Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
missa0
Abone

Salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar zaman suresizmi?

Salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar zaman suresizmi?

Kayıtsız Üye
Merhaba size sorum su olacaktı .salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar zaman suresizmi .şimdiden teşekkürler .Allah razı olsun.


Cevap: salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar

Fetva Meclisi
Duaların kabulü için samimiyet önemli olup, belirli sayılarda okunması/yapılması şart değildir (Mü’min, 40/65; Tirmizî, Deavât, 66). Salât-ı tefriciyenin ya da herhangi bir duanın 4444 defa veya belli zamanlarda okunması şart olmadığı gibi okunduğunda muhakkak kabul olunacağını ifade eden herhangi bir ayet ve hadis bulunmamaktadır.

Kişinin, bir isteğinin yerine gelmesini Allah’tan isteyeceği vakit, iki rekât namaz kılması (İbn Mâce, Dua, 13), Allah’a hamd edip Hz. Peygamber (s.a.s.)’e salât-u selamda bulunması (Ebû Dâvud, Salât, 358), duadan önce tevbe-istiğfar etmesi tavsiye edilir (Müslim, Zekât, 19).


Cevap: salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar

islamyolu
4444 adedin ne bir fazla , nede eksik olmamasına dikkat ediniz. bunu diyen ibni Hacer Askalani hazretleridir. bu adet ” iksiri a’zamdır” buyurmuştur. kilidin anahtarı gibidir. Anahtarın dişlerinden bir tanesi fazla veya noksan olsa kapıyı açamazsınız . bunun için bu adet çok önemlidir.

Okudunuz mu?  İslamda evlilik ve cinsel hayat

ondan sonra bu salavatı şerife için İmam kurtubi hazretleri ” salatı tefriciye diğer Alimler ve meşayıhlar- bu salavatı şerife hürmetine muradlarının acilen meydana geldigini gördüklerinden ” salatı nariyye” , sır ehli de , kalp gözünün açılmasına vesile oldugu için – ” Miftahu kenzil mühıyt” – kainatı kuşatan hazinelerin anahtarı – diye isimlendirmiştir.

Okudunuz mu?  Korkuyu giderecek dualar

imam kurtubi bak şöylede diyor.
bir mümin çok mühim bir işinin yapılmasını veya bir belanın ortadan kalkmasına vesile olması için salat-ı tefriciyeyi 4444 defa okumalıdır. şüphesiz cenabı hak niyet ettiği şeyi ona muvaffak kılar.

Şeyh Muhammed Tunusi ne diyor bakalım :

kim salat-ı tefriciyeyi hergün 21 defa okursa sanki rızkı semadan yağmur gibi yağar.

yani hadislerdede kimi duların kaçar kere okunacagı vardır. örnek olarak.

Ve her kim günde yüz kere: SubhanAllah ve bi-hamdihi (Allah’ı, ona hamd ederek tesbih ederim) derse o kimsenin günahları deniz köpüğü kadar bile çok olsa dökülür.”
Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4857

Okudunuz mu?  Ahirette hesaplaşma

4444 gibi dualar Sünnette yok isede Evliyaullahın dualarında vardır. onlarıda bir çırpıda atmak olmaz .


Cevap: salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar

Snowdrop
Bu soruya bir kere Yaşar Nuri Öztürk cevaplamışdı.Söylemişdi ki,böyle duaların sayısının hiç bir manası yokdur.4444 kere ezberçi gibi söylemekdense 1 kere kalpdan söylemek daha makbuldur.


İKTİBAS
Valla kimin dediğine bakmadan, yaşar nuri de olsa doğru demiş


Kayıtsız Üye
Salati tefriciye duası kaç gün içinde okunacak4.444


Kayıtsız Üye
o yaşar nuri öztürk herşeyi böle yaparak insanı dinden de soğutuyor. şöyle ki zaten okudukça insanın kalp gözü açılır ndn böle söleyerek 1 defa da okunur diyerek insanları şeytansı düşüncelere itiyor.

Okudunuz mu?  Tahrimen mekruh olan şeyler nelerdir

Kayıtsız Üye
arkadaşlar inanınki 2000 kez tefriciyeyi bir günde çektim şimdi huzurluyum neticesine Yüce ALLAHın izniyle ulaştım işimide buldum


Kayıtsız Üye
Tam olarak kaç günde bitirmek gerekir ben on günde üç bin yaptım şimdi duam kabul olmayacak mi


Kayıtsız Üye
yaa arkadslar 4444 kere okuyacagizda kaç gunde bitrmemiz gerekiyor bunu anlamadm


Şema
Salavat okumanın zaman sınırlaması yoktur dilediğiniz zaman bitirin


Kayıtsız Üye
kac kere okunacagini biliyorim da herkez 3 günde bitirilecek diyo ben öyle yapıcam sozi seviyorum HEPİMİZİN DİLEĞİ NEYSE KABUL OLUR İNSALLAH ?


Kayıtsız Üye
o neye benzer bılıyomusun telefon numarasını eksık cevırmeye benzer babanı arayacaksın ama bı numara eksık cevırıyosun ulasabılırmısın:))

Okudunuz mu?  Esmaül hüsnayı kolay ezberlemenin yolları

Kayıtsız Üye
Gercekten çok tesirli bir dua denedim 2 kere rabbim kabul etti tavsiye ederim .


