Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?

Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?

İslam
Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?


Cevap: Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?

imam
Cennette aynen bu bedeblerimiz verilecek ama sağlıklı ve ayıpsız olarak


Cevap: Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?

HAMMADUN
Cennette bedenle alakamız olmayacak zira bedenlerimize ihtiyaç arz etmiyeceğiz. İlk yaradılış şeklimizle orada bulunacağız…. Yani RUH, NEFS ve CAN. Nurani bir mahalde eğer bedenlerle oraya girecek olsak, insan için bir azap olur. Zira nurani bir yerde, zahiri bir görünüme matuf beden yaşamını idame ettiremez. Bedenlerimiz mahkeme-i Kübra’dan (Büyük mahkeme)’den sonra toprak olacak ve biz ilk yaradılış şeklimizle İnşaAllah Rab’bimin Rahmeti ile cennete gireceğiz…. Cehennem ehli için durum farklı….. Onlara dünyada kullandıkları beden verilmeyecek çünkü bedenlerimiz islam üzeredir ve Rab’bimizin emri muvacehesinde RUH’a tabidir. O ne derse onu yapar. Asla muhalif olmaz. Ancak onlara cehennemde perçemleri belirgin ve azap çekecekleri bir başka beden tevdi edilecek ve onlar orada RUH’a ve NEFS’e CAN’ının yanacağı bir bedenle azap çekeceklerdir. Ta ki; iman ehlinin NEFS’i kemal bulana kadar. Küffar içinse içinden asla çıkamayacakları ve Rab’bimin Rahmeti’nin binlerce yıl sonra ulaşacağı hissetmez ve tatmak bir hal alıncaya kadar geçecek süre içinde cezalarını çekeceklerdir.

Okudunuz mu?  Zekat verecek bulamıyorum ne yapmalıyım

Hülasa cennete bu zahiri bedenlerle girmek, nurani bir yer için mümkün değildir. Ancak cehennem için perçemlerinden tutulup cehennemin en dar yerinden cehenneme atılacakları şu anki bedenlerinin dışında azabı en iyi şekilde tadabilecekleri bir giysi yada beden takdir edilecektir. Rab’bim O Şiddetli azabın hükmünden muaf olan kullarından eylesin cümlemizi. Amin..

Okudunuz mu?  Sinirlendim ve ağzımdan küfür çıktı

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?

imam
< Cennette bedenle alakamız olmayacak zira bedenlerimize ihtiyaç arz etmiyeceğiz. İlk yaradılış şeklimizle orada bulunacağız…. Yani RUH, NEFS ve CAN. Nurani bir mahalde eğer bedenlerle oraya girecek olsak, insan için bir azap olur. Zira nurani bir yerde, zahiri bir görünüme matuf beden yaşamını idame ettiremez. Bedenlerimiz mahkeme-i Kübra’dan (Büyük mahkeme)’den sonra toprak olacak ve biz ilk yaradılış şeklimizle İnşaAllah Rab’bimin Rahmeti ile cennete gireceğiz…. Cehennem ehli için durum farklı….. Onlara dünyada kullandıkları beden verilmeyecek çünkü bedenlerimiz islam üzeredir ve Rab’bimizin emri muvacehesinde RUH’a tabidir. O ne derse onu yapar. Asla muhalif olmaz.Ancak onlara cehennemde perçemleri belirgin ve azap çekecekleri bir başka beden tevdi edilecek ve onlar orada RUH’a ve NEFS’e CAN’ının yanacağı bir bedenle azap çekeceklerdir. Ta ki; iman ehlinin NEFS’i kemal bulana kadar. Küffar içinse içinden asla çıkamayacakları ve Rab’bimin Rahmeti’nin binlerce yıl sonra ulaşacağı hissetmez ve tatmak bir hal alıncaya kadar geçecek süre içinde cezalarını çekeceklerdir.

Okudunuz mu?  Şeytanın karısı var mıdır

Hülasa cennete bu zahiri bedenlerle girmek, nurani bir yer için mümkün değildir. Ancak cehennem için perçemlerinden tutulup cehennemin en dar yerinden cehenneme atılacakları şu anki bedenlerinin dışında azabı en iyi şekilde tadabilecekleri bir giysi yada beden takdir edilecektir.Rab’bim O Şiddetli azabın hükmünden muaf olan kullarından eylesin cümlemizi. Amin..

Okudunuz mu?  SubhanAllah SübhanAllah

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin. >
bu ehli sünnet inancına göre yanlış bir inanç.

Cennette insanların güzelliği tek tip mi olacak farklı güzellikler olacak mı? İnsan cennete dünyadaki simasıyla mı gidecek?

