Anasayfa
16 Ekim 2023, 7:47
missa6
Abone

Hz Asiye ile ilgili ayet ve hadisler

Hz Asiye ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Hz Asiye ile ilgili ayet ve hadisler


Cevap: Hz Asiye ile ilgili ayet ve hadisler

Fetva Meclisi
Kaynaklarda hakkında çok fazla bilgi bulunmamakla beraber hakkındaki bilgilerin en bilineni zalim, acımasız kendini tanrı ilan eden Firavunun hanımı olduğudur. Kur’an-ı Kerim’de de ondan adı verilmeksizin Firavun’un zevcesi diye söz edilmektedir. Peygamber Efendimiz ise Firavun’un eşi Âsiye diyerek adını açıkça belirtmiştir. Tarih ve tefsir kitaplarında künyesi, Âsiye bint Müzâhim b. Ubeyd b. Reyyân b. Velid diye bildirilmektedir. Amâlika kavminden olduğu rivayet edilmiştir.

Allah, inananlara da Firavun’un karısını örnek gösterdi… ( Tahrim/11 )

Okudunuz mu?  Aleykümselam nasıl yazılır

Cennet kadınlarının en üstünleri Hatice Bint Huveylid, Fatıma Bint Muhammed, Meryem Bint İmran, Firavun’un karısı Âsiye Bint Muzahimdir.

(Ahmed B. Hanbel, Müsned, c.1.s 36; Hakim, Müstedrek, c.2, s 594)


hz asiye ile ilgili hadisler, hz. asiye ile ilgili ayetler, hz asiye

Bu kategoride yer alan Hristiyan bir erkeğe aşık oldum çok da mutluyum ama korkuyorum yanlış bişey mi yapıyorum?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Asiye ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.