Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:02
sizden01
Abone

İnternet üzerinden telefon almak kaçak olsa dahı caiz mi

İnternet üzerinden telefon almak kaçak olsa dahı caiz mi

emniciba
Gerçi Kaçak Mı Onuda Bilmiyorum

Bu Telefon İthal İmiş Yani Bunu Almakta Bir Sakınca Var mı


Cevap: Internet üzerinden telefon almak kacak olsa dahı caızmı ?

DieHard
Kardeşim adı üstünde KAÇAK., kaçak mal almak caiz değildir.. Zira satanlara da yardım etmiş sayılırsın..


Cevap: Internet üzerinden telefon almak kacak olsa dahı caızmı ?

emniciba
bu ürün satndartında ticaret yapan şahısı aradım ded bunlar ithal yani atıyorumkı bızım bır akrabamız ırağa gıdıp ucuza telefon alıyor sonra turkıyeye gırıs yapıyor bu sorun cıkartmazsa bu nıye sorun olsun sadece kdv sı yok olsa gerek ?


Cevap: Internet üzerinden telefon almak kacak olsa dahı caızmı ?

DieHard
< bu nıye sorun olsun sadece kdv sı yok olsa gerek ? >
,

KDV (Katma değer wergisi)… Wergi kaçırmak suç olduğu gibi caiz değildir..

< Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre;

Okudunuz mu?  Hafız olmak istiyorum ne yapmalıyım

1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.
>
,


emniciba
ne yani ben atıyorumrı amerıkaya gıtsem ordan telefon alsam onu burada kullanamammı ?


kibrit
Neden kullanamayacaksın ki? Ama abd ye onun vergisini vermiş oluyorsun alırken! Nerede kullanırsan kullan daha sonra.

Vergi konusu karmaşık bir konu. Bu devletin aldığı vergiler ne derece "Helal".

Hocalarımıza danışmak isterim bu konuyu.


emniciba
bu verdiğim linkte telefon 350 lıra adamlar dıyor ıthal getırdık garantısı konusunda uluslararası garantısı varmıs yanı ıthal olduğu ıcın yanı bu fıyatı verıyorsun garantısı olmuyor turkıyede 500 tl cıvarı satılıyor bu lınke bakın ben bu lınklerden bırısı nıe telefon actım bana boyle ızah ettı zaten yurt dısından gelen runler pasaportla actırman gerekıyor adamlar actırmıs herhalde kı satısa sunuyorlar telefondan anlayan ve fıkhı ilmi olan birisi cevaplarsa sevinirim

Okudunuz mu?  Allaha inanmanın yolları

bu üründe kafama yattı acıklamaları var dıkhı acıdan bır sorun varmı

telefonu sıparıs ettım yalnız telefon dubai den gelıyormus bu telefonu esı bır sony eırcson ımeı sı yanı çöpluk bır ımei yle calıstırıyorlarmıs ımeı olmasa turkıyede calısmaz 2 secenek bırı pasaport ıle kayıt yaptırılıyor obuurude bu secenek bılemıyorum zatne sıparısten sonra öğrendım yani telefon sonucta kullanmamaktansa kullanmak daha iyi bu hos dubai dende bu adamlar parayla alıyor bır sıkıntı olmazz herhalde


DieHard
Neden pasaportla Türkiyede açtırmıyorlar?? Cewabını ben söylyeyim., çünkü telefon KAÇAK olarak Türkiyeye getiriliyor we sahte bir imei numarasıyla kullanıma açılıyor..

Okudunuz mu?  Taharetten sonra gelen sıvı

Kardeşim senin bu konuda samimiyetini çözemedim beni yanlış anlama., eğer samimi olarak bu soruyu sormuş olsaydın yazılanlardan sonra o telefonun siparişini wermezdin (sırf daha ucuz diye).. Werdin mi., buraya yazıpta ben sizin söylediklerinizi umursamıyorum der gibi bir şey yapmazdın diye düşünüyorum..

Hakkını helal et seni istemeden kırmış olabilirim ama açık konuşmak istedim..