Sorunun Detayı

İnsanlar cennette bu dünyadaki fiziki şekilleriyle yüzleriyle mi olacak? Yoksa orada insanlara yeni bir beden ( fizik yüz v.s. ) mi verilecek? Eğer öyle olacaksa 1) Bunlar herkes için aynı mı olacak, örneğin herkes aynı tip aynı beden standartlarında mı olacak? 2) Eğer insanlar tek tip olmayacaksa, dünyadaki gibi farklılık ve çeşitlilik olacaksa , insanların güzellikleride birbirlerine göre üstünlük olacak demektir; bu neye göre belirlenecek?

Okudunuz mu?  Bir insanın söz verip tutmaması ve vebali nedir?


Cennette insanların güzelliği tek tip mi olacak farklı güzellikler olacak mı? İnsan cennete dünyadaki simasıyla mı gidecek?
Kullanıcı:

İnsanlar, birbirine yabancılık çekmeyecekleri şekilde ve eski simalarını anımsatan, eksikliklerden arınmış ve tarifi mümkün olmayan bir güzellik katılmış olarak cennette bulunacaklar.
Tek tip bir güzellik olmayacak.
Cennette insanların birbirine olan üstünlüğü bilinmeyecektir. İnsan herkesi kendisi gibi lezzet alır zannedecektir. Hiç kimse kendisini diğerlerinden daha az güzel olarak görmeyecek. Bu farklılık algısal olacağından her insanın algılaması birbirinden farklı olsa da en alt mertebedeki de kendisini en üst mertebedeki gibi hissedecek ve öyle algılayacaktır.
Herşeyden önce cennet sıkıntı keder ve üzüntü yeri değildir. Cennette insan en küçük bir sıkıntı hissetmeyecektir.

Okudunuz mu?  Kadının pantolon giyinmesi

Cennette çirkinlik diye bir şey olmayacak. Tek tip insan da olmayacak. Her insanın kendine has ayrı bir güzelliği olacak. Hiç kimse kendisini başka birisiyle kıyaslayarak daha az güzellikte olduğunu düşünmeyecek. Eşi için de aynı şekilde, en güzel eşin kendi eşi olduğunu düşünecek.

Okudunuz mu?  Hanefi olupta şafii mezhebine göre namaz kılmak olur mu?


HAMMADUN
RUH suretsizdir diyemeyiz….. Ancak RUH CAN ve NEFS’den oluşan insanın zahiri görünümünü ZAHİREN beden kısvesi vermektedir. Nasıl ki; bir bardak su bulunduğu kabın şeklini alırsa, RUH’un kapsadığı bir bedende tanınması bakımından o şekli almaya muktedirdir. Bu RAB’bimin ilmi dahilindedir.

Okudunuz mu?  Cennette evlilik nasıl olacak eşler yine birbiri ile mi evlenecek ?

Ancak Nasıl ki; hayvanlarda bir birlerinden haklarını aldıklarında kaybolacakları gibi. İnsan bedenide sorgu sualden sonra toprak olacak ve ilk yaradılış şeklimizle başbaşa kalacağız…. Cennetlikler için asla kendisinden sıkıntı duyulan bir bedene sahip olmayacağız.

Nurani bir cennette, nurani şeyler yiyip içeceğiz ve asla ter kokusu vesaire olarak ilk yaradılış şeklimizden çıkmayacak…. Oradaki ter dahi hoş kokular olarak cennette saçılacaktır. Yoksa nurani bir mekanda zahiri bir beden zulüm çeker ve asla orası zulüm çekilecek bir yer değildir. Nurani bir meyvenin tadına ve lezzetine, Zahiri bir bedenle nasıl varırsınız….

Okudunuz mu?  Vücut kirleri abdeste mani midir ?

Tıpkı ADEM (A.S.) Peygamber gibi…. Onlar yaklaşılmaması gerekene yaklaşmadan önce nurani şeylerle beslenirken, zahiren dönüşümü tamamlayacak ve Rab’bimin ilmi dahilinde olanla, zahire dönüştüğünde, Rab’bim yine onlara bir Rahmet Kapısı olmak üzere Zahiri bir bedenle, Zahiri bir aleme göndererek ZULM ÇEKMELERİNİ ÖNLEMİŞTİR. Zira Zahiri bir bedenle, Nurani bir cennette ancak ZULM çekilir. Cennet cennet dahi olsa, zahiri bir bedene yer ve tahammül edebilecek bir yer değildir. Zira orada azab yoktur.

Okudunuz mu?  Yabancı Diziyi İnternetten Seyretmek Kul Hakkı mı ?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


cennette bedenimiz olacak mı, cennette insan bedeni nasıl olacak, ahirette bedenimiz nasıl olacak

Bu kategoride yer alan Dualarım kabul olmuyor kafam çok karışık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.