Anasayfa
13 Mart 2023, 21:44
Gusul
Yönetici

Tuvaletimi yaparken saydam sıvı geliyor gusül gerektirirmi

Tuvaletimi yaparken saydam sıvı geliyor gusül gerektirirmi

Kayıtsız Üye
selamu aleykum.
Arkadaslar benım problemım su ; tuvaletımı yaptıktan sonra seffaf saydam bır sıvı gelıyor.. Aynı sey normal otururken de gelıyor.. Acaba gusül gerekır mı ? Cogu yerde gusül gerektırmedıgını yazdıgını gördüm.. Sızlerede sorarak emın olmak ıstıyorum.. Zaten artık bıktım normal otururkende gelıyor bu sıvı ne yapcamı bılmıyorum 🙁

Okudunuz mu?  İşedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı

Cevap: Tuvaletımi yaparken saydam sıvı geliyor, gusül gerektirirmi?

Galus
ve aleykumusselam ve rahmetullah,

Gelen bu sıvı meni değil vedidir.bu yüzden gusül almanıza gerek yoktur.

Buluğ çağma ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır.
1- İdrar, 2- Meni, 3- Mezî, 4- Vedî.
Bunlardan guslü gerektiren yalnız menidir. Meninin üç özelliği vardır:
1- Sıçrayarak çıkması,
2- Hazzın hasıl olması.
3- Yaş iken hamur kokusunu, kuru iken yumurtanın beyaz kısmının kokusunu vermesidir.
Vedî. idrardan sonra çıkan katı ve beyaz bir sudur. Mezî de beyaz ve ince bir su olup şehvet hissi galebe çaldığı anlarda meydana gelen bir sudur. Binâenaleyh söz konusu vedi ve mezi den dolayı gusül gerekmez.
Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez.
Guslü Gerektiren Haller:
1. Cinsel ilişkide bulunmak:Meni gelmese bile erkekle kadının cinsel organları birbirine kavuşursa gusül gerekir.
Resulullah (s.a.v.) bu konuda şöyle buyurmaktadır: "Kadının ve erkeğin sünnet mahalleri birbirine dokunur da kertik kaybolursa gusül, lazım gelir. "(Buhârî, Gusl 28; Müslim, Hayz 87; Ebu Dâvud, Taharet 84; Nesâî, Taharet 129; Ibn Ma’ce, Taharet 111; Muvatta, Taharet 71)
2. İhtilam olmak: Erkek veya kadından uyku ya da uyanıklık halindeyken şehvetle meninin çıkması da guslü gerektirir. Resulullah (s.a.v.)’a: "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamasa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Evet gerekir" diye cevapladı. Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Ona gusül gerekmez" dedi.."(Ebu Dâvud, Taharet 95; Tirmizî, Taharet 82)

Okudunuz mu?  Farkında olmadan vücudumuzun herhangi bir yerinde kalan yapıştırıcı gusül abdestine engel midir ?

Tuvaletmi yaparken gelen sıvı

Kayıtsız Üye
herkese merhaba ben tuvaletimi(büyük olan)yaparken ıkındım ve bir şey hissettim penisimi elledim bir sıvı vardı aynı meniye benzer beyaz bir şeydi bende bu bazen oluyor bazense saydam oluyor yardım edermisiniz cunüp müyüm gusül gerekirmi

Okudunuz mu?  Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

arifselim
Merhaba. Bu şekilde gelen meni olsa bile cünüp olmazsın. Meni ancak şehvetle çıkarsa cünüp olursun yoksa bu şekilde gelen meni cünüp yapmaz.


Kayıtsız Üye
herkese selamlar ben tuvaletteyken büyük tuvaletimi yapıyordum ıkındım ve zekeri elledim bir sıvı geldi beyaz renkli az bir şey geldi çok fazla gelmedi başka zamanda geliyordu saydam bir şekilde acaba cunüp olurmuyum gusül abdesti almam gerekirmi

Okudunuz mu?  Şeytana uyup bir video izledim,bu durumda gusül abdestim bozulmuş olabilir mi ?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Tuvalet ihtiyacını yaparken gelen meni cünüp yapmaz. Meni ancak şehvetle boşalırsa kişiyi cünüp yapar. Bundan dolayı cünüp olmazsın.

Bu kategoride yer alan Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvaletimi yaparken saydam sıvı geliyor gusül gerektirirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.