Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:59
sizden01
Abone

Dinden uzak insanların hükmü ne olacak? bunlarda cennete girecek midir?

Dinden uzak insanların hükmü ne olacak? bunlarda cennete girecek midir?

holy45
selamın alykum arkdaşlar şimdi etrafıma bakıyorumda büsürü dinden uzak insanlar var misal tanıdıgım birisi her gün içiyor cuma ramazan kandiler ona vız gelior takmıyor içiyor ama Allahın 1liğini varlığını kabul edior içki haramdior dior günahtır da gior buna rağmen içiyor cezasına razıyım dior dini bilgiside bencen çok fazla böle dinden uzak insanların hükmü ne olucak bu adamda cennte girecekmidir ?

Okudunuz mu?  Sivilce duası varmıdır ?

Cevap: dinden uzak insanlar

özlemsultan
onlar günahkar müslümanlardır tabii Allahın isteği ile bir kısım müslümanlar cehenemi taddıktan sonra cenette giricek alnında mühür olarak çevremizde çok fazla malesef Allah hidayet versin demekten başka elimden bişey gelmiyor


Cevap: dinden uzak insanlar

holy45
arkdaşın brisi sabah ile yatsı namazını kılmayan münafıktır dior doğrumudur eğer doğrusa buadamda münafıktır münafıkların yeride cehhenemdir ebiyen :S

Okudunuz mu?  Mürşid'e gitmeden zikir çekmek.

Cevap: dinden uzak insanlar

tekturk
Bir seyi bilmemenin cezasi yoktur yada azdir ama bile bile gunaha giriyorsan onunda cezasi katmi kat buyuktur..


islamyolu
Haramı Haram olarak bilen herkes. ne günah işlerse işlesin. Ehli sünnet itikatına göre Müslümandır. Harama Helal veya Helala Haram diyen ise dinden çıkar..

Okudunuz mu?  Cuma namazına gitmemek günah mıdır?

o dedigin kişiler Günahkar Müslümandır. Günahkar müslümanlar Cehenneme düşseler , cezasını çektikten sonra cennete geri giderler. yani ebedi cehennem yoktur.. ebedi cehennem Kafirler içindir..


KaLPNuRu
Yani birde söyle aci bir gercek var..
Bakalim ölürken imanli mi imansiz mi gidecegiz ?
Bir insan nasıl ölürse öyle uyanir.. NAsil yasarsa öyle ölür..
Elhamdülillah inaniyoruz ama imani zayif olan daha çok korksun..

Okudunuz mu?  Seferilik ne zaman başlar? Nezaman biter?

Hiss1
Ölüm sırasında ölen kimsenin yanına onu dinden çıkartmak için yanında numaralarıyla şeytan gelirmiş. Bir tanıdığının kılığına girip kendisine hak dinin İslam olmadığını söylermiş. O anda Cebrail(a.s) yardıma koşarmış diye işitmiştim.. Son cümleden emin değilim ama ölüm anıyla ilgili bir videoda duymuştum. O yanınıza geldiğinde kanmayınız inşAllah. İlk cümlem olamadı, inşAllah son cümlem olur La ilahe illAllah, Muhammeden rasulullah.

Okudunuz mu?  Kafirle arkadaş olmak ve onu sevmek küfür müdür?

holy45
peki diyelimki saat 3 sıraları o gün öliceksiniz zten yaşlısnız gözünüz görmür oğlunuzla yaşıyorsunuz o anda oğlunuzun süliyetinde gelir şeytan size su getiriyor okdarda susmızınız ki şimdi bu adamın imanı gitimi bu adamn namazında niyazında dinli imanlı olsa bile


KaLPNuRu
Eger insanin iman gücü güclü ise zaten seytan onu kandiramayacak..
Cünki o insan yasarken seytan dan uzak kalmistir..
Yani söyle diyelim nefsine uymamistir..
iman gücü sadece namaz kilmak ile bitmiyor..
Nasil namazı kiliyor? Spor gibi mi yoksa husu içinde mi ?
Diger zamanlarini nasıl degerlendiriyor..
Seytani islerde mi ? Seytani ortamlarda mi ?
Bunlarin hepsinin önemi var ?
Insan namaz kilip bir süre zikir cektikten sonra 2 saat TV önünde zapping yaptigi zaman ne oluyor ? Faydasi olmuyor.. Sadece fazini yerine getirdi o kadar..

Okudunuz mu?  Pazartesi perşembe orucu niyeti

Ama insanin imani zayif ise kandirma olayi muhtemelen yüksel olabilir..


islamyolu
son nefes çok önemli. Allah son nefesimizde imanlı ölmeyi nasip etsin. evet dediginiz gibi şeytan son anımızda gelir. imanını bozmak için uğraşır. aslında bunun duasıda vardı. bulursam yazarım imanlı ölmek için.

Okudunuz mu?  İstesem de, bir türlü inanamıyorum

rukyail
Yok arkadaşlar imanı olan kimseye bir halt yapamıyor karşınıza gelip sizi kandırmaya çalışan bir adam düşünün o oldugunu anladıgınız zaman tırsarsınız sadece o kadar


musab
şeytan gelir ama o ancak imanı zayıf olan kişilerin imanını çalabilir.inşAllah bizim imanımızı son nefesimizde alamıyacak.her duamızda Allahım(c.c)bana son nefesimdede iman nasip eyle diye dua edelim.islamyolu kardeşim ismailağa cemaatindensin galiba.Allah(c.c)15.asrın müceddidi olan Mahmut USTAOSMANOĞLU(k.s)ve yetiştirdiği alimleri başımızdan eksik etmesin.amin.

Okudunuz mu?  Oyun bahisleri caiz mi kumar mı ?

KaLPNuRu
[HTML]Allah(c.c)15.asrın müceddidi olan Mahmut USTAOSMANOĞLU(k.s)ve yetiştirdiği alimleri başımızdan eksik etmesin.amin.[/HTML]

Amiiiiiiiiiiin…
Allah razı Olsun..

Bu kategoride yer alan Gusül toptan sorularım var, VESVESEYi bitirmek istiyorum acilen bakar mısınız. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden uzak insanların hükmü ne olacak? bunlarda cennete girecek midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.