Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:48
sizden0
Abone

Hind Müslüman olmuş mudur ?

Hind Müslüman olmuş mudur ?

Ravza Sevdam
Kimileri olmuş kimileri olmamış diyor olmuşsa deliliyle söyleyebilir misiniz ?


Cevap: Hind Müslüman olmuş mudur ?

islamyolu
Hazret-i Hind (radıyAllahü teâlâ anha), Peygamber efendimizin kayınvalidesidir. Resulullahın mübarek hanımlarından, müminlerin annesi Habibe validemizin ve onun kardeşi vahiy kâtibi Hazret-i Muaviye’nin annesidir. Resulullahın kayınpederi Hazret-i Ebu Süfyan’ın da hanımıdır.

Önce Mekke müşrikleri arasında yer alan Hind binti Utbe, Bedir savaşında Hazret-i Hamza tarafından öldürülen babasının intikamını almak üzere Uhud Savaşına katılıp müşrik askerlerine cesaret vermeye çalıştı. Hazret-i Hamza’nın şehid edilmesine sebep oldu.

Mekke’nin fethinde Müslüman oldu. Kadınlar adına Resulullah ile sözleşme yaptı. Hayır dua aldı. Yermük gazasında bulunup, İslam ordusunu harbe teşvik etti. Akıllı, tedbirli ve görüşü sağlam bir kadın idi. Nitekim, imana gelip evindeki putları kırdıktan sonra, Resulullaha iki kuzu hediye göndermişti. Resulullahın da dua etmesi üzerine, Allahü teâlâ onun koyunlarına, o kadar bereket verdi ki, sayısı bilinmez oldu. Hazret-i Hind her zaman; "Bunlar, Resulullahın bereketidir" derdi.
Hazret-i Hind, Peygamber efendimizin kayınvalidesi olmakla, mübarek kızı Habibe validemiz de müminlerin annesi olmakla şereflendi. Bir âyet-i kerime meali:
(Resulullahın zevceleri müminlerin anneleridir.) [Ahzab 6]

Okudunuz mu?  Gusülde burna ve ağza su verme

Resulullah ile akraba olmak şerefi çok büyüktür. İmanlı olan her akrabası muhakkak Cennetliktir. Çünkü hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ bana söz verdi ki, kızlarını aldığım ve kızlarımı verdiğim aileler, Cennette benimle beraber olacaktır.) [Deylemi]

(Allahü teâlâ, beni insanların en asilzadesi olan Kureyş kabilesinden seçti ve bana onların arasından en iyilerini eshab [arkadaş] olarak ayırdı. Bunlardan birkaçını bana vezir olarak ve din-i İslamı, insanlara bildirmekte, yardımcı olarak seçti. Bunlardan bazılarını da Eshar, [zevce, kayınpeder, kayınvalide, kayınbirader ve baldız gibi kadın tarafındanakraba] olarak ayırdı. Bunlara sövenlere, iftira edenlere, Allahü teâlânın ve bütün meleklerin ve insanların laneti olsun! Allahü teâlâ, kıyamet günü, bunların farzlarını ve sünnetlerini kabul etmez.) [Hakim]
(Eshabımı, zevcelerimi ve Ehl-i beytimi seven ve onlara dil uzatmayan, Cennette benimle beraber olur.)
[Ramuz]

Okudunuz mu?  Parfüm kullanmak oruca ve namaza engel midir

(Allahü teâlâ, bana eshab ve akraba olarak en iyileri seçti. Birçok kimse, eshabıma ve akrabama dil uzatır, kötülemeye çalışırlar. Böyle kimselerle oturmayın! Birlikte yiyip içmeyin, bunlardan kız alıp vermeyin.) [Dare Kutni]
(Benimle evlenen veya kız alıp verdiklerim, Cehenneme girmez.)
[Deylemi, İ. Neccar]
(Esharımın
[zevce tarafından olan hısımlarımın] Cennetlik olmasını istedim. Rabbim de bu isteğimi kesin olarak kabul etti.) [Hakim]

Sırf bu hadis-i şerifler bile Hazret-i Ebu Süfyan’ın ve Hazret-i Hind’in Cennetlik olduğunu göstermektedir.

Hiçbir müslümanı tevbe ettiği günahtan ayıplamak uygun olmadığı gibi, kâfirken tevbe edip iman edenlerin de önceki hallerinden dolayı onları ayıplamak, bu yüzden onlara leke sürmek, önceki hallerini bahis konusu etmek caiz değildir.
Furkan suresinin, (Allah, kâfirken tevbe edip iman eden ve salih amel işleyenlerin seyyiatını hasenata [günahlarını sevaplara] çevirir. Allah çok affedici ve çok merhamet sahibidir) mealindeki 70. âyeti, Hazret-i Muaviye’nin ve mübarek babası Hazret-i Ebu Süfyan’ın ve iffetini, asaletini, Mekke’nin fetih gününde Resulullahın huzurunda ispat eden Resulullahın kayınvalidesi Hazret-i Hind’in tertemiz olduklarını ortaya koyan sarsılmaz bir vesikadır.

