Anasayfa
16 Şubat 2023, 14:30
missa08
Abone

Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

Kayıtsız Üye
Dul bayanın bu konudaki ısrarları çok faza. (imam nikahı yapmak hakkında).Tabi karşılıklı olarak

Vereceğiniz cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.


Cevap: Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

rana
< Dul bayanın bu konudaki ısrarları çok faza. (imam nikahı yapmak hakkında).Tabi karşılıklı olarak

Vereceğiniz cevap için şimdiden çok teşekkür ederim. >

Evli biri olarak bir baska bayanla nikahsiz bir sekilde görüsmeniz zaten haram. Eger o kisi ile evelenecekseniz, ardesim ilk esinizle, ikinci olarak alacaginiz dul hanimi ayni anda ayni haklara sahib bir sekilde islamin emrettigi gibi ikisinede ayni adillikde davranabilecek bir insanmisiniz önce onu düsünün?
Evlilik oyuncak degil.
Kurani kerimde bile bir ile yetinin diyor, evet hakkiniz ikinci es alabilirsiniz, ama size bunu eğer ilk esiniz size hanimlik görevlerini tam yerine getiriyorsa tavsiye etmiyorum. Karar sizin..

SORU: Selamın aleyküm hocam. Ben evliyim fakat bir bayanla görüşmelerimiz oldu ve birbirimize baglandık. Bu bayan dul, yaslarımız birbirine uygun. Dini nikah yapmak istiyorum ama gecelemek sartına uyamayacagım. Ama ayrılamıyoruz da. Ne yapmalıyız, bir yol gösterir misiniz?
CEVAP: Selamünaleyküm.
Karışık işler mü’min işi değildir.
Uyduruk ve fevri kararlar vermeyin.
İlla evlenmeniz gerekiyorsa, şahitliği muteber şahitlerin huzurunda oturun, en ince ayrıntılarına kadar ne verebileceksiniz, ne almak istiyorsunuz onu görüşün. İki taraf da evet derse nikâhlanın. Böyle olmazsa kaçın ve kendinizi kurtarın. Yakmayın kendinizi.

Okudunuz mu?  Dinimizce alkol ve sigaranın zararları nelerdir

Nureddin Yildiz

SORU: Hocam, öncelikle ben 34 yaşında Konya’da oto tamir ustasıyım. Kendi işyerim var, evliyim 2 çocuğum var. Sorum şu olacak hocam; ikinci evlilik yapmak istedim. Bunu sanmayın nefsim için yapıyorum. Kendi eşime kızgınlığımdan yapmak istedim ve karşıma saliha kadınları gibi bir kadın çıktı. Bu durumu eşime söyledim ve boşanma davası açtı. Sizce ne yapmam lazım? Biz kadınlarımızın dediğini mi yapalım yoksa Allah’ın ruhsat izniyle bir yetim, öksüz sevabı almak için mi uğraşalım ve benim ilk eşim kendi kararıyla boşanma davası açmadı. Üzerinde annesinin ve babasının baskısı var. Bana bu konuda bir yardımcı olur musunuz?
CEVAP:
Gayet yanlış bir iş yapmışsınız. Eşinizi ıslah etmek için ikinci bir evlilik yapmanız, susadıkça deniz suyu içmeye benzemiş. Siz, birinden bunaldınız ikinci bunalacak dert aradınız. Eşinizle aranızı düzeltmenin yollarını araştırın, daha iyi yaparsınız. Gerekiyorsa özür dileyin, yanlışınızı düzeltin, onun yanlışlarını düzeltmesini isteyin. Barış her zaman iyidir. İkinciye sığınmak çare değil, becerip imtihanı kazanmak çaredir.

Nureddin Yildiz


Cevap: Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

Nolur bir yol
selamun aleyküm hocam: Başımdan bir evlilik geçti boşandıktan iki yıl sonra karşıma çıkan benden 10 yaş büyük bir hanım ile izdivaç kararı aldık İmam nikahı kıydık ve aynı evi paylaşmaya başladık Ailesi bu duruma çok sıcak bakmadığından baskı yapmaya başladılar sonrasında ben Resmen evlenmek istesem de Eşim Ben kul için göstermelik resmi nikah istemem dedi ve durumundan memnun olduğundan dolayı resmi nikah yapmadık sonrasında ailesi baskın çıktı ve beş aydır ailesinin yanında sadece tel ile görüşebiliyoruz yani ihtiyaçlarım karşılanmıyor yalnızlık zor geldi ve tanıştığım başka bir bayan ile tekrar nikahlanmak istiyorum bu durumda eski eşimi boşamalı mıyım yoksa üstüne nikah olurmu olursa hangi şartlarda olur. Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Hz. Adem İle İlgili Dini Hikayeler

