Anasayfa
16 Haziran 2022, 19:40
sizden2
Abone

Müstehcen görüntülerde avret yerine bakmak

Müstehcen görüntülerde avret yerine bakmak

arsl
es-selamu aleykümm.. kardeşler geçenlerde bir arkadaşım bana bir soru sormuştu fakat ben tam cevap veremedim yardımcı olursanız sevinirim.. arkadaşım dediki bir hadisi şerif de (Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki] buyruluyor peki müstehcen görüntülerde videolarda bakılırsa da mı Allah lanet ediyor dedi cavap veremedim yardımcı olursanız sevinirim ”müstehcen görüntülerde(video) de avret yerine bakana Allah lanet eder mi ?

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Ve Ezan.

Cevap: müstehcen görüntülerde avret yerine bakmak

musab
başkalarının avret yerine videodada baksan haramdır.ama reel ile sanal bakmak arasında tabiki günah derecesi olarak fark vardır.


Cevap: müstehcen görüntülerde avret yerine bakmak

Berşan
Sual: Yabancı kadınların, resimlerine ve bilgisayar veya televizyondaki görüntülerine bakmak caiz midir?
CEVAP
Kadınların, saç, kol gibi bakılması haram olan yerlerinin, aynadaki veya sudaki görüntülerine şehvetsiz bakmak caizdir. Bunları görmek, kendilerini görmek gibi olmaz. Resimlerine, televizyondaki ve bilgisayardaki görüntülerine bakmak, aynadaki hayallerine bakmak gibidir. Hepsine şehvetsiz bakmak caiz olup, şehvetle bakmak veya şehvete sebep olacak görüntülerine bakmak haramdır. Yani şehvete sebep olacak görüntüyse, şehvetsiz de olsa, buna bakmak haramdır

Okudunuz mu?  Şirk affedilir mi?

Sual: Televizyon ve gazetedeki şehvete sebep olmayan görüntülere, şehvetsiz bakmak caiz olduğuna göre, bunları yayınlamak da caiz midir?
CEVAP
Bunlara şehvetle bakanlar da çıkacağı için, şehvete, harama sebep olan fotoğraf ve görüntüleri yayınlamak caiz olmaz.

Buyur kardeşim benim takip ettiğim sitelerden birinde bu konuya verilmiş cevap.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra kulaktan kir çıkması gusle engelmidir

Twerk Videoları Izlerken Avret Yerine Bakmak

Kayıtsız Üye
twerk videoları izlerken avret yerine bakmak göz zinası onu biliyorum fakat kul hakkımıdır? bazıları dar tayt,kot vb. şeyler giyerek twerk yapıyolar fakat kıyafet dar olduğu için göbek ile diz arası belli oluyor Sorularla İslamiyet sitesinde şöyle bir şey yazıyodu "Kadın kendini gizlemiş olduğu hâlde, erkeğin kasten, tecessüs ederek kadının mahrem yerlerine bakması sonucu, bakan erkek hem haram işlemiş hem de kul hakkına tecavüz etmiş olur." ee dar tayt giyince kendini gizliyor fakat göbek ile diz arası belli oluyor yani şimdi biz bakarsak onun kul hakkınamı gireceğiz? (twerk:Cinsel tahrik edici bir tavırla yapılan bir danstır.)

Okudunuz mu?  Doğumdan öncesini hatırlamak

muvaffak
Bu tür videoların izlenmesi caiz değildir. Videodaki kadın bilinçli bir kimse olmayabilir. Fakat siz bunun günah olduğu bilincine sahipseniz uzak durmanız gereklidir. Evet, onun hakkına girmiş olursunuz.


Kayıtsız Üye
kardeşim niye hakkına girelim kadın bilerek tahrik etmek için yapıyor eminmisiniz hakkına girdiğimize?

Okudunuz mu?  Helal olsun yada helal demek anlamı nedir?

ACİLSERVİS
Onlar yapabilir sen izlemeyeceksin. İzlemen zaten haramken sen kul hakkını soruyorsun. Oturup ne sorduğunu biraz düşün. Cevabımız yine aynıdır.


müstehcen görüntülere bakmak, avret yerine bakmak, Haram görüntüdeki kişi

Bu kategoride yer alan Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müstehcen görüntülerde avret yerine bakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.