Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

Şu an cennet veya cehennem varmı? benim bildiğim var ama içinde insanlar yok doğrumu?

Şu an cennet veya cehennem varmı? benim bildiğim var ama içinde insanlar yok doğrumu?

asker1
kardeşlerim merhabalar… şu an cennet veya cehennem varmı? benim bildiğim var amma içinde insanlar yok doğrumu


Cevap: cennet ve cehennem

islamyolu
< kardeşlerim merhabalar… şu an cennet veya cehennem varmı? benim bildiğim var amma içinde insanlar yok doğrumu >
cennet cehennem şuan hazırda bekliyor. cennette huriler vildanlar vs vardır. ama şuan buradan ölüpte oraya giden yoktur. herşey mahşer günü terazi kurulduktan sonra . cennet ve cehennem’ e gidilecektir. ve cennette ebedi kalınacaktır. Cehennemdede Kafirler ebedi kalacaktır.


Cevap: cennet ve cehennem

asker1
Allah razı olsun kardeşim.. benim bildiğim şekilde… peki ölen bir kimsenin ruhu diğer önce ölenlerle buluşur görüşürmü ve gezinir mi?


Cevap: cennet ve cehennem

islamyolu
< Allah razı olsun kardeşim.. benim bildiğim şekilde… peki ölen bir kimsenin ruhu diğer önce ölenlerle buluşur görüşürmü ve gezinir mi? >
Kardeşim amelleri sağlam ise. Kabir azabı çekmiyorlarsa. Allahın izni ile birbiri ile görüşürler.


asker1
peki bu ölen kişilerin ruhları neredeler neler yaparlar…eğer azap çekmiyorlarsa… bir yerlerde dolaşıyorlar mı


islamyolu
< peki bu ölen kişilerin ruhları neredeler neler yaparlar…eğer azap çekmiyorlarsa… bir yerlerde dolaşıyorlar mı
>

Değerli kardeşimiz;

Ölüm yokluk değildir. Daha güzel bir alemin kapısıdır. Nasıl ki, toprak altına giren bir çekirdek, görünüşte ölüyor, çürüyor ve yok oluyor. Fakat gerçekte daha güzel bir hayata geçiş yapıyor. Çekirdek hayatından ağaçlık hayatına geçiyor.

Okudunuz mu?  Televizyon İzlemek Haram mıdır? televizyon izlemeyi kökten kesmek bir çözüm müdür?

Aynen bunun gibi, ölen bir insan da görünüşte toprağa giriyor, çürüyor ama geçekte berzah ve kabir aleminde daha mükemmel bir hayata kavuşuyor.

Beden ile ruh, ampul ile elektrik gibidir. Ampul kırılınca elektrik yok olmuyor ve var olmaya devam ediyor. Biz onu görmesek te inanıyoruz ki, elektrik hala mevcuttur.

Aynen bunun gibi, insan ölmekle ruh vücuttan çıkıyor. Fakat var olmaya devam ediyor. Cenab-ı Allah Ruh’a münasip daha güzel bir elbise giydirerek, kabir aleminde yaşamını devam ettiriyor.

Bu sebeple Peygamberimiz, "Kabir ya Cennet bahçelerinden bir bahçe, yada Cehennem çukurlarından bir çukurdur.” buyurarak, kabir hayatının varlığını ve nasıl olacağını bize haber veriyor.

İmanlı bir insan iyileşmeyen bir hastalıktan ölürse şehittir. Böyle şehitlere manevi şehit diyoruz. Şehitler ise kabir hayatında serbest dolaşırlar. Kendilerinin öldüğünü bilmezler. Sanki yaşadıklarını zannederler. Sadece daha mükemmel bir hayat yaşadıklarını bilirler. Peygamberimiz, "Şehit ölüm acısını hissetmez.” buyurur.

Kur’an-ı Kerim de şehitlerin ölmediği bildirilir. Yani kendilerinin öldüğünün farkında değillerdir. Mesela iki adam düşünün. Rüyada çok güzel bir bahçede beraber bulunuyorlar. Biri rüya olduğunu bilir. Diğeri ise rüya olduğunun farkında değil. Hangisi daha mükemmel lezzet alır? Elbetteki rüya olduğunu bilmeyen. Rüya olduğunu bilen, şimdi uyanırsam şu lezzet kaçacak diye düşünür. Diğeri ise tam ve gerçek lezzet alır.

Okudunuz mu?  Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

İşte normal ölüler, öldüklerinin farkında olduğu için lezzetleri eksiktir. Halbuki şehitler öldüklerini bilmediğinden aldıkları lezzet tamdır.

