Anasayfa
13 Aralık 2023, 13:02
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede beyaz ve siyah görmek

İstiharede beyaz ve siyah görmek

Kayıtsız Üye
7 gece istihareye yattım fakat beyazda siyahda gördüm şimdi ne yapmalıyım??


Yorum: İstiharede beyaz ve siyah görmek

arifselim
İstihare için renkler veya rüyalar eğer açık ve net bir işaret içeriyorsa bundan bir işaret alınabilir. Ama rüya veya renkler açık değilse bunlar işaret olarak kabul edilmez. İstiharede en açık işaret insanın kalbinin bir yöne meyletmesidir.


Yorum: İstiharede beyaz ve siyah görmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim konuştuğum bir görücüm var biz olmasını çok istiyoruz istihareye yattım onun bana aldığı siyah elbiseyi gördüm beyazlasiyordu kopukle yikiyordum onu. Annemin gördüğünde ise bizim evin dışı kırmızı o kırmızılar yağmurdan gidiyormuş yağmur yagiyormus bana bir yardımcı olabilirmisiniz


Yorum: İstiharede beyaz ve siyah görmek

arifselim
Aleykum selam. İstihareyi senin kendin için yaptığın geçerli bir işaret kabul edilir. Gördüğün rüya ise ancak içine doğan his yani kalbinin hangi yöne meyletmesi ile bilinebilir. Ona göre kendine bir işaret olarak kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler,ben istediğim bir üniversitenin ben için hayırlı olup olmadığını niyet ettim.Rüyama ölmüş kedi ve köpek derisi gördüm, ayriyeten siyah beyaz takım elbise gördüm sizce hayı mı şer mi teşekkür ederim


arifselim
Hayırlı günler. Rüyan olumlu değildir. Ama bu tür konularda mutlaka istişare etmek yani bilgili ve bu konuda tecrübeli kimselere danışarak hareket etmek gerekir. İstihare olsa bile insanın yanılması her zaman mümkündür.


Kayıtsız Üye
ben istihare rüyasında karşımdaki kişinin önce siyah yelek giydiğini sonra benim o yeleği çıkarıp tersini çevirip giydirdiğimi gördüm ben elime aldıktan sonra yelek bembeyaz oldu anlamı nedir

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında koca görmek

arifselim
Bu rüyanı istihare için mi görmüşsün belirtmemişsin. Eğer istihare içinse bunu açık bir işaret olarak açıklayamayız. Bir rüya olarak ise, det, sıkıntı ve var olan sorunların bitmesi için çabalamak manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben erkek arkadaşım için istihareye yattım. Üzerimde beyaz bir doktor önlüğü aynı zamanda doktor olmak istiyorum içimde de siyah bir kıyafet vardı. Aynı rüyada erkek arkadaşım yanıma geldi ve kendisinin de istihareye yattığını ve kesinlikle olumsuz olduğunu, arkadaşının bileğine bıçak sapladığını söyledi. Kan var mıydı dediğimde de yoktu dedi. Yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Ancak evlilik için bir adım atılır ve evlenip evlenmemek konusunda kararsız kalınırsa o zaman istihare yapılabilir. Bu rüyandan sana açık bir işaret vardır diyemeyiz. Sen kalbine gelen hisse bakarak bir işaret alabilirsin. Yada için rahat etmediyse tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Istihare yattım erkek arkadaşımla gelicegimiz hayırlı mı evlenebilirmiyim diye. ve rüyamda üstümde önü beyaz arkası yeşil bir elbisem vardı,onun dışında elime siyah deri çeket aldım bide önü beyaz arkası sarı yılan gördüm.


arifselim
Bu rüyan olumlu değildir ancak senin bu zamanda istihare yapmanın bir anlamı olmaz. Ancak evlilik için bir adım atılır ve kararsız kalırsan o zaman istihare yapman uygun olur. Yoksa yapılan bir istihareden bir işaret çıkarılamaz.


