Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
hac
Yönetici

Bir şeyin meydana çıkmaması için adakta bulunmak

Bir şeyin meydana çıkmaması için adakta bulunmak

Fetva Meclisi
Soru :Geçmişte işlenmiş bir hata ya da söylenmiş bir yalanın ortaya çıkmaması için adakta bulunulur mu? İkinci sorum: Ben ailemden korkarak bir konuda yalan söyledim, o kadar da önemli bir konu değildi ama söylemiş bulundum ancak gün geldi ALLAH bu yalanla karşı karşıya getirdi beni. Ailem duyacak gibi oldu, ben de ailem duymasın ve ALLAH`ın beni aileme ve insanlara rezil etmemesi dileğiyle adakta bulundum. Üç gün oruç tutacağım dedim. Ama normalde adağın istediğim şey olduktan sonra yapılacağını bildiğim halde,ben hemen üç gün oruç tuttum,acaba benim bu yaptığım ne oluyor ve bunun hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Kurban Kesilirken Okunan Türkçe Ve Arapça Dualar

Cevap : Yapılan bir günahın meydana çıkmaması için adanan adağın yerine getirilmesi gerekir. Ayrıca belli bir zamanı olmayan bir şey için adak adanıldığı zaman içinizden geçen zaman esas alınabilir. Mesela özellikle adağı adadığınız anda o şeyi bilinmemesini istemişsiniz. Bu bakımdan tutmuş olduğunuz oruçla adağınızı yerine getirmişsiniz.

Okudunuz mu?  Hanefi ve Şafilerde kurban kesmenin hükmü nedir?

Cevap: Bir şeyin meydana çıkmaması için adakta bulunmak

HADİE
adak dinimizde adanmış yani sözü verilmiş ise yapılması gerekir şu işim olursa olmassa yada herhangi bir niyette şukadar oruç tutacam denirse tutulması gerekir


yalanın ortaya çıkmaması için dua, günahların ortaya çıkmaması için dua, sırların ortaya çıkmaması için dua

Bu kategoride yer alan Kurban Bayramının 4.gün kurban kesilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir şeyin meydana çıkmaması için adakta bulunmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.