İmanlı ölen ve kabir azabı görmeyen insanların ruhları serbest dolaşır. Bu sebeple pek çok yere gidip gelebilirler. Bir anda çok yerde bulunabilirler. Aramızda dolaşmaları mümkündür. Hatta şehitlerin efendisi Hz. Hamza pek çok insana yardım bile etmiştir, ve halada yardım ettiği insanlar vardır.

Ruhlar aleminden anne karnına gelen insanlar, oradan dünyaya doğarlar. Burada buluşup görüşürler. Aynen bunun gibi bu dünyadaki insanlar da, ölüm ile öbür tarafa doğarlar ve orada dolaşırlar. Nasıl ki buradan öbür tarafa gideni uğurluyoruz. Kabir tarafından da buradan gidenleri karşılayanlar var. İnşAllah bizleri de başta Peygamberimiz olmak üzere, bütün sevdiklerimiz orada karşılarlar. Yeter ki bizler Allah’a gerçek kul olalım.

Yeni doğan çocuğu burada karşıladığımız gibi, buradan öbür tarafa giden bizleri de inşAllah dostlarımız karşılayacaktır. Bunun şartı Allah’a iman, O’na ve Peygamberine uymak ve iman ile ölmektir.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


nkaya2
Selamun aleyküm. Cennetttin ve cehennemin var olduğu muhakkak. İnancımıza göre Adem babamız ve Havva annemiz Cennetten çıkarılarak bu dünyaya geldiler.Benim bildiğim Cehennemin ise var olduğu ancak nerede olduğunun bilinmediği dir. Cennet ve cehennemin içlerinde kimsenin olup olmadığını ise tam anlamıyla bilmiyorum.Bunu bilen varsada açıklarsa bende bilgi edinmiş olurum. Sevgilerimle.


asker1
ölünün kabirdeki sorgu ve sual işi nezaman başlar ne zaman biter kardeşim

Okudunuz mu?  Emziren kadın oruç tutabilir mi

@mir
< İmanlı ölen ve kabir azabı görmeyen insanların ruhları serbest dolaşır. Bu sebeple pek çok yere gidip gelebilirler. Bir anda çok yerde bulunabilirler. Aramızda dolaşmaları mümkündür. Hatta şehitlerin efendisi Hz. Hamza pek çok insana yardım bile etmiştir, ve halada yardım ettiği insanlar vardır.

Kaynak: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/208723-cennet-ve-cehennem.html#ixzz1nEXaWiWS >
bu İslam dışı bir inançtır
hiçbir sahih kaynağı yoktur
bu yazılanlar doğru olsa Resulullah sav
Hamza ra şehid olduğu zaman o kadar çok ağlamaz
hatta sevinir ve gülerdi

< İbn-i Mesud, Rasûlullâh (s.a.v.)’i Hz. Hamza’ya ağladığı gibi şiddetli ağlarken hiç görmemiştik. derdi. (es-Siyretü’l-Halebiyye, II/534)

Nihayet Cibril-i Emin Allah Rasûlü’nü teselli için geldi. Yedi kat semavât ehli için, Hamza b. Abdulmuttalip, Allah’ın ve Rasûlü’nün Aslanı’dır, yazılmıştır. diye muştuladı. (Türabitü’l-İdariyye, II/37)

Efendimiz (s.a.v.)’in halaları Safiye, kardeşi Hz. Hamza’nın başucuna geldi. Onun için Rabb’ine duada bulundu; ancak kendisini tutamayıp ağlamaya başladı. Bununla birlikte hem kendisi içli içli ağlıyor hem de Hz. Peygamber (s.a.v.)’i ve Cennet Kadınlarının Efendisi Fatıma Annemizi ağlatıyordu. (Ebû Abdullah el-Hakim, el-Nisaburî, el-Müstesreku ale’s-Sahiheyn, Beyrut 1977, III/214-218) >


asker1
kardeşlerim ölümden sonrasında namazdan soruluyormu? yoksa dinin ilahın ve peygamberin mi soruluyor


Ercan
< kardeşlerim ölümden sonrasında namazdan soruluyormu? yoksa dinin ilahın ve peygamberin mi soruluyor
>

Ölümden sonra ilk sorgu namazdan olacaktır.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim Okumak

Ayrıca sorularınızı, sizden gelen sorular başlığı altında sorunuz.


asker1
farklı yerlere soru açmama amacım forumda boşa kalabalık etmemek dir zaten konular alakalıdır….eğer ilk sorgu namaz dan ise bu hadis i nasıl anlayalım?

