Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Bazen kendimi münafık kafir sanıyorum

Bazen kendimi münafık kafir sanıyorum

ordeall
namazımı kılan biriyim ama bazen içimde bir büyüklenme oluyor isyan oluyor dilimle demiyorum tabi ama bu düşünceler benim canımı sıkıyor vesvese diyorumda kendi aklımdan geliyor geçiyor yani aklımdan diyorum ama bu nasıl oluyor dil ile demedikten sonra münafık veya kafir olunmuyor diye biliyorum ama dogrumu bilemedim


Cevap: bazen kendimi münafık kafir sanıyorum

kalpsizisi
ALLAH (c.c) selamı üzerine olsun kardeşim herkesde vesvese vardır şeytan ensemizdedir bende bazı şeyleri çok düşünürdüm sonra vesveseyi araştırmaya karar verdim bir çok sitelerde üyeliklerim var derlediğim topladığım bazı yararlı kaybnaklardan aldıklarımı sanada arz edeyim inşAllah yardımcı olur.

Okudunuz mu?  Korsan Photoshop Kullanmak Günahmıdır ?

bilimsel teorilerle açıklanmış vesveseni ortadan kaldıracak bir kaç bilgidir.


Cevap: bazen kendimi münafık kafir sanıyorum

kalpsizisi
Sual: Bazen imanla ilgili çok vesvese oluyor. Allah var mı, Cennet Cehennem gerçek mi gibi. Ne yapmalıyım?
CEVAP
Öyle vesvese gelince (Ben Allah ve Resulüne iman ettim) diyerek şu duayı okumalı:
(Allahümmme ya mukallibel kulub sebbit kalbi ala dinik = Ey kalbleri çeviren Rabbim, kalbimi dinin üzerine sabit kıl)

O şüpheler imandan ileri geliyor demektir. Meyveli ağaç taşlanır. Şeytan imanlı olanla uğraşır, imansızla uğraşmasına sebep yok. Kalbdeki bu düşünceler dile gelmedikçe, dil ile de söylemedikçe mahzuru olmaz. Bu tür vesveseleri dikkate almamalıdır.

Okudunuz mu?  Oyunlarda haç işareti

Cevap: bazen kendimi münafık kafir sanıyorum

Saif Al-Din
Bak bu hadis tam sana göre o zaman.

Ashabından olanları Resûlullah(s.a.v.)’a gelerek şöyle dediler:
"Gönüllerimizden öyle şeyler geçiyor ki, bizler onları söylemeyi bile büyük bir suç sayıyoruz." .
Resûlullah (s.a.v.),
"Gerçekten böyle bir, şey hissettiniz mi?" diye sordu.
"Evet" dediler. Şöyle buyurdu:
"İşte açık açık iman budur."


ömerhattab
Sahabe-i Kiram’dan Hanzala (r.a.) şöyle buyurmuştur: "Bir gün Ebu Bekir (r.a.)’le karşılaştım. Bana nasılsın diye sordu? Ben de: "Hanzala münafık oldu" cevabını verdim."SübhanAllah ne diyorsun?" diyerek çok şaşırdı. Dedim ki biz Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in yanında olduğumuz zaman cenneti, cehennemi sanki gözlerimizle görür gibi oluyoruz. Onun yanından ayrıldıktan sonra çoluk çocuğumuzla meşgul olduğumuzdan dolayı, o halleri yaşayamıyoruz. O zaman Ebu Bekir: (r.a.)"Ben de öyleyim" dedi. Bunun üzerine beraberce Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e gittik: Ben dedim ki: "Ya ResulAllah! Hanzala münafık oldu" Resûlüllah (s.a.v);"Neden öyle söylüyorsun" diye sordu. "Yanınızdan ayrılınca bu hal bizden gidiyor" dedim. O zaman Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: "Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki eğer benim yanımda olduğunuz gibi evinizde de o şekilde olsanız, melekler sizinle yolda yürüdüğünüz zaman ve yataklarınızda (sizinle) musafaha (el sıkışmak; sevgi göstermek) yapar. Fakat ya Hanzala! Bir saat öyle, bir saat böyle, diye üç defa tekrar etti." (S.Müslim; Tevbe )

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve Kelime i Şehadet

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm bazen kendimi münafık olarak görüyorum bunun nedeni içimden Peygamberlere ve insanlara karşı kötü düşünceler bazen de küfürler geçiyor. İnanmayan biri ile karşılaştığım da tartışmaya girmek istemiyorum ama bir Müslüman görünce onunla tartışmak istiyorum çok garip bir durum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Hangi kızla tanışsam ortalama 1 ay sonra benden soğuyor ve uzaklaşıyorlar

