Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:39
sizden1
Abone

Yüce rabbim bize gelecekten haber gösterir mi

Yüce rabbim bize gelecekten haber gösterir mi

ordeall
Aklıma takıldı ben birşeyi merak ediyorsam ve onu görmeyi çok istiyorum en azından neden olmayacagını ya da olacak mı olmayacak mı diye yüce rabbime sorsam ve ya nasıl desem haşa illa peygamber olmamız gerekmiyor ya böyle bir durum için belkide saçmalıyorum özür dilerim ama bunun bir yolu olmalı bana bu konuda yardımcı olun böyle bir soruyu ilk ben mi soruyorum yoksa daha önceden soran oldumu bilmiyorum ama ben daha önceden hiç görmedim


Cevap: Yüce rabbim bize gelecekten haber gösterir mi

Hoca
< Aklıma takıldı ben birşeyi merak ediyorsam ve onu görmeyi çok istiyorum en azından neden olmayacagını ya da olacak mı olmayacak mı diye yüce rabbime sorsam ve ya nasıl desem haşa illa peygamber olmamız gerekmiyor ya böyle bir durum için belkide saçmalıyorum özür dilerim ama bunun bir yolu olmalı bana bu konuda yardımcı olun böyle bir soruyu ilk ben mi soruyorum yoksa daha önceden soran oldumu bilmiyorum ama ben daha önceden hiç görmedim >
Ğaybı/Geleceği sadece Allah bilir.
Vahiyde kesildiğine göre kimseye ilerde ne olacağı bildirilmez.
Bize Sadece SADIK RÜYA kalmıştır.

< RÜ’YA-I SÂDIKA

Doğru ve görüldüğü gibi çıkan rüya. Buna "rüyâ-ı sâliha" da denir. Bunun zıddı, Kur’ân tabiriyle "edğasü ahlam-karışık düş"dür.

İnsan yaratılışı itibariyle, uyurken uyanıkmış gibi bazı olaylar yaşar. Bunlar ya gündüzleyin uyanık olduğu sırada etkisinde kaldığı hususlar olabilir veya bir hikmete dayalı olarak görülen rüyalardır. Bunlar gerek sadık rüya olsun gerek edğas olsun bu iki çeşit rüya hakkında bilgi vermektedir: "Allah Teâlâ, insanların Levh-i Mahfuz’daki durumlarını bilen bir grup meleği rüya işiyle görevlendirmiştir. Görevli melek Levh-i Mahfuz’dan aldığı durumları bir takım olaylar ve şekiller haline sokarak ilgili insanın rüyasında kalbine yerleştirir; ki o kimse için bir müjde veya uyarı ya da kınama değerinde olsun. Böylece hikmetli, yararlı veya sakındırıcı bir faaliyet gösterilmiş olur. İlgili melek bu gayret içinde iken, şeytan da insana karşı duyduğu kin ve husumetten dolayı onu uyanık iken rahat bırakmak istemediği gibi, uyku âleminde de rahat bırakmak istemez. Ona bir takım hile ve tuzaklar kurmaktan geri durmaz. Şeytan, insanın rüyasını ifsad etmek üzere ya onu gördüğü rüya hususunda yanıltmak ister veya rüyasından gâfil olmasını sağlamaya çalışır.

Rüyalar genel olarak üzere iki kısma ayrılır:

1- Peygamberlerin ve onlara uyan salih mü’minlerin gördükleri rüyalar bu tür rüyalardır. Yusuf (a.s)’ın gördüğü rüya gibi (Yusuf 12/4). Mümin olmayanlar da bu tür rüyaları görebilirler. Yusuf sûresi 43. Ayetinde bildirilen, Firavunun yedi zayıf ineğin yedi semiz ineği, yedi cılız başağın da yedi olgun başağı yuttuğunu gördüğü rüyasıyla, Hz. Yusuf’un hapishanede iken iki mahpusun gördüğü rüyalar da bu tür rüyalardır (Haydar Hatipoğlu, Sünen-i İbn Mâce Terceme ve Şerhi, X, 89-90).

2- Kur’ân-ı Kerim’de, "edğasü ahlam (karmakarışık düşler)" (Yusuf, 12/44) diye bildirilen rüyalardır ki; şeytanın uyuyan kimseyle oynamasından, kişinin arzu ettiği veya etmediği bir şeyi çok konuşmasından veya arzulamasından kaynaklanan rüyalardır. Bu rüyalara itibar edilmez.

Rasûlüllah (s.a.s) Efendimizin rüyaları sadık rüyalardan idi. Aynı zamanda, ona rüyasında vahiy de gelirdi. İlk vahiyler ona "Sâdık Rüyalar" şeklinde gelmiştir. Buhârî’de Hz. Aişe (r.anha)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte şöyle denmektedir:

"Rasûlüllah (s.a.s)’e vahyin ilk gelişi uykuda rüya-ı Sâliha (Sadıka) görmekle olmuştur. Rasûlüllah’ın gördüğü bütün rüyalar sabah aydınlığı gibi apaçık rüyalardı" (Tecrid-i Sarih Tercemesi, I,10). Rasûlüllah (s.a.s)’ın rüyasında her gördüğü aynen olurdu. Bu durum altı ay devam etmişti. Buhârî, İbn Hanbel, Taberanî ve Bezzaz’ın rivâyet ettikleri bir hadis-i şerifte Rasûlüllah (s.a.s):

Okudunuz mu?  Ğarîbü'l Hadîs ve Muhteliful Hadîs

"Salih (sâdık) rüya (mü’minin rüyası) peygamberliğin kırk altı cüzünden bir parçadır" buyurmuştur (Maamafih, "elli cüzden", "yetmiş cüzden", "kırk cüzden" diye gelen rivayetler de vardır (es-Suyûtî, Kıtful-Ezhâril-Mütenasira fil-Ahbaril-Mütevatira, Beyrut 1985, s. 174). Peygamberlik süresinin yirmi üç yıl devam etmiş bulunmasına göre, vahyin rüya-ı sâdıka olarak gönderildiği altı ay, peygamberlik süresinin kırk altı cüz’ünden bir parça olur.

Rasûlüllah (s.a.s)’e rüyâyı sâdıka olarak vahiy gelmesi ilk altı aydan sonra da kesilmemiştir. Bunun için Ashab-ı Kirâm, Rasûlüllah (s.a.s)’i uykusundan uyandırmaktan çekinirlerdi. Nitekim Buhârî’nin İmrân b. Husayn (r.a)’den rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte Rasûlü Ekrem, ashabı ile bir gazadan dönerken bir vadide uyuyakalmışlar ve sabah namazını geçirmişlerdi. Kuşluk vakti Ashab uyanmış, Rasûlüllah (s.a.s) uyanmamıştı. İmran b. Husayn der ki: "Rasûlüllah uyuduğu vakit kendiliğinden uyanmadıkça uyandırmazdık. Zira biz uykusu esnasında kendisine (vahiy mi nazil olur, başka bir hal mi arız olur) ne olacağını bilmezdik" (Tecrid-i Sarih Tercemesi, II, 256)

Hadis, tefsir ve siyer kitaplarında Rasûlüllah (s.a.s)’in sâdık rüyalarından bir çokları nakledilmektedir. Bunlar maddî hayatta aynen meydana gelmiştir.