Cevap: Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

Kayıtsız Üye
Vay serhat ya neler dönmüş millet ne hayatlar yaşıyor. Bir de yok din yok iman
oğlum islamın şartı adam olmaktır adam bırakın uçkurunuzu kitabına uydurma yollarını


Şema
evli bir erkek dul bir bayana imam nikahı düşermi

< bayan ile tekrar nikahlanmak istiyorum >
o yaptığın gizli ve kızın ailesinden habersiz imam nikahları geçersizdir.

NİKAH İLANDIR. (hadis)


Kayıtsız Üye
arkadaş millet uyanık olmuş sevişmek için dinden emirv bekliyıorlar, olmazsa uydurmaya çalışıyorlar, o da olmazsa Allah affeder diyorlar dini ne yapıp edip kendilrine uydurmaya çalışıyorlar

ağızınıza sağlık kılıf uydurmakta üstümüze yok maaşAllah düşüncenizi kutluyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba bu durumdan bende muzdaribim. İşim gereği bazen 5-6 ay seyahate çıkıyorum. İş yerimdeki bir bayanla nikahlıyım eşimin haberi yok. Fakat nikah yaptığım kişinin velisinden izin aldım. Bunu yapma sebebim seyahatlerim gördüğünüz gibi çok uzun ve çalıştığım iş yerinde insanı tahrik edici unsurlar var. İş yerimdeki bayan da dul ve öyle karakteri bozuk birisi değil ve evli olduğumuda biliyor biz zaten anlaşmalı olarak böyle bişi yaptık ama onunla sadece bu konuda evlenmedik kendisine kol kanat gerecek iyi birini bekliyordu bende buna talip oldum.

Okudunuz mu?  Hz. Ömer (R.A.) ın ismi Kurân-ı Kerîm de geçiyor mu?

Hocam tekrar söylüyorum nikahımızdan sadece eşim haberdar değil. İş yerindeki nikah kıydığım bayanın anne ve babası durumdan haberdar. Bu nikah genede geçerli olmaz mı?


Şem’a
dul erkegi evlenebilmek için ne yapmali
< Bu nikah genede geçerli olmaz mı? >
Nikah geçerlidir fakat ahlaken uygun değildir. Çünkü Peygamberimiz (sav) NKAHI İLAN EDİNİZ buyuruyor.


Kayıtsız Üye
mrb hocam size bir sorum olacak ben eşimden 5 yıl önce ayrıldım ve birini çok sevdim ama bu kişi evli ayrılamıyorum çok bağlandım ona hocam ne olursunuz bir yol gösterin imam nikahı olabilir mi


arifselim
Merhaba. Evli bir erkekle ikinci eş olarak nikah caiz olur ama nikahı gizli yapamazsınız. Evli olan ve aile ile çocukları olan birilerinin huzur ve mutluluğunu bozmak büyük bir vebaldir.


Kayıtsız Üye
Ben 35 yaşındayım ilk eşimden ayrıldım.şimdi biriyle görüşüyorum ama kimsenin haberi yok.onu seviyorum ayrılmayı denedim olmadı sırf günahından dolayı ama ondan ayrıda olamıyorum ve ona dini nikahı önerdim oda sırf benim için kabul etti.bu durumda nikahımız kabul olurmu.aileye duyurmamız mümkün deģil neolursunuz bize yardımcı olun


arifselim
Haram bir ilişki içindesiniz bunun tek çaresi evlenmektir. ama bu evlilik gizli olmamalıdır. Çünkü nikah aleni yani açık olandı ve gizli olamaz.

Okudunuz mu?  Kuzenin yanında baş açılır mı ve abdest bozulur mu

Kayıtsız Üye
Öncelikle selamın aleyküm ben evlendim ayrıldım bababın evine geri geldim babam vefat etti annemse rahmetli abimden dolayı para alıyor yanim babadan bana kalan para yok eşimden 200 tele nafaka alıyorum buda bana yetmiyor hayatıma evli iş adamı girdi ve bana her konuda yardım ediyor bana sahip çıktı ve nikah yapmasını istiyorum sizce düşüncem dogrumu bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim.

