Anasayfa
24 Aralık 2021, 22:12
missa04
Abone

Evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürür mü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu

Evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürür mü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu

Kayıtsız Üye
Merhabalar evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürürmü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu kadının tekrar başka bir erkekle evlenip tekrar ayrılıp eski kocasıyla nikah kıymasımı gerekir?


Cevap: evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürürmü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu kadının tekrar başka bir erkekle evlenip tekrar ayrılıp eski kocasıyla n

muvahhidim
Evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi büyük günah zinadır. Evli kadın kocasından boşanmadıkça nikah kıyılamaz.
Kadının, ya da kocanın zinâ etmesiyle nikâh düşmez
..!


Yorum: Evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürür mü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu

Kayıtsız Üye
Bekar bir bayanın evli bir adamla beraberim bana nikah kıymak istiyo eşinin rızası olmadan dini nikah olurmu

Okudunuz mu?  Hz. Adem dünyaya nasıl geldi

Yorum: Evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürür mü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu

arifselim
Bekar yada evli ol bu yaptığın asla doğru bir şey değildir. Kendini o kadının yerine koyarak düşün. Başkasının yuvasını mutsuz ederek bunun üzerine yuva kurmak şeklinde olursa bu asla doğru olmaz. Eğer adamın evlenmek için geçerli sebepleri gerçekten varsa o zaman bunu hiç kimseden gizlemeden yaparsa bu caiz olur. Yoksa gizlice kıyılacak olan bir nikah geçerli değildir.

Okudunuz mu?  Oyunu Satın Aldım Fakat Korsan Versiyonunu Oynuyorum Bir Sakınca Varmıdır?

Esmeray
Eşim başka bir kadınla ilişkiye girdi bende onu artık yatak odama sokmuyoirum acaba ben günaha giriyormuyum zaten oda hiç birlikte olmakta istemedfi 1 yıldır ayrı yatıyoruz bana bir günahı varmı?


arifselim
Bu ciddi bir sorundur elbette ama bu şekilde yaşamanız ne senin nede onun için caiz olmaz. Eğer eşin tövbe etmiş ve seninde güvenini tekrar kazanmışsa onu affedersen ve yuvanı tekrar yoluna koyarsan sana iki kat sevap olur. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Ben bir kadını çok seviyorum oda beni seviyo ama o evli ve beraber ilişki yaşadık eşinden iki sene sonra boşanicak boşanmadan imam nikahı kiyabilirmiyiz cevap verin rica ediyorum

Okudunuz mu?  Çok saf biriyim

arifselim
Evli bir kadınla ilişki yaşamak, birinin namusuna göz dikmek kadar zulüm olabilir mi? Bu kadın senin eşin olsaydı ve başka bir erkekle ilişkisi olsa kabul eder miydin? Hangi insan eşi, annesi veya kız kardeşi için böyle bir şeyi kabul edebilir ki? Nikahınız olmaz, bir kadın eşinden boşanmadan ve kocasından boşanmadan ve iddet süresini de beklemeden başka bir erkekle evlenmesi caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam çok büyük bir günahın içerisindeyim biliyorum ama bir türlü vazgeçemiyorum evli bir kadına tutuldum bırakamıyorum ve oda beni istiyor boşanıp benimle evlenmek istiyor ama ben yuva bozup üzürerine yuva kuramoyacağımı ve bunun günah olduğunu düşünüyorum fakat şöyle bir şey var kadın kocasını hiç sevmiyor ve zulüm görüyor birliktelikleride olmuyor ayrı yaşoyorlar sanki bunun vebali nedir.

Okudunuz mu?  Geçici dövme ve yapışkanlı dövme yaptırmak günah mı

ACİLSERVİS
Bir kadın dışarı çıkabilip bir erkekle arkadaşlık kurabiliyorsa asıl zalim olan odur. Sen evlendiğin zaman karın nasıl senin namusun ise şuan senin ilgilendiğin başkasının namusudur. Kendi konumuna bu şekil bakmalısın. Daha da açık yazmayayım.


Kayıtsız Üye
eşim evli bir bayanla birlikte bunu öğrendim geçen yıl dört çocuğumuz var onların için baristik devam ettik kadını bıraktığını söylemişti meğer hala devam ediyor böyle bir adamın rızası gereklimi ona kadınlık gorevlerimi yapmak istemiyorum bosanmadan sadece çocuklar için aynı evde yaşamam doğrumudur kocam benim için yokmuş gibi yada ne yapmalıyim.

Okudunuz mu?  Hasta iken oruç tutmamak ve dualar

imam
< bosanmadan sadece çocuklar için aynı evde yaşamam doğrumudur >
Bu zor bir durum böyle bir hayat olmaz, size tavsiyem sabredin ve vaz geçmesi için çaba sarf edin.


