Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:14
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazı ve karar anı

İstihare konusunda karar veremedim

Kayıtsız Üye
Bugün bir is için evet yada hayir demem gerekiyor
düngece istehare için namaza müsait olmadigim için sadece duasını edip yattim .
Rüyamada bir kisi balik bakiyormus ama baliklar çok degisikdi sanki ne bileyim asker gibi tepelerinde mavi tasli bisey vardi çok farkli idi o baliklarin sahibi diyorki
-bide ben bu baliklarin akvaryumunu temizliyormusum olurmu öyle sey yalan söylüyorlar bunlar elektirik carpiyor elimi sokamam ki suya tehlikeli zaten temizlemeyede gerek yok bunlar tuzlu su baligi..

Okudunuz mu?  İstiharede beyaz ve siyah görmek

Ve bir evin üstünde oturuyoruz bana bir kadin baska bir kadinin eline tarak diye görmeden bir yilan aldigini ve sacini taradigini ve elindekinin yilan oldugunu anlamadigini hatta saclarinin yapistiginda bile yilandan oldugunu anlamadigini kahkahalarla anlatiyo
bende gülüyorum ama o kadar gülüyoruzki yani ben yilani elinde fark edince nasıl korkmus bagirmistir felan diye düsünerek çok gülüyorum..

Okudunuz mu?  İstihare namazı gerçek mi

ben karar veremedim sizce ne anlama gelir lütfen yardımcı olun telefon etmem lazim …

Belki uzun olucak ama size istende bahsedeyim
öncelikle yurt disindayim onu belirteyim
3 yardim kurulusundan üyeler bir araya geliniyor bu üyelere devletten gelen para var iste o para nereye harcanicak ne yapilacak diye fikirler konuluyor ortaya ve oylama yapiliyor ..
iste o üylerden biri olmami istiyorlar bu yardim kurulusu bayanlara cocuklara ücretsiz yada çok az bir ücretle kurslar düzenliyor iste benimde fikirlerim olabilecegini söylüyorlar hem türksünüz hem basiniz kapali ama aktif bir insansiniz güzelde bir örnek olursunuz almanca bilmeyen birseyler yapmayan kadinlara yardımcı olursunuz onlarda burda calisan bir türk var diye rahatlikla size gelebilirler
diyorlar ..

Okudunuz mu?  İstiharede anne baba ile kavga etmek

İstihare namazı ve karar anı

Ay-isigi-
Selamun aleykum,
Yaklasik 3 aydir tanistigim ve gorustugum bir genc adam var. En bastan beri niyetimiz belli, evlilik amacli bir tanismaydi.
3 gun önce bir tartisma sonucu konusmayi kestik fakat o beni sevdigini soyledi ve benden iyice dusunup bir karar vermemi istedi.
Istihare namazını kiliyorum 3 gecedir, fakat rüyalarim çok karisik ve bütün renkler mevcut ! 7 gece kilmak gerekiyormus, ve rüyalar yorumlanamazsa, kalpteki niyete bakilip karar veriliyormus. Fakat benim aklim yine çok karisik, istihare süreci daha bitmedi, ondan olabilirmi? Ve en onemlisi, 7 gece olmadan o erkekle irtibat kurmam yanlismidir? Cunku yarin gorusup konusucaz ama ben daha bir karar vermedim. Sadece icimdeki kaygilari gidermek için konusmam gerekiyor onunla. Bu yanlismi? Istihareyi 7 kere kilip ondan sonrami gorusmem gerek?
Cevaplariniz için Allah sizden razı olsun.

Okudunuz mu?  İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

Cevap: istehare konusunda karar veremedim yorum konusunda yardım eder misiniz?

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz İstihare’ tartışamaz derece bir Sünnet’tir. Lakin istiharenin rüya ile bir ilgisi yoktur. Ashabı kiram -Allah onlardan razı olsun- rüyaya yatmadılar. İstihare, iki rekât namaz kıldıktan sonra dua etmek ve iki üç gün içinde kalbine gelecek işaretlere dikkat etmektir. Siz, kendi kendinize yatıp durduğunuz şeye istihare adını vermişsiniz. Yapacağınız şey önce İSTİŞARE etmek olmalıydı. Yani, onun sizi, sizin onu araştırmanızdı. Sonra da istihareyi o ve siz yapardınız. Eğer üç gün sonra, böyle bir evlilik sizi mutlu edecek diye inanıyorsanız o istiharenin sonucu hayırlı demektir. Bundan sonra böyle yapın. Sevgili kardeşim;
Bir evlilik denemesi hayatın tamamı değildir. İki, on, yirmi defa bile deneyebilirsiniz. Her tuttuğunuz altın olacak değil ya! Kesinlikle araştırmaya devam edin. Tekrar tekrar deneyin. Hayat, bıkıp korkanların yaşayabileceği kadar kolay değildir. Sabredin ve yılmayın.

Bu kategoride yer alan İstiharede karpuz görmek ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazı ve karar anı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.