Selametle..


emniciba
kardesım haklı olabılırsın sana sadece su soruyu ıltıca edıcem sen amerıkdanya gıtsen oradan bır telefon alıp turkıyeye gelsen gümükte çöpe mi atacan ?

kardesım ben bunu sıparıs verdıkten sonra ımeı boyle olduğunu öğrendım neyse soyle acıklık getırelım bu farklı ımeı ley acılan telefon zaten onun ımeısını almısındır demek sen yanı tc nı kullanıp bırısı suc ıslese senı suclu tutacaklar ama burada o ımeı sorunu yok cunku copluk telefon belkı bunlar benım bahanem lakın ALLAH afetsın o eskı ımeı lı telefonu alıp bırısının aaa telefonum calısmıyor dıyemıcek ayrıca kacak olduğunu nereden bılıyorsun ?dubai ye gıtınmı adam oradan getırıyorum dedı o orada fıyatlar gayet ucuz ve sen bunu alıp ALLAH ‘ dünyası sonucta her yerde kullanabılırsın alan memnun satan memnun yanlıs ıse neden yanlıs olduğunu acıkla ve ne yapayım ?TAKVA SAHIBI OLAMK 90 KÖR DÜĞÜMÜ ÇÖZMEKTEN DAHA ZORDUR . . .

Okudunuz mu?  İslami Kurallar İle Yönetilmeyen Bir Ülkenin Bayrağı

yetkililerden özür dileyerekten konuyunun devamı ıcın flood yapıcam
bu dediğimiz telefon evet ben bir arkadaşa sordum babası yurtdısına cıkıyor dısarıdantelefon getırmek 2-3 fark etmıyor getırebılırsın lakın sende 1 tane pasaportla actırabılıyorsun buna tamam sorun su kaldı bu acılmayan telefonlarda baska eskı ır telefonun ımeı numarrasını ona gecırdınmı tamam oluyor olay bu .sunu soyleyımkı bu ımeı numarasını gecırdın telefefon madur oluyor yanı kulanılmıyor 1 telefon aktıf sonundada 1 telefon aktıf sonra bu ımeı numarası bırısınınkını yapmayıpda çöplük bır telefonunkını yapsan kımse madur olmaz yanı hak olmaz dıye düşünüyorum he tamam yasa dısı olabılır ama her yasa dısınada caız değil diyeme yizm i ?olay tam olarak bu
dıehard kardesım kacak olup olmadığını bılmeden yazıyorsun sonra benide düşündürüyorsun ıstebu yuzen telefonu ben sıparıs ettım babamı ıkna edıp sonra öğrendim bu olayları babama dedım ıptal edelım 3-4 kez dıle getırdım babam bırsey olmaz ben kullanırım bır sey olsa ben sana aldırmadım deyıp gectı telefon geldı babam kulanıyor ben pısmanım
babaya ıtaat ALLAH a itaattir neyse aydınlatırsanız sevınırım . . .

Okudunuz mu?  Sınıfı rahatsız etmek kul hakkımı

DieHard
< Türkiye’ye kaçak yollarla sokulan cep telefonlarının elektronik kimliklerini (IMEI) değiştirerek piyasaya sunan bir kişi mahkemece 20 bin TL para cezasına çarptırıldı. >

Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği bu karar, hurda telefonları 5 – 10 lira gibi düşük fiyatla satın alıp IMEI numarasını kaçak telefona kopyalayarak halkı mağdur edenler açısından da emsal teşkil edecek.Diyarbakır’da cep telefonu ticareti yapan F.İ., polisin düzenlediği operasyonda cep telefonlarının elektronik kimlik bilgilerini değiştirmek ve kopyalamak suçun hakkında işlem yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da F.İ. hakkında 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’na muhalefet suçundan dava açtı. Hakkında düzenlenen iddianamede sanığın kaçak cep telefonlarına vatandaşların bilgisi olmadan onların adına kayıtlı IMEI numaralarını kopyaladığı ve vatandaşları mağdur ettiği belirtildi. İddianamede, sanığın ülke ekonomisine de büyük zarar veren suçlardan birini işlediği ve bunu teşvik ettiğine dikkat çekildi.

Okudunuz mu?  Harama bakanın duası kabul olmaz mı?

