Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Cinler insanlara zarar verir mi ?

Cinler insanlara zarar verir mi ?

Kayıtsız Üye
Cinler insanlara zarar verir mi ? Bilgi verir misiniz.


Cevap: Cinler insanlara zarar verir mi ?

imam
Cinler insanlara zarar verir

Cinler ve şeytanlar insana zarar verebilirler. Ancak istediği her insana zarar veremez. İbadetten uzak yaşayan, günahlarla çok meşgul olan insanlara şeytan ve cinler zarar verir.
Cin çarpması, toplumda oldukça yaygın olan bir anlayıştır. Hemen herkesin, cin çarpmasıyla ilgili anlatacağı birden fazla olay vardır. Ancak, bu sadece bizde değil, hemen bütün toplumlarda böyledir.
Şibli, cinlerin insan bedenine girip zarar verebileceğine, aralarında Ebu’l-Hasan el-Eş’ari’nin de bulunduğu Ehl-i Sünnet alimlerinin inandıklarını, makalelerinde bunu açıkladıklarını ve Bakara suresinde bulunan ve faiz yiyenlerin durumunu bildiren ayette;
buyurulmasını buna delil gösterdiklerini kaydetmektedir. Ahmet b. Hanbel’in oğlu Abdullah kendisine Bazı kimseler, cinin insan bedenine giremeyeceğini söylüyorlar. Sizin bu konuda ne dersiniz? diye sorduğunda, Ahmet b. Hanbel, Onlar yalan söylemişlerdir. diye cevap vermiştir. (2)
Cinlerin insanlara hangi şartlarda zarar verebileceği konusunda ise, Gülen şunları söylüyor:
Dipnotlar:

(1) Şiblî, Cinlerin Esrarı, s. 258.
(2) Şibli, A.g.e., s. 256-257.
(3) Şahin, İnancın Gölgesinde, s. 153-154.

Okudunuz mu?  Ezan duasının hükmü nedir ve cemaatle okunması bidat

Cevap: Cinler insanlara zarar verir mi ?

burcealtug
her hayızlı kadına musallat olamazlar ama değil mi?
Evde heriki eşde namazlı abdestli ise özellikle….


Cevap: Cinler insanlara zarar verir mi ?

musab
< her hayızlı kadına musallat olamazlar ama değil mi?
Evde heriki eşde namazlı abdestli ise özellikle…. >

kolay mı öyle musallat olmak.Allah korur eğer düzgün biriysen zaten.ve unutma ki insan cinlerden üstündür.

Okudunuz mu?  İslama göre gelin kaynana ilişkisi nasıl olmalıdır ?

Fetva Meclisi
Cinler insanlara zarar verebilirler mi?

Cinler, Allah’ın izin vermediği hiçbir şey yapamazlar. Onlar kendi hayatlarını yaşarlar.

Ancak İblis’in ve onun soyundan gelen diğer şeytanların da birer cin oldukları unutulmamalıdır.

İnsana düşen, bütün şerlerden ve bütün şerli varlıklardan Allah’a sığınmaktır.

Okudunuz mu?  Faiz ödemek haram mı

Ayrıca cinlerle ilişki kurmaya çalışmak da yersiz ve gereksiz bir istektir. Bu tür istekler çoğunlukla aşırı merak ve hırstan doğar. Gereksiz merak ve hırsa kapılanlar yanlış bir mecraya girmiş olurlar. Bu tür şeylerle ilgilenmek doğru değildir. Doğru olmayan bir şeyin ilerisini merak etmek de şüphesiz yanlıştır.

Okudunuz mu?  İylik Başarı Sevgi övgü üzerine Kompozisyon

Damla genç
Selamün Aleyküm bu sorum kızım için kızım iki aydır çok rahatsız erkek için görüyor her zaman dua dilimizde biz kuran okuyacağımız zaman kızımın karşısında haç işareti gösteriyor diyor gece gündüz fark etmiyor her an görüyor bir gece kızımı duvardan duvara vurmuş kan revan içinde buna nasıl bir çare bulabiliriz şuan çok çaresiz bir durumdayız Fransa’da yaşıyoruz kimseye bir şey soramoyoruz bize yardımcı olun bir yol gösterin saygılarımla

Okudunuz mu?  Kocamın beni bırakmasını ve soğumasını istiyorum

anonim12345
Kuran okuyorum bel alyina vuruyor basimi saga sola döndürüyor ben yapmiyotum basim sag döndüren n guclu bir his var bel altimdan çok vuruyor ve sürekli vesvese halinde 2 yildir çekiyorum biraz iyi oluyorum vesvese krsilince sonra tekrar oyun oynuyorum arkadaşla yenince ben yardim ettim oyle yeniyosun gibi vesveseler geliyor

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde Baba Kızına Zekat Verebilir mi?

CİNLE ZARAR VERİRMİ

Bu kategoride yer alan Zekat miktarını belirten ayet veya hadis var mı nisap miktarı neye göre hesaplanır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler insanlara zarar verir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.