Kayıtsız Üye
ben sözlümle ilgili çok güvendiğim birine istihareye yatması için rica da bulundum sağ olsun o da yattı rüyasında beyaz bir civciv ve siyah bir kedi görmüş ondan önceki kişide ilk rüyasında hiç bir şey görmemiş ikinci gün beyaz örtü görmüş kafam çok karışık ne yapmalıyım ne düşünmeliyim

Okudunuz mu?  İstiharede kapandığını görmek

arifselim
İstihareyi başkasına yaptırmamalısın kendin yapmalısın. Çünkü hem bu sünnettir hemde asıl önemli olan işaret senin kalbine gelen hissindir. Başkası senin için bunu hissedemeyebilir. Bu rüyalar zaten net bir işaret içermiyor. Sana tavsiyem kendin istihare yapmandır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm eşim bir işe girmek istiyor dün gece istihare namazı kılıp duasını edip kıbleye doğru yattı. Rüyasında bir sürü poşetlerce toz şeker görmüş yanlarında kırmızı kapaklı kaplar varmış. Rica etsem yorumlarmısınız şimdiden Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya istihare için özellikle olumludur. Rüyada görülen toz şeker, işlerin açılması ve bereketin artması manasındadır. Bu şekilde bir işaret kabul edilebilir. Ayrıca önemli olan kalbinin hangi yöne meylettiğidir.


Kayıtsız Üye
S.a ben yedi arkadsımı istihereye yatırdım gelen bir görucum için ve altı arkadaşım bişey gormemişti bir arkadadım da beyaz bır araba ama içi sıhay olarak görmüş
Bana yorumlaya bilirmisiniz hayırlımı şer mi


arifselim
Aleykum selam. İstihareye başkası yatırılmaz. İslamda ve Peygamberin sünnetinde asla öyle bir şey yoktur. Çünkü istiharedeki en önemli işaret, senin kalbinin neye ısındığına bakmaktır. Kalp ya ısınır yada soğur ve bu his kalbe gelir. İşte bu en isabetli işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlí günler ben 4 yaşindaki kizimla yasiyorum.yeni bir hayata adim atmak için düsündugum.bir konuyla ilgili istihareye yattim ve sanki yatar yatmaz yeni uyumuşum zannettim ve sıcrayarak uyandim ve kendim kulladigim arabqnin içindeyim. Araçim gercek hayatimda kullandigim kendi aracım siyah renkte.. ve siyah bir motor üzerinde siyah deri ceketli, siyah kaskli bir genc adam arabanin önünù kesiyor sadece durup.yuzume bakiyor kaski cikarmiyor ve yüzünü gormuyorum. Arkasinda oturan ise sanirim ddaha küçük biri oda deri ceketli ve kaskli hersey siyah renkte yorumlarsaniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  İstiharede siyah görmek

arifselim
Hayırlı günler. Bu istiharen olumlu olup olmadığı sen daha iyi bilmen gerekir. Bizim yorumumuz olumlu olmadığıdır. Ancak istihare yapan kişinin kalbine gelen his daha isabetli bir işaret olur. Buna göre bir işaret kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm. Ben erkek arkadaşım için istihare ye yattım ilk gün karanlık hı gecede yokuş yukarı koşarken gördüm. İkinci gün kar yağıyodu ben ellerimi kara acmistim. Üçüncü Gün pamukkalede travertenlerin olduğu o beyaz basamaklardaydim. Nasıl yorumlayacagimi bilemedim. Oda benim için istihareye yattı üzerimde beyaz elbise ile ormanda olarak görmüş. Lütfen siyah ve beyaz oluşunu açıklayın.


arifselim
Aleykum selam. Sizin neden istihareye karşılıklı yattığınızı anlayamadım. Çünkü istihare ancak evlenmek istemesine ve her türlü araştırmasına rağmen yinede kararsız kalan kişi yapabilir. Bu şekilde istihare yapılmaz.


24mart
Istiarede birinci gün normal hayatta söylediğim bir şey söyledim ona hep sen iş yapıyorsun birazda abin ve kardeşin yapsın diyorum tabi abisinin ve kardeşinin ismini söylüyorum rüyada ikinci gün beyaz bir araba ve bir komşumuz benden torbasının asılı olduğunu söylüyor bana getir diyor gidip getireceğim zaman torbanın üstünde yeşil beyaz karışık bir yazma var üçüncü gün uyudugumda ise kardeşimin bir minibüste uyurken görüyorum bende minibüsün içine siyah mi kahverengi mi bir şey seri yorum üzerine uyusun diye yorumlayabilir misiniz

