Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:47
itikad
Yönetici

Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır diye bir hadis var mıdır

Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır diye bir hadis var mıdır

Muhasibi
Cevap: Evet böyle bir hadis var. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:
Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır.
Nesei: 1493
Cabir bin Abdullah (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:
Bayram günü Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ile namazda beraberdim. Hutbe okumadan önce ezansız ve kametsiz namaza başladı. Sonra Bilâl (RadiyAllahu Anh)‘a yaslanarak ayak üstü durup Allah’a karşı takvalı olmayı emir, Ona itaatli olmaya teşvik ederek halka vaaz ve nasihatte bulundu. Sonra kadınların olduğu yere geldi. Onlara da vaaz ve nasihat etti ve:
‘Sadaka verin, zira siz kadınların çoğu cehennem kütüğüdür’ buyurdu. Kadınların en hayırlılarından yanakları kırmızı olan bir kadın ayağa kalkıp:
−Ya RasulAllah, niçin dedi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Çünkü siz halinizden çok şikâyet eder, kocalarınızın ihsanına karşı nankörlük edersiniz’ buyurdu. Bunun üzerine kadınlar kendi ziynet eşyalarını tasadduk etmeye başladılar. Bilâl (RadiyAllahu Anh)‘ın elbisesinin içine küpelerini ve yüzüklerini atıyorlardı.
Müslim (885/4) Darekutni (2/47/16) Ahmed (3/314) Albani (3/99İrva)


Cevap: Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır diye bir hadis var mıdır

AYSEN
böyle bir hadis vardır zira kadınların şükürsüz ve sürekli şikayet halinde olması onların cehennemde çok olma sebepleri arasında yer almalarına sebep olmuştur

Okudunuz mu?  Cehennemde sonsuza kadar kimler kalacak ?

cehennem ehli kadınlar hadis, cehennem ehlinin çoğu kadınlardır, cehennem ehlinin çoğu kadınlar

Bu kategoride yer alan Cehennemin Vadileri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır diye bir hadis var mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.