Ebu Hüreyre’den; Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

"Ölü defnedildiğinde, ona gök gözlü simsiyah iki melek gelir. Bunlardan birine Münker diğerine de Nekir denir. Ölüye: "Bu adam (Rasûlüllah) hakkında ne diyorsun?" diye sorarlar. O da hayatta iken söylemekte olduğu; "O, Allah’ın kulu ve Resûlüdür. Allah’tan başka Allah olmadığına, Muhammed(s.a.s.)in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet ederim"sözlerini söyler. Melekler; "Biz de bunu söylediğini biliyorduk zaten" derler. Sonra kabri yetmiş çarpı yetmiş zira’ kadar genişletilir ve aydınlatılır. Sonra ona "Yat!" denir. "Aileme dönüp onlara haber versem mi?" diye sorar. Onlar da; "Akrabalarından en çok sevdiği kimseden başkası kendisini uyandırmayan, güveğinin uyuması gibi uyu!" derler. Böylece, yatlığı yerden, Cenab-ı Allah onu tekrar diriltinceye kadar uyur.

Kaynak: forumduasi.com/vaaz-ve-sohbet-konulari/45705-insanlara-amel-defteri-ne-zaman-verilir-kabirde-azap-ceken-insan-cennete-gidebilirmi.html


Ercan
Kardeş bu bahsettiğiniz kabir sorgusudur. Kıyamet günü ilk sorgu namazdandır.

İnsanlar öldükten sonra dirilecekler ve Allah’ın huzurunda dünyada yaptıklarının hesabını vereceklerdir 0 gün ibadetlerden ilk sorgulama namazdan olacaktır Nitekim Peygamberimiz şöyle buyurmuştur;

"Kulun kıyamet gününde, hesabı ilk önce sorulacak ameli namazdır Eğer namazı dürüst çıkarsa kurtulmuş ve kazanmıştır Eğer namazı düzgün çıkmazsa kaybetmiştir”
Hesap gününde insanın, ilk önce namazdan sorguya çekilmesi, namazın ibadetler arasındaki önemini göstermektedir Esasen günde beş defa insanın, Mevlânın huzuruna çıkmasına vesile olan bir ibadetle hiç bir şeyin mukayese edilemeyeceği açıktır

Ömer Nasuhi Bilmen – Büyük İslam İlmihali

Okudunuz mu?  Anne babaya, eşe, çocuklarına ve kardeşlere sadaka vermek caiz mi?

islamyolu
< Ölümden sonra ilk sorgu namazdan olacaktır. >
aynen bu doğrudur. Zaten imansızlıktan sonraki en büyük günah namazsızlıktır. Hatta kaynağı aklımda değil ama. Ahirette hesap gününde. Allah’ın ilk soracağı namazdır ve kulumun namazının başına ve sonuna iyi bakın . Başı ve sonu hayırlı ise ortası fazla incelenmeyecek. Bir de namazı doğru düzgün huşu içinde Yani kıraat , tadili erkan , ruku secde vs tam tamına düzgün yapmış ise. Diğer günahları fazla incelenmeyecek. Amaki namaz sız veya namazını bozuk şekilde kılıyorsa. Diğer amelleri didik didik edilecek. Namazın Önemi baya bir çok hadisi şeriflerlede açıklanmıştır.


asker1
kardeşlerim ozaman dediğinize bakacak olursak namaz kılmayan cennete gidemez… bir insan ne kadar iyi olursa olsun ne kadar iyilik yaparsa yapsın ne kadar imanlı olursa olsun eğer namaz kılmıyorsa cennetin yüzünü göremez… esasında bu bana biraz yanlış gibi geliyor


Ercan
Namaz kılmayan cennete gidemez demek çok tehlikeli bir laftır. Namaz kılmamak büyük günahlardandır ancak kalbinde Allah inancı olan bir kul cezasını çektikten sonra cennete inşAllah girecektir.


DieHard
< ancak kalbinde Allah inancı olan bir kul cezasını çektikten sonra cennete inşAllah girecektir. >
Hiç kimse son nefesinde İmanlı öleceğinin garantisini weremez.. Ayrca Hadiste belirtildiği gibi ("İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür; nasıl ölürse öyle dirilir; nasıl dirilirse öyle haşrolur.") kişi namazsız (İslamı benimsememiş) bir şekilde yaşarsa o şekilde ölecektir..


islamyolu
< kardeşlerim ozaman dediğinize bakacak olursak namaz kılmayan cennete gidemez >
İmanını kurtarabilmişse elbette en sonunda yine cennete gidecektir. Ama Tehtit var. Namaz kılmayanın imansız gitme olasılığı çok yüksektir. son nefesi tehlikededir.