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında örümcek görmek

arifselim
İstiharede bir işaret alındı mı artık tekrar edilmez. Esas olan işaret ise rüyadan çok kalbe gelen hisse bakılmalıdır. Eğer kalbin ferahlamış ise bu olumludur yok eğer daralmış ve sıkılmış ise bu olumsuz manaya işaret eder demektir. Bu rüyaların ise sana çok açık bir işaret olmaz.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm evlilik için beraberlik için sevdiğim kız uygunmudur diye niyetlendim, rüyamda kıvanç tatlıltuğu gördüm gözleri mavi kendisi hafif sarışın üsünde ne vardı hatırlayamadım, hemen uyandım, bu rüyadan alınacak bir cevap varmıdır, ilginçtir bu adamı bayadır görmezdim, Allah razı olsun… selam ve dua ile…


arifselim
Aleykum selam. Öncelikle bu kızla evlenmen hayırlı mıdır diye onu tanıyan ve çevresinden kimselerle istişareler ettin mi? Büyüklere danıştın mı? Eğer bütün bunlar yapılmış ve yinede kişi kararsız kalmışsa o zaman istihare yapabilir demektir. Bu rüyan ise sana net bir işaret olmaz. Dilersen tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar
Ben dün istihare namazını kıldım duamı ettim ve yattım.
İlk gördüğüm rüyada odamda yaklaşık 20 şişe solüsyon gördüm yarısı parlak yeşil yarısı bembeyaz solüsyonlar. Yüzüme sürmem içinmiş. Çok seviniyorum mutlu oluyorum. Rüya bitiyor. Sonra uyandım tekrar geri dönüp yattığımda ise 2. bir rüya gördüm. Onda da sokaktayım karşıdan abartısız 50-100 tane köpek koşarak geliyor bana doğru çok korkuyorum. Ama sonradan başlarında iki tane eğitmenin olduğunu farkediyorum köpekler hiçbirşey yapmadan yanımdan gidiyorlar. Yoluma devam ediyorum yerde yanyana ölmüş 3 tane güvercin görüyorum çok üzülüyorum kim yaptı bunu diye çok sinirleniyorum devam ediyorum. Tahta bir merdivenden inmem gerekiyor inerken merdiven parçalanıp dökülüyor hemen bir şekilde yanda duvara tutunuyorum düşmüyorum duvardan tırmanarak iniyorum. Eve geliyorum anne merdiven kırıldı ama düşmedim diyorum. Kendimi birden bikaç yıl önce duygusal anlamda görüştüğüm birinin yanında buluyorum. Bana diyorki ben kendi yerimi açtım benim yanımda çalış istersen. Ben de iyi fikir deyip kabul ediyorum. Gerçek hayatta hiç sevmediğim konuşmadığım ve şuan duygumun olmadığı biri bu. İstihareye başka birisi için yattım. Şimdi benim çok aklım karıştı hangi rüyamı referans almalıyım? Gerçi dün ilk günümdü 7 gün yapacağım fakat yine de aklıma takıldı. Yardımcı olursanız sevinirim. 2. Rüya siyah ve sarı ağırlıklıydı.

Okudunuz mu?  İstihare namazı gündüz kılınırmı?

arifselim
Hayırlı günler. İstihareyi herkes kendisi için yapması gerekir. Çünkü istihare demek kalbe gelen his ve kalbin bir yöne meyletmesinden ibarettir. Her ne kadar rüya bir işaret olabilse de esas önemli olan kalbin neye yöneldiğidir. Eğer insanın için ne olumlu nede olumsuz bir şey hissetmezse 7 sefere kadar devam edebilir. Bu rüyalarından da sana bir işaret vardır diyemeyiz.


24mart
Farkli bir ev ici bos olan bir kadin var kadin hamile baska kadinlarda var. Valiz var . karanlik gözüne çarpmis . beyaz kagitli notlar varmis bide . kalbi de normalmis her zamanki gibi normalde uyandığı gibi yorumlar mısınız arkadaş istiareye uyumus

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil mont yeşil soğan görmek

arifselim
İstihare için yeteri kadar açık bir işaret olmaz. İstihare rüyası sadece çok berrak bir rüya olursa o zaman bir işaret olabilir. Yoksa asıl önemli olan kişinin kalbinin hangi yöne meylettiğine bakması gerekir. İstiharesinin olumlu mu değil mi bunu yapan kişi hissetmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Selâmın aleyküm. Benim erkek arkadaşim askerde ailelerimiz biliyor ama çok ciddi bir durum yok ve gelmesine çok az bir zaman kaldı. Istihareye yattım ilk rüyamda bir adamın üzerinde beyaz bir atlet gördüm fakat o adam hırsızdı ve benim ailem onu dövüyordu. Daha sonra 3 te uyandım yarım saat sonra tekrar uyudum ve bu sefer ayak parmaklarıma kırmızı oje sürüyordum ben kan kırmızı bir oje. Ama halıya falan çarparken sürdüğüm an o oje bir bir silindi. Allah rızası için bir yorumlayın çok merak ediyorum ayrılmak mı gerekiyor


arifselim
Aleykum selam. Ortada ciddi bir durum yoksa istiharenin de anlamı yoktur. Eğer o kişi araştırılır ve yinede kararsız kalınırsa işte o zaman istihare yapılabilir. Bu yüzden bu durumda istihare yapmanın da bir manası ve geçerliliği olmaz.