Kayıtsız Üye
Gun onemli değil nezman bitirisen onemli olan miktari 4444 defa yapmak gerek


Kayıtsız Üye
Her sayı bir kilit görevi görürür her kilit bir kapıyı açar ne demek ezberci hatsizliğin luzumu yok bu dünyayı yaradıcı matematik ile inşa etmiştir her ekrana çıkanı bilge sanmayın bu tarz bilge insanlar yırtık dondan çıkar gibi çıkıp ekranda dinini paraya çevirmez bu insanları bulmak için aramak gerek. 4444 kez okumadan bu duanın hayrını görmek 1 kerede mümkün değildir.Burda maksat kişinin sabrı ve nefis mücadelesidir.3 gün de okunursa öok daha mucevi süreci erken başlatır. 1 hafta içinde bitmesi uzamaması ise hayırlıdır şimdiden ALLAH C.C
kabul buyursun inşAllah.

Okudunuz mu?  İnsanın yeryüzündeki konumu nedir?

Kayıtsız Üye
Peki bu duayı okurken anlamını düşünmek mi gerekiyor. Çünkü anlamını düşününce zihin çok yoruluyor. Örneğin ben anlamını düşünüyorum ama ve yustesgelğemamu dediğimde yarabbi Peygamber efendimizin hürmetine içimdeki bu gamı al ve arkasından bivechihil kerim derken yarabbi bu muradımı vererek bu gamı al benden diyorum içimden. Ama gerçekten her cümlenin tek tek anlamını düşünürken insanın başı çok ağrıyor ve yavaşlıyor doğal olarak…


arifselim
Eğer anlamını bilirsen düşünerek okumak güzel olur. Bu zor oluyorsa genel bir manada düşünerek okunabilir. Bu bir duadır ve dua ne kadar içten ve ne kadar ihlasla okunursa o kadar güzel ve makbul olur Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  AzamAllahu ecreküm duası ve anlamı

Kayıtsız Üye
Örneğin perşembe saat 7de basladin diğer persembe 7den önce bitmeli ve niyetini tekrarlamalisin


Kayıtsız Üye
Elhamdülillah aynen bende kalben 4-5 gün içinde 4444 salat-ı yı bitirdim Rabbim çok şükür dualarımı o sene içinde kabul etti.. Okuyun inşAllah kardeşler.. Rabbim Peygamber efendimizin hatrına hayırlı dualarimizi geri çevirmiyor.. sadece o kapıyı açacak doğru anahtar lazım.. onlardan biri de Peygamberimiz’e bolca selam ve salat.. 🙂


Kayıtsız Üye
merhaba arkadaşlar, ben cuma başlayıp cuma bitiriyorum. Bu dua o kadar büyük ve anlamlı ki, hayırlı bir eş dilemiştim Rabbimden bana 1,5 ay sonra nasip etti. tam 1.yılımızda evleniyoruz. o yüzden herşeyden önce duanın manasına inanın, canı gönülden isteyin Rabbim herşeyi nasip ediyo.

Okudunuz mu?  Hz. Hüseyin kaç evlilik yapmıştır

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar gün kısıtlaması yoktur ancak 3,6,7,9 gün icerisinde bitirilip çok uzatılmaması makbuldur .


A A
Ben bu duayi. Allahin izniyle bir hafta önce basladim.Daha bitiremedim. Yorumlari okudum kafam karisti. Her Zaman vaktim olmuyo duami etmeye ve yalniz kalamiyorum.Calisan bir bayanim.Elimden geldigince de duami etmeye calisiyorum. Bi hafta içinde bitmemisse Tekrar mi baslamam gerekir ki. Bazi yorumlarda Zaman Onemli deil diyor Onemli olan 4444 defa olmasi değil mi. madem ki makbul olan bu yuce Allah ta gorur zaten Elimden geldigince Dua etmeye urastimi Dimi. Onemli olan niyet ve Istek degilmi zaten…


mum
< Tekrar mi baslamam gerekir ki. >
Hayır devam edin. Sayı bir tavsiyedir dlediğiniz miktar okuyabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Nişanlılık döneminde Telefon görüşmeleri nasıl olmalı ?

Kayıtsız Üye
Merhaba bnim vir dilegim var ama olmasicok zor bsey ve ne zamn okumaya niyetlensem bsey oluyor bugün yinr abdest alip nazmaz kilip baslicaktim regl olmusum daha oncede basladim yarida kaldi ayni niyet için Acaba duam kabul olmayacagi için Allah u teala okumama izin vermiomu bna donus saglarsaniz çok sevinirim


mum
Regl olmanız bu salavatı okumanıza engel değildir


Kayıtsız Üye
4444 duayı Ben devamlı yaparım sıkıntılı işlerim yoluna girdi çok şükür yıllardır okuyorum Rabbime şükür.bos kişilerin konuşmasıyla değil o rakamların manaları var ve kilidi açan anahtar gibi sayılar dikkat etmek gerek ve 10 gün içerisinde bitirilmesi gerektiğini biliyorum ve öyle yapıyorum ben.


Kayıtsız Üye
Cuma günü başlıyorsun ve birdahaki cumaya seladan önce bitirmen gerekiyor ?

Okudunuz mu?  Küfürlü konuşmanın günahı ne kadardır,nasıl kurtulunur?

4444 salatı tefriciye duası kaç günde okunmalı, salatı tefriciye kaç günde okunmalı, 4444 salatı tefriciye kaç günde okunmalı

Bu kategoride yer alan Zekat hac ve kurban ibadeti ile ilgili kavramlar ve anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Salati tefriceyi ne 4444 ne kadar sürede okunmalı veya 4444 kere okuyana kadar zaman suresizmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.