Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:11
missa07
Abone

Bir kadının kocasına ayrılmak istediğini söylemesiyle veya kocası söyleyince nikah bozulur mu?

Bir kadının kocasına ayrılmak istediğini söylemesiyle veya kocası söyleyince nikah bozulur mu?

Misafir
Bir kadinin kocasina ayrilmak istedigini soylemesiyle nikah bozulurmu veya kocasi soyleyince


Yorum: Bir kadının kocasına ayrılmak istediğini söylemesiyle veya kocası söyleyince nikah bozulur mu?

arifselim
Boşamayı gerektirecek sözler bellidir. Eğer üstü kapalı bir ifade olursa ancak boşama niyeti ile söylenirse o zaman boşama gerçekleşir. Kadının veya erkeğin boşanmak istediğini söylemesi ile talak gitmez. Bu boşamayı gerçekleştiren bir ifade değildir.

Okudunuz mu?  Kadının bütün ihtiyaçlarını karşılamayan kocaya kadının soğuk davranması günah mıdır ?

Yorum: Bir kadının kocasına ayrılmak istediğini söylemesiyle veya kocası söyleyince nikah bozulur mu?

Kayıtsız üye
Selamün aleyküm ben 26 yaşındayım 4 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir oğlum var severek evlenmedim evlenirken bunların olacağını düşünemedim fakat 4 yıldır düşünüyorum çoğu kez boşanmalara kadar geldim evli olduğum adamla fakat ben sevmedim sevemedim ve boşanmak istiyorum çocuğumda var onuda düşünüyorum napıcam işin içinden nasıl çıkıcam hep hatır belasına çocuğum büyüsün die bekledim artık yıprandım delirecek kadar yıprandım artık yoruldum nasıl söyleyecem nasıl olacak die düşünüyorum yardımcı olursanız çok sevinirim…

Okudunuz mu?  Rüyada gördüklerinin gerçekleşmesi

Yorum: Bir kadının kocasına ayrılmak istediğini söylemesiyle veya kocası söyleyince nikah bozulur mu?

arifselim
Aleykum selam. Severek evlenmemiş olsan da zorla evlendirilmediğin sürece bunu istemen yeterli bir sebep değildir. Aileden olan ve akıl danışabilecek güvenilir bir kimseye danış. Boşanmak en son çözüm olmalıdır. Yuvanı sürdürmeye çalış ve oğlunu anne veya babasız büyümesine sebep olma. Aranızdaki sorunları çözmeye çalış. Allah’a samimiyetle dua et. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Kur'anda dat harfi za diye okunurmu uygunmudur?

Kayıtsız Üye
Rüyada boşanmak istediğini söylemek, rüyada eşinin ayrılmak istediğini görmek ne anlama gelir.


arifselim
Bu çok kısa bir açıklamadı ve böyle kısa bir açıklama ile doğru yorum yapmak mümkün değildir. Genel bir yorum olarak, evli ise aradaki muhabbetin artacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Çocuklara Kur'an öğretme metodları nelerdir

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim sorum var. Bir evli kadin kocasinin hatasini görüp bir daha ayni hatayi yaptigini görürsem seni terkederim demis. Ne yapmasi gerekir dinine imanina zarar vermemesi için?


Hoca
Kocasını tehdit etmesi dinine imanına zarar vermez


rüyada boşanmak istediğini söylemek, rüyada eşinin ayrılmak istediğini görmek, rüyada kadının kocasından ayrılmak istemesi

Bu kategoride yer alan Şirk içeren şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadının kocasına ayrılmak istediğini söylemesiyle veya kocası söyleyince nikah bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.