Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Taharetten sonra gelen sıvı

Taharetten sonra gelen sıvı

#Utangac
Selamun Aleyküm

Ben bugün okulda öğlen arasında tuvaletimi yaptım, cinsel organımı arkadan ileriye doğru ittim peçeteyi içine soktum idrar geldi tekrarladım bunu sonra uzun süreceğini anladım ve peçete tıkayıp mescide gittim orada birkaç dakika oturduktan sonra tuvalete gidip baktım idrar geliyormu diye baktığımdada parlak bir şey vardı peçetede. Bu meni midir mezi midir?

Okudunuz mu?  Kefir içmek günah mı

Cevap: Taharetten sonra gelen sıvı

@hmet
Her sorunda peçete sokuyorum demişsin. Yıkan ve peçete kullanma ki vesvesen gitsin demişler sana hala aynı şeyi yapıp tekrar tekrar sormuşsun


Cevap: Taharetten sonra gelen sıvı

#Utangac
İdrarın çıkmasını engelliyorum. Gusül abdesti gerekir mi?

Okudunuz mu?  Tevbe 97 ayetinin meali hakkında

Birde arkadan ileriye doğru yapıyorum dışarı idrar çıkmıyor ama peçeteyi içine sokunca peçetede ıslaklık oluyor nasıl daha kolay taharet yaparım?


Cevap: Taharetten sonra gelen sıvı

@hmet
4 -5 metre pamuk bez al ve taharetten sonra sar sorun kalmaz


#Utangac
Arkadan ileriye birkaç kere ittikten sonra 40 adım atıp sonra hiç arkadan ileri itmeden pamuk vb. şey tıkasam olur mu?

Okudunuz mu?  Normal sarık mı takmalı yoksa taylasanlı mı?

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben tuvaletimi edince taharetimi yapip kuruluyorum peceteyle fakat bazen iç çamaşırımda ıslaklık oluyo bu su mudur? Ben su diye gecistiriyorum


arifselim
Merhaba. Bu su nedir bunu sen bileceksin senin bilmen gerekir. Ancak vesveseli birisi isen bunu önemseme. Sadece iyice temizlen, kurulan ve gerisinin üzerinde durma.

Okudunuz mu?  Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hayırlı Ramazanlar
Öncelikle bir sualim olacaktı taharet alırken nefesimi tutuyorum fazlada mübalağa etmeden temizliyorum sonrada peçete yardımıyla ıslaklığı siliyorum ama sonradanda silmeme rağmen ıslaklık duruyor bu ıslaklık oruca engelmidir


arifselim
Aleykum selam. Bir cinsel hislenme durumundan dolayı bu akıntı oluyorsa bu mezidir. Mezide cünüp etmez yani orucunu bozmaz. Ama bu namaz abdestini bozar.

Okudunuz mu?  Anadolu hayat sigortası yaptırsam caizmidir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,

Taharetlendikten sonra peçete koyuyorum önüme ve iki saniye sonra baktığımda ıslaklık var. Akıntı kesinlikle olamaz o kısa zamanda. Acaba bu taharet suyu mudur ve abdestim geçerli midir ? Namaz kılınır mı akıntı bile olsa ?

Ve her namaz vakti için ayrı ayrı abdest alıyorum zaten. Acaba aldıktan sonra akıntı olsa bile aldırmamak mı gerekir ? Bildiğim kadarıyla özür sahibi olan kişi diğer vakite kadar istediği kadar namaz kılabilir. Islaklık/akıntı olsa dahi aldırmayıp namazımı kılsam bu durumda namazım geçerli olur değil mi ? Çünkü aldığım abdestle gönül rahatlığıyla istediğim kadar namaz kılamıyorum. Sanki abdesti hep bozulacakmış gibi. Sürekli günlük akıntım olduğu için özür sahibi sayılırım. Namazda akıntı olsa namaz bozulur mu ve peçeteyi değiştirmek gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Gusül sırasında yara kabuğunu koparttım.

Allah (c.c) rızası için bütün bu kafamdaki sorulara cevap verin.


Hoca
Taharette güzelce idrarın çıkmasını bekleyin sonra yıkanın ve peçete koymayın, zaten taharet suyundan fark edemezsiniz.


teharet için kullanilan sivi, İdrardan Sonra Gelen Sıvı, İdrardan Sonra Sıvı

Bu kategoride yer alan Namazda "Allahumme barik " duasını 2 Kere okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Taharetten sonra gelen sıvı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.