Kayıtsız Üye
Devamlı gözü dışarıda olan eşini aldatan bunu alışkanlık haline getiren kişi ye hanımı otuz seneye yakın sabretmiş artık sabredemez hale gelmiş üstelik hakaret aşağılanma değersizlik de varsa huzur da vermiyorsa sadece eve bakıyorsa ne yapmalı


kastamonu37
Neler oluyor böyle bize aile bile kalmamış kadınlar da erkekler de yoldan çıkmış iyice keşke kıyamet kopsa keşke bıktım bu rezil hayattan yalancısın dolancısı şeref yoksunu insanlar yüzünden hayattan soğudum.

Okudunuz mu?  Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Kayıtsız Üye
Eşiniz sizden daha çok uzaklaşıyor böyle yaparak ama şöyle bir sorun varki biz erkeklerin 1tane nefsi var ama biz erkekler ona zor sahip çıkıyoruz zaman zaman onada sahip çıkamıyoruz


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben bir kadınla birlikteyim
Evli ama küçükken zorla evlenmiş çok sıkıntı çekiyor iki çocuğu var o yüzden boşanamıyor
Ve ailesi de arkasında değil ama birbirimizi çoook seviyoruz günahı nedir veya haram mıdır??


vel Fecr
google’a evli kişinin zinasının cezası diye yazarsanız tüm detaylarına kadar öğrenirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam şimdi ben bilmediğim için evli bir bayanla ilişkiye girdim eşi sevdiğim kadına çok şiddet yapmış hamileyken çok şiddet uygulamış bu kocası ben bide tövbe aldım beş vakit namazı mı kılıyorum elimden geldiği kadar şimdi biz ne yapmalıyız bu konuda ilişki konusunda be yapmalıyız boşandıktan sonra onla evlene bilir miyim ilk başlarda ikimiz de bir birimize karşı hiç bir şey duymadık aşk konusunda sonradan bir birimize karşı bir şeyler duyduktan sonra ilişkiye girdik peki bizim şimdi o kocasından boşandıktan sonra onla onla evlenip ilişkiye girmesek o zaman ne peki biz o zaman ne yapacağız bide ben bu kadının rüyasına giriyormuşum ben hep onu çağırıyor muşum bana öyle dedi bide biz düşünüyoruz yüksek derken merceklerdekin bahsediyorum yani bizim yani sitem dışı da genişti diye biliyoruz

Okudunuz mu?  Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

vel Fecr
eşi kadına şiddet görüyor diye sizde durumdan istifade etmediniz yani. bravo.
bu durumdan çok iyi yararlanmışsınız.
kadında sizi kurtarıcı olarak mı gördü nedir.
şehvete kapılmış gidiyorsunuz sizde kadında.

yapmanız gereken. kadınla ilişkiyi kesmek ve günahlarınıza tevbe etmek. ama şeytan ve nefsiniz yuları çoktan eline almış sizi kullanıyor. boynunuz hep o tarafta. nefsinize teslim olmuşsunuz. dili sarkmış malum hayvan gibi o yana gidiyorsunuz. bu ahval üzere devam ederseniz hesabınız çok çetin olacaktır.
belki yuva sizin yüzünüzden yıkılıyor.

Okudunuz mu?  Caminin Bölümleri ile ilgili 5 soru

hiç bir hoca size evlen o kadını oradan kurtar demez. çünkü biz ne seni nede o eşleri tanıyoruz. tanımış olsak bile buna olur demeyiz. zaten haram olması bizim hevamızla alakalı değil. Allah tealanın yasakladığı birşey. bir an önce dönün bu yoldan.


emirhan uysal
Vel Fecr çok haklı burda.Kardeşim zina etmişsiniz ve evli bir kadının zinası daha büyük bir günahtır.Size kötü söylemek istemem amma birde bunu sormanız garibime gitti.Nasıl evlenebilirim değil nasıl uzaklaşıp tövbe edebilirim olmalıydı bu soru

Okudunuz mu?  Bunalımdayım herşeyden sıkıldım

Kayıtsız Üye
çok kötü bir durum Allahım biz etik sen eyleme bir çare ver sen affedicisin şeytana uyanları kurtar lanet olsun şeytana rabim afff istiyoruz sen afi seversin ateşinde kurtar rabim.😭


evli kadınla ilişkiye girmek, evliyken başkasıyla ilişkiye girmek, evli bir kadının başka bir erkekle ilişkiye girmesi

Bu kategoride yer alan Arapça kökenli kız isimleri ve isimlerin anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli bir kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi nikahı düşürür mü tekrar nikah kıyılırsa kabul olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.