Müslim’in Enes b. Malik’den rivayetine göre Rasûlüllah (s.a.s) şöyle anlatmıştır:

"Bir gece ben uyuyan kimsenin gördüğü şekilde (yani rüyâda) kendimizi Ukbe b. Nâfi’in evinde imişiz gördüm. "Bize İbn Tâb hurmasından hurma getirdiler: Ben bunu, yükselmenin dünyada bizim için, ahirette akıbetin de bizim için olduğuna ve dinimizin tamamlandığına yordum" (Müslim, Rüya, 18).

Yine Müslim’in Ebû Musâ el-Eş’arî’den rivayetine göre de Rasûlüllah (s.a.s) şöyle anlatmıştır:

"Rüyada kendimi Mekke’den hurmalı bir yere hicret ediyorum gördüm. Bu yerin Yemame veya el-Hecer olacağını zannettim. Ama baktım Yesrib şehri imiş. Bu rüyamda kılıç salladığımı da gördüm. Kılıcın başı koptu. Bir de baktım bu, Uhud savaşı gününde mü’minlerin başına gelen musibettir. Sonra onu tekrar salladım ve en güzel şekline döndü. Bir de baktım bu, Allah’ın getirdiği fetih ve mü’minlerin bir yere toplanmasıdır. Bu rüyada bir takım inekler gördüm, Allah’ın yaptıklarının mutlak hayır olduğuna inandım. Baktım ki bunlar, Uhud gününde mü’minlerden bir cemaattir. Ve hayır ise Allah’ın sonradan getirdiği hayırdır ve Allah’ın bize sonradan Bedir gününde getirdiği sıdkın sevabıdır" (Müslim, Rüya, 20).

Rasûlüllah (s.a.s)’in vefatıyla vahiy, dolayısıyla vahiy olan sâdık rüyalar da kesilmiştir. Ama her mü’mine nasip olabilmesi mümkün olan sâdık rüyalar baki kalmıştır. Bu sâdık rüyalar ilham kabilindendir ve her mü’min bu çeşit rüyaları görebilir. Bunun için Rasûlüllah (s.a.s)

-Nübüvvetten ümmete yalnız mübeşşirat kalmıştır, buyurdu.

-Mübeşşirât nedir, ya Rasûlüllah? diye sorulduğunda;

-Sâlih rüyalardır, buyurdu (Tecrid-i Sarih Tercemesi, 4/34).

"Kıyamet yaklaşınca (ahir zamanda) mü’minin rüyası yalan çıkmaz" (İbn Mâce, Rüya; 9).

Sadık rüyalar yukarıdaki hadiste bildirildiği gibi sevindirici (mübeşşirat) olduğu gibi, ikaz edici de olabilir.

Abdullah b. Ömer (r.a)’den şöyle rivayet edilmiştir: "Rasûlüllah (s.a.s) sağlığında, Ashabdan birisi bir düş gördüğü zaman Resulullaha onu hikaye ederdi. Ben de bir düş görmek ve onu Rasûlüllaha arzetmek isterdim. O sırada ben çok gençtim. Ve Rasûlüllah (s.a.s) zamanının âdeti üzere mescidde uyurdum. Bir kere ben de rüyamda gördüm ki; iki melek beni yakalayıp benimle Cehenneme gittiler. Cehennem kuyu duvarı gibi (taşla) örülmüştü. Onun iki boynuz (gibi iki tarafı) vardı. Burada (Kureyş’ten) kendilerini iyice tanıdığım kimseler vardı. Bunun üzerine ben "Cehennemden Allah’a sığınırım" demeğe başladım. Bu sırada başka bir melek katıldı ve bana "korkma!" dedi. Ben bu rüyamı kardeşim Hafsa’ya anlattım. Hafsa da Rasûlüllah (s.a.s)’e arzetti. Rasûlüllah (s.a.s):

"Abdullah ne iyi adamdır! Fakat gecenin bir kısmında (kalkıp da) namaz kılmayı âdet edinseydi" buyurmuş. Bundan sonra ben gecenin az bir kısmı müstesna olmak üzere uyumadım" (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, IV, 28-30).

Okudunuz mu?  İçten Yemin Etmek

Mü’minin göreceği sâdık rüyaların başında, Rasûlüllah (s.a.s)’i rüyasında görmesi gelir. Çünkü, onun rüyada görülmesi kesinlikle sâdıktır. Buhârî, Müslim, Tirmizi, İbn Mâce, İbn Hanbel ve Taberanî’nin rivâyet ettikleri bir hadiste Rasûlü Ekrem (s.a.s) şöyle buyurmuştur:

"Rüyasında beni gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü, Şeytan hiç bir şekilde bana benzer bir surete giremez" (es-Suyuti, Kıtful-Ezharil-Mütenasira, s. 171).

Sâdık rüyayı doğru sözlü kişiler görür ve bu kişilerin rüyası Cenab-ı Hakktan bir müjdedir (Müslim, Rüya, 6).

Sâdık rüyalar genellikle seher vakitlerinde görülür (Tirmizi, Rüya, 3; Dârimî, Rüya, 9).
Yazar: İslam Ansiklopedisi
İsmail KAYA >


Cevap: Yüce rabbim bize gelecekten haber gösterir mi

ordeall
bende hocam bir olayı merak ediyorum ancak daha 7 sene var kalpten ve aglayarak inanarak yapılan dualar kabul olur diye biliyorum tıplı istehare namazı gibi birşeyler olamaZ MI yada daha 7 sene varken bir olaya şimdiden istahare namazı kılmak ne derece dogrudur


Cevap: Yüce rabbim bize gelecekten haber gösterir mi

islamyolu
< bende hocam bir olayı merak ediyorum ancak daha 7 sene var kalpten ve aglayarak inanarak yapılan dualar kabul olur diye biliyorum tıplı istehare namazı gibi birşeyler olamaZ MI yada daha 7 sene varken bir olaya şimdiden istahare namazı kılmak ne derece dogrudur >
kardeş istihare namazı vardır. Allahu Te’ala dan hayrını istersin bir iş yaparken. ordan hayrını şerrini anlar ona göre yoluna devam edersin.. Mum hocamın dedigi gibi Gaybı Allahtan başka kimse bilemez. Ama Allah bildirirse o kul bilir. nasıl bildirir. Salih rüyalar görerek bildirir. tabiki onunda yorumu vardır. istihare yaparsan allah-u Te’ala bildirir.


ordeall
bu olaya 7 8 sene var şimdi yapsamda olur yani öyle değil mi


Kayıtsız Üye
Evet bize sadık rüyalarla gelecekte olan şeyleri gösterebilir. Ben bu konuya şahidim. Başımdan böyle olay geçti.


