Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Kapri ile namaz kılınır mı?

Kapri ile namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm arkadaşlar kapri ile namaz kılınabilir mi acaba? dizlerimizi geçmeyecek şekilde olursa kısaca bir açıklama yapar mısınız ?


Cevap: Kapri ile namaz kılınır mı?

islamyolu
Erkek için namaz sahih olur. Ama Allah’ın huzuruna güzel tertemiz edepli bir şekilde çıkılmak gereklidir.


Cevap: Kapri ile namaz kılınır mı?

BEYAZ_gul
Neden ama haram degilki sevabindan neden mahrum kalsin
Aciklarmisin kardesim merak ettim
Esimde bazen kapri ile kiliyor ama dizlerin altinda yani dizi
Gozukmuyor


Cevap: Kapri ile namaz kılınır mı?

islamyolu
< Neden ama haram degilki sevabindan neden mahrum kalsin >
neden haram degilki sözünü cevap olarak ; erkegin atletlede namaz kılması namazını tamamlar. yani namazı olmuş demektir. ama işte erkegin avret olan yerleri vardır. onları örtmesi lazım. dizlerde dahil olarak diz üstünü göbege kadar örtmesi lazım göbekte dahil. egerki bunları yapmazsa haram olur. diğer türlü kapri ile haram olmaz..

Okudunuz mu?  Maliki mezhebinde namaz nasıl kılınır, sünnet kılınırmı,kılınırsa nasıl kılınır?

Sevabından mahrum demekle : Erkeklerin cübbe giymesi , başını sarması gibi sünnetler vardır. bunları yapanlar sevabını alırlar. diğer türlü yapanlar ise kapri gibi. namazdaki ciddiyetsizlik meydana gelir. yani bu durumdada sevabı azalır. demek istedigim sünnette uygulananlar nasıl sevabı artırıyorsa. aksi olanlarda sevabı azaltır. bir yandan erkeklerin namaz kılarken bol elbise giymesi lazım. yani avret yerlerini belli etmeyecek şekilde. kapride o durum yokturki. pantolunla namaz kılmakta zaten bu duruma giriyor. ben sana hiç sevab almaz demiyorum. sevabından mahrum kalır. yani diğer türlü alınan sevaptan daha az sevap alır..

Okudunuz mu?  19 yaşındayım namaz borcum ne kadar hiç kılmadım

BEYAZ_gul
Simdi anladim ALLAH razı olsun
Niye kizdinki sordum sadece :S
Bilgilenmek bagbinda


islamyolu
< Simdi anladim ALLAH razı olsun
Niye kizdinki sordum sadece :S
Bilgilenmek bagbinda >

öylemi algılandı o taraftan 🙂 benim kızmaya hakkım yokki böyle sorularda. yanlış anladınız. Hakkınızı helal edin. öyle bir niyetim yoktu. size öyle gelmiş olabilir..

Okudunuz mu?  Namazda secde yapmakla ilgili, ellerin dizlerden önce yere konulmasını deve çöküşüne benzeten bir hadis var mıdır?

BEYAZ_gul
Olabilir kardesim yalis anlamisim:o
Estagfirullah tabi helal olsun:)


Desert Rose
Kısa pantolonla namaz kılınır mı?

Erkeklerde avret yeri göbekle diz kapağı arasıdır. Avret yerlerinden fazla bir kısım görünecek durumda olursa, o takdirde bir zaruret yoksa, örtünmesi gerekir. Avret yerlerindeki azanın dörtte biri az, dörtte birinden fazla olanı çok sayılır. Sahih olan ictihad budur. (EI-Muhit / Radıyüddin Sorahsî.)

O halde avret organlarından birinin dörtte birinden az bir kısım açılırsa, bu af kapsamına girer. Birkaç organda meydana gelen az açıklıkların toplamı, en küçük organın dörtte biri kadar olursa, namazın cevazına engel sayılır. (Şerh-i Mecma1 / İbn Melek. ) Dizden aşağı topuklara kadar olan kısım da kendi başına bir organ kabul edilmiştir. Sahih olan da budur. Dizden tenasül aletine kadar olan kısım da kendi başına bir organdır. Bu bakımdan namaz kılınırken diz kapakları açılırsa namaz caizdir. Çünkü açılan kısım organın dörtte biri değildir. En sahih olan görüş de budur. (Et-Tencis – Fetâvâ-yi Hindiyye.)

Okudunuz mu?  Namaz kılmak için en az kaç tane dua bilmemiz gerekir ? Namaz Hakkında Yardım

nealakasıvr
ne yaptığınızı sanıyorunuz siz yaa.. islamyolu.. namazın sevabını hesaplamak sanamı düştü arkadaşım? cübbe, sarık vs nin islamın emirleriyle ne alakası var.. sarık ne arkadaşım.. coğrafi zorunluluk sebebiyle giyinen kültürel kıyafetlerin islamla ne alakası var.. kutuplarda yaşayan bere takar gocuk giyer ekvatorda yaşayan serin kıyafetler giyer.. her yerin kendine göre bir giyim şekli vardır.