Dini nikahında olmayan birisi ile zaten bir araya gelmek ve görüşmek gibi durumlar caiz değil haramdır. Zaten ya bu ilişkiyi hemen bitirmelisin veya dini bir nikahla evlenmelisin. Ama bu sadece nikahla kalmamalıdır normal bir evlilik olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Allâh akıl, fikir ve vicdan versin. Evli bir adamlar görüşüp, gönlünü kaptırıp bir de çok ahlakiymiş gibi dini nikah istiyorsun he… Hiç düşündün mü o adama yıllarını veren karısının neler çekeceğini? Kendi zevklerin daha önemli değil mi… O kadar bencilsin ki seninle ve senin gibilerle aynı dünyada yaşamaktan UTANIYORUM!!! Yazıklar olsun ne hallere düştük… Kendi yediğin haltların bedelini o adamın evindeki eşine o fedakar insana ödetmek isteyecek kadar merhametsiz, para için başkalarının hayatını mahvetmek isteyecek kadar da ucuzsun ne yazık… 200 lira yetmiyorsa ahlakınla edebinle çalışırsın. Gidip elin evli iş adamıyla görüşmezsin bu namussuzluktur, farkında mısın? Dini nikahı neler için kullanır oldunuz… Midemi bulandırıyorsunuz. Sizin gibileri göre göre -sanki çok dindarmış gibi dini nikah istiyorsun ya!- nikahtan da aile kavramından da soğudum. Allâh sizi bildiği gibi yapsın. Zavallı kadıncağıza da bol sabır ve metanet diliyorum, vah ablacığım benim…

Okudunuz mu?  Gusülde ayak altı nasıl yıkanmalıdır

Kayıtsız Üye
Hiç düşünmeyin, evlenin. Siz ne vefayı ne de sadakati hakeden kişilersiniz. Rabbim evlerinizdeki eşlerinizi sizlerden kurtarsın.


Kayıtsız Üye
Ben iki senedir ayrı yasiyorum ama resmiyette bitmemis ni evliligim var oda bosanmak istiyo ve benim yeni bir erkek arkadaşimvar yaklasik 6 aydir gorusuyoruz niyetimiz ciddi o hiç evlenmemis dini nikah kiyilmasi mumkun mu


arifselim
Nikahlı bulunduğun eşin seni dinen boşamadığı sürece yada mahkeme kararı ile nikahınız bitirilmediği sürece nikahın devam eder ve hükmen evli sayılırsın. Eğer evliliğiniz bitmiş ise boşama ile bu bitirilmelidir. Aksi takdirde bir nikah kıyılamaz.


Kayıtsız Üye
Slm hocam ben 9 yıldır eşimden ayrıyım ve babamın evine geldim hayatıma bir çok insan girdi beni kullanmaya çalıştı bende bu insanların içinde ciddi düşündügüm insanda vardı meyerse niyetleri kullanmakmış çıkmazdayım hocm evlenmekte istiyorum gönlüme göre biri çıkmadı karsıma ve babam rahmetli olduktan sonra hayatıma zengin biri girdi beni sahiplendi hiç bir gelirim yok maddi manevi o insan yardımcı oluyor fakat evli bnde ondan nikah yapmasını istedim kıycam diyo artı benden yaşca büyük ve ben bu insanı kabullenerek yeni bir sayfa açtım ama hiç bir gelirim yok babadan bile aylık almıyorum gecimimi saglıyamıyodum ve bu insan bana yardımcı oldu seviyorumda beni kimsenin ezmesine ve kullanmasına izin vermedi sahiplendi ev açtı bana bu konuda yardımcı olurmusunuz çıkmazdayım

Okudunuz mu?  Çamaşırları Dışarı Asmak

mum
Yeni kocanızla mutlaka imam nikahı denilen dini nikahı yapın ki zina olmasın


Kayıtsız Üye
Mrblar hocam ben evliyim dul ve çocukları olan bir bayandan çok hoşlandım açık söylüyorum beni çok etkiledi ve onunla birlikte olmak isteğim fazlasıyla var bu bağlamda onunla İmam nikahını kılmak istiyorum bu nikah Hazır İmam ile ikimiz arasında olması yeterlimi


Şem’a
< onunla İmam nikahını kılmak istiyorum bu nikah Hazır İmam ile ikimiz arasında olması yeterlimi >
Önce ailere konuyu açın fitne çıkmasın bu işler gizli olmaz sonra resmi nikahınızı kıyın daha sonra imam nikahı kıyarsınız