Tutuksuz yargılanan F.İ., ilk duruşmasında cep telefonu ticaretine yeni başladığını ve tanımadığı, çantacı tabir edilen kişiler tarafından kandırıldığını iddia etti. Mahkeme, sanığı 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’na muhalefet suçundan bin adli gün karşılığı 20 bin TL para cezasına çarptırdı. Daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak cezasından 1/6 oranında indirim yapılarak 833 gün adli gün karşılığı 17 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Okudunuz mu?  İç çamaşırında leke olması gusül gerektirir mi

ONLARCA TELEFONA AYNI IMEI KOPYALANIYOR

Hurdaya çıkmış cep telefonlarını 5-10 lira gibi düşük fiyatlarla satın alan dolandırıcılar, bu telefonun IMEI numarasını kaçak yolla getirilen cep telefonuna yüklüyor. Böylece, kaçak telefonların otomatik olarak kullanım dışı bırakılmasını sağlayan teknolojiye karşı geçici önlem alınmış oluyor. Aynı numara 2 ayda bir farklı telefonlara kopyalanarak rant oluşturuluyor.
Kaçak cep telefonu alanların hattı çekmezken telefonları da kullanım dışı oluyor. Tüketici, tekrar telefonu satın aldığı yerden arıza giderilmesi ve yeni bir IMEI numarasını almak için 15 TL vermek zorunda kalıyor. Telefoncuların oluşturduğu bu haksızlık zincirine her geçen gün yenisi ekleniyor.

Okudunuz mu?  Sukunet İçin İstimna

Yeni bir cep telefonu alanlar, ‘yıldız kare 06 kare’ yazarak, çıkan IMEI numarasını faturada ve cep telefonunun arkasındaki numara ile karşılaştırması tavsiye ediliyor. Eğer numaralar birbirini tutuyorsa sorun olmuyor. Tutmuyor ise IMEI numarasının hurda telefondan kopyalama olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor. Eğer alınan kaçak cep telefonu sık sık hat problemi yaşıyor ve ‘Geçersiz sim’ yazıyorsa, IMEI’i kopyalanıp başka bir telefona yapıştırılmış demektir. Bu durumda vatandaşların telefon aldıkları yerden şikayetçi olması gerekiyor.
CİHAN


emniciba
kardesım ne kabul edıyorum sucluyum zaten basından berıdır bılıyorum kı hatalıyım ama ıs ısten gecmıstı bız sıparısı vermıstık o gunun aksamı öğrendim bu ıslerın olduğunu ne varkı adamla konustum abı dedım hak hukuk varsa fılan dedım adam dedı sen dıyorsunkı kımsenın hakkı bende kalmasın he evet dedım abı neyse abi ben arastırım dedım gerı gonderebılırmıyız evet dedi adam ben zaten nıyetlıydım gerı gondermeye ama babam mani oldu bırsey olmaz bırsey olsa ben sana aldırmazdım ben kullanırım dedi sonra adam paramızı vermez fılan dedi babam mani oldu tenetıcedee telefon geldi babam kulanıyor ben kullanacakken bu sebepten babam kullanıyor ALLAH afetsin durum bu hatamdan geri dönmek istedim sonuc ortada ne yapayım yada ne yapmam gerekırdı tam aradım haberı yayınladın saolasın ama soylebırsey takıldı aklıma eskıden kacak marbora çok tuketılıyordu bu damı caız olmuyordu sıgara zaten caız değilde kacak olması ne oluyor bu durum ve benım durumum ne fıkhı hukmu ne olabılır ?

Okudunuz mu?  Herşeyi çok aşırı kafaya takıyorum

DieHard
KAÇAK sigara diyorsun., bu konuda ilk mesajımda kaçak malın durumundan bahsetmiştim..

< Kardeşim adı üstünde KAÇAK., kaçak mal almak caiz değildir.. Zira satanlara da yardım etmiş sayılırsın.. >


emniciba
tamam kardesım caız değil ama yaptık ve pişmanım gercekten aklımdancıkmadı bunu öğrendikten sonra ne yapayım ?

Okudunuz mu?  İmam şafinin çocukları kaç taneydi ve kimlerdi?

DieHard
Tewbe et kardeşim., Allah’dan af dile..

Allah”ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” (Zümer/53)


kaçak telefon almak caiz mi, kaçak telefon caiz mi, kacak telefon haram mı

Bu kategoride yer alan Cennet'te Duyular olacakmı? sıcak, soğuk acıma ve sevinme hissi gibi... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternet üzerinden telefon almak kaçak olsa dahı caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.