Kayıtsız Üye
Hocam size bir şey sormak istiyorum.ben yaklaşık 4 yıl önce nasılsın biriyle evlenceğim merakına kapıldım zamanla bu merakım dindi ama merakım dinse bile bazı rüyalar görmeye başladım kimisi önceki rüyalardan birini tamamlar nitelikteydi bu rüyalar hep yüzünü bir türlü görmediğim ama nasıl söyleyim bazı ipucu veren rüyalar gibiydi yani evlenceğim kişiyle ilgili ve önmsemedim mesela 2014-2015 yılında okulda nikahımın kıyılcağı biriyle tanışacağım,sonradan farkıma varacak,sarışın olacak,zor durumlarımda beni kurtarcak mühendis olcak ve daha pek çok şey yazmaya kalksam liste uzar gider ve şu an gerçekten bu özelliklere sahip biriyle 2014 yılında okulda tanıştım ve bu rüyalar aklıma bile gelmemişken dahi ona hep bir sıcaklık hissettim böyle bir şeyin olması mümkün olabilirmi?rüyalarım gerçekten de bana bilgi veren nitelikte olmuş olabilirmi?vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Gaybı bilen sadece Allah’tır. Geleceğe dair ve ne olacağına dair hiç kimsenin bir bilgisi olamaz. Ama sahih rüya yani sadık rüya doğru çıkan rüya olacaktır. Peygamber aleyhisselamın vefatıyla birlikte artık Allah’tan vahiy gelemeyecektir ama sadık rüyalar devam edecektir. Bu konuda peygamber aleyhisselamın bir hadisi şerifi şöyle geçmektedir:

Rasûlüllah (s.a.s)’in vefatıyla vahiy, dolayısıyla vahiy olan sâdık rüyalar da kesilmiştir. Ama her mü’mine nasip olabilmesi mümkün olan sâdık rüyalar baki kalmıştır. Bu sâdık rüyalar ilham kabilindendir ve her mü’min bu çeşit rüyaları görebilir. Bunun için Rasûlüllah (s.a.s)

-Nübüvvetten ümmete yalnız mübeşşirat kalmıştır, buyurdu.

-Mübeşşirât nedir, ya Rasûlüllah? diye sorulduğunda;

-Sâlih rüyalardır, buyurdu (Tecrid-i Sarih Tercemesi, 4/34).

"Kıyamet yaklaşınca (ahir zamanda) mü’minin rüyası yalan çıkmaz" (İbn Mâce, Rüya; 9).


Kayıtsız Üye
Efendim hayırlı günler diliyorum biliyorum tam olarak kimseden cevap bulamadım için sizin yorumunuzu merak ediyorum geçenlerde bir rüya gördüm bir hastahanede yim bir bebek doğuyor dünyalar güzeli çöl ama çok tatlı bebek sanırsınız li Hz. Yusuf efendimizin nur Cemali yansımış yüzüne o kadar mutlu oldum ki kalbim yerinden çıkacak gibiydi irkilerek uyandım hala gülüyorum kalbim çok hızlı atidi beni etkisi altına aldı bu erkek bebeğin ne anlama geldini çözemedim bana bir izah edin lütfen Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Kişinin İmanı Nasıl Gider?

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Rüyada görülen sevimli ve güzel bebekler hayırla tabir edilir. Özellikle erkek bebekler çekilen sıkıntı ve zahmetlerin biteceğine işaret eder. Görülen erkek bebek dolgun ve sevimli ise aile saadetinin daim ve kaliteli olacağını sıkıntı var ise kısa sürede sonlanacağına yorumlanmıştır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler hocam ben bugece saat 03.30 gibi uyudum yarım saat kadar sonra tekrar uyandım rüyamda bir çocuk vardı lakin hocaymis bana her şeyi biliyor sor dediler bnde komşumuz düşük yaptı onu sordum durdu elini karnına koydu sanki acı çeker gibi bu çocuğun etkisinden çıkmayacak devamli öne sürerek devam edecek dedi, sonra eşimi sordum bana baktı biraz hüzünlü domates ile ölüm toplayacak dedi.Sonrasında çok yoruldu uyusun dediler defter defterim diye sayikladi iki defteri varmış yanından ayirmazmis defterde tamamen kuran harfleri yazıyor ve bunları o yaziyormus saçını okşayarak uyuttum. Sonra da ben uyandım.
Hocam benim eşim tır şoförü kafam da ruhumda çok karıştı beni aydinlatirmisiniz acaba gerçekten gelecekten bir haber mi inşAllah öyle değildir Allah CC eşimi başımızdan eksik etmesin inşAllah sizden de Allah razı olsun şimdiden Allah a emanet olunuz hayırlı geceler.


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Endişelenmeyin ve her zaman Allah’a sığının. Bu rüya kendinizden kaynaklanan bazı üzücü şeyler yaşamaya yorumlanır. Ayrıca sizin elinizle gerçekleşecek can sıkıcı olaylara yorumlanmaktadır. Elbette en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda yeşil bir otlak kenarından yari temiz akar su gördüm ve ben bu akarsuyu ahşap ev içinden izliyordum dışarda kız arkadaşlarım olmaz bu pis su diyordu ve ben o su kenarına gidene kadar tanıdık kız arkadaşlarımın fotograflarina bakarak gittim uzun zamandır rüya görmüyordum ve Allah’a dua ediyordum bana rüya göster diye ilerimle ilgili aklımda sorular vardır bu nedir


arifselim
Akarsu görmek hem sizin için hemde ev halkınız için huzura ve mutluluğa işaret eder. Ayrıca rüya sahibinin kişisel sorunlarının üstesinden geleceğini gösterir ve daima sağlıklı olacağına da tabir edilir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Herkese selam olsun.. Ben yuce rabbimi çok seviyorum, zamaninda hatalarim oldu ama bu Allahi sevmedigim anlaminada gelmiyor. Yasimdan dolayi da olabilir cahildim. Şuan çok pismanim ve nankorluk ettigimi düşünüyorum. Cunku ben bir seyi yasamadan önce yuce rabbim bana bir hafta veya bir gun oncesinden bunu ruyalarimda gosteriyodu. Hemde tam olarak yasayacagim seylerle ayni. Sacmaliyorsumn falan diyeceksiniz belji ama bu Allahin hikmetinen baska bir şey degil. Ben de rüya diyerek hep gecistirdim. Bur gün eşim şehir dışına çalışmaya gitti ve ben o yolculuktayken daha çaalismaya gitmemisken bir rüya gördüm o kadar etkilendim ki eşime mesajlar attım çok korktum. Ama sonra gecistirdim sadece bir ruyaydi oysa değil mi ? Ondan sonra rüyada ne gorduysem başıma geldi benim temkinli davranmam grekirken Bn aldırış etmedim şimdiyse yaptıklarımın cezasını oduyorum hergün tövbe ve namaz kiliyorum Allahim yardım et diyorum sizlerde dua edin nolur Rabbim bu zorluktan kurtarsın beni.. Ve zorda darda olan her kulunun duasına cevap versin inşAllah.


