Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Yüce ALLAHimiz bu sekilde bir kimseyi affedermi?

Yüce ALLAHimiz bu sekilde bir kimseyi affedermi?

ryan123
Ben ramazan ayinda orucu niyetliken bozdum istimna yaparak, pisman oldum, banyomu aldim, çok ve çok pisman oldum, aff et Allahim beni. hatta istemiyerek bosaldim ben, temas fln yoktu penisimle, bosalmak istemedim, hiç aklimda yoktu o is.

simdi benim orucum ama bozuldu ve günah olarak kayit oldu. benim kaza oruc tutmam gerekiyor diye okudum buralarda. ben kaza orucumu tutcam herhangi bir zamanda, tek bir problemim var ve oda orucu tutmak cunkü kimse bu yaptigim isleri bilmiyor. kimse benim yaptigim günahi bilmesin istiyorum, cunkü çok utaniyorum onu yapmaktan, artik tevbe ettim aglarak bide yapmicam o isi.

Okudunuz mu?  Tağuta örnekler

simdi bir sorum var, ben 1-2 hafta sonra baska bir ülkeye gitcem sinifla ve orda bir otel bide baska bir aylede yasicaz 1 hafta için. ben simdi orda kaza orucumu tutarsam, ALLAH günahimi bagislar mi acaba?


Cevap: Yüce ALLAHimiz bu sekilde bir kimseyi affedermi?

KaLPNuRu
Kaza orucu tuttugunuzu söylemeyin ev halkina..
Sükür için tutyorum diyin .. Yada Öylesine Allah Rizasi için tutuyorum diyin..

Okudunuz mu?  Sinirlendim ve ağzımdan küfür çıktı

Bir isim olursa oruc tutacagim diye niyetlendim.. isim oldu oruc tutuyorum diyin..
Yani ne derseniz diyin .. SIKMAYIN kendinizi ev halkindan..


Cevap: Yüce ALLAHimiz bu sekilde bir kimseyi affedermi?

ryan123
yani öle tutabilirmiyim kaza orucumu baska ailede yoksa benim ailedemi?

Okudunuz mu?  Avret yerine bakmak kul hakkı mı

nasıl diyorsun yani?


Cevap: Yüce ALLAHimiz bu sekilde bir kimseyi affedermi?

KaLPNuRu
Siz simdi ailenizin yaninda kaza orucu tutmak istemiyorsunuz, sebebini anlayabilirler diye değil mi ?

Bende diyorum ki, ailenizin anlamamasini istiyorsaniz, orucunuzu tutun ama ailenize sebep olarak baska bir sey söyleyin diyorum.. KAZA orucu tuttugunuzu bilmelerine gerek yok diyorum..

Okudunuz mu?  Ateistlerin yazmış olduğu sapık düşünceleri okumak günah mı ?

Niyet ederken tabii ki kaza niyetine etmeniz gerekiyor..


ryan123
Evet öyle istiyorum AMa


ryan123
Bana böle bisey oldu simdi, galiba yanlisikla niyetlendim ama bugün oruc tutmak istemiyorum daha..niyettim Allahin rizasi için oruc tutmaya dedim içindem yanlisikla. :ss


rukyail
Samimi bir kalple Allah’a yönelerek af dile kesinlikle kabul eder kefaret orucunu da tut sorun kalmaz

Okudunuz mu?  Arapça Duaya amin demek ? Hocayı uyarmalı mıyım camide ?

rukyail
Şeytan peygamberimizle konuşmaya geldiği zaman peygamber efendimiz vazgeçtigin taktirde affedilmene kefil olurum demiştir Allah izin vermeden bunu diyemez bu da Allahın affının fazla oldugunu gösteriyor


ryan123
Bana simdi böle bisey oldu..yanlisikla niyetlenip Orucu tutmam kaum diye bu sefer söle demistim:"Niyet ettim Allah rizasi bugün kaza Orucu tutmaya, nazibse tutarim insAllah." simdi babama bu durumu anlatmaya calistim AMa kaza Orucu tutiyorum demedim. Ben oruc tutmak istedim AMa Babam izin vermedi, o Niyet tutmaz dedi ve yemegimi ye dedi bana, bende Omi yaptim mecbur..Nolcak simdi ??

Okudunuz mu?  Hayırlı iş için kararsız kalınca okunacak dua

Esse
hani derler ya erenler yada hulafai raşitlerden ateşe dayanabildiğin kadar günah işle bence günaha bulaşmak bu kadar kolay olmamalı evet insan gaflete düşebilir ama hani bir oku bin düşün diye terim var bir insan bin düşünmeli ve akibetinde nelere mal olur demeli heyhat heyhat biraz üyanık olalım müslümanlar.

Okudunuz mu?  Hitme Nasıl Yapılır?

ryan123
Yani ne demek istiyorsun, kaza Orucu bozugum için ne lazm?


oruç bozdum Allah beni affeder mi

Bu kategoride yer alan Düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüce ALLAHimiz bu sekilde bir kimseyi affedermi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.