Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:47
missa7-2
Abone

Batın İsminin Anlamı

Batın İsminin Anlamı

Misafir
Batın İsminin Anlamı


Cevap: Batın İsminin Anlamı

Hoca
Batın nedir?
Batın ismini koymak caiz midir?
Batın ismi hakkında bilgi

çocuklara isim koymak önemlidir. Konulan isimlerde milletin ortak kültürünün yansıması ve dinin temel ilkelerine ters unsurlar olmaması önemlidir. Esmaül hüsnadan biri çocuklara isim olarak verilecekse başına Abd getirilmesi gerekir. Gerçi, rahim ve rauf gibi isimlerde bu farz ölçüsünde olmasa bile doğrudan rahim ismi vermek adaba aykırıdır. Zira, hiç kimse O’nun gibi Rahim olamaz.

Okudunuz mu?  İstişare ile ilgili hadisler

Diğer esmaül hüsnadan sadece Allah’a mahsus olan Halık (yaratıcı) Razık (rızık veren) gibi isimler insanlara verilemez. Batın meselesine gelince bu bildiğimiz kadarıyla ne tek başına ne de başına abd getirilerek Abdülbatın şeklinde verildiğini bilmiyoruz. İnternette yaptığımız araştırmaya göre Türkçe bir tane Abdülbatın ismine rastladık. Arapçada nadiren verilmiş bir isim. Çocuklara herkesinkinden farklı bir isim vermek yerine, hoş, çocuğun ileride isminden dolayı üzülmeyeceği ve sıkılmayacağı bizim kültürümüze ait isimler verilmelidir.

Okudunuz mu?  Cuma akşamı ne zaman başlar

Bu noktadan hareketle çocuğa Batın ismi vermek pek uygun değildir. Aynı zamanda Arapça karın manasına gelen batn ile karışması da mümkündür. Mutlaka verilecekse Abdülbatın verilebilir ama biz bunu da tavsiye etmiyoruz.
hikmetnet


batın isminin anlamı, evra isminin anlamı

Bu kategoride yer alan Sabah namazında sehiv secdesi yaparken güneşin doğması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Batın İsminin Anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.