Kayıtsız Üye
Iyi günler hocam inşAllah cevap verirsiniz ben rüyamda karanlık bir yoldan aydınlığa çıktığımi gördüm bir türbe vardı büyüktü ben rüyada buranin eski türbe olduğunu ve yenisine gitmem gerektiğini söylüyordum gittim çok aydınlık bir kapı açılıyordu ben kapıda sacimin açık olduğunu düşünerek kapıda dua ediyordum ve içeri girmedim ama içeride güneş vardı sanki ışık gözümü kamaştırıyordu şimdiden Allah razı olsun sizce yorum nedir

Okudunuz mu?  Burun Spreyi (FısFıs) sıktıktan 9 saat sonra gusül aldım, sprey gusle engel mi ?

arifselim
İyi günler kardeşim. Bu rüya görülen en güzel ve en hayırlı rüyalardandır. Çok bereketli bir yaşama sahip olacağı müjdelenirken aynı zamanda tövbelerinin kabul olacağına ve olmasını istediği bütün dileklerinin Allah katında kabul göreceğine de yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
merhaba hocam bana lütfen yardim edin bir sorum olacakti bir aralar bir erkegi gördüm internetten ve ne tuhaftir ki dedimki bu benim olmali aglaya aglaya rabbime dualar ettim dedimki rabbim bu kisiyi karsima cikarirmisin en azindan bir yerde gorsem fark etnesemde olur ve gercektende oldu tanidim onu hatta ve hatta tanistik numara felan verdik onun o onceden gördüğüm fotorafi gördüm profilinde konusmaya basladik ama çok uzdu beni çok kirdi ve hep her yerde karsima cikiyor rüya gördüm gece saat 4 gibi uyandim ve huzurluydum rahatladim cunku rüyamda herseye ragmen evliydik o ruyayi gormeden önce arkadaşim yani o erkegin kuzeni sevgilisi oldugunu soyledi bu rüya rahatlatti beni çok acik bir ruyaydi uyandim çok net hatirliyordum ama birde sizden bilmek isterim salih bir ruyaymiydi hep dua ettim Allahim biri ciksik karsina bana yaptiklarindan pisman olsun ve bana donsun diye hocam yardim edermisiniz

merhaba hocam bana yardim ederseniz çok sevinirim ben bir erkegin fotosunu gördüm ve aglamaya basladim bu benim olmali dedim dualar ettim Allahim bana bu kisiyi nasip et veyada taniyayim yada goreyim bir yerde diye ve evet oylede oldu ayni resmi onun profilinde gördüm ve diğer resimleri oydu tanistik gercek hayatta numaralar verildi tanistik konustuk ama canimi çok yakti dedimki Allahim bana donsun oyle yansinki cani pisman olsun donsun ve duydumki sevgilisi varmis ama ben umudu hiç kaybetmedim ve tabi hemen duymadim gorustukten bir bir bucuk yil sonra duydum dualar ettim Allahim bir isaret goster bana diye gece rüyamda onunla evli oldugumu gördüm sanki gercek olcak gibi uuandim saat 4 gibiydi rahatladim hersey çok acik ve netti çok seyler yasanmis aci herseyi asmistik rüyada mutluydum seher vaktiydi sanirim hemen ardindan uyandim veyada dakikalar sonra sorum su hocam rahmani gercek olacak bir ruyami sizce rahatladim ruyayi gordukten sonra


Kayıtsız Üye
Merhaba ,

Ben sürekli başıma gelecek kötü şeyleri tam olarak olmasa da benzer şekilde rüyamda görüyorum ve rüyalara çok inanıyorum , ancak kötü şeyleri engellemem mümkün olmuyor, şimdi iş değiştireceğim rüyamda bardak kırdığımı ve sıkıntılı olduğumu gördüm , ancak bu iş değiştirdiğimde mi kötü olacak değiştirmediğimde mi anlayamıyorum , yani demek istediğim diyorum ki Allah bana msj veriyor , yanımda oluyor , yapma diyor sonra da diyorum ki Allah bana böyle düşündüğüm için kızıyor anlayamıyorum. Rüyamda gördüğümü yapsam da yapmasamda başıma gelecek olan geliyor ve ben artık her aldığım kararda çok korkar oldum …. ne yapmalıyım ?


arifselim
Merhaba. Hiç bir zaman rüya ile amel edilecek diye bir şart yoktur. Şöyle mi yoksa öyle mi olacak diye kendine takıntı haline getirmen doğru değildir. İnsana düşen vazifeler vardır, insan bunları yapmakla sorumludur rüyalarla amel etmek değil.


Kayıtsız
Rüyamda bir e harfli beyfendi gördüm benim çok sevdiğim biriymiş ve niyeti ciddi mis ailesini toplayıp bizim ewdelermis bizim ew bir Hayri kalabalik gördüm nisan varmış ben nisanlaniyormusum ve bu rüyadan sonra e harfli bir beyfendi ile tanıştım aynı şekil de ailemle tanıştı rüyam gerçekten cikicakmi devamı


arifselim
Bu şekilde bir rüya gören bekar bir kız için hemen hemen gerçeğe yakın bir şekilde tabir edilir. Bu sonuçta bir rüyadır ve kesinlik ifade edeceği söylenmez. En doğrusu Allah’tan hayırlısını dilemektir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Tartışmak nikahı bozar mı

Kayıtsız Üye
Iyi günler hocam . Allah rızası için cevap verin beni aydınlatın. Sevdiğimden ayrılalı 1 hafta kadar oldu ve nedeni çok ciddi değil ikimizde seviyoruz yıprandık bitmesi gerektiğini düşündü ve bitirdi. Ben günlerdir dua ettim yalvardım yakardım Allah ima namazlar kıldım ve onu tekrar bana bağışlamasini diledim. Son olarak bir sitede okudum, muradının olması ve Peygamber efendimiz (S.A.V) in rüyamıza girmesi için 100 defa Kevser suresini okuyup yattım. Niyetim ise ağlayarak ve kalben peygamber efendimiz sefaatci olsun Allah ın rızası ile bana bir yol göstersin bir işaret versin sevdiğime tekrar kavusabilecek miyim diye oldu ve evde bir kedi besliyorum dua ederken onu gördüm ve kedinin hürmetine diye ekledim. Ve gece sabah olmadan uyandım bir rüya gördüm çok açık ve net hatırlıyordum ve uyandığımda huzurluydum. Sevdiğimi göremedim fakat kedimle ilgili gördüm.Rüyada onu seviyordum severken başında kan gördüm kan çok temiz ve berrakti kediden geldiğini düşündüm ama kan avucumun içinden ufak bir delikten geliyordu. Sonra yıkamak için banyoya götürdüm kedim suyu çok sevmemesine rağmen kendiliğinden suyun altına girdi kanı temizledi ve sonra balkondan aşağıya attı kendini yere düştü başka kediler ona saldırdı ben ve aile halkı onu kurtarmak için aşağıya indik hepsi birden kaçtı heryerde onu aradık ve sonra bulduk ve onu tutup Eve getirdim çok mutluydum. Sizce böyle bir isaretin olması mümkün müdür? Yada ne anlama geliyor çok takıldım hayıra yormak Allah ın bana gösterdiği bir işarettir diye düşünüyorum doğru mudur acaba lütfen bilgilendirin.


