Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Babam bize sürekli beddua ediyor haksız olduğu halde ettiği beddualar tutar mı?

Babam bize sürekli beddua ediyor haksız olduğu halde ettiği beddualar tutar mı?

asi54
Ben babamdan 3 yıl önce borç aldım fakat durumum olmadığı için ödeyemedim babama durumu anlatmaya çalıştım fakat dinlemedi şu anda on parasını ödeyecek kadar param var fakat içki içip kumar oynadığı için göndermek istemiyorum biz iki kız kardeşiz ve evliyiz bize hiçbir mal bırakmamak için bütün her şeyi sattı ve paraları kumara ve içkiye gittiği bana her seferinde beddua ediyor cevap yazarsanız çok mutlu olacağım

Okudunuz mu?  Peygamberimiz nasıl oruç tutardı?

Yorum: Babam bize sürekli beddua ediyor haksız olduğu halde ettiği beddualar tutar mı?

Ensar
Öncelikle imtihan dünyasında olduğumuzu unutmayalım Yaşadığımız bu dünyada kimimiz kızımız kimimiz oğlumuz,Annemiz,Babamız veya eşyalarımızla sınanırız. Bu durumlara karşı sabretmek en doğru yol olacaktır. Biz müslümanlar olarak üzerimize düşen görev onlara karşı iyi davranmak ve affetmek olacaktır. sizler Babanızdan borç aldınız vermeklede yükümlüsünüz. borcunuzu öderken sizler nasıl olsa yemek ve giyecek alacak düşüncesiyle verin. örnek verecek olursak Peygamberimizde bir yahudiden borç almış ve borcunu iade etmiştir bu yahudi tekrar iade edilen borçla ne yapacağı borçluyu alakadar etmez.

Okudunuz mu?  Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum.

Yorum: Babam bize sürekli beddua ediyor haksız olduğu halde ettiği beddualar tutar mı?

Kuldurdileyen
Allah, bir babanın evlada bir şey bırakmasını dilemezse, baba yaradıcı olmadığından, bırakacak hiç bir şey bulamaz. Kaderdeki miras eksikliğine razı değilsek ama Yaradıcımızın bizden razı olması ve affetmesini bir gün dileyeceksek, yüce Rabbimiz bize O’ndan ve bize takdir ettiği kaderinden razı olmayı nasip etsin. Allah bir kuluna bir şey vermek dilerse, kainatın yaradılmış tüm varlıkları karar edip çabalasalar, Allah ın vermeyi dilediğini esirgeyecek takatin zerresini bulamazlar. Nerde bir güç, hangi dizde bir takat varsa hepsi O’ndandır.

Okudunuz mu?  Anneyi diğer kardeş için uyarmak gıybet mi

Kullarını utandırmayı sevmeyen Rabbiniz, sizlerin de kimseyi utandırmamanızı sizden ister. Kusurları, diğer insanlara zarar verme riski bulunmayan hataları, gizleyici olmamız gerekir. Hiç utandırıldınız mı, utandırılmak istermiydiniz? Kendiniz için istemediklerinizi, kimseye istemeyin.

Borcu ödeyecek güce kavuşturuldu iseniz, hemen ödeyiniz ve borç ödemeyi nasip edene bolca şükr ediniz. Madem evli bir bayansınız, şimdi kocanızın bedduasından çekininiz, kocanız da size beddua etmekten çekinsin. Bu bir girdaptır, edeni de edileni de çeker. Kainatta Rabbinin gazabını dileyen hiç bir başta, faydalı ilmin ve aklın zerresi yoktur.

Okudunuz mu?  Temizliğn sağlık açısından önemi vebeden elbise ve çevre temizliği için neler yapmalıyız

babam sürekli beddua ediyor, haklı yere beddua

Bu kategoride yer alan Kafein Hapı Caiz Midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam bize sürekli beddua ediyor haksız olduğu halde ettiği beddualar tutar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.