?  Namazda selam verdikten sonra sehiv secdesi yapılabilir mi?

Yorum: Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi?

capscroll
Uzun yanıtınız için çok teşekkür ederim, hayır hiç bir şekilde fiziki temasta veya yakınlaşmada bulunmadık. Eğlenmek için onunla olmadım, ama bu aralar çok sık rastladığım "Flört Haramdır vs." Tarzında şeyleri görüp dinledikten sonra gönlüm tam el vermese de ikimizin ahiret hayatı için uzaklaşmak istedim. Ya da o ilimleri yanlış anladım, ahlaki olarak değişimler uyguladım. Mesela saygıdan, terbiyeden, küfürlü konuşmaya gibi bir çok yönümü baştan geçirip Hz. Muhammed (S.A.V)’in gençlere önerdiği bir çok şeyi yerine getirme gayretine koyuldum.
< Eğer bu kıza geleceğe ait herhangi bir söz verdiysen yerine getirmek zorundasın. Hakkını helal et deyip bütün ilişkilerini pat diye kesmek seni haktan kurtarmaz. Yarın senin kızın olsa aynı duruma düşse nasıl hissedersin. >
Ayrıca bu dediğiniz şey benim kafamı kurcalayan asıl olay… Yani içimde sahih olduğuna emin olup olamadığım bir vicdan acısı var, bende istemezdim böyle olmasını ama olay haram vb. gibi şeylere dönünce bir anda elimi ayağımı çekmek istedim. Gerçekten ne yapsam kararsızım, bu yüzden büyüklerime, ilim sahibi hocalarıma danışmak istedim.

Okudunuz mu?  Korkuyu yenmek için yapılacak dua?

Yorum: Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi?

capscroll
Güncel

Bu kategoride yer alan Evli Kadının Rüyalanması Günahmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram İlişkide/Arkadaşlıkta Hak Geçer Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.