Anasayfa
26 Ekim 2022, 15:34
sizden1
Abone

Kalp gözünün açılması

Kalp gözünün açılması

mslmn
kalp gözünün açılması tam anlamıyla nasıldır nasıl olur ve insan kalp gözünün açıldığını hisseder mi?


Cevap: Kalp gözünün açılması

HAMMADUN
Bismillahirrahmanirrahiym

Efendim derlerki; Kalp netice itibariyle insan vücudunda kan pompalamaya yarayan ve küçük ve büyük dolaşım denilen iki ayrı güzerğahta işlevselliği olan bir organdır.

EL HAK DOĞRUDUR.

Ciğerlerde temizlenmiş kanı alır, vücuda temiz kan pompalarken, diğer yandan vücudda kirlenmiş olan kanı alarak, yine ciğerlere basar. Basar basmasına ancak bu safhanın sadece görünen ön yüzüdür.

Okudunuz mu?  Dinde Penis protez caiz mi

İnşaAllah birde arka yüzüne bakalım.

O kan, bağırsakların özümlediği HELAL RIZKI ciğerlere taşırken, baya bir yol kat eder, hatta derlerki; insan vücundundaki damarları açmak mümkün olsaydı, dünyayı bir kaç tur atabilirdi. En kılcal yerlere kadar nüfuz eden bir yol haritası….. Öyleki beyindeki en kılcal damarlara kadarda nüfuzu var. Beyin’de İSLAM ŞERİATI ve SÜNNET-İ SENİYYE ile huzur içinde, tevekkül ve daim tekamülde. Beyin huzurlu, kalpte ona göre huzur dolu. Ter bezlerine kadar HELAL RIZIKLA ve MASİVALARDAN arınmış bir kalp, zaman içerisinde pür nur olup, öyle bir hal alır ki; ondan çıkan ter dahi, hoş kokar. REYHAN olur, GÜL olur, ZAMBAK olur…… Her bir ter zerresi de Rab’bine niyaz ile HELAL RIZKIN neticesiyim der, Rab’bine zikr ile mukabele eder. Bunca düzenin döndüğü bu ahengde kalbin masivalardan temizlenmesi, oraya bir konuğun misafir olacağını müjdeler insana….. O konuk da Yarattıkları arasıda ŞEREFLİ MAHLUK dediği insanın Rab’binden başkası değildir.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimi arapça bilmeyen bir kişi her satırında ihlas okuyarak hatim edebilir diye bişey duydum Bu bilgi doğrumu?

O kalbin sadece gözleri değil, kulaklarıda açılır, dokusuda açılır, hassasiyeti de katlanır. Sonra gözler değişir, dünyayı bir paçavra parçası gibi gören gözler, sonra kulaklar değişir, haktan başka her şeye boş iş diyen, sonra burun değişir hayr’dan başka hiç bir işe bulaşmayan, sonra dil değişir, kemikleşmiş haliyle artık onun kıvrılmaz, doğru olur ve doğruyu söyler, hülasa tüm alem kendinde birleşir. Alem içinde alem olur.

Okudunuz mu?  Uykulu iken dua etmek

İnşaAllah bizlerde kalplerimizdeki masivaları temizleyip, Rab’bimizin bizden Razı Olacağı Kullarından oluruz….

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Kalp gözünün açılması

BEYAZ_gul
INSALLAH duana amin
çok güzel bir cevap olmus ALLAH razı olsun.


Cevap: Kalp gözünün açılması

Kayıtsız Üye
bukadar güzel bir konu bu pırıltıda rsmedilebilir teşekkürler.

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra idrar damlaması için ne yapılmalı?

Kayıtsız Üye
ALLAH razı olsun.
Konuyu o kadar kisa,net ve derin islemissinizki ancak bukadar güzel anlatilabilirdi.


haruka
Selamün Aleyküm kardeşler bilgisi olan bir kardeş beni kalp gözü hakkında bilgilendirebilir mi? bu kişilerin gördükleri şeyler hakkında bazı şeyler okudum ama bu konuda artı bir bilgilendirme yaparsanız çok makbule geçer. ayrıca kalp gözümüzü açmak için yapabileceğimiz bir şey var mı? internette 40 gün boyunca her gün 1000 adet Ayet El Kürsi okumaktan bahsediliyor bu uygulamayı yapmanın sizce bir zararı olabilir mi? Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Cennette Zenginlik/Fakirlik

Şem’a
Kalp gözü ilim öğrenmek ve ihlas ile amel edenlere açılır ki bu dereceye varan kişi artık hakkı hak bilip batılı batıl bilir ve işlerin hikmetini kavrar


Şem’a
kalp gözünün açılmasının belirtileri

Öğrendiği ilimle amel etmek, günahlardan kaçmak hiç bir sünneti ihmal etmemektir

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra namaz abdesti

haruka
peki bu insanlar bizlerden başka şeyler görüyorlar mı 😀 ya da neler görüyorlar?


ümitsizkuş
kalbin mührünü kaldırmak için hangi yol izlenmelidir ve durumu kısıtlı biriyse engellilik durumu varsa bu mühürün kalkması için ne
yapılmalı acill cevap


mum
Ümitsiz kardeş Kalbim mühürlü olup olmadığını sadece Allah bilir
Siz nasıl bu hükme vardınız?
kalbi mühürlü olan samimi tövbe ederse Allahu Teala samimiyetine göre yine kalp mührünü siler

Okudunuz mu?  Cünüpken oruç tutulur mu? Cünüplüğün oruca zararı var mı?

Kayıtsız Üye
Sa kardeşim kalp gözünü Allah yolunda açarsan hiçbir şey olmaz ama başka yollarla açarsan büyü ile falan işte sıkıntı cinler sana musallat falan olurlar seni korkutmak için sana görülürler uzun lafın kısası okursun 1000 defa okumasına ama Allah isterse acar isterse açmaz açılmasını istiyorsan Allah’ı çokça zikret şükret ama çokça namazını kıl İslamın şartlarını uygula kendini İslam için ada açılmadı mı Allah’tan ümidini kesme hemen açılacak bir şey değil bu sonra alla isterse açılır zaten ama İslamın farzlarını yap haramdan kaçın zina yapma işte o zaman açılabilir sevap işle bu işleri bilen birileriyle takıl ilim öğren sohbetlere git vaaz dinle zaten oradakiler bilgilidir sağlıcakla kal bu arada Allah’ın en çok sevdiği zikirde la ilahe illAllah hadi sağlıcakla kal Allah’ı unut mu her daim onu hatırla zikret hoşça kal

Okudunuz mu?  Kuran değistirilmiş olması ve emeviler hakkında aklıma takılan sorularım

kalp gözünün açılmasının belirtileri, kalp gözünün açılması belirtileri, kalp gözü nasıl açılır

Bu kategoride yer alan PDF olarak internette dolaşan kitapları indirmek günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalp gözünün açılması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.