Okudunuz mu?  Cennette Sıkılmak Var Mı?

asker1
diehard kardeşim "kişi namazsız (İslamı benimsememiş)" şeklinde yazmışsın senin demene göre namazsız biri islamı benimsememiş demektir… nasıl işdir bu bir insan namaz kılmazsa Allah’a olan borcunu ödemez demektir bu Allah ile kul arasındadır affedebilir de etmeyebilirde ayrıca maun suresini okursanız namazdan daha önemli olan şeylerden bahseder söyle ki namaz kılarlar ama yoksul yetimi gözetmezler … bence bu konu amacından saptı ve gereksiz yorumlar yazıldı.. tamam amenna namaz çok önemlidir amma namaz ı da islamın tamamı gibi göstererek diğer okuyan kardeşlerimize yanlış manalar vermeyelim…


DieHard
< namaz ı da islamın tamamı gibi göstererek diğer okuyan kardeşlerimize yanlış manalar vermeyelim… >
Kardeşim ben cewabımı hangi cümleye yazdığımı alıntı olarak kendi mesajımda gösterdim kimse yanlış anlamaz merak etme., yanlış anlayan da görmek istememiştir..

Namaz İslamın şartlarındandır., Şart denilince aklına ne geliyor?? İslam dini için namaz kılmak şart.!

"Başkasından geçerek hep O’na gönül verin ve O’ndan sakının. Namaza devam edin ve müşriklerden olmayın." (Rum 31)

Okudunuz mu?  Taheretlenirken oruç bozulur mu

asker1
evet islamın şartlarından dır amma yapmayan da kafir dir denemez…. Ayrıca namaz dinin temelidir kabul ama bir var inanır gibi yapar ama inanmaz ve o şekilde namaz kılmaz birde var inanır kılmak isder her namaz duyduğunda içi gider ama iş den güçten veya ortamı müsait değildir kılamaz… unutmayın ki kalp de çok önemlidir kalpten inanan kişi mutlaka sonunda kurtuluşa erer… amma ben namaz kılmamanın büyük günahlardan olduğu konusunda emin değilim.. ona bakar ise oruç tutmamak da büyük günahdır hac da zekat ta….Namaz Allah a olan borç dur affetmek ancak ona kalmıştır..


DieHard
< evet islamın şartlarından dır amma yapmayan da kafir dir denemez…. >
"kişi namazsız (İslamı benimsememiş) bir şekilde yaşarsa..." Namaz kılmayan kafirdir diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum..

< Ayrıca namaz dinin temelidir kabul ama bir var inanır gibi yapar ama inanmaz ve o şekilde namaz kılmaz birde var inanır kılmak isder her namaz duyduğunda içi gider ama iş den güçten veya ortamı müsait değildir kılamaz. >
Peygamberimiz sawaşda dahi sahabelere namaz kılmalarını emrederken acaba senin iş güç dediklerin nasl birşey??

Samimi söylüyoum., ben namaz kılamıyacağım bir işte çalışmam.!

Okudunuz mu?  Sevdiğimiz kafirler var onların ahirette durumu ne olacak?

< ona bakar ise oruç tutmamak da büyük günahdır hac da zekat ta.. >
Ewet., onlar da İSLAM’ın Şartlarındandır..

< Namaz Allah a olan borç dur affetmek ancak ona kalmıştır.. >
Amenna tabiki Rabbimiz bağışlayıcı., affedicidir ama hiç kimsenin buna (kılınmayan namazların affına) garantisi yoktur we olmamalıdır..!


DieHard
Namzın önemiyle ilgili Hizmetkar kardeşimiz Risale-i Nur’dan bir kesit paylaşmış.. Okumanızı tawsiye ediyorum..