arifselim
İyi günler kardeşim. Her zaman için Allah’a tevekkül edebilmeli ve ondan hayırlısı ne ise onu dileyebilmelisin. Sen ne kadar ısrar edersen et sadece sana takdir edilen şey ulaşır. Bu rüyanın özel bir manası yoktur. Yani yaşadıkların şeylerle yorumlayamayız. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben 2 sene önce 17 yaşındaki abimi kaybettim ve bugün onun mezarının yerinin değiştirildiğini yani başka bir tarafa alındığını gördüm daha öncede bazen abimin mezarını görüyordum veya başka birinin tüm bunlar ne anlama gelebilir ?


arifselim
Merhaba kardeşim. Allah rahmet eylesin. Bu rüyanın özel bir manası yoktur Bu rüya senin onu çok özlediğine, unutmadığına ve geçmişten kalan izlerin kapanmadığına alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam iyi akşamlar..Ben bundan 10 gün önce misafirliğe yani tatile gittim kardeşime orada bir rüya gördüm.Babam benim vefat etti yıllar oldu.Orda bir rüya gördüm.Rüyamda sakallı bir kişi beyaz hani hacı erkeklerin giydiği bir kıyafet sakallar uzun elinde uzun bir sopa asa mı sopamı bilemiyorum ilk babam gibi içimden geçiriyorum rüyada ysnlız sonra bu kim ki mehti mi acaba diyorum.Ve sabah uyanınca mehti diye hatırlıyorum.Benim biraz sıkıntılarım var dilim hep dua halinde lakin Her an bütün kullsrı gibi imtihandayım.Nefsimle imyihan eddiliyorum ve duanın gücüne o kadar inanıyorum ki olmaz dediklrrin ne varsa oluyor.Hem de sebeplere takılmadan.2 gün öncede bixim köyde evimiz var ve kimse yaşsmıyor orda.İki gün önce o evde evin bahçesinden cesetler çıkarılıyor gördüm.Büyüdüğm ev orası.Eşimden ayrıldım eşimden ayrılacağım güne kadar o evle ilgili önce hep tüya gördüm o ev yanıyordu hep aynı rüyaydı ne zaman evim ocağım yıkıldı eşimden ayrıldım rüyayı görmedim bir daha..Şimdi öyle bir yüya görüncr korktum


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Allah babana rahmet eylesin. İlk gördüğün rüya hayırlıdır ve maddi manevi sıkıntıların geçmesine tabir edilir. Diğer gördüklerin ise insanın genellikle geçmişte sürekli kaldığına yani sürekli etkilendiği bir şeyleri düşündüğüne yorumlanır. Endişelenecek şeyler değildir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Evlenirken tövbe etmiş olsak bile öncesinde işlediğimiz günahları karşı tarafa söylemek zorundamıyız

incitane
merhaba hocam nette arastirma yaparken sayfaniza rastladim.. çok sukur ailem ve ben Allah’a inanan kullariz.27 yasinda genc kizim çok zor bir durumda kaldim ewlenecegim kişiyle karsilastim olmadigi için ayrıldık her seferinde ve yeniden hayat bir araya getirdi bizi sasirdik biz bu duruma..ve çok benziyoruz biz…hissettiklerim var gelecekte iki cocugumun olacagini rahatsizlik gecirecegimi faln.. artk ne ewet nede hayir diyemiyoruz boyle bir durum. ailem bu kişiyle ewlenmemi istemiyor çok dua ediyorum fakat bu soruya bir turlu cevap ariyorum Allah gelecegini gosterirmi insanlaraa.. cvplarsaniz sevinirim hocam saygilarimla…


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Eğer bu kimse nasibin ise eninde sonunda olacaktır. Ama gelecekle ilgili şu veya bu olacak yok başıma şunlar gelecek demek kesinlikle doğru değildir. Bunları bir kenara bırak ve büyüklerinle istişare ederek yani anların onayını alarak bir karar vermeye çalış.


Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar rüyamı anlatmak istiyorum.23 ocak da sabah namazına kalktım.normal de maalesef namaz kılmıyorum ama Allah’a çok şükür inançlıyım .Sabah namazına kalktığım zaman ise 2 tırnağım da oje vardı.Ve sanki o an şeytan bana sürekli vesvese verip sabah namazına kalkmamamı söylüyor gibiydi ki 2 tırnağımda ki ojeyi silip abdest almak bana o an zor geliyordu.Ama çok şükür sildim ve namazımı kıldım.Ve ben sevdiğimden ayrılalı 2 ay olmuştu o zaman.Dua ettim ve bir işaret istedim.Bilmiyorum dinde böyle bir şey var mı?Rüyalar ile mana yüklenir mi bilmiyorumda.Birde ben bazen iş olduğu zaman dönemsel olarak çalışıyorum yani beni arıyorlar müsait olursam işi kabul ediyorum.Ve rüyamda ise normalde çalıştığım bayanın işinde yine çalışıyorum.Ama o rüyamda etek giyinmem gerekiyor ve benimde külotlu çorabım yırtık.Birkaç tane daha külotlı çorap var aralarında krem de var.Ama ordaki başka erkek çalışan bana yeniden siyah külotlu çorap alıyor.Ama onu giymiyorum.Neyse işe başladığım da ise bana erkek çocuğumu getiriyorlar.Ama benim haberim yok.Çocuğumun ağladığını söylüyorlar ama ben ağlamasını duymuyorum.Kucağıma alıyorum onu kucağımda uyutuyorum ve kanepe gibi birşeye bırakıyorum.Çocuğumu öpüyorum ve kapısını kapatıcakken 3-4 tane kedi görüyorum ve onları çocuğuma zarar vermesin diye kovuyorum ve kapıyı kapatıyorum.Bu rüyayı gördükten 2 saat sonra ise çalıştığım bayan beni arıyor ve işe çağırıyor ama müsait olmadığımı söylüyorum.Erkek çocuğunun anlamına baktığım da ise içinde ukte kalan birşeyin olması sevinç ve mutlu haber diyor.Ben bu erkek çocuğunun anlamını ise sevdiğim adamdan haberin gelmesine yormuştum taki rüyamı gördükten 1 ay 1 gün sonra 24 şubatta onun yanında elini tutan başka bir kız görene kadar.Ama çok garip geldi kader yine bizi karşılaştırdı ve biz birbirimize baka kaldık.Ve çok şaşırdık.Onun omzunun yanından geçerken ben elini tuttuğu başka kız.Hocam siz bu rüyayı nasıl yorumlarsınız?Söyliceklerinize öğütlerinize ihtiyacım var.Sadece dualara sığınabiliyorum.Sabah namazından sonra görülen rüyalar hayırlı rüyadır yazıyor internette.Demek ki rüyamın tersi çıkmış benim deo gelmekte aklıma.


