Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)???

Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)???

66nafri66
Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)


Cevap: Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)???

kibrit
Kuran varken o kitapları okumak niye? Peygamberlere iftiralarla dolu o kitabı okurken muhabbetiniz kaçabilir…


Cevap: Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)???

Desert Rose
< Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini) >
ben Tevratı merak edip ne yazdığını anlamak için
başından ortasından ve sonundan okudum
Hz Davutun biri iyi biri kötü niyetli olan iki oğlundan ve kız kardeşleri
ile aralarında geçen konudan bahsediyordu
ve isimler hep ibraniceydi Hz Davud kral olarak geçiyordu
bir konu değişik bablarda devam ediyordu yani meal olarak çok farklı
günaha girmek istemem ama ne yalan söyleyeyim tahrif edildiğini bildiğim için
kafam çok karıştı Kur’an-ı Kerim’in bütün insanlar tarafından anlaşılır olması
sanırım en büyük lutuftur ve mucizedir


Cevap: Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)???

muvahhidim
Kardeş;
Bunu yapmak için iyi bir techizata ihtiyacın vardır..!
Kur’an meali, Tefsir, Akaid, Ahlak, Fıkıh, Siyer, Hadis, İslam Tarihi kitapları okunup amel edinildiyse ne ala..
Aksine boş zaman geçirmeni sana tavsiye etmem..!

O’nunla kal..
celle celeluh..


islamyolu
Ehli sünnet Alimlerimizce Caiz görünmüyor. Kur’an bize yeter. Ap açık o kitapların bozulduğunu bildiriyor. Neden tahrif edilmiş kitaplara bakalım ki.

Okudunuz mu?  Yemek öncsi ve sonrası dua

fanihayat
Selamun Aleyküm

O Kitaplar, Allah düşmanı insanlar tarafından tahrife uğradı ve kendi keyiflerine göre yazıldı ! Peygamberimiz Hz. Muhammedi inkar ettikleri gibi onun hakkında hiçbir şey O Kitaplarda bulamazsın. Halbuki Hz. İsa A.S şöyle demişti.

Hani Meryem oğlu İsa da: "Ey İsrailoğulları, gerçekten ben, sizin için Allah’tan gönderilmiş bir elçiyim. Benden önceki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra ismi "Ahmed" olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim" demişti. Fakat o, onlara apaçık belgelerle gelince: "Bu, açıkça bir büyüdür" dediler. (Saff Suresi, 6)

Bu sapık insanlar hakkında Allahu teala şöyle buyurur

Artık vay hallerine; Kitabı kendi elleriyle yazıp, sonra az bir değer karşılığında satmak için "Bu Allah Katındandır" diyenlere. Artık vay, elleriyle yazdıklarından dolayı onlara; vay kazanmakta olduklarına. (Bakara Suresi, 79)

İncil ve Tevrat’da Allah’ın yerleri gökleri 6 günde yarattığını 7’nci günü (haşa) dinlendiğini yazıyor. Alemlerin Rabbini (haşa) çalışıp yorulan insan gibi anlatıyor.

Oysa Allah C.C. Kuran’da şöyle buyurur

Andolsun, Biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık; Bize hiçbir yorgunluk dokunmadı. (Kaf Suresi, 38)

Onlar görmüyorlar mı ki, gökleri ve yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan (Allah), ölüleri de diriltmeye güç yetirir. Hayır; gerçekten O, herşeye güç yetirendir. (Ahkaf Suresi, 33)

Allah’ın ayetlerinden gafil olmamak dururken Kafirler yazdıkları ne kadar önemli olur ?

Okudunuz mu?  Cenabetlik hakkında, cenabet gezmek

nurya
bende kendi adıma bakmayı doğru bulmuyorum onları okuyana kadar bizim okumamız gereken çok daha güzel hadis fıkıh kitaplarımız var vaktimizi güzel kullanmalıyız


Berşan
Tevrat,Zebur ve İncil’de sonuçta Allahın kelamı tahrif edilmeselerdi acaba Allah (c.c.) o kavimlere neyi emretmiş diye okunabilirdi ama insanlar tarafından tahrif edilmiş olan kitapları okumak şahsen boşa zaman kaybı.


fanihayat
Bu Ayetler yeter mi bu konuya ?

İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların
anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere hak kitaplar indirdi. Oysa kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra, birbirlerine karşı olan ‘azgınlık ve kıskançlıkları’ yüzünden anlaşmazlığa düşenler, o, (kitap) verilenlerden başkası değildir. Böylece Allah, iman edenleri, hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe Kendi izniyle eriştirdi. Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir. (Bakara Suresi, 213)

Onlar bir ümmetti; gelip geçti. Onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandıklarınız sizindir. Siz, onların yaptıklarından sorumlu değilsiniz. (Bakara Suresi, 134)


fanihayat
Selamün Aleyküm

Kardeşim Allah kelamı ile İnsan kelamı bir olmaz. Kendini hidayette zanneden dünya için ahiretini satanların eserini ne diye okuyalım ki ? O Kitaplar ancak insanda şüphe uyandırır.

Örneğin bir imtihana hazırlanmak için İnsan bir Roman okuyarak hazırlanamaz, işte dünya hayatını imtihanını kazanmak için Cenabı Allah Kuranı Kerim ve Resullah’ın sünnetini verdi bunları bırakıp da sözde kutsal kitab olan insanların Romanlarını okuyarak neden zaman tüketelim ?

Okudunuz mu?  Zina yapanı öldürme diye bişey varmı? İslamda Hırsızın elini kesme diye birşey varmı?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kuran-ı kerim hariçinde tüm kitaplar değişmiştir.ve okumamiz yanlis değil biri gelip te dinimizi kotulerse incili tevrati zeburu göz önünde bulundurarak dinimizi savunucağiz okumak ne günah nede haram.


Kayıtsız Üye
Bu kitaplar günümüzde tahrif edilmiştir.


Kayıtsız Üye
Unutmayalım ki kur’an’ı kerim kendinden öncekileri doğrulayıcı(yanlışlarını haber verici) ve üzerlerinde bir şahittir(doğrularını gösteren). Onun içindir ki onları okumak kafa karıştırıcı değil kur’an’a karşı imanın artmasına sebep olmalı vede Hristiyan ve Yahudilere karşı donanımlı olmamızı sağlamalıdır.


delikurt55
Elif Şafak yahut Can Dündar yahut başka bir yazar. Roman yazarı kişisel gelişim yazarı. bu kişilerin kitaplarını okumakla tevratı okumak arasında ne fark var? veya 700 yıllarda yaşamış psillosun yazdığı kitapla 2 yy yazılmış incili okumak arasında ne fark var ? o kitaplara iman edip Kuran-ı Kerimi unutmuyorsak, Sonuçta herhangi bir insanın yazdığı kitabi okuyorsa onlarında hükmü bence aynıdır. ama bence okunmalı dünyada 2 milyar kişi incil okuyup buna iman ediyora 0,1 milyar kişi tevrat okuyup bunla amel ediyorsa. bunlar okunmalı cünkü düşmanını tanıyacaksın ki düşmanınla kendi dinine göre o dini saçmalıklarını anlatabiliesin


Kayıtsız Üye
Arkadaslar, öncelikle merhaba. Senin o kitapları okumanda bir sorun yok bana göre. Onları okuyup dininden vazgecebilirsin, ya da daha da bağlanabilirsin. Bende okumayı düşünüyorum çünkü dinimde şüphe ettiğim seyler var. Ve duyduğum bilgiler beni okumaya teşvik ediyor. Onların bile kadınları Kur’anı Kerim’den daha az aşağıladığı yazıyor. Bende arastirip ya dinimi degistirecegim ya da daha çok baglanacagim. Bu senin niyetine bagli. Okursan da gunah değil cunku fazla bilgi göz cikarmaz nasıl olsa. O dinleride bilmemizde fayda var 🙂

Okudunuz mu?  Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül

Kayıtsız Üye
Anlamak ve şüpheleri giderebilmek için tümünü, ilk harfinden son harfine kadar okumak gerek.Korkmak için değil aksine korkularmızı gidermek üzere.