Kayıtsız Üye
evet namaz ilk önce sorgulanacagin seydir! kabirde, Allah’in,Din’in,Peygamber’in,Kitab’in ve Kible’n sorulacaktir.Eger iyi bir musluman isen Allah’in izniyle bu dorulara doğru cevap vereceksin❤️😌


Kayıtsız Üye
Ruhlar alemindeler orada azap görmeyenler birbiriyle görüsüyorlar ve mahşer gününü beklerler cennetede huri ve vazifeli olanlar var cehnnemde vazifeli olanlar tek var


Kayıtsız Üye
yorumları görünce nutkum tutuluyor birde dine inanıp müslümanız dersiniz nezaman idrak edeceksiniz gerçegi şuan hesap verdiğinizi ve size herşeyin bir bir gösterildiğini idrak edin artık idrak


Kayıtsız Üye
Cehennem ve cennet şu an kurulu ve bekletiliyor kardeşim Miraç hadisesindede bu kesin olarak Fahri kainat Efendimiz tarafından gördüğünü buyurdu Mehmet okuyan sapiktir bu tip kişileri dinlemeyin Miraçi inkar ediyor


Kayıtsız Üye
Cehennem de şu an insan olmadığına göre peygamber efendimiz miraçta azap olunanları nasıl görmüştür


vel Fecr
< Cehennem de şu an insan olmadığına göre peygamber efendimiz miraçta azap olunanları nasıl görmüştür >
Allahın dilemesi yeter. Onun için zaman kavramı yoktur.

Okudunuz mu?  Namazda ki bu yanlışlık namazı bozar mı?

sen nasıl ki film fragmanını, film yayınlanmadan önce izleyebiliyorsan ona benzetebilirsin. tabi bu ufak bir örnektir.
Alah la yuseldir. yani soruya muhattap değildir. insanlar ancak kendilerine Rableri tarafından verilen sınırlı bir akılla sınırlı biçimde düşünebilir.
insan bunu bildiği zaman süreki Allahı tevekkül eder ve haddini bilerek teslim olur. ama herşeyi kafasıyla aklıyla çözmeye çalışan helako lup gider, sapık fırkalardan mutezile gibi olur.


mum
< efendimiz miraçta azap olunanları nasıl görmüştür >
Allah Teala temsili kişileri gösteremez mi? bunlara takılmayın


Omer Faruk
Şu an cehennemin ya da cennetin varolması ya da yokolması senin ahlakını, ahlaksızlığını, senin cennete gitmeni ya da gitmemeni etkileyecek mi? Bu tip sorular ve bunların cevaplarıyla uğraşmak cennetin önünde kavak ağacı var mı yok mu sorularına benziyor.

Şunu konuşsak daha iyi değil mi;
1- Yeryüzün de 1.7 milyar müslüman var ama Almanya kadar üretimi yok.
2- Yeryüzünde en çok ezilen ve sömürülen insanlar müslümanların olduğu topraklar
3- Bu durum islamın kötülüğünden mi bizim kötülüğümüzden mi kaynaklanıyor
4- cennet ya da cehennem bugün varsa birden bire Almanya kadar üretim sahibi mi olacağız
5- İslam ülkeleri çok az şey icat ederken, gayrimüslim ülkeler herşeyi icat ediyor
6 -yeni ibni sinaları niye yetiştiremiyoruz.


Kayıtsız Üye
Slm kardesler benim anlamdigim bir nokta var
Eger kimse su an ne cennet nede cehennemde degilse
Hz Muhammed s.a.v peygamberimiz
Mirac gecesi azap gören insanlari görüpte
Hep sual ediyordu bunlar kim diye ve neden bu azap verilmis diye
Peki o azap ceken insanlar kimler ???
Beni aydinlatirsaniz çok sevinirim tsk. Kardesler .yildiray

Okudunuz mu?  İntihar eden birinin afolma ihtimali var mı?

mum
Miraçta Peygamberimize gösterilenler temsildi


Kayıtsız Üye
Mesela bazı anlatışlarda. Şimdi cennette olan insanlar varmış. Onların hesabı nezaman görüldü? Yani bize hep kıyamet kopunca hesap olacak denildi. Yoksa onlarda şimdi cennete ama hesapları kıymaetten sonramı hesaplanıyor .?


muvaffak
Şu an cennet ve cehhenemde kimsenin olması anlamsız olur, henüz insanların hesabı görülmemiştir. Bazı anlatılışlarda anlatılabilir, anlatılanların doğru olacağı anlamına gelmez. Cennet ve cehennem yaratılmış fakat içinde Adem evlatlarından kimse bulunmamaktadır.


cennet cehennemde şu anda kimse var mı, cennet ve cehennem şu anda var mı, şu anda cennet cehennem var mı

Bu kategoride yer alan Vücudumuzun her yerini yıkayıp çıksak gusül kabul olurmu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şu an cennet veya cehennem varmı? benim bildiğim var ama içinde insanlar yok doğrumu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.