Okudunuz mu?  Şükür namazı saat kaçta kılınır?

namazdan sevap beklemesinmiş.. bu kadar ezbere bu kadar basit konuşulmamalı. islamı kendi kabınıza sığdırmaya çalışmayın, kabınızın hacmini genişletin biraz.. tövbe tövbe yaa


Hoca
Kapri pijama vs kıyafetler ile namaz olur ama Allahın huzuruna çıkmadan güzel elbiseler giymek edebe daha uygundur.

İLLA EDEP


Kayıtsız Üye
Kılınması gereken bir namaz var kilayimda aradan çıksın denilen bir namazla o secdeye basimizi koydugumuzda kendimizi O’nun huzurunda hissedebildigimiz ve tesbihatlari yaparken gercek manada kalbimizi titretebildigimiz namaz arasindadir aslinda sevap bakimindan fark,,,

Okudunuz mu?  Namaz kılarken önünde uyuyan bir erkek olsa namaz bozulur mu daha doğrusu namaz kılınır mı ?

Kayıtsız Üye
Dız kapakları gorunmedık surece namaz kılınırmı ?


Kayıtsız Üye
Bende kapri ile namaz kılıyordum bazen..bundan sonra kılmayacağım kesinlikle 🙂


Kayıtsız Üye
Benim kaprim çok temizdir 😀 sıkıntı yok


@hmet
erkekler kapri ile namaz kılabilir ama Allahın huzuruna güzel çıkmak lazım
Bence güzel bir pantolon daha layıktır


Kayıtsız Üye
ne alakası var diyen kardeşim sarık takmak sünnet dir bunun coğrafi şartlarla alakası yok bilmediğin seylere summiye yorum yapma takke sarık bunlar sevabi arttıran luzumlu şeylerdir biraz sahih hadis oku sonra cevap ver


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim arkadaşım sarık derken coğrafi kosullardan öte sünnet olsun diye soylemis yani kutuplarda da olsan sünnet arabistanda da sünnet orada biraz da namazın ciddiyetinden ötürü kapri yerine daha uzun şeyler giyip sünnet olan sarık takmayı önermiş bunda bir sakınca olmadığını sanıyorum ki unutulup yapılmayan sünnetlerin yapılmasının büyük de sevabı olduğunu birkaç yerden duymuştum yanlışım varsa affola teşekkürler

Okudunuz mu?  Cünüp olduğum için cumaya gitmedim yanlış mı yapmışım cünüpken namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
şimdi hacı abi aslında tabi doğru güzel elbiselerle çıkmak en iyisi ama mesela ben yolculuk yapıyorum ve ayaklarım aşırı derecede ağrıyor sıcaktan bende mecbur kapri giyiyorum ve geri kalanı otobüsün bagajında kalıyor e haliyle kapri ile de kılmam gerekiyor en azından namazı kazaya bırakmamak için yani peki ciddiyetsizlik oluyor ola bilir kazaya bırakmak bizim için daha mı hayırlıdır ki ?

Okudunuz mu?  Kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır

Kayıtsız Üye
Kardeşim onun sevabına Allah karar verir sen böyle konuşarak Allah’a ortak koşmuş oluyorsun bunun farzı göbekten dizaltına kadardır bunu emreden Allahtır bundan gerisi insanoğlunun sonradan yaptığı şeylerdir peygamber efendimizin sünnetine uyarsan daha fazla sevap alırsın fakat Allahın sevabından mahrum kalmazsın olayın özüne bakın sonradan olanlara değil.


Ümmet06
Diz kapağının altında olması yeterli


Kayıtsız Üye
Kardeşim alakası çok cübbeyle kilinmasininin sarıkla kalınmasının sünnete iman ediyormusun sen efendimiz o şekilde kılarmış hadise iman ediyormusun sen efendimiz o şekilde kılmamızi söylemiş bu nedemek oluyor kardeşim sarıkla ve cübbeyle kılınıyor ve öyle olması gerekli görülüyor en doğrusu olarak eğer inanıyorsan hadise ve efendimizin sünnetine iman ediyorsan sıkıntı yok kardeş kimse demiyor sana cübbeyle sarıkla kılmazsan namazın kabul olmaz die sadece sevabı eksilir cübbeyle sarıkla kılarsan hem sünnete uymuş olursun savap alırsın hem efendimizin sözünü dinlemiş olur sevap alırsın hemde Allah sen rasulüne uydugun için onu dinlediğin için sana sevap yazar daha çok alırsın Allah ve rasulunden dahamı iyi bileceksin resulullah demişse giyin diye emrettiyse vardır bir bildiği aklın karışmasın reis

Okudunuz mu?  İkindi namazı ile ilgili hadisler

kapri ile namaz kılınır mı, kapriyle namaz kılınır mı, kapri ile namaz kılınırmi

Bu kategoride yer alan Hamile iken namaz kılma şekli nasıldır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapri ile namaz kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.