arifselim
Merhabalar. Namazlarını kılmak en büyük nimet ve ibadetlerdendir. İçinde kalan bazı ukdeler veya dileklerin olabilir ve görmüş olduğun rüya hayırlı da olabilir. Ama her zaman rüya o dileğine işaret etmeyebilir veya senin için böylesi daha hayırlı olabilir. Sonuçta bunlar birer rüyadır ve kesin anlam ifade etmezler. Bu rüyanın en açık yorumu sevinçli bir haber almaya ve sevinmeye işaret eder. Bir diğer yorumu, dikkat etmediğinden dolayı bazı hatalara düşmeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar hocam ben yine bir rüya mı sormuştum size…Bundan bir hafta önce rüyamda bir erkek bebek gördüm..Sonra duvarda dar bir delik mi küçük dar bir geçitmi tam bilmiyorum ordan geçmeye çalışıyorum ve geçiyorum..Dün de rüyamda tezek gördüm tezekler kuru ve yaş olarak varlar kuruları büyük çuvallara dolduruyorum merak ettim …

Okudunuz mu?  Sevgide şirk

arifselim
Hayırlı günler. Tezeklerin kuru veya yaş olması arasında bir fark yoktur ve çok hayırlıdır. Bu rüya maddi sıkıntıların bitmesine, rahatlığa, esenliğe yani rüya sahibinin yüzünün gülmesine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben 19 yasindayim elhamdulillah dinime bağlıyım medreseye gitmek istiyorum ama gidip yapabilirmiyimdiye endiseye dusuyordum bu yuzden ailemle istisare yaptim git dediler bide sünnet olsun hayirlisi olsun diye istihareye yattim rüyamda gamet getiriyordum yanimdaki genclerde çok beğenip videoya aliyorlardi aradan 1 veya 2 sonra mahmud ustaosmanoğlu yani mahmud efendi hazretlerini rüyamda gördüm ama zaten bende onun medreselerine gidicektim bu rüyalardan ne anlamam gerekir
Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Hayırlı olduğu belli olan ve istişare ile sonucu belli olan bir durum için artık istihare yapılmaz. Rüyada kamet getirmen başkalarına doğruyu anlamana işaret eder. Şeyhi görmek ise dertlerinden kurtulmaya ve isteklerine kavuşmak manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bu yorumumu yayınlar mısınız? Diğerin de bir yanlış yazımım olmuş. Hocam merhabalar size daha önce de görmüş olduğum bir rüyayı burada danışmıştım.Rüyam üstte ki yorum da mevcut .Rüyam da erkek çocuk görmüştüm ve anlamı içinde ukde kalan birşeyin olması ve haber müjdeydi ki 1 ay 1 gün sonra ise sevdiğim insanı başka bir kız ile elele görmüştüm ve yanımdan geçmişti.Fakat o kişi bana 1 ay sonra özlediğine dair mesaj atmıştı.Tabi şuan konuşmuyorum.Ben böyle bir şeyi hiç beklemiyordum açıkçası.Ama bu ayda 23 ocak gördüğüm rüyayı 23 Mart’ta farklı bir rüya olarak gördüm.Ve ben bu tarih olayına takıldım ki diğer rüyamı da 23 şubatta görmüştüm yani bilmiyorum bu tesadüf müdür?Ve sabah namazından hemen önce rüyamı gördüm çünkü alarmımı 5.30 a kurmuştum ve alarm çaldı.

Rüyam ise; ben ve yanım da bir erkek var ama erkeğin yüzünde beyaz bir maske vardı o yüzden yüzünü göremedim ama ona sarılır gibi bir haldeydim.Ve şöyle bir şey var ki o anda uçan beyaz bir kanatlı at bizim sol tarafımıza biraz uzağımıza önümüze indi.Ve üstün de ise bir adam var.Adamın üstün de ki kıyafet ise hani böyle padişah yardımcılarının giydiği bir tarz da gibiydi.Ve önünde halk vardı ve biz sahne de gibiydik.Ve o atta ki adam sanki halka bir konuşma açıklama yapıcak gibiydi.

Bu rüyamın ve diğer rüyamın anlamını birleştiricek olursak hocam ne mana yüklemem gerekiyor?Ben sevdiğim adam için dua ediyorum hayırsız ise hayırlı olmasını Rabbimden istiyorum.Rabbim bu dualar ile belki de bana bir cevap veriyordur ki ben sadece sabredip dua ediyorum.Uçan kanatlı atın anlamı ise araştırdığım kadarıyla mutlu olan günlerin yaklaşması ve gönülde ki eş denilmekte.Rabbim herşeyin hayırlısını bilir elbette ama siz nasıl yorumlamaktasınız?Teşekkür ederim hocam.


arifselim
Merhabalar. Tarih ve saatler ilginç gelmiş olabilir ama bunlardan özel bir mana çıkarmıyoruz çıkarılmasını da doğru görmüyoruz. Aralıklarla görülen rüyaları bir biri ile de bağlayarak yorum yapmıyoruz. Senin yaşantın ve şartlarına göre rüyalar görülebilir bu normal bir şeydir. Görmüş olduğun bu rüyan ise hem gördüğün adam ve hemde kanatlı at görmek aynı manaya yakın tabir edilir. Sıkıntıların aşılması ile mutlu olacağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Iyi geceler hocam ben 27 yaşındayım evli dilim aklımda biri var onu düşünüyorum hep o benim geleceğim mi deye ama onun haberi yok ve onu rüyalarımda görüyorum benden uzak ona yaklaşmak istiyorum yaklaşamıyorum ondan haber alamıyorum rüyalarımdan kaçıyor. Ben anamadım bana yakın ama uzak ve suguk yabancı gibi bu ne anama gelmiyor hocam cevap yazarsaniz sevinirim


arifselim
İyi günler. O kişinin bir haberi yoksa ve sende ona karşı yoğun duygular besliyorsan bu rüyalarının bir anlamı yoktur. Bunlar bilinçaltı olan çeşitli düşüncelerin rüyana bir yansıması gibi kabul edilir. Allah’tan daima hayırlısını dilemelisin ve boş hayallere kendini kaptırmamalısın.