Kayıtsız Üye
Incil ve tevrat Allahin kelami okumak niye günah olsun?Ha bu kitaplar bozulmus diyeceksiniz demeden önce dönün islamiyete bir bakin.Indirilen dine değil uydurulan dine ibadet ediyoruz.Yani tencere dibin kara seninki benden kara.


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim şüpesizki ALLAH bize indirdiģi tüm kitaplar hakkında bilgi edinmemizi istmiştir ki başka bir dine inanan bir insan bize neden islamiyete inanalım dediğinde biz o kişiye hem kendi dininden hemde kendi dinimizden anlattığımızda zaten o kişi neyin yanlış neyin doğru olduğunu anlar ve bir kişiyide olsa onu islam dinine sevk etmiş olursunuz.


Kayıtsız Üye
ALLAH (CC) YÜCE KELAMI KURAN-I KERİMDE DER Kİ Andolsun Zikir’den sonra Zebur’da da: "Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır" diye yazdık. Enbiya Suresi 105. Ayet Meali
KUTSAL KİTAPLARDAN ZEBURDA BÖYLE BİR CÜMLENİN VAR OLMAYIŞI ZEBURUN TAHRİF EDİLDİĞİNE APACIK BİR DELİLDİR.

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı

Kayıtsız Üye
Kardeşim buradaki çoğu yorumun aksine ben okunması gerektiğini savunuyorum. Neden mi? Çünkü bir konuşmaya gir hristiyan kişilerle, takır takır ayetlerimizle bizi yolumuzdan çevirmeye çalışanlar var. Adamlar okuyor. Sen neden okumayasın? Neden cahil kalasın? Bul incildeki bilimsel hataları, söyle takır takır. Ama bu demek değil ki Kuran-ı Kerim okuma, günlük sayfanı oku, İncil için aksatma.
Selametle.


Kayıtsız Üye
İyide dostlar sonuçta o kitaplara da inanılması gerektiği yazmıyo mu ? Senin inancın tamsa şayet onları okuman kafanı karıştırmaktan ziyade inandığın kutsal kitaba daha da bağlaması gerekir . Okumaktan zarar gelmez korkmayın ve unutmayın ki ilk ayet oku dur . Okuyun bilginiz olsun


bilgin
Günah degildir . Merak edersin bende etmiştim. Dört kutsal kitabi bitirdim. Onalari okuyunca Kurani Kerîmin önemini kat ve kat anladim


Kayıtsız Üye
Ben okumak gerektiğini düşünüyorum kitabı tahrifde etseler ne kadar başarabilirler? bilgisi olan zaten anlıyor nerelerde yalan dolan var kur’anın türkçe melaini okumayan asla diğer kitapları okumasın ben okudum ataist ve hristiyanlar kur’anı okuyor bir şey dediklerinde bakakalmamak için bilgi için bu kitap bozulmuştur dendiğinde neresi bozulmuş ispatla dendiğinde bön bön bakmamak gerek müslüman bilgili olmalı kur’anıda bilmeli incili okumayla inancınız sarsılacaksa. şeytana ve nefse karşı ne yapacaksınız? kur’an ve hadis bilginizi arttırın ve tüm dini kaynakları okuyun derim tavsiyem budur.

Okudunuz mu?  Üzerinde Kul Hakkı olan yaptığı sevap işleri o insana bağışlamıyorsa bu böyle ömür boyu mu devam edecek?

Zebur hangi dine mensuptur konusunda tam bir bilgi olmamakla birlikte hem Hıristiyanlar, hem de Yahudiler arsında önem görmüştür. Günümüzde ise Zebur’da yer alan mevcut bilgiler hakkında bir Müslümanın olması gereken tutumunu şöyle ifade edebiliriz. Eğer duyduğumuz veya Zebur da yer alan bilgiler, Kuran ve sahih hadislerdeki bilgilere uyuyor ise kabul edilmeli, aksi halde uymuyor ise reddedilmelidir. Ayeti kerimelerde ve hadislerde bu bilgilerin hiç bahsi geçmiyor ise ve İslam dinini temel prensiplerine ters düşmüyor ise Hazreti Peygamber (s.a.v.) şu hadisinde ki tavsiyesi doğrultusunda hareket edilmelidir:

Ehl-i Kitabı tasdik de etmeyin, tekzip de (yalanlamayın). Biz Allah’a ve bize indirilenlere iman ettik deyin. (Buhârî, Tefsîr, 13)


Mizafir
Öncelikle mümin kardeşlerim selamun aleyküm;

Şimdi ben konuya bir açıklık getiriyim.İncil,Zebur ve Tevrat okumak haram ve günah değildir evet bu zamana kadar değiştirildi ama okunmasında sakınca yok 1-2 saat okursan bazı bilgiler yanlıştır ama dün Türkçe Meali Kur’an-ı Kerim okurken dikkatimi çeken bir şey oldu ve bu Hz.Musa (a.s):

Şu’ara Suresi 16-17

Firavun’a gidin ve deyin: Şüphesiz biz âlemlerin Rabbinin elçisiyiz."

Okudunuz mu?  Saç düğümü güsüle mani mi?

İsrailoğullarını bizimle beraber gönder.

Normalde ben okurken sadece Hz.Adem (a.s) ve Hz.Nuh’u felan görürdüm ama dikkatimi çekti.Kısacası mümin kardeşim okumak ne günah nede haram ama sen okumassan daha iyi olur çünkü bazı bilgiler yanlış.


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar bende konu ile ilgili kafama takılanları sizinle paylaşmak istiyorum belki bir cevap bulabilirim umuduyla sizinle paylaşmak istedim.
Kısa bir süre önce dinimizle ilgili yok sayılabilecek kadar az bilgim olduğunu fark ettim ve öğrenmek adına kendi çapımda araştırma yapmaya başladım
Çevremdeki bazı insanlar hadis kitapları tevsirler vs. önerilerde bulundular. Sonrasında oturup kendi kendime düşünmeye başladım dünyanın tamamına yakını bir yaratıcı olduğuna inanıyor ( buna dinlere inanmayanlarda dahil) çok az bir kısım ise hiç bir şeye inammıyor fakat onlarında içlerinde kendilerine bile itiraf edemediği bir inanç olduğuna inanan birisiyim. Bu tamamen kendi fikrim. Bu düşünce sonunda şu kanaate vardım yeri göğü yaratan, güzümüzün gördüğü göremediği ne varsa hepsini yani kainatı yaratan Allah (yada siz kendi inanışınıza göre nasıl adlandırısanız adlandırın) öyle bir ilahi güçten, öyle bir kutsal kitaptan bahsediyoruz ki neden tafsirlere ihtiyaç duyulsun yani demem o ki Allah bizi yaratmış ve bizim kendisini anlamamız için bize peygamberlerimiz aracılığı ile farklı zamanlarda kitaplar göndermiş öyleyse bizim yapmamız gereken inancımız doğrultusunda bize gönderilen kitabı okuyarak doğru yolu bulmamız ve hal böyleyse başka bir aracıya ne gerek var diye düşünerek Kuran’ı Kerim meali okumaya başladım Ali imran suresi 65. Ayette şöyle diyor
Ey kitap ehli İbrahim ile ilgil ne çekişip duruyorsunuz bilmezmisiniz onun zamanında ne Tevrat vardı nede İncil bunu hâlâ akıl edemiyormusunuz. Bu şekilde okuduğumda ne anlama geldiğini anlayamadım. Sonrasında tekrar sorgulamaya devam ederken farklı bilgiler edindim.
Örnek vermek gerekirse
Mesela bu süreçte Kuranı Kerim’inin parçalar halinde ve olaylar üzerini indirildiğini öğrendim. Buda beni başka bir düşünceye sevk etti. Madem parçalar halinde ve olaylar neticesinde indirildi neden indiriliş sırasına göre tertip edilmemiş iniş sırasının bir hikmeti olması gerekmez mi? Sonrasında biraz daha düşünüp kitaplarında iniş sırasında bir hikmet olduğuna kanaat getirdim ve okumaya ilk önce Tevrat’tan başlamaya karar verdim. Henüz Tevrat’ta rastlamadım ancak Tevrat’a İnan’ların hz. İbrahim ile inanışlarının şu şekilde olduğu bilgisini öğrendim
Onlar İbrahim peygamberin oğlu İshak’ı kurban etmek için yola kuyulduğuna inanıyorlar bizler ise hz. İsmail’i yani demem o ki Ali İmran suresinde bahsi geçen çekişmenin ne olduğunu daha iyi anlamak için iki örneğide okunması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunlar tamamen benim fikrim ve şunu iyi biliyorum ki ne yaptığınızdan çok daha önemli olan bir şey var oda ne için yaptığınız
Önemli olan amacınız ve buna en iyi örnek de hz. Musa ile çobanın hikayesi bence.

