Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı?

Kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı?

DangeR
Soru: Hocam, kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı?

Cevap:
Kaçak bir malı satın almak her şeyden önce yasal değildir. Böyle yapmakla hem kendinizi hem de başkalarını kötü duruma sokmuş oluyorsunuz. Bu konuya kul hakkı açısından bakılmalıdır. Ayrıca, bugün ilgili kuruluşlar tarafından geliştirilmiş olan sistemler satın almış olduğunuz kaçak bir cep telefonunu çalıştırmanızı engelleyebilmekte ve böylece, o malı kullanım dışı tutabilmektedir.
Kaçak bir mal satın almak o malı satan kişinin piyasaya daha çok kaçak mal sürmesine ve dürüst davranan tüccarları ciddi oranda zarara sokmasına sebep olmaktadır. Bu durumda o kişi haksız kazanç elde etmiş olur.

Okudunuz mu?  Başı ve kolları açık Kuran okumak nasıl caiz olabilir böyle namaz kılmak caiz değilke

s.vakfı


Cevap: Kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı?

emniciba
Ben internetten telefon siparis etmistim babamı ikna edip siparis ettiğim günün aksamı satıcının profilinde söyle bir yorum gördüm telefona baska telefonun ımeı sını kaydetmısler bu öğrendim beni telas aldı ne yapsam ne yapsam ertesi gün arastırdımki internette böyle bir durum ile ilgili yani fıhhi durumu ile ilgili bir sonuc cevap yok 500 lıralık telefon 300 lıraya adam satıyor ve dıyorki dubaiden getiriuyoz tamam bazı arkadaşlarımda dedıki dubaide piyasa çok ucuz olabılır dedım peki nasıl geliyor diye satıcıya telefon actım biz dedi hakkarı yüksekova da otruyoz buradaki taksicilerle anlasıyoruz bize telefon getırıyorlar dedımkı bunları getırenler farklı kısıler evet dedı soruyu sormamın sebebi sende 1 kere yurt dısından telefona kayıt pasaportla yapılıyor o yuzden sordum adam dedi farklı kısıler buna da tamam getırenler dedi 1-2 tane getırıyorlar pahalı olan cep telefonlarına pasaport kaydı yapıyorlarmıs ıphone gıbı telefonlara benım aldığımıza baska bır telefonun ımeı sını atıyorlar yani bu yasal değil ama kımsenın de hakkına gırılmıyor ayrı olarakta bızım arkadaşın babası yurt dısına cıkıyormus 2-3 tane telefon sokmada sıkıntı olmuyormus ama sadece 1 tanesini actırabılıyormus obur telefonları kullanmıyorsun durum boyle asatıcıya urunu ıade edebılırmıyız dedim hay hay dedi babama soyledım babam kabul etmedı 3-4 kez soylememe rağmen ben kullanırım dedi tamam telefon kargoyla geldi ve babam kullanıyor telefonu eğer bu kul hakkı ıse ne yapmam gerekiyor gercekten pısmanım ?Allah razı olsun okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için

Okudunuz mu?  Sevdiğini ölçülü sev, kızdığına ölçülü kız sözü hadis mi?

Yorum: Kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı?

Erengrl
selamun aleyküm ben ıPhone 7 alıcaktım.3200 liraya sonra bir anda zam oldu 4200 oldu peki ben almanyadan ıPhone 7 alcam pasaport işlemlerinde türkiye vergisini verdikten sonra haram ya da kul hakkı ortadan kalkar mı ? Türkiye vergisini verdikten sonra

Okudunuz mu?  Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

Yorum: Kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı?

imam
Kacak yol olmadiktan sonra helaldir.
Devlet onay verdikten sonra artık resmi olmuş oluyor rahat olun


kaçak telefon caiz mi, kaçak telefon satın alma, kaçak telefon satın al

Bu kategoride yer alan Bankada çalışmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaçak bir mal mesela kaçak bir telefon almak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.