Okudunuz mu?  Sütü satmadan sütün üzerinden kaymağının alınıpta satılması

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben rüyamda yakın ölmüş birini gördüm ve ne anama geldini merak etim. O ölen kişi yaşlı bayan merdivende oturuyordu ve saçlarını yarıyordu tarakta çok dökülmüş saç vardı,ve ortam kalabalıktı onu sade ben görüyordum rüyamda ve bana dedi sen sövme kızım ne demek bu hocam bana bir mesaj vermek istedi cevaplarsanız sevinirim.


arifselim
Merhaba. Bu rüya sana bir mesaj değildir. Bu rüyan o gördüğün kişiye dua etmeye tabir edilir. Ayrıca insana ahireti hatırlatmasına dair bir işaret gibi kabul edilebilir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar hocam benim babam bir rüya görmüş benimle iligili sabah anlatı bana ben bekâr kızım ve babam beni rüyasında görmüş, bir erkek arkamda saklanıyormuş ben onu babam’lan tanıştırmak istemişim ama kabul etmemiş kovmuş çocuğu sinsi demiş git burdan ve kalabalikmiş ortam. Yani benim getirdiğim çocuğu beğenmemiş sinsi yılan demiş ona kötü olmuş uyanmış,ne anlamı var hocam.


arifselim
Hayırlı günler. Bu şekilde görülen rüyalara bir yorum veremeyiz. Çünkü insanların bir şekilde etkilendiği, düşündüğü veya çevreden gördüğü şeylerin bilinçaltına yerleşerek bazı şeyleri görmesi normal bir durumdur.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben nir rüya gördüm. Hayır olsun bir kadın bana didiki sen gelecekte evleneceksin eşin sakatlanacak ve sen ona ömür böğu bakacaksın ben onu duğduktan sonra çok ağladım ickira ickira seslen, benim kaderim neden böyle olacak diye ve uyandım çok etkilendim hocam bu rüyadan sizce ne anlamı var.


arifselim
Merhaba. İnsan bir gecede bir çok rüya görebilmektedir. Her rüyanın manası da olmaz. Özellikle de gelecekten haber veren her rüya doğru değildir. Her rüya rahmani ve anlamı vardır denemez. Bu rüyanında kötü veya özel bir yorumu yoktur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam iyi günler 3 hafta önce annemi kaybettim 20 yaşındayım. Defalarca her gün ağlıyorum fakat dün çok fazla ağladım ve Allah’a yalvardım ne olur annemi rüyamda bana göster ne olur haber gelsin ondan onu çok merak ediyorum rabbim dedim. Çünkü hiç rüyamda annemi görmedim öldüğünden beri ama Bu çok ağladığım ve namazda yalvardığım gece rüyamda annemi gördüm. Rüyam şöyle oldu : Bana ölmediğini söyledi ve gerçek hayatta bir sıkıntı çekmiştim onun için yanıma geldiğini durumu düzelttim sen Çan’ını sıkma dedi bana . Sonra annemle önümden bir ruh geçti annem ruhu gördün mü dedi bana evet gördüm dedim anne çok korkuyorum dedim o da bana korkma o benim ruhum ben gidiyorum dedi gitti . Hocam böyle bir rüya gördüm sizce annem beni gerçek hayatta görüyor mu sıkıntılarımı mı hissetti rüyama geldi ne olur bir cevap yazsın kalbim acıyor ölüm acısını atamıyorum babamı da 3 yıl önce kaybettim 🙁 bir de hocam annem dermansız hastalıktan öldü tedavisi tıpta Yoktu sizce annem şehitmi dir


arifselim
İyi günler. Allah rahmet eylesin. Anneni unutmadığının ve hala özlediğinin bir işaretidir. Çaresiz bir hastalıktan yani çok ağır hastalıklar günahların silinmesine vesiledir inşaAllah. Bu rüyan Allah’ın izniyle annenin durumunun iyi olmasına işarettir ve bu ümit edilir. Ölüler ancak kabir başında kendilerine konuşulanları işitir ve anlarlar.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm Salih bir kul ile evlilik Amaçlı tanıştık ve nikah günümüz bile belli iken olmadık bir sebepten ayrıldık ben onun kadar ibadet etmeyen biriydim kendisi Sofi ve ummadığım anlarda çıkar karşıma rüyamda ona yemek ayırdığımı gördüm acaba yorumu nedir


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan onu unutmadığının ve hala etkisinde kaldığının bir işaretidir. Ona yemek ayırmak ise gönlü zengin birisi olmasına delalet eder. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

Kayıtsız Üye
Hayirli sabahlar hocam,ben rüyamda rahmetli babami gördüm genç haliyle,birden yerinden kalkarak camlari olmayan bir pencereden disari cikip bana "beni neden o arabaya bindirdin"diye bagirip sonrasinda "kizin kampta ölmüş"dedi ben hangisi dedim bir tanesinin adini soyledi birden bagirip ağlayarak uyandim,hala da bir korku içindeyim boyle bir rüya hocam…


arifselim
Hayırlı günler. Allah rahmet eylesin. Alacağın bir haber anlamındadır. Bu bir misafirin gelmesi yada sevineceğin bir olayın olmasına işarettir. Ayrıca baban için bol bol dualarda bulunmak manasında da tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşim var rüyamda dugunum oluyordu ama damat yoktu. Evde kendi aramizda çok az kisi vardi.biraz oynuyorduk fakat Çalgı bile yoktu. Bende düğünü begenmeyip agliyordum ve babama dugunu bozdugumu soyluyordum.


Hoca
Erkek arkadaşlığı haramdır günahtır
Birbirinizi beğenmiyorsanız istihare yapın ve hayırlı çıkarsa bir an önce evlenin
Çünkü bu nikahsız birliktelikler ihtiyaçtan doğar ve ihtiyacı gidermenin helal yolu evlenmektir


Kayıtsız Üye
Hocam ben polis olmayı çok istiyorum hep nezaman bu konuyla alakalı rüya görmek istesem bu mesleği olmuş kişilerle muhabbet ediyorum sarılıyorum sizce ne anlama geliyor


arifselim
Bunun ne anlama geldiği çok açıktır. İnsan bir şeyi çok istedi mi ve o şeyi çok düşündü mü onu rüyalarında daha sık görmeye başlar ve bu tür rüyalarının bir yorumu da anlamı da yoktur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam meraba ben. Bir buçuk yıldır hastayım ciddi sıkıntılar yasadm ve yasıyorum ruhsal ve fiziki olarak.
Allah’a hep dua ediyorum ne zaman iyilelecgmi öğrenmek istiyorum.
Bi hocanın suya bakarak benm ne zaman iyileşecgimi görebilmesi mümkün mü


Omer Faruk
Gaybı ancak Allah bilir, Şifayı Kur’an’da arayın kardeşim. Kesinlikle bu tür hocalarda şifa aramayın. Kur’an’ı anlayarak düzenli okursanız yavaş yavaş rahatladığınızı göreceksiniz. Başka hiçbir şeye ihtiyaç yok Kur’an’ın isimlerinden birisi de "ŞİFA"dır.