Kayıtsız Üye
Ben bir bayanım ve dullum ilk evliliğim boş ol kelimesinin üçkez terkrarlanması ile bitti şimdiki evleniceğim kişiye şunu söyledim sen sakın boş ol kelimesini kullanma oda dalga geçerek dediki boş ol boş ol boş ol derim evlenince eğer bana uymasan sanki içimden bişe koptu ve çok korktum ilk evliliğimde bunu yaşadım çünkü ve çok ağır bir şekilde atlattım şimdi ben şimdiki kişi ile evlendiğim an nikahım düşecekmi çok huzursuzum korkuyorum yardım edin


arifselim
Eğer halen nikah kıymamışsan boş ol demesi ile nikah bitmez. İleride boş ol diyeceğim demekle de nikahlı olsanız bile nikah yinede gitmez. Nikahın şakası yoktur bunu bilmesi gerekir.


seda çolak
selam ben esimden ayrildiktan sonra birinle tanistim ama bu kisi evli bir birimizi çok seviyoruz imam nikahi kiymak istiyoruz ama esinin rizasi gerekiyormus ama riza gostermiceni biliyorum aralarinda sorun olucanida biliyorum ortada küçük cocuklari var yPtigim yanlis ama vazgecemiyorum onlarida ayirmaya hakkim yok bir mutsuzlugun uzerine yuva kurulmz rizasini almamiz sartmi bilmeden yapsak olurmu son bir kaç gundur uc harfliler tarafindan sikinti yasiyorum evime girdigim zaman ozellikle bununlq.bi alakasi varmidir

Okudunuz mu?  Kuranı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir?

arifselim
Aleykum selam. Yaşadıkların psikolojiktir cinlerle ilgisi yoktur. Evlilik yani nikah gizli olmaz. Evlilik gizli olmaması şartıyla caiz olur ama karşılığında bir yuva yıkılacaksa hemen uzak dur. Allah’a sığın ve Allah’tan yardım iste.


Kayıtsız Üye
Ne yazikki öyle bir günlere geldik kardeşim Rabbim ıslah eylesin bizim milleti azdılar kesinlikle katılıyorum size herkes Güzel Dinimizi dilediği gibi yorumluyor ALLÂH in gonderdigi kutsal Kur’an in âyetlerine uymak yerine kendilerince uydurmasyon âyet çıkarıyorlar
ALLAH YAR VE YARDIMCİMİZ OLA ecmain inşa’Allah

—————

Selâmün Aleyküm biz 4 kız 2 erkek kardeşiz en büyümüz 49 en küçümüz 35 yaşında annemiz daha sağ, bir kaç yıl önce Babamız annemiz den ve bizlerden gizli dini nikah la dul ve 1 delikanlı oğlu 1inci eşinden 2 de küçük 2 ci eşinden çocuğu olan kızı yaşında bir kadını nikahlamis ve o gün bugün annemizin ve bizi Evlatlarini tüm haki olan mal mülk ne varsa o kadınla Paylaşiyor bu dinimizce uygunmu? Bizleri resmen dağıttı ve ne dersek inanmıyor illede o kadın ve çocukları diyor onlara inanıp bizleri resmen ezip geçiyor. Bana net bir bilgi verirseniz ALLÂH razı olsun.

Okudunuz mu?  Başkasıyla evliyken imam nikahı kiymak günah mı?

arifselim
Aleykum selam. Bir şeye fetva olması demek o şeyin dört dörtlük yapıldığı anlamına gelmez. Eğer haklarınızı ihmal ediyorsa onunla bu sorunların konuşulması gerekir. Kendi malında herkes özgürdür. Ama evlatları arasında adaletsizlik yapması caiz değildir.


Fatoş
Hocam ben 9yil önce bosandim bir yıl önce biriyle tanıştım sevmeye başladım evlenme kararı aldık ailere soyledik ama daha da evelemedik ailelerden gizli imam nikahı kiydik 8ay oldu aileler daha da bilmiyor sizce günah mıdır bana yardımcı olun


arifselim
Gizli nikah geçerli olmaz. Madem istiyorsunuz ailelerden gizlemeyin. Hemen bu hatadan dönün ve normal bir evlilik yapmalısınız. Nikah gizli değil, açık olmak mecburiyeti vardır.