Okudunuz mu?  İlahiyat Okumadan Kur'an Kursu Öğreticisi Olunabilir mi?

Hazret-i Hind iman ettikten sonra hemen evine gelip ne kadar heykel var ise, (Bu kadar zaman size aldanmışız) diyerek hepsini parçaladı. Hind’in af ve imana kavuşması, başka kaçanlara cesaret verdi. Gelip af dilediler. Kabul buyuruldu. Hind böylece, çok kimsenin ölümden kurtulmasına ve imana gelmesine sebep olmakla bahtiyar oldu. Ebu Süfyan ile oğulları kuvvetli müslüman oldular. Resul-i ekrem, onları katiplikte kullandı. (Kısas-ı Enbiya)

Okudunuz mu?  Şüphe gusül abdestini bozar mı?

Hind binti Utbe, Kureyşin asilzadelerinden idi. İslam’da sebat ve hüsn-i hareket etti. Akıllı, ileriyi gören, idareci bir hanımdı. Yermük gazasında zevci Ebu Süfyan ile birlikte bulunup, müslümanları Rumlara karşı cihada teşvik ederdi.) (Kamusul-alam).

Resulullaha iman eden herkesin kalbine Resulullahın sevgisi yerleşir. Ebu Süfyan’ın zevcesi Hind, (Ya ResulAllah! Mübarek yüzünüzü hiç sevmezdim. Şimdi ise, O güzel yüzün, bana her şeyden daha çok sevgilidir) demiştir. (Hadika)


Cevap: Hind Müslüman olmuş mudur ?

Desert Rose
< Kimileri olmuş kimileri olmamış diyor olmuşsa deliliyle söyleyebilir misiniz ?
>

Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, hicretin yedinci senesinde Hayber Fethi’nden sonra kuraklık ve kıtlığa dûçâr olan Mekke halkına altın, arpa ve muhtelif yiyecekler göndermek sûretiyle yardımda bulundu. Ebû Süfyân, bunların hepsini teslim alıp Kureyşlilerin fakirlerine dağıttı ve:

–Allah, kardeşimin oğlunu hayırla mükâfatlandırsın! Çünkü O, akrabâlık hakkını gözetti! diyerek duyduğu memnûniyeti ifâde etti. (Ya’kûbî, II, 56)

Böylesine büyük fazîletler karşısında gönülleri yumuşayan Mekke halkı bir müddet sonra tamamen müslüman oldu.

Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, Uhud Harbi’nde amcası Hazret-i Hamza’nın ciğerini hırsla dişleyen Hind’i bile, îmânı mukâbilinde Mekke Fethi’nde affetmiştir.


Hind, bey’at etmek isteyen diğer kadınlarla birlikte Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in huzûr-i âlîlerine geldi. Tanınmamak için yüzünü peçelemiş, kılık-kıyâfetini değiştirmişti. Öldürülmekten korkuyor, Peygamber Efendimiz’den uzak duruyordu. Diğer kadınlar konuşmayınca Hind:


–Yâ Rasûlallâh! Allâh’a hamd olsun ki, kendisi için seçip beğendiği dînini üstün kıldı. Muhakkak ki, Sen’in rahmetin bana da dokunacaktır! Ey Muhammed! Ben şimdi Allâh’a inanmış ve O’nu tasdik etmiş bir kadınım! dedi. Sonra yüzünden peçeyi açıp:


–Ben Hind bint-i Utbe’yim! Allah geçmiş günahları affeder. Sen beni bağışla ki, Allah da Sen’i bağışlasın! dedi.

Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- tebessüm etti, Hind’i yanına çağırdı ve:

–Demek sen Hind bint-i Utbe’sin?! buyurdu. Hind:


–Evet! dedi.


Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:


–Merhabâ, hoş geldin! buyurdu. Hind:


–Vallâhi yâ Rasûlallâh! Dün, yeryüzünde Sen’in hâne halkın ve taraftarların kadar zillete ve hakârete uğramasını istediğim başka bir kimse yoktu!
Bugün sabaha çıktığımda ise, Sen’in hâne halkın ve taraftarların kadar izzet ve şerefe nâil olmasını istediğim başka biri yok! dedi.


Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:


–Senin bu hâlin daha da artacaktır! buyurdu. (Bkz. Vâkıdî, II, 850; Taberî, XXVIII, 99; Zemahşerî, VI, 107; Diyarbekrî, II, 89)

Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, kelime-i tevhîdin şânı hürmetine Hind’i ve daha nicelerini bağışlamışlardır.

Okudunuz mu?  Kul hakkı helal etme ve haram etme

Cevap: Hind Müslüman olmuş mudur ?

Ravza Sevdam
Ben Müslüman olmuş dedim çoğu kişi de "Hz. Hamza’nın ciğerini ısırıp tam yutacakken yutmamış bu yüzdende Peygamberimiz eğer Hz. Hamza’nın çiğeri onun midesine girseydi cehennem ateşi onu yakamayacaktı " diyorlar.


islamyolu
< Ben Müslüman olmuş dedim çoğu kişi de "Hz. Hamza’nın ciğerini ısırıp tam yutacakken yutmamış bu yüzdende Peygamberimiz eğer Hz. Hamza’nın çiğeri onun midesine girseydi cehennem ateşi onu yakamayacaktı " diyorlar. >
Kardeşim onu diyenler Fitnelik çıkarmak için diyorlar. Sahabelere hakaret ettirmek için denilen laflar. İslam gerisini siler kardeş. Sonuçta Müslüman olmuş iman etmiş iseler. cahilik devrinde yaptıkları bizi ilgilendirmez. Hz Ömerdede Var cahiliyet devrinde yaptıkları hareketler. ve bir çok sahabemizde vardır.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde vitir namazı hakkında

bunlar Zaten Hz Muaviye (RadıyAllahu anh) hakaret etmek için bütün ailesine Kafir diyip onuda o şekil itham etmek içindir.

Sen aldırış etme o kimselere. Ehli sünnet mezhebine göre. Hind Müslüman olmuştur vede peygamberimizin Ashabından dır .

(Allahü teâlâ, beni insanların en asilzadesi olan Kureyş kabilesinden seçti ve bana onların arasından en iyilerini eshab [arkadaş] olarak ayırdı. Bunlardan birkaçını bana vezir olarak ve din-i İslamı, insanlara bildirmekte, yardımcı olarak seçti. Bunlardan bazılarını da Eshar, [zevce, kayınpeder, kayınvalide, kayınbirader ve baldız gibi kadın tarafındanakraba] olarak ayırdı. Bunlara sövenlere, iftira edenlere, Allahü teâlânın ve bütün meleklerin ve insanların laneti olsun! Allahü teâlâ, kıyamet günü, bunların farzlarını ve sünnetlerini kabul etmez.) [Hakim] bu hadisi şerif herşeyi anlatıyor zaten..

Okudunuz mu?  Tıpta çaresi olmayan bir şey için yani imkansız için dua edilmeli midir ? Yoksa dua imkansız şeyler

bonasera
Hindin müslümanlığının sana bir faydası veya zararı mı var müslümansa ne olacak müslüman değilse ne olacak ?


Desert Rose
< Hindin müslümanlığının sana bir faydası veya zararı mı var müslümansa ne olacak müslüman değilse ne olacak ? >
bunu bilmesinin ne zararı var?
Hz.Hamza’nın ciğerini yiyen yada dişleyen birinin
Allah (c.c)nun dinine girip girmediğini merak edip
araştırmak,bilgilenmek yasak mı?
eğer öyleyse İslam tarihi ile ilgili hiç bir bilgi edinilmesin ne dersin?
örneğin ilk müslümanlar,hicret İslam savaşları ve yaşanan olaylar vs. gibi

Okudunuz mu?  Dua ile imkansız gerçekleşir mi ? İmkansızları imkan eder mi dua ?

Ravza Sevdam
< Hindin müslümanlığının sana bir faydası veya zararı mı var müslümansa ne olacak müslüman değilse ne olacak ? >
.Benim bunu öğrenmek istememin sana ne zararı veya faydası dokunacak ? niye soruyorsun ?.Bu kadar cahilce laflar etme kardeşim !!


Ravza Sevdam
< bunu bilmesinin ne zararı var?
Hz.Hamza’nın ciğerini yiyen yada dişleyen birinin
Allah (c.c)nun dinine girip girmediğini merak edip
araştırmak,bilgilenmek yasak mı?
eğer öyleyse İslam tarihi ile ilgili hiç bir bilgi edinilmesin ne dersin?
örneğin ilk müslümanlar,hicret İslam savaşları ve yaşanan olaylar vs. gibi
>

. Teşekkür ederim benim yerime gayet güzel bir cevap vermişsin kardeşim Allah (c.c ) razı olsun.

Bu kategoride yer alan Kafir birine şifa duası etmek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hind Müslüman olmuş mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.