Dini yaşamaya gayret edin Kur’an’ın söylediklerini anlayarak uygulamaya çalışın kısa süre içinde hiçbirşeyiniz kalmayacaktır.

İslamı yaşamadan falan hocanın, filanca hocanın muska reçetelerine, suya okuduğu duaya bakarsanız asla düzelemezsiniz.

Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Ben işin içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istiyorum.Benim bir isteğim olduğu bir konuda Allahım bu iş olucak mı sen bana rüyamda göster diye ne zaman dua etsem rüyalarımda renk görüyorum . Ve gerçekten siyah ,kırmızı gibi renkler gördüğümde işim hep olumsuz sonuçlandı.daha sonra bu konuda ettiğim dualarda sonucu hiç değiştirmedi. Benim bu şekilde rüyaya yatmam doğru bişey mi onu da bilmiyorum .Olmicak olarak gördüğüm seyler hakkında ne kadar olmasını istesem de dua ederken inanamıyorum.Hatta bir keresinde Allahım bana bu dünyada evlilik nasip olucak mı diye uyuduğum bir rüyada olumsuz gördüm.Bu zamana kadar olumsuz gördüğüm hiçbişey olmadığı için bu da beni korkuttu açıkcası pişman oldum .Ama şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Göstereceğiniz yol için şimdiden Allah razı olsun.

Ben içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istiyorum.Genellikle çok istediğim konularda Allah’a dua ederek Allahım bu işim olucak mı olmayacakmı sen bana rüyamda göster diyorum.Ne zaman rüyamda kırmızı , siyah gibi renkler görsem o işim olmadı . Bu şekilde gördüğüm rüyalarda ettiğim dualarda sonucu değiştirmedi.Ve ben birkeresinde Allahım bu dünyada bana evlilik nasip mi diye rüyaya yattım bir kaç gün üstüste hep olumsuz rüya gördüm .Bu da beni korkuttu açıkcası .Çünkü şimdiye kadar böyle bir rüyam hiç tersine çıkmadı.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bu yaptığım şey yanlış mı onu da bilmiyorum .Yardımlarınız için şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı

arifselim
Uyumadan önce iki rekat istihare namazı kılarak ve dua ederek uyumakla istihare yapılır. Bunu yapmadan da dua edebilirsin ancak buna istihare diyemeyiz. Zaman zaman sana işaretler verilmesi mümkündür ve normaldir. Bu daima olacak anlamına asla gelmez. Sana tavsiyemiz ise çok önemli konularda ve kararsız kaldığında tam olarak sünnette anlatıldığı gibi istihare yapmandır.


Kayıtsız Üye
Hayırli günler hocam. Ben istihare namazı kıldım ama niyetim 26 yaşından önce şu isteğim gerceklesecek mi? Seklindeydi. Rüyamda da kırmızı siyah ve beyaz renkler gördüm. Bunun anlamı nedir ? Ve bu şekilde istihareye yatmak doğru mudur ?


arifselim
Hayırlı günler. Bu tür niyetler ile istihare yapılamaz eğer yapılsa da bir yorumu ve anlamı olmaz. Çünkü istihare helal ve meşru olan bir konuda bir türlü yapıp yapmama konusunda karar veremeyen kişiler yapabilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler hocam. Ben istihareye yattım ve ikisinde de dugun gördüm siyah takim elbiseli kirmizi kravatli erkekler ve beyaz elbiseli kadınlar vardı. Ama düğün yeşil bir mekanda oluyordu. Baska bir niyetle yine yattigimda yine kırmızı siyah ve beyaz renkler gördüm. Bunun anlamı ne oluyo istihareye olumlu mu olumsuz mu demeliyiz?


arifselim
Hayırlı günler. İstiharede asıl işaret rüya değildir. İstiharede kişinin kalbinin bir yöne meyletmesi yani kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan his sana en isabetli işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat etmezse 7 defaya kadar istihareye devam edebilirsin. Bundan dolayı bu rüyaların sana açık bir işaret olur diyemeyiz.


Kayıtsız Üye
Slm hocam,
siz kendiniz inanıyormusunuz gerçekten bu anlattıklarınıza?
Hani şimdiye kadar hiç olmuşmu da bugünden sonra olsun yokdan yere.
Insan ne kadar tembel olursa o kadar dine sarılıyor herşeyi ordan bekliyor sanki internetten ısmarlıyormuş gibi.
Parayı veren düdüğü çalıyor öyle yatmayla kalkmayla rüyada şurda burda olmuyor.
Eğer olacsk olsaydı zaten müslümandan başka bir şey olmazdı.
Bugünkü müslüman geçinenlere bakacak olursak insanın miğdesi kaldımıyor.
Öyle ki herkes işine geldiği gibi kullanıyor ipsiz sapsız bir anlayış haline gelmiş.


arifselim
Bu anlattıklarınıza inanıyor musunuz derken istihareyi mi kastediyorsun yoksa rüya yorumlarını mı bilmiyorum. İstihareye evet kesinlikle inanıyoruz. Peygamberimizin sünnetinde vardır. Günümüzde bunu çok yanlış uygulayanlar olabilir ama bu gerçeği değiştirmez. Rüyalara gelince, adı üstünde sadece birer rüyadır ve bunu sık sık söylüyoruz. İslamda rüyalar bağlayıcı değildir ama işaretleri olabilir ve tabir edilebilir. Müslümanların bilgilileri, alimleri olduğu gibi bilgisiz kalmış ve hatalar içinde olanlarda vardır. Bu durum islamı kötü yapmaz. Bu şekilde genel konuşmaya hakkın yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhabalar
Benim gerçekten gerçekleşmesini çok istediğim bir hayalim var Allahtan tevafuk olarak bana geleceği göstermesini en azından küçük bir şeyle ipucu vermesini dualar ederek istesem olurmu belki Allah küçük bir olayla ipucu verir böyle bir şey olabilirmi
Ve rüyalarımda da genelde anlamına baktığımda böyle şeyleri söylüyor
Yorumunuzu merak ettim
Şimdiden teşekkürler


bbgbbg
Hocam geleceği görmek için dua etmek yerine geleceğinizin hayırlı olması için veyahutta istediğiniz şeyin gerçekleşmesi için dua etseniz daha doğru olmaz mı?


mum
< Allahtan tevafuk olarak bana geleceği göstermesini >
Allah teala bazen ilham veya rüya şeklinde rüyalar gösterir ama siz bunun beklentisi içerisinde olmayın


rüyada gelecekten haber almak, rüyalar geleceği gösterir mi, rüyalar gelecekten haber verirmi

Bu kategoride yer alan Cünüp olmanın ne olduğunu bilmeyen cenabet mi kalır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüce rabbim bize gelecekten haber gösterir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.