Seviyoruz
Selamün aleyküm hocam…ben dul bayanım Altı ay önce evli biriyle tanıştım başta evli olduğunu bilmiyordum sakladı snr söyledi .bosanacagini söyledi bir şekilde daha snr eşinden de duydum bosanacagini biz hoca nikahı kıymak istiyoruz yan yana gelmemiz bile günah .sevdiğim hocalardan çekiniyor ters tepki alırim diye ..hoca nikahı kiydirabilirmiyiz. Boşandıktan snr hemn resmi nikah olucak inşAllah


arifselim
Öncelikle bir yuvanın yıkıntısı ve alınmış bir ah üzerine kurulacak bir yuvadan ne hayır gelir nede huzur. Eğer bu kişi seninle bir ilgisi olmadan boşanmış olursa o zaman evlenebilirsin. Nikah konusunda ise, gizli olmaması şartıyla kıyılabilir.


Kayıtsız Üye
Sayin hocam ben evli bir erkeğim eşime dul bir bayanla evlenmek istedigimi ve ondan hoşlandığımi söyledim eğer kabul etmiyorsa boşanmasının olgunlukla karşılarım dedim ve eşim kabul etti ben ikinci hanımı aldım 2ci günü evi terk etti ve gitti ha bu arada ayrı evlerdelerdi önce kabul etti ve bu süreç aylarca sürdü ikinci hanımı aldım 2ci günü ilk eşim ben kabul etmiyorum diyerek evi terk etti ve gitti bunda benim vebalim nedir ama ben önce ona sordum kabul etmekte etmemekte sana ait gitmekte kalmakta zorlamadim

Okudunuz mu?  Abdestsiz dini nikah kıyılır mı

mum
Dinen vebaliniz yok ama siz yine sahip çıkın ona


Efulim
S.Aleykum hocam.13 yıl önce eşimden ayrıldım.11 senedir evli bir erkek ile beraberim.yanlis olduğunu biliyorum ama bazen duygulara inanın yenik düşüyorsunuz. 6 yıl öncede imam nikâhı ile evlendik.Amacim asla onun ailesine zarar vermek değil ama inanın çok seviyorum.herkes nikâhıniz eşi bilmediği için geçerli olmaz diyorlar..sizden duymak istiyorum hocam gerçekten gecersizmidir nikâhımız.cok teşekkür ederim hocam şimdiden Allah’a emanet olun


mum
< herkes nikâhıniz eşi bilmediği için geçerli olmaz diyorlar.. >
Eşi duyması şartı yok ama akraba ve çevreye evliliği duyurmamak ilan etmemek ahlaksızlıktır


Kayıtsız Üye
Iyi günler ben 17 yıllık evli bir bayanim eşimide çok seviyorum oda beni seviyor ama onun hayatına bir kadın girdi onada dini nikah kiymak istiyor benim iznini istiyor benimde gönlüm yok oyleyken bu nikah dinen kabul olurmu ikimizinde bırakmak istemiyor benim 3 çocuğum var ne yapacağıma karar veremedim izin versem benim dini nikahim düşer mi

Okudunuz mu?  Kötü düşüncelerden kurtulma

Şem’a
Selamünaleyküm size de iyi günler
kıskançlığınızı bastıra biliyorsanız kocanıza izin verin evlensin bunun dini bir sakıncası yok nikahınız da düşmez
şayet Ben kıskanırım yapamam derseniz o zaman ayrılmak zorunda kalırsınız çocuklarınızda sizde perişan olursunuz ve kocanızı gizli işler çevirmeye itersiniz.
Size tavsiyemiz Kocanız haram bir iş yapmadığı sürece ona engel olmayın, resmi nikah sizde kalsın
yine de karar sizin, Allah size hayırlı olanı nasip etsin


Kayıtsız Üye
Valla arkadaş ben bu işten bişey anlamadım.Herkes sırf başka bir kadınla beraber olmak için dini nikah istiyo.Özaman kimseyle resmi nikahla evlenmeyin.istediğiniz kişilerle dini nikah yapın.Kocamla birbirimizi seviyoruz diyosun seven koca başka biriyle evlenmek ister mi? Sayın hocalar kadınlarda insan ve haklı olarak eşini kimseyle paylaşnak istemez.Ve zaten kıskanmayan kişi eşini sevmiyo ve istemiyo demektir


evli adamla imam nikahı kıymak, dul kadının imam nikahı, evli erkek dul kadın nikah

Bu kategoride yer alan İlahi kitapların adları nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.