Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Camiye cenabet gitmek

Camiye cenabet gitmek

muhabir
ben haber muhabiriyim ve bir camide kuran dinletisi oluyordu. haber müdürümüz hadi şu dinletiyi cek gel dedi. bende karşı cıkamadım ve gittim cektim cenabetim diyemedim :(,

haber müdürümüz hadi şu dinletiyi cek gel dedi. bende karşı cıkamadım ve gittim cektim cenabetim diyemedim 🙁


Cevap: ben haber muhabiriyim ve bir camide kuran dinletisi oluyordu. haber müdürümüz hadi şu dinletiyi cek gel dedi. bende karşı cıkamadım ve gittim cektim cenabetim diyemedim

Hoca
Cenabet olan bir erkek veya kadın camiye giremez günahtır.
Bir daha bu halinle camiye girmeyeceğine Tevbe et Allah (cc) affeder.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

Cenabet iken camiye gitme

Kayıtsız Üye
Sa din kardeşlerim ben geçen 3 hafta önce kandil gecesi cenabet idim babamda normalde evde namaz kılar gel bugün camiye gidelim dedi bende bir şey diyemedim tabi normal abdestimi alıp camiiye gittim ama gusül abdestim yoktu namaz kılmadım tabi evet simdi ben dinden cıkmıs mı oluyorum bu soru hep aklımı kurcalıyor lütfen yardım edin herhangibirşey yapmam gerekiyor mu tövbe edeceksem ne diye edecegim lütfen bir yardımcı olun çok pişmanım

Okudunuz mu?  İçim sıkılıyor daralıyorum dua

Cevap: Cenabet iken camiye gitme

Galus
CÜNÜP OLAN KİMSEYE YASAK OLAN ŞEYLER NELERDİR?

Cünüp olan kadın ve erkeğe veyahut hayız ve nifas hâlindeki kadınlara yapmaları haram olan dini vazifeler şunlardır:

l— Namaz kılmak.
Cünüp olan kimse, oruç tutmakla beraber, hayız ve nifas hâlindeki kadın, oruç da tutamaz.

Okudunuz mu?  Alkolsüz şarap caiz midir ?

2 — Kur’an okumak.
Ezberden veya Mushaf’a bakarak bir âyet dahi olsa Kur’an okumak (tilâvet) haramdır: Ancak Kur’an’daki dua ve sena âyetlerini tilâvet kasdı olmaksızın dua ve sena niyyetiyle ezberden okumak caiz görülmüştür. Meselâ, cünüp bir kimsenin dua ve sena âyetlerini ihtiva eden Fatiha sûresini tilâvet kasdıyla okuması haramdır. Dua ve sena niyyetiyle okuması ise caiz olur.
Kelime-i şehadet getirmek, teşbih ve tekbir kelimelerini söylemek de caizdir.

Okudunuz mu?  Minarelerin balkon kısımlarına ne ad verilir

3— Kur’an okumak caiz olmadığı gibi Kur’an-ı Kerîm’e el sürmek de caiz değildir. İsterse el sürülen bir âyet olsun, isterse yarım âyet. Ancak Kur’ân-ı Kerîm bir mahfaza içinde olduğu takdirde el sürmek caiz olur.

4 — Kâbe-i Muazzama’yı tavaf etmek.

5 — Zaruret olmaksızın câmi-i şerifin içine girmek veya camiin içinden geçmek.

Okudunuz mu?  Mide fıtığı bitkisel tedavi

6 — Üzerinde âyet-i kerime yazılı herhangi altın ve gümüş parayı veya kolyeyi veyahut levhayı elle tutmak da haramdır.

Gusletmesi farz olan kişilere mekruh olan şeyler ise:

1- dini kitaplardan herhangi birini el ile tutup okumak. el ile tutmayıp öyle okusa mekruh değil

2- elini ve ağzını yıkamadan yiyip içmek

Okudunuz mu?  Oruç tutarken abdest yerine teyemmüm alınır mı

Ercan
Cünüp iken mazeretsiz camiye girmek haramdır ancak insanı dinden çıkarmaz. Tevbe edin ve bir daha tekrarlamamaya özen gösterin


memet
Merhabalar
Ne yazık ki cünüp durumdayım.Şuan evde sular çamurlu akıyor ve yarın cuma var. Cumaya gitmez isem babam ile evde kötü şeyler olabilir.Ve şuan gusül de alamıyorum sulardan dolayı . Gusul alırsam da kızarlar yani duşa girdiğim için . Ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Mevlana ve hacı bektaş velinin ortak yönleri

Merhabalar
Şuan ne yazık ki cünüp durumdayım. Ve evde sular çamurlu akıyor duşa giremiyorum . Bana kalsa girerim direkt ama ailem kızabilir. Yarın da cuma namazı var. Ve cumaya gitmez isem babamla kötü şeyler yaşanabilir. Ne yapmalıyım ?

Merhabalar
Şuan ne yazık ki cünüp haldeyim.Ve evde sular çamurlu akıyor , duş alamıyorum. Yarın cuma var ve gitmezsem babam ile çok kötü olabiliriz. Ve şuan boy abdesti alamıyorum sulardan dolayı.Alırsam bile ailem ciddi kızabilir. Sudan dolayı enfeksiyon kapabilirsin endişesi ile elimi zor yıkıyorum. Bana kalsa hemen alırım boy abdesti ama sular pis ve ailem kızar. Ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Sınava gireceğim heycanlanmamak için ne yapmalıyım?

Merhaba
Şuan cünüp durumdayım ve evde sular çamurlu akıyor , duşa giremiyorum. Yarın da cuma var gitmezsem babam ile ciddi sıkıntılar çıkabilir. Ne yapmalıyım ?


Vuslat79
Çok basit. Suyu kaynatırsın kettle ile içindeki mikroplar gider. Sonra gusl alabilirsin.


muvaffak
Merhabalar, böyle bir durumda evde gusül almak yerine bir tanıdığınızda, bir akrabada, bir otelde, en son ihtimal bir hamama gidip gusül almayı deneyebilirsiniz. Çamurlu olan suyu kaynatıp temizlemek, süzmek pratik bir çözüm olmayabilir, yapabiliyorsanız deneyin. Cünüp olmak ayıp bir mesele değildir, babanızın size Cuma namazına gidemiyorsunuz diye kızma hakkı yoktur. Siz namazlarınızı Allah için kıldığınızın farkındasınız. Babanıza gusül alamadığınızı, çamurlu su ile ilgili ne yapılması gerektiği hakkında soru sorabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Simyacıların ilaçlar ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir?

kandilde cunup gezmek gunah midir, mumsema cenabet iken camiye girmek

Bu kategoride yer alan Eşimle yaşadığım huzursuzlukları gidermek için ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Camiye cenabet gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.