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam benim bir sorum olacak hocam hergün içimden sen müslüman deilsin musluman gibi davran munafiklik yap diyor ama ben bunu ağzimla soyliyemiyorum aylardir bu sorunla uğraşıyorum korkuyorum hocam dinden düşcem diye bana bir şey soyleyin hocam nasıl kurtulabilirim namazlarimida kiliyorum ama kurtulamiyorum sanki haşa Allah’a inanmiyormuşum gibi oluyor bana bir sey soyleyin hocam nasıl kurtulabilirim

Okudunuz mu?  Bu hadiste geçen deve hörgücü ne anlama gelmektedir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Ben münafık oldum. Allah’a inanıyorum ama Müslümanca yaşamamaya ve Allahtan korkmamaya başladım. Sanki içimden bir güç beni Müslümanlar arasında fitne çıkarmak için itiyor. Müslümanlardan soğumaya başladım. Kafirleri sevmeye başladım bu neden böyle oldu bilmiyorum. Her gün bu münafıklık hastalığı daha da artıyor. Haviyedeki azabımın daha da artmasını istemiyorum. Bunun için ölmek istiyorum. Ölmek için dua var mı?

Okudunuz mu?  YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir.

Omer Faruk
Bakara Suresinin ilk ayeti: elif lam mim, işte bu kitap müttakiler (sorumluluk sahipleri) için bir yol göstericidir diyor"

Bu kitap baştan sona kişiyi bireyden alıp cemaate taşıyan bir süreci içerir. Niçin münafık hissettiğini söyleyeyim;

1- İman ettiğin kitabı bilmiyorsun, annen baban müslümansın dediği için kendini müslüman saydın
2- Müslüman olmanın zorluklarını gördün ama genç yaşında diğer gençlerin işlediği günahlar sana tatlı geliyor ve bunu haksızlık olarak düşünüyorsun.
3- İnternette sonuna kadar açık günah kapıları seni zorluyor,
4- Müslümanların dertleriyle dertlenmiyor, herhangi bir müslüman toplulukla ilişki kurmuyorsun.
5- Camiiye gitmiyorsun
6- Allah’ın sana lütfettiği rızıktan az da olsa düzenli infakta bulunmuyorsun
7- Kafirler gibi Dünya hayatı içinde de başarılı değilsin, çünkü tembellik ediyorsun, hedefin yok.
8- Hedefi olmayanın ümidi olmaz
9- Allah’tan ümidi ise yalnızca münafık ve kafirler keser.

Okudunuz mu?  Bu yaptıklarım zinaya girer mi?

ÇÖZÜM:

Şu halinle ölümün seni cennete değil cehenneme götürür. Öyleyse kendine bir hedef belirleyip o hedefe inanmalısın.

Örneğin; Her gün Kur’an’dan 10 sayfa Türkçe açıklamasını okuyup Allah bana ne diyor diye öğrenmelisin. Bunu günlük hiç sektirmeden 60 gün devam et ve takvime işaretle, odanın duvarına da bu takvimi as ve her okuduğun gün, o güne bir çarpı koy. Bunun bile hayatına nasıl bir fark getirdiğini göreceksin.

Okudunuz mu?  Gözün yanındaki çıkanlar abdesti bozuyor mu

Namazını evine en yakın camiide kılmaya çalış.

Yukarıdakine benzer dünyalık hedeflerin de olmalı. Örneğin okul okuyorsun zayıf olduğun derste 2 ay içinde başarını artırmayı, işçi isen yaptığın işi o iş yerinde en iyi yapan sen olacağını hedeflemelisin.

Allah’a emanet ol, ama aynı zamanda Allah’tan EMİN OL! O asla va’dinden dönmez!!!

Okudunuz mu?  Şüphe gusül abdestini bozar mı?

Kayıtsız Üye
Tesbihata ağırlık ver inşaAllah kardeşim. zira iman sahibi ile şeytanı aleyhi lane uğraşır durur devamlı surette. çok anlamlı , değerli olan tesbihatlarımız var elhamdülüllah. (mesela kelimei tevhit, salavatı şerife, Yunus as. yaptığı zikir…) bunlara devamlı surette sarıl ve Allah’tan sabır ve devamlı surette namazla yardım dile. Selam ve dua ile.


Kayıtsız Üye
Kendin istemediğin bir duygunun olması senin içine cin kaçmış olabilir sen gusül abdesti aldığın yerde küçük abdest bozdunmu çünkü öyle içine şeytan girer

Okudunuz mu?  Şafii yim Namazdayken ayakta selam verip namazdan ayrılmada bir günah var mıdır?

kendini münafık hissetmek, insanın kendini münafık hissetmesi vesvesemidir, söylemedikçe

Bu kategoride yer alan Eşim internette çirkin işler yapmakta, nasıl bir tavır takınayım? ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bazen kendimi münafık kafir sanıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.