Okudunuz mu?  Zuhr-i ahir evde kılınır mı

Kayıtsız Üye
Müslüman din kardeşlerim öyleyse bizim dinlenme tatilimiz niye cuma değil de pazar aklıma şöyle bir soru geliyor tevratta yaratılış 6 günde oldu diyor 7 nci gün tanrı dinlenmeye çekildi buda pazar günü oluyor niye biz müslüman bir ülke olarak kafirlere uyuyoruz

Okudunuz mu?  Bu yaptıklarım büyü müdür?

Kayıtsız Üye
bakın sayın arkadaşlar bir kitabı okumadan hemen hüküm vermek yanlıştır eski ahitte ve yeni ahitte değiştirilen yerler var ama tamamında değil öncelikle bunu biliniz

yahudiler son peygamberin kim olduğunu biliyor bunu hatta delil olarak kuran söylüyor
madem yahudiler son peygamberi biliyor tevratta geçiyor o halde kuran yanlızca tafrif ettiler der

tafrif etmek tamamının bozulması değil içeriğindeki bazı ALLAH’ın hükümlerini bozdular anlamındadır

ve ne tevrat ta nede incil de son nebi olan hz MUHAMMEDİN olduğu ayetlerini değiştirememişlerdir
incilde yuhanna markos matta ve lukada gördüm bizzat
tevratta süleyman ezgisinde bizzat gördüm hatta okunuşunda bile özel isim olduğundan değiştirememişlerdir


Kayıtsız Üye
Allah c.c. Bizleri iyi niyetle aydinlatanlardan ,geçmişlerinden,nesillerinden razı olsun.


Kayıtsız Üye
islam dini kalp ile tasdiyi gerektirir , kuranı kerim ALLAH cc lihinin kelamıdır , kuranıkerimi okuyup çok iyi anlamak , anlamaya çalışmak içinde tekrar tekrar okumak gerek … yani bana göre öyle diyor şöyle diyor veye ben böyle anladım gibi en küçük açıklar aramaya , bulmaya çalışanlar zaten ALLAHın dinine muhalifliye hazırlananlardır … onlar yavaş yavaş ŞEYTAN,ın esiri olmuştur … senin kadınlar hakkındaki ayetleri anlayamaman ve başka bir dine geçeceyim demen,ALLAH,a tam imanla bağlanamadığını kanıtlıyor … ama şimdi sana müslüman mısın diye sorsam senden müslümanı kesinlikle yokyur, kuran ayetlerini iyi anlıyor kendi anlayışına göre hükümler veren DİN arıyorsunya … bizler ALLAH,a karşı çok nankörleştik ,ukalalaştık RAB,bimiz o kadar nimetler verdiki ELHAMDÜLİLLAHHH , vazifelerimizi yerine getirmektense ,nimet bolluğundan şaşırıp ona kusur bulmaya çalışıyoruz YA biz kimiz,ki … ne kadar aciz olduğumuzun bir farkına varabilsek mesele kalmayacak … ALLAH katında tek DİN İSLAMDIR…ALLAH seni hidayete erdirsin inşAllahhh

Okudunuz mu?  Düşündüklerimizden sorumlu muyuz?

zebur oku , tevrat oku, incil oku

Bu kategoride yer alan Allah kainata müdahale eder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevrat,İncil,Zebur okumamız ne kadar doğru(Türkçe mealini)??? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.