Kayıtsız Üye
Ben iki kez yaptim istihare siyah takim elbiseli adamlar ve siyah transformers araba gördüm ve siyah semsiye yaniyordu ve turuncu bir sedyeyle hasta oldugum için aliniyordum digerinde ise beyaz takim gördüm sonra mavi abiye giyorum ama aynaya bakinca gri oluyor ve kirmizi legen gördüm cirkin birde adam adam sigilleri var kocaman ağzı vardi konustukca guzellesiyordu


arifselim
İstiharede rüya görülmesi gerekmez ve hatta istihare işareti için rüya değil kişinin kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hissi esas alınmalıdır. Bundan dolayı istihare ihlasla olmalıdır ve kalbin hangi yöne meylettiğine bakılmalıdır. Bu rüyaların sana bir işaret olmaz. Eğer için rahat etmemişse 7 sefere kadar tekrar edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil göz görmek

Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar Ben 2gecedir istihare rüyasına yatıyorum dükkanımı kapatmak istemiyorum ancak iş yok kapatayımmı diye yattığımda rüyamda dükkanda bir bölümünden diğer bölümüne uçarak geçiyordum geçtiğim yer beyazdı dış kapıya geldiğimde ayaklarım yere değdi ve dışarı çıktığımda gece karanlık ve siyahtı nasıl yorumlanacağım bilmiyorum devam edicem ancak neden insan siyah ve beyaz görür bu ne anlama geliyor teşekkür ederim şimdiden


arifselim
Hayırlı günler. Bu rüya dükkanının senin için hayırlı olduğu anlamındadır. Ancak yinede istihare için sen kalbine gelen his olumlu mudur olumsuz mudur ona bakmalısın. Ayrıca bu tür konularda çevrende güvenilir, deneyimli ve ehil kimselere danışarak hareket etmelisin.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum benim karsima biri cikti onunla konusup konusmamam gerektigini bilemiyorum hakkimda hayirli mi değil mi diye yaptim rüyamda hersey siyah beyazdi bir okul gördüm okulun içine giriyodum orda bir adamdan su istiyodum bir kaba su veriyodu bana kasik aliyodum çok hatirlamiyorum sizce olumlu mudur olumsuz mudur

Benim karsimda benimle konusmak istiyem biri ver ben emin degilim hayirli.mi değil mi o yuzden istihare kildim rüyamda hersey siyah beyazdi eski ilkokulimu gördüm içine giriyodum bir adam vardi ondan su istedim ve bana yuvarlak bir kapa verdi birde kasik aldim somra uyandim sizce olumlu mudir olumsuz mudur simdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  İstihare yaptım ama rüyamın anlamını bilmiyorum

Tohat
Ve aleyküm selam. İki zıt rengi yani biri hayra biri de olumsuza işaret eden renkleri aynı anda görmeniz istiharenizi net olarak ifade edebilmemiz için yeterli değildir. Hayırlı olmayan ve karşnıza engeller çıkacağını gösteren nesneler olsa da kalbinizde canlanan hisse bakarak anlamanızı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam 2 yıla yakın birlikteliğim olan kişi ile sıkıntılarımız vardı . Annem benim için istihareye yatmış 6 gün bir şey gorememis yada hatırlamıyor 7. Gün benim onun la gittiğimi hatırlıyor birde ışık görmüş sonra uyanmış içi çok huzurlu olmuş yardımcı olabilir misiniz ?


arifselim
Aleykum selam.

– İstihareyi herkes ancak kendisi için yapmalıdır.
– Başkası için istihare yapılmaz.
– İstiharede rüyanın önemi yoktur.
– İstihare işareti kalbe gelen his ile anlaşılır o kadar.
– Ayrıca istihareden önce mutlaka istişare yapmış olmak gerekir.
– İstişareye rağmen kararsız kalan kişi o zaman istihare yapabilir.


Kayıtsız Üye
Hocam tanıdığım bir ablam görüştüğüm kişi ile benim için istihareye yattı . Rüyasında beni bir odada görmüş başımızda görevli gibi birileri varmış sınav yapıyorlarmış benimle birlikte bir sürü kişi varmış herkesin önüne kagit koymuşlar benim önüme de beyaz ve yeşil kağıt konulmuş ama ben sinav için hazırlanmadim demişim ama sınav dünya hayatı ile ilgili bir sınavmış sanırım sonrasında sınav bittikten sonra aynı odada büyük bir masa varmış üzerinde rengarenk kıyafetler varmış görevliler burdan istediğinizi alabilirsiniz dediklerinde herkes kapış kapış alırken ben bunlara ihtiyacım yok diye hiç bir şey almamışım sonrasında çıktığımda aklımda otobüsle gitmek varmış ama sonra benim arabam vardı diyip simsiyah bir arabaya binmişim o araba da sevdiğim kişiye ait bir arabaymis calistirmisim arabayı sonra yukarda bişeyimi unuttum diyip çıkmışım siyah tozlu falan bir süpürge görmüş o sırada arabanın ordan sesler geliyomuş başında bir sürü kişi varmış erkek kadın araba caliniyomu çekiliyor mu anlamamış araba yanlış yerdeymış sanırım otoparkın girişi mi çıkışı mi bilmiyorum ben de sadece bakmışım arabanın önünü görmüşüm ama aklımda hala otobüsle de giderim fikri varmış sanırım . Rüyayı gören kişi siyah araba gördüğü için sevdiğim kişiye ait olumsuz gibi düşündü ben de kendime çok sıkıntı yaptım bu durumu yardımcı olabilir misiniz kusura bakmayın uzun oldu hayırlı geceler .

Okudunuz mu?  İstiharede sevdiğin kişiyi görmek

Tohat
İstihare Allah’tan istenen bir niyet ve duadır. Kişi bu niyeti kendisi için yapmak zorundadır. Başkası için yatmak gibi yaygın bir kanı olsa bile niyet eden kişi öncelikle büyükleri veya ilim irfan sahibi kişilerle istişare edip netice alamazsa istihareye kendisi yatar.


Kayıtsız Üye
Merhaba. 3-4 yıl ilişkim olan, sonra 1 yıl ayrı kaldığım, ve şimdi tekrar yollarımızın birleştiği kişi işin 7 günlük istihareye yattım. Bu gece 7.sine yatacağım.

6 gün içerisinde birinde 4 adet beyaz gelinlik gördüm. Başka bir gün beyaz pembe şeritler olan bir merhem kutusu gördüm, başka bir gün beyaz gömlek üzerine siyah kravat gördüm.

Bu süre içerisinde uyandığımda enerjim hep aynıydı. Yani olumlu veya olumsuz bir his ile uyanmadım. Bugün son kez yatacağım ama beyaz da görsem siyah da görsem zaten artık 2 rengi birden görmüş bulunmaktayım. Bu durumda karar bana mı bırakılmış demektir? İşin açıkçası ben de zaten kararsızım. Ne olacak şimdi 🙂

Okudunuz mu?  İstiharede kalabalık görmek

arifselim
Merhaba. Renkleri veya rüyayı değil kalbine gelen hissi önemsemelisin. Gördüğün rüyalar güzeldir ama eğer için o konuda ferahlamışsa ve huzurlu hissetmişsen istiharenin işareti olumlu anlamda kabul edilir. Eğer için daralır ve sıkılmışsan buda olumsuz olarak kabul edilir. Genel olarak tüm istiharelerin sonucu bu şekilde değerlendirilmelidir.


Firdevsyoları
Rüyamda banyo gördüm bnyonun kapısı beyaz di ve havalandırmanın üstündede beyazsıyah renkli bir kedi vardı bide üst bedeni çıplak bir adam vardı daha sonra evli olan ablam rüyamda duyynu olduğunu görüyordum ve onun düğününe gitmeye çalışıyordum ben normalde çarşaflıyım ve rüyamda çarşafımı giymeye çalışıyodum ve herkes gidiyodu bn ve bir kaç kadın bide anem kalıyoduk duyune gidemiyorduk


arifselim
Bu gördüğün rüyan zaten karmaşık bir rüyadır. Ancak istiharede önemli olan rüya görmek değildir. İstihare yapmanın amacı o niyetin için Allah’a teladan kalbine olumlu yada olumsuz bir his vermesi ve bir yöne meylettirmesidir. İstihareden için rahat etmemişse bunu 7 sefer tekrar edebilirsin.


istiharede beyaz görmek, istiharede siyah görmek, istiharede hem siyah hem beyaz görmek

Bu kategoride yer alan İstiharede